יש לכם די הרבה ימים ורכב שכור, למה לא לנסוע לניאגרה ברכב שלכם ולעצור באטרקציות בדרך (ויש המון?)
אני אישית לא שמעתי חוות דעת כ”כ טובות על הטיול המאורגן...
יש לכם די הרבה ימים ורכב שכור, למה לא לנסוע לניאגרה ברכב שלכם ולעצור באטרקציות בדרך (ויש המון?)
אני אישית לא שמעתי חוות דעת כ”כ טובות על הטיול המאורגן...
אנחנו ניסינו בפעם הקודמת שלנו בארה”ב ומשום מה יש הרבה מקומות בהם הוא “לא תפס” והחיוב לא הצליח, כולל חלק ממקומות הלינה ומסעדות.
למה? אין לי מושג
מצד שני ממילא לקחנו אותו לגיבוי – עוד סוג של תשלום למקרה הצורך.
וואו, איזה תמונות מרהיבות
תודה על הטיפים ועל השיתוף
הכל נראה ממש מדהים
אמנם לא שירלי אבל חזרנו זה עתה מאורלנדו.
לגבי הפאסט פס בדיסני
מי שקונה כרטיסים מראש יכול להזמין פאסט פאסים חודש מראש (מי שמתאכסן במלונות של דיסני חודשיים מראש).
אנחנו קנינו במיוחד בשביל זה חודש מראש באתר של דיסני (במחיר מלא כי בבית חב”ד זה במחיר מוזל) וחיכינו יום עם ההזמנה.
בגלל שחיכינו יום היה לנו פאסט פסים לשעות מאוחרות יחסית (מותר להזמין 3, אבל עד שלא גומרים את כולם אי אפשר להזמין עוד).
כדאי לגמור את כולם מהר ולהזמין עוד במקום.
אם קונים את הכרטיסים ביחד הם מקושרים וכך אפשר להזמין באפליקציה ביחד (כלומר צריך לסמן את כולם אבל הם כבר רשומים).
אנחנו היינו בהלווין ביוניברסל בLA
זה התאים לנו כי הגענו לפארק מאוחר יחסית ובהלווין הפארק פתוח עד אמצע הלילה.
יש כל מיני תוספות של שחקנים מדדמים וכזה שעשויים להתנפל עליך עם סכין מפלסטיק (ניתן לומר שלא מעוניינים, נדמה לי שיש מדבקה לכך) וכל מיני מבוכים מיוחדים.
מצד שני חלק מהמתקנים הרגילים נסגר בלילה אז כדאי להספיק קודם מה שנסגר.אבל המון מתקנים פתוחים מאוחר ממש. זה צפוף כמו ביוניברסל בדרך כלל (כלומר צפוף אבל סביר).
מתאים בעיקר למתבגרים פחות לילדים קטנים
אנחנו חזרנו בטיסת פנים זולה (90$ לאדם) מאוסקה לטוקיו, הטיסה לקחה שעה ו 10 דקות והיתה נעימה ומדוייקת כדרכם של היפנים. לקחנו טיסה לא רק בגלל הזמן הקצר אלא גם כי לא היה לא לנו JR פס של כל יפן אלא רק של אזור קנסאיי – הירושימה שמאפשר נסיעות בכל רכבות JR (כולל נזומי) באזור קיוטו – אוסקה – הירושימה. פס כזה למשך 5 ימים עולה 13,500 יין שזה בדיוק המחיר של שיקנסן אחד מקיוטו להירושימה וחזור ולכן הוא מאד משתלם.
הטיול שלנו , שהיה בכיוון הפוך משלך כלל:
5 לילות בטוקיו
שכירת רכב ו 4 לילות בעיירות בדרך (באזור פוג’י, מצמוטו, טאקיאמה וקנזווה)
4 ליילות בקיוטו (היינו ברוב האטרקציות בקיוטו וגם משם נסענו יום להירושימה, חצי יום לנארה, חצי יום לארשיימה) והיום האחרון באוסקה.
נהניינו עד בלי די
זה לא משנה איפה תהיה, יהיה לך כיף בכל מקרה. המקום היחידי שהסכמנו שאפשר לוותר עליו בכיף זו נארה.
טיפ חשוב – לא קנינו את ה JR פס הכללי עקב מחירו, כן קנינו את פס קנסאיי – הירושימה שעולה 13,500 יין לחמישה ימים וכך נסענו ברכבות השינקנסן.
בטוקיו נסענו ברכבת התחתית עם כרטיס “רב – קו” – סויקה.
הטיול שלנו , שהיה בכיוון הפוך משלך כלל:
5 לילות בטוקיו
שכירת רכב ו 4 לילות בעיירות בדרך (באזור פוג’י, מצמוטו, טאקיאמה וקנזווה)
4 ליילות בקיוטו (היינו ברוב האטרקציות בקיוטו וגם משם נסענו יום להירושימה, חצי יום לנארה, חצי יום לארשיימה) והיום האחרון באוסקה.
נהניינו עד בלי די
זה לא משנה איפה תהיה, יהיה לך כיף בכל מקרה. המקום היחידי שהסכמנו שאפשר לוותר עליו בכיף זו נארה.
טיפ חשוב – לא קנינו את ה JR פס הכללי עקב מחירו, כן קנינו את פס קנסאיי – הירושימה שעולה 13,500 יין לחמישה ימים וכך נסענו ברכבות השינקנסן.
בטוקיו נסענו ברכבת התחתית עם כרטיס “רב – קו” – סויקה.
לא יודעת להמליץ על מדריך אבל מאד פשוט להגיע לטקאימה בתחבורה ציבורית, לגבי שירקאווה גו אני לא יודעת, אנחנו שכרנו רכב וכך הגענו לכל מקום – מאד נוח.
מטקיאמה מאד נהננו, משירקאווה גו היו לנו המון ציפיות ומאד התאכזבנו. מדובר בכפר עם בתים מסורתיים שחיים בו אנשים אמיתיים שמתפרנסים מחנויות תיירותיות, להכנס לבתים עולם בסביבות 500 יין (אלו בתים פרטיים של אנשים), נכנסנו לבית מלאכה ולבית מגורים וזה היה די סתמי. אבל היות ואנשים אחרים נורא נהנו כנראה רק אצלנו משהו התפספס
אנחנו חזרנו בטיסת פנים זולה (90$ לאדם) מאוסקה לטוקיו, הטיסה לקחה שעה ו 10 דקות והיתה נעימה ומדוייקת כדרכם של היפנים. לקחנו טיסה לא רק בגלל הזמן הקצר אלא גם כי לא היה לא לנו JR פס של כל יפן אלא רק של אזור קנסאיי – הירושימה שמאפשר נסיעות בכל רכבות JR (כולל נזומי) באזור קיוטו – אוסקה – הירושימה. פס כזה למשך 5 ימים עולה 13,500 יין שזה בדיוק המחיר של שיקנסן אחד מקיוטו להירושימה וחזור ולכן הוא מאד משתלם.
אני מאד ממליצה על
Yosemite's Enchanted Forest
(Yosemite's Enchanted Forest Vacation Rentals)
הגעתי לשם מהמלמה שהיתה באתר למטייל, זה לא באזור המלונות אבל זה בתוך השמורה, מדובר ביחידה של שתי קומות שיש בה סלון ומטבח מאובזר ומרפסת וגם מכונות כביסה קומתית, אנחנו מאד נהננו, המחיר להפתעתנו לא היה יקר במיוחד . אבל הזמנו את היחידה כמעט שנה מראש כך שזה בדיוק הזמן להזמין..
בכל מקרה תהנה ביוסמיטי ,
בתיה
אנחנו השתמשנו בפאס (השתלם לנו כלכלית). בספינה לפסל החרות זה כמעט לא עזר לנו ונאלצנו לעמוד בתור ארוך ומבהיל אבל במקומות אחרים כמו מוזיאון 9/11, טופ אוף דה רוקס וכו’ בכלל לא עמדנו בתור.
במוזיאון הטבע בכלל לא היה תור.
צילה תודה רבה, גם אני “אחפור” באתרים אלו למרות שנראה שה Kintetsu לא מגיע להירושימה.
ןאני גם מקוה שתקבלי תשובה בעניין הטרק 
תודה גם מילי וכבש על כל העצות. אם למישהו יש עצות וטיפים בעניין שכירת רכב (שכירה בטוקיו והחזרה בקיוטו, למשפחה של 4) גם אשמח .
בתיה
תודה אלון כבש ומילי
בחישוב שלי (כבש- השתמשתי בהיפרדיה) מדובר על חסכון של 150$ סה”כ (לא לכל אדם), ונכון זה לא המון כסף ואם זה פוגע בנוחות אולי זה לא שווה, בדקתי טיסות ולמרות שאני לא מצליחה להזמין (כנראה אפריל הוא תאריך רחוק מדי) העלות של טיסת פנים בין קיוטו לטוקיו לאדם נעה בין 80-85$ בג’אפן איירלינס (לעומת 110$ ברכבת הקליע). משך הזמן של טיסה זה שעה ואם אקח טיסה לנאריטה ב 08:30 אהיה שם ב 09:30, כשהטיסה שלי יוצאת מאותו שדה תעופה ב 12:00.
הי אלון,
תודה על התגובה, ממה שחישבתי כרגע ההפרש עומד על כ 150 $, אבל יש גם עמלה על קבלת ה JR פאס, נכון?
לגבי הטיסה היא אכן ב 12:00 בצהרים וההתלבטות אם לנסוע בשינקנסן /טיסת פנים על הבוקר מאוסקה לנאריטה או ללון במלון ליד שדה התעופה כי המשמעות היא לנסוע יום לפני וכך להפסיד חצי יום בקיוטו.
כבש תודה, אני אבדוק גם טיסת פנים קיוטו – טוקיו