ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. avnerda
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 15
    • פוסטים 106
    • הגבוה ביותר 9
    • קבוצות 0

avnerda

@avnerda

10
    מוניטין
    49
    צפיות בפרופיל
    106
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 13328 גיל 56

avnerda הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי avnerda

• RE: טיול שישה שבועות בארה"ב

@Liad_3933455

השאלה שלך מזכירה לי בתקופה שלפני 4 שנים , שנה לפני טיול שעשיתי 4 שבועות עם משפחתי , 3 שבועות במערב + שבוע בניו יורק .

בגדול (לא חייב) במערב משלבים טיול טבע + טיול בערים, שוב פעם אגיד זה לא חייב אבל יש המון אנשים שכך עושים .יש המון סיכומי טיולים של מטיילים  שסיפרו את מסע הטיול שלהם , הוסיפו תמונות שממחישות קצת יותר ממילים , צריך לזכור שלא כל המטיילים הם בסגנון שמתאים לכם ולא חייבים להעתיק בדיוק , מהסיכומים האלה  אני למדתי המון .

למשל חלק מהטיול היה בפארקים לייד לאס וגאס ,אחד מהעיירות היא פייג  שליידה יש את אגם פאול , אפשר לשכור באגם  סירת מירוץ ליום שלם (לא צריך רשיון )  , אפשר להוסיף אבוב , יום בלתי נשכח שאין דברים כאלה בארץ . ללא הפורום וסיכומי הטיולים לא הייתי מכיר את המקום ואת האטרקציה  , המון חברים בפורום אמרו שזה אחד הימים הכי כיפים שהיו להם בטיול.

מציע לך להכנס לפורום ,לקרא סיכומי טיולים , להתייעץ עם החברים בפורום ולהחליט בהתאם .

כרגע אני באותו שלב לגבי צפון מזרח ארה”ב , בשלב זה קורה סיכומי טיולים ולומד .

בהצלחה 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda
    • RE: תמונת פספורט לא עדכנית

השבוע הייתי בקונסוליה בירושלים .

לא יודע למה התמונה שלי הייתה עם משקפיים , התמונה של הבת הקטנה שלי הקטנה הייתה ללא משקפיים (הכל בטופס ds-160).

המראיינת שאלה אותי אם לא אמרו לי שהתמונה צריכה להיות ללא משקפיים , אמרתי לה שלא, בסוף הראיון היא אמרה לי שהבקשה לויזה התקבלה , החזירה לי את הדרכון עם דף ירוק , אמרה לי להביא תמונה (נייר) ללא משקפיים להצמיד לטופס הירוק + הדרכון , להגיע לקונסוליה שוב ולתת להם .

מרגע שהם יקבלו את זה יחזירו לי את הדרכון תוך שבוע עד 10 ימים.

שעות הקבלה שלהם 12-15 .

לא סיפור רציני למרות “שהתבעסתי”  

נסעתי לקניון הקרוב

הצתלמתי (קצת יותר ביוקר)

אכלתי ארוחת בוקר עם הבת בבית קפה שיגיע שעה 12 

חזרתי לקונסוליה ונתתי להם את התמונה עם הדרכון והטופס הירוק.

דרך אגב בירושלים יש בקונסוליה חניה חופשית.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda
    • RE: קונקשן בברצלונה

נירה אחרי טיול של כמה שבועות וטיסה יחסית ארוכה סביר להניח שיש ירידת מתח ולא תרצי לשלב מיני מרתון  ,דרך אגב אם יש לך טרולי במטוס את צריכה פתרון גם בשבילו

לדעתי בסוף תחליטי לא לצאת מנמל התעופה וכדאי להכין תעסוקה לך ולילד למשל בנק אנרגיה לפלפון או טבלט ואולי חבילת גלישה שטובה גם לברצלונה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda
    • RE: יוצאים לדרך

נירה נסיעה טובה וטיול מקסים

למדתי המון מהשאלות שלך למשל נוהל כביסה ובטוח שנלמד מהסיכום שלך

תהנו 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda
    • RE: שוב פעם אמריקה - הפעם מערב ארה"ב

איילת היה שווה להמתין לך שתחזרי.

כל הכבוד על ההשקעה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda
    • RE: שוב פעם אמריקה - הפעם מערב ארה"ב

איילת איזה כיף לקרא את הסיכומים שלך.

בעוד חודש וחצי אני אמור להיות באותם מקומות והצפיה גוברת עם כל סיכום .

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda
    • RE: ביקור ביוסמיטי - כדאי או לא?

אני הייתי ביוסימיטי בספטמבר אחרי “השריפה”

יוסימיטי זה מקום ענק והייתה שריפה בחלק מסויים , כשעלינו לגלישר פויינט ראינו שרידים , בשאר הפארק לא היו סימנים .

מי שטייל בזמן השריפה הייתה לו בעיה של ריאות לנוף .

בקיצור זה היה ונגמר, המקום ממש יפה , צריך לקחת בחשבון שיש זמן נסיעה מסן פרנסיסקו ליוסימיטי וכדי ליהנות מיוסימיטי צריך לפחות שני לילות.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda
    • RE: טיפים וחוות דעת שלי על הטיול שהיה לנו בארה"ב.

אחד הדברים החשובים שיונתן הזכיר זה שיש שוני בחוקי התנועה בארה”ב (גם באירופה).

זו בעיה מאוד גדולה למי שרגיל שירוק ברמזור זה לנסוע למצב שירוק אומר שאפשר לנסוע אבל בתנאי שאין רכבים שנוסעים בדרך ממול.

אני לא מבין איך לא מקבלים דף הסבר על חוקי תנועה בארצות אחרות  כאשר “קונים” רשיון בין לאומי בממסי או בכל מקום אחר , אפילו אם היה עולה עוד שקל.

נכון שאפשר הכל לבדוק באינטרנט אבל לא בטוח שכולם עושים את זה.

חשוב מאוד להעביר את הנושא  הלאה זה יכול להציל חיי אדם.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda
    • RE: לקצה העולם ובחזרה - אלסקה והוואי

@ayeletback

איילת רצוי שלפני שאת מתחילה לכתוב את סיכומי הטיולים שלך תכתבי שלא מומלץ לילדים , אם הילדות שלי קוראות את סיכום הטיול שלך אני בטוח שיתחיל בבית תהליך של אמא מחליפה . ועכשיו ברצינות מאוד יפה ,מושקע את נכס לפורום ואפילו נכס לקהילת המטיילים של מדינת ישראל .

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי avnerda

• RE: כמה שאלות על טיול לצד המזרחי
      לגבי טיול למפלים אם זה עדיין רלוונטי יש טיולים מאורגנים של ישראלים במיניבוס ממנהטן למפלים כמובן שמשולב לינה ועוד כמה נקודות עניין .לדעתי אם אתה לבד עם ילד זה מתאים יותר מהשכרת רכב , אתה תהיה יותר עם הילד מאשר עם הדרכים.
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda
    • RE: מפה של צפון מזרח ארה"ב

@avnerda

תודה רבה 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda
    • מפה של צפון מזרח ארה"ב

שלום

לצורך תכנון טיול בצורה שנוחה לי אני מעוניין להדפיס מפה של צפון מזרח ארה”ב עם שמות ישובים ומספרי כבישים

הדפסה של מפת גוגל לא יוצאת טוב , האם יש אפשרות להוריד מפה  בפורמט pdf בצורה כל שהי או שיש למישהו קובץ שיכול לשלוח ?

תודה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda
    • RE: לקצה העולם ובחזרה - אלסקה והוואי

@ayeletback

איילת רצוי שלפני שאת מתחילה לכתוב את סיכומי הטיולים שלך תכתבי שלא מומלץ לילדים , אם הילדות שלי קוראות את סיכום הטיול שלך אני בטוח שיתחיל בבית תהליך של אמא מחליפה . ועכשיו ברצינות מאוד יפה ,מושקע את נכס לפורום ואפילו נכס לקהילת המטיילים של מדינת ישראל .

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda

@אנשיםטובים

שאלה : כשאתם רושמים מחירי טרום קורונה מה הצפי שלכם לאחרי הקורונה ?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda
    • RE: צפון מזרח ארה"ב

@מוני

הי מוני

לגבי השאלה אם מפלי הנייגרה כלולים בתכנון , התשובה היא שזה התחיל מזה שבטיול הקודם ויתרנו על המפלים ,סבירות גבוהה שזה יכלל בתוכנית למרות שהבנתי שיש למקום יותר הילה והבנתי שייתכן שבפועל זה יהיה פחות.

לגבי שאר התכנונים (ניו יורק) אני כרגע  בשלב התחלתי ורק לומד , עדיין לא מגובשת אצלי תוכנית מסודרת.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda

@Liad_3933455

השאלה שלך מזכירה לי בתקופה שלפני 4 שנים , שנה לפני טיול שעשיתי 4 שבועות עם משפחתי , 3 שבועות במערב + שבוע בניו יורק .

בגדול (לא חייב) במערב משלבים טיול טבע + טיול בערים, שוב פעם אגיד זה לא חייב אבל יש המון אנשים שכך עושים .יש המון סיכומי טיולים של מטיילים  שסיפרו את מסע הטיול שלהם , הוסיפו תמונות שממחישות קצת יותר ממילים , צריך לזכור שלא כל המטיילים הם בסגנון שמתאים לכם ולא חייבים להעתיק בדיוק , מהסיכומים האלה  אני למדתי המון .

למשל חלק מהטיול היה בפארקים לייד לאס וגאס ,אחד מהעיירות היא פייג  שליידה יש את אגם פאול , אפשר לשכור באגם  סירת מירוץ ליום שלם (לא צריך רשיון )  , אפשר להוסיף אבוב , יום בלתי נשכח שאין דברים כאלה בארץ . ללא הפורום וסיכומי הטיולים לא הייתי מכיר את המקום ואת האטרקציה  , המון חברים בפורום אמרו שזה אחד הימים הכי כיפים שהיו להם בטיול.

מציע לך להכנס לפורום ,לקרא סיכומי טיולים , להתייעץ עם החברים בפורום ולהחליט בהתאם .

כרגע אני באותו שלב לגבי צפון מזרח ארה”ב , בשלב זה קורה סיכומי טיולים ולומד .

בהצלחה 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda

@מוני

השנה ראש השנה היה ב 19/9/20 בשנת 2021 ראש השנה  ב 7/9/21  שמחת תורה (סוף החופשות ) ב 28/9/21

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda

@מוני

בערך 21-23 ימים , סיום הטיול כנראה בעיר ניו יורק  מה שמאלץ להתחיל את צפון מזרח ארה”ב בתחילת ספטמבר.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda

@מוני הי מוני חג שמח

רשמתי /התכוונתי שאני לא רואה בצד שמאל מה שראיתי פעם בפורמט הישן ,בצד שמאל אני רואה  את התגובה האחרונה  ייתכן שאני צריך לעשות שינוי תצוגה  ואני לא יודע .

בכל אופן תודה רבה על הקישורים ששלחת , יש מה לעבוד .

ועכשיו שאלה : בדקתי בלוח שנה לגבי חגי תשרי בשנת 2021 (מנסה להיות אופטימי לגבי הקורונה) וראיתי שכל החגים בחודש ספטמבר , מה המשמעות לגבי טיול בצפון מזרח ארה”ב כטיול שלכת ? האם זה מוקדם מדי ?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      avnerda
      avnerda