- ראשית להביא לתשומת לבכם שזה עדיין לא בעונה ולכן מחיר הטיסה כ-420 יורו לאדם לכרתים. אין פירוט כי זה מחוץ לעונה אלא שזה צריך להיות דרך אתונה.
ממליץ לדחות את הטיסה בחודש ואז אתם בתוך העונה ויש טיסות סדירות ישירות לכרתים.
כמו כן ממליץ לקנות כרטיסים כבר בתחילת פברואר ואז המחיר הוא בערך חצי מזה.
- אני לא יודע מדוע את לא רוצה לשכור רכב, כיוון שרכב נותן לכם עצמאות ומאפשר גישה לכל מקום רצוי.
רק לסבר לך את האוזן במחיר נסיעה באוטובוס של שני אנשים הלוך ושוב מהרקליון לחאניה שווה עלות שני ימי השכרת רכב…..
3.
אם תקחו מלון מחוץ לחאניה, צריך להתנייד או באוטובוסים או במוניות שזה לא זול (8-12 יורו לכל כיוון) .
4.
אני מכיר בכרתים 1350 ומעלה אתרים, ויש לי גם 22 מסלולים באוטובוס.
5.
לערוץ הסמאריה (פתוח מסוף אפריל) נרשמים בסוכנות נסיעות עבור הסעה לתחילת המסלול, מגיעים לאיה רומלי קונים כרטיס שייט במעבורת לחורה ספקיון, שם האוטובוס ממתין להסיע אתכם חזרה לחאניה.
יש תחבורה ציבורית רק כמה פעמים ביום ולא בטוח שבאוטובוס הממתין בחורה ספקיון (הוא ממתין למעבורת, יהיה לכם מקום)
6.
לאגם קורנה צריך לקחת אוטובוס לעיירה ג’ורג’ופולי, ובככר המרכזית לקחת מונית לאגם או ללכת ברגל כ-3 ק”מ לאגם (לא לחצות את הכביש המהיר, יש גשר)
אפשר לברר גם מתי עוברת “רכבת הכביש” שמגיעה לאגם ומסיעה מהאגם לעיירה.
7.
איזה יקב מנוסאקיס ? יש לפחות שלושה בשם זה
8.
באלוס לאגון, אפשר לנסוע עד הנמל של העיירה קסטלי-קיסמו (יכול להיות שצריך לקחת אוטובוס/מונית מהעיירה לנמל הנמצא כ-3 ק”מ מהעיירה)
יש חמש פעמים ביום מעבורת ששטה מסביב לכיף ומגיעה לחוף הצוענים. הראשונה בשעה 1000 מחיר הכרטיס היה לאחרונה 21 יורו לאדם.
או למי שמת ללכת ברגל, באוטובוס מחאניה עד הכפר ניאו חוריו או ויגלה, ומשם דרך שני כפרים צפונה לחוף באלוס לאגון ברגל (כ-16 ק”מ הלוך-ושוב)
9.
מה איבדתם בטופוליה ?
הדבר היחידי המענין שם הוא ידידי מנולי אמן העץ המיוחד מאוד.