ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. מאיר שפירא
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 7
    • פוסטים 712
    • הגבוה ביותר 46
    • קבוצות 0

מאיר שפירא

@מאיר שפירא

51
    מוניטין
    178
    צפיות בפרופיל
    712
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 145946 גיל 56

מאיר שפירא הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי מאיר שפירא

• RE: עזרה: ארבעה חודשי יוון

התרגיל של לצאת/להיכנס חסר ערך אם מדובר במדינות הסכם שנגן. (לא האיחוד האירופאי).

האשרה האוטומטית היא ל-3 חדשים כאשר הם נכללים בתחום של חצי שנה, משמע למשל, אתם יכולים להיכנס ליוון לשבועיים, שבוע גרמניה, שבועיים צרפת וכן הלאה עד 90 יום.  כל זה מתחיל להיספר מהכניסה הראשונה לתחום מדינות ההסכם.

השאלה אם זה באמת עובד או לא , לא רלוונטית.

מציע לפני הנסיעה לדאוג להארכת האשרה מ-3 חדשים ל-4, ולעשות כן לפני הנסיעה.

צעד ראשון לפנות לשגרירות יוון בתל אביב פריש 3 – 03-6953060 , יש להניח שמי שיענה לטלפון מדבר עברית.

לבקש הנחיה מה לעשות כשמשפחה רוצה לנסוע לארבעה חדשים, לציין שרק לבעל יש דרכון צ’כי.

במידה ויש בעיה, פנו למרכז המידע של האיחוד האירופאי באתונה לברר אצלם

30-210-3722136 *

או לשגרירות ישראל באתונה 30-210-6705500

לא להשאיר שום דבר לרגע אחרון.

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: טיול של 7 ימים במערב כריתים ללא רכב - אפשרי?
      1. ראשית להביא לתשומת לבכם שזה עדיין לא בעונה ולכן מחיר הטיסה כ-420 יורו לאדם לכרתים.  אין פירוט כי זה מחוץ לעונה אלא שזה צריך להיות דרך אתונה.

ממליץ לדחות את הטיסה בחודש ואז אתם בתוך העונה ויש טיסות סדירות ישירות לכרתים.

כמו כן ממליץ לקנות כרטיסים כבר בתחילת פברואר ואז המחיר הוא בערך חצי מזה.

1. אני לא יודע מדוע את לא רוצה לשכור רכב, כיוון שרכב נותן לכם עצמאות ומאפשר גישה לכל מקום רצוי.  

רק לסבר לך את האוזן במחיר נסיעה באוטובוס של שני אנשים הלוך ושוב מהרקליון לחאניה שווה עלות שני ימי השכרת רכב…..

3.

אם תקחו מלון מחוץ לחאניה, צריך להתנייד או באוטובוסים או במוניות שזה לא זול (8-12 יורו לכל כיוון) .

4.

אני מכיר בכרתים 1350 ומעלה אתרים, ויש לי גם 22 מסלולים באוטובוס.

5.

לערוץ הסמאריה (פתוח מסוף אפריל) נרשמים בסוכנות נסיעות עבור הסעה לתחילת המסלול, מגיעים לאיה רומלי קונים כרטיס שייט במעבורת לחורה ספקיון, שם האוטובוס ממתין להסיע אתכם חזרה לחאניה.

יש תחבורה ציבורית רק כמה פעמים ביום ולא בטוח שבאוטובוס הממתין בחורה ספקיון (הוא ממתין למעבורת, יהיה לכם מקום)

6.

לאגם קורנה צריך לקחת אוטובוס לעיירה ג’ורג’ופולי, ובככר המרכזית לקחת מונית לאגם או ללכת ברגל כ-3 ק”מ לאגם (לא לחצות את הכביש המהיר, יש גשר)

אפשר לברר גם מתי עוברת “רכבת הכביש” שמגיעה לאגם ומסיעה מהאגם לעיירה.

7.

איזה יקב מנוסאקיס ? יש לפחות שלושה בשם זה

8.

באלוס לאגון, אפשר לנסוע עד הנמל של העיירה קסטלי-קיסמו (יכול להיות שצריך לקחת אוטובוס/מונית מהעיירה לנמל הנמצא כ-3 ק”מ מהעיירה) 

יש חמש פעמים ביום מעבורת ששטה מסביב לכיף ומגיעה לחוף הצוענים. הראשונה בשעה 1000 מחיר הכרטיס היה לאחרונה 21 יורו לאדם.

או למי שמת ללכת ברגל, באוטובוס מחאניה עד הכפר ניאו חוריו או ויגלה, ומשם דרך שני כפרים צפונה לחוף באלוס לאגון ברגל (כ-16 ק”מ הלוך-ושוב) 

9.

מה איבדתם בטופוליה ?

הדבר היחידי המענין שם הוא ידידי מנולי אמן העץ המיוחד מאוד.

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: מקומות חניה לרכב בעיר העתיקה של הרקליון

@feder34

ככלל אין חניה בתוך העיר העתיקה בגלל הסימטאות הצרות שלא מאפשרות זאת
      אז לא בעיה להשקיע 4.7 יורו בחניה מסודרת ליד ככר אלפטריאס המרכזית ומשם ברגל.
      מי שרוצה לנסוע לנמל או לשפת הים, אין בעיה ויש שם מספר מגרשי חניה קטנים.
      נסיעה מסביב לחומות במפנים, אפר לחנות בכל מקום שיש מקום או על הכביש של החומה עצמה.

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: מקומות חניה לרכב בעיר העתיקה של הרקליון

@romanvi

המרחק מהחניה לככר אלפטריאס זה פחות מ-50 מטר
      שנית, גם לי יש בעיית תנועה ובכל זאת יכול לעשות סיבוב במרכז העיר.
      אין קניונים בכרתים אלא קונים כמו פעם כשעוברים מחנות לחנות.
      יש רשת חנויות גדולה “ג’מבו” עם סניף בהרקליון עם מוצרים זולים במיוחד.היא נמצאת במערב העיר ומגיעים עם רכב או בתחבורה ציבורית.
      מותגים יש ברחובות הראשיים שמסביב לשוק של רחוב 1866 (כ-200 מטר מהכיכר)

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: השכרת רכב קפריסין
      נושא שחוזר על עצמו שוב ושוב משך עשרות שנים

א.

אולי כדאי לחשוב מה פירוש המילה: “בינלאומי”.

ולהבין שלשאלה אין ערך.

ב.

למרות מכתב של האיחוד האירופאי כבר ב-2013 למשרד התחבורה שהרשיונות הישראלים חסרי ערך באירופה, משרד התחבורה לא מתקן את התקנה, ומטעה את הציבור מתוך זילזול בציבור.

כי מה שמענין את שר התחבורה כמו כל פוליטיקאי ברמתו נחותה, זה רק מה שנותן כותרת בתקשורת.

ג.

פניתי אליו בנושא פטור מחגורת בטיחות למושתלי קוצב-לב כי זה מסכן את חייהם…..אין תגובה.

ד.

פניתי בקשר לתיקון התקנות בקשר למעברי חציה שהתיקון שמעביר את האחריות מההולך רגל לנהג היא אסון (“המדרכה לאיש, לרכב הכביש”) כיוון שההתנהגות של הולכי הרגל הפכה לפרועה, ומסוכן מאוד שרכב צריך לעצור לפני מעבר חציה כשהוא עצמו נמצא בתוך צומת סואן…..אין תגובה כמובן.

ה.

בכלל שרים לא טורחים לענות, ואז אנשים כמוני שלא מוכנים לוותר על נושאים עקרוניים, נאלצים לפנות למבקר המדינה ורק אז פתאום הבעיות נפתרות בתוך זמן קצרצר.

ו.

בשורה התחתונה:

בשום אופן לא לסמוך על תקנות התעבורה בקשר לנהיגה בחו”ל, להכין רשיון בינלאומי וצמוד אליו הרשיון הישראלי לאישור וכמובן דרכון.

ולא לשכוח להכין ביטוח נסיעות לחו”ל בהתאם לפעילות ו/או הגיל.

ז.

לא לשכוח לערוך את חוזה ההשכרה בחו”ל תחת הרשיון הבינלאומי, כיוון שזו תהיה הראיה היחידה שבעת עריכת החוזה היה לכם רשיון נהיגה בינלאומי.

(וממש לא צריך לענין אתכם מה רוצה הפקיד בסוכנות ההשכרה, יש שם יותר מידי כאלו שלא יודעים שישראל איננה באירופה…..)

ח.

ומי שמספר שלא בדקו לו ולא שאלו ולא רצו, הכל חסר ערך, ברגע שמגיעים ל-”אירוע ביטוח”.

את השוטר בחו”ל לא מאוד מענין אם יש לך רשיון מתאים או ביטוח וכדומה.

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: אי ביוון בפסח הקרוב. לא כל-כך פשוט כמו שזה נשמע...
      אז תעשה כמוני

אני לוקח טיסה של אגאין (טיסה ישירה לכרתים) ומזמין מלון ורכב מסוכן מקומי (לצורך הענין:זקרוס טורס).

לא בדקתי לגבי יעדים אחרים אם יש טיסה ישירה של אגאין, אבל אם יש, זו הדרך הטובה יותר, ואם קונים כרטיסי טיסה זמן רב מראש, המחיר זול.  למשל , אני קונה כרטיסי טיסה ליוני כבר בתחילת פברואר ויוצא לי טיסה הלוך ושוב 180-200 יורו.

אם רוצים להתמקם בחאניה, או שטסים כרגיל לשדה התעופה ניקוס קזנצקיס בהרקליון ומשם ברכב לחאניה, או למי שיש סבלנות, טיסה לאתונה ומשם לחאניה.

אני מעדיף אופציה ראשונה.

בכל נסיעה שלי אני נוחת בהרקליון ונוסע לתקופה מסויימת באיזור חאניה, ואחר כך עובד למרכז למלון אחד או שניים, בהתאם לפעילויות שיש לי.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%A8%D7%95%D7%A1

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: נופש זוגי בכרתים / אי יווני אחר בנובמבר

החיים השיגרתיים של הישובים מתקיימים, כל מה שקשור לתיירות סגור למעט למשל חנויות מזכרות לתיירים, אתרים לתיירים, מוזיאונים שפתוחים כל השנה, אתרים שונים כמו מערת זאוס אין תשלום בכניסה.

לגבי מסעדות אם , למשל, יש 100.000 מסעדות, הרי ברור שהרוב תהיינה סגורות כיוון שעיסוקם בעונה להאכיל מעל 3.000.000 תיירים, ובאין תיירות, רק משהו כמו 1000-2000 בכל האי תהיינה פתוחות לצרכים מקומיים.

תלוי לכמה ימים מגיעים.

אם מגיעים לארבעה-חמישה לילות, מוטב לקחת מלון באיזור המרכז ואפילו בעיר הבירה הרקליון ומשם לצאת כל יום לטייל ברכב.

אם ליותר מכך, אפשר לחלק את השהייה לשתיים:

טסים בקו נתבג-אתונה חאניה.  לוקחים שם מלון (צריך לברר מי פתוח כאשר אתם שם, למשל במרכז העיר ארקאדי או סאמאריה) 

מטיילים במחוז חאניה מספר ימים ומשם עוברים לאיזור הרקליון אפשר ללון במלון אטלנטיס למשל ולטייל באיזור, וטסים חזרה בקורס הרקליון-אתונה-נתבג.

לא לחלק יותר מכך, כי אז תמצאו את עצמכם כל היום בנסיעות.

מנסיון שלי במחקר 27 שנים בכרתים, זו הדרך העדיפה דרך סוכן מקומי, כך שאם יש בעיה יש בן אדם למי לפנות אליו שיטפל בבעיה.

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: טיול עם רכב בכרתים
      מישהו מוכר לכם סיפורי הפחדה

בכל הכבישים שתיסעי הם כבישים טובים, דו סיטריים, יש כביש מהיר לאורך כרתים ויש צירי רוחב בכבישים ארציים.

מה שמישהו סיפר לך יש רק בהרים הגבוהים בכפרים נידחים שלשם אף תייר (חוץ ממני) מעולם לא ביקר.

אין שום בעיה לנסוע בכרתים, הנהגים נוהגים כראוי, מי שלא ממהר נוסע על השוליים כדי שלא להפריע לאחרים, וכך כביש ארצי בן שני נתיבים הופך למעשה לארבעה נתיבים.

ההבדל בין נסיעה ברכב או באוטובוס ציבורי/אופניים וכו הוא הבדל משמעותי למי שאוהב לטייל.

חוץ מזה שמי שיושב ליד הנהג מקובל שלומד את החומר ואת המסלול ואתריו ומחזיק במפה ומכווין את הנהג.

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: נופש זוגי בכרתים / אי יווני אחר בנובמבר

קודם כל שיהיה ברור שאתם כבר רחוק מחוץ לעונה (יש בזה יתרון למי שאוהב לטייל: לראות חיי האי ללא תיירים).

מכאן שפעילות תיירותית לא קיימת.

לגבי טיסות , בחברת אגאין יש אפשרות לבחור כיוון שבכל יום מחיר הטיסה אחר.  למשל 12-21.11.2016 המחיר 150 יורו לאדם, המתנה בהלוך שעה וחצי באתונה, בחזרה 4 שעות.

לגבי מלון, מוטב להזמין אצל סוכן מקומי מהימן, למשל מלון קטן ומושקע בכפר הררי

"מאחרי"  הנמצא במרחק נסיעה כחצי שעה מהעיר חאניה.

אבל יש עוד מקומות פתוחים בחורף.  אני יכול להעריך שמתוך 10.000 בתי מלון בכרתים, בחורף פתוחים 100-150 בעיקר בערים (מי שלא מחפש להתבודד, שיקח מלון בעיר).

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: חופשה קיצית

דברי עם חברת “אופק” בחיפה דרך העצמאות עד כמה שזכור לי 90.

הם עוסקים שנים רבות בטיסות מחיפה למספר יעדים כולל רודוס קפריסין וכרתים.

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי מאיר שפירא

• RE: רכבת מאתונה לסלוניקי

@מטייל_4097999

יש לחפש באתר הרכבת היוונית לגבי שעות ומחיר.
      בשום אופן לא לקנות מסוכן בארץ. הסתבר לי בתחנת הרכבת שלקחו לי מחיר משולש מהמחיר האמיתי בקו סלוניקי-אתונה.  
      קניתי כרטיס חדש ובחזרה ארצה דרשתי להחזיר לי את דמי הכרטיס שכאמור לא השתמשתי בו.

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: טיסות לכרתים ביולי

@מאיר-שפירא אמר:

@tanyat

לא צריך טיסות שכר כיוון שהן סוג של הפרות הבטחה.
      טיסות שכר הן סיכון יתר בעיקר משום אי עמידה בלוח זמנים ורוב החברות מחייבות אותך לקחת דיל.

לחברת אגאין יש מיוני ואוקטובר טיסות מסחריות ישירות לכרתים בכל העונה פעם בשבוע וביולי-אוגוסט פעמיים.

יש להניח שבפברואר יפורסמו הטיסות הישירות לכרתים בלי חניה באתונה.
      להזכיר, הישראלים שטסו לכרתים בקיץ שעבר, עברו את ה-242.000 

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: טיסות לכרתים ביולי

@tanyat

לא צריך טיסות שכר כיוון שהן סוג של הפרות הבטחה.
      טיסות שכר הן סיכון יתר בעיקר משום אי עמידה בלוח זמנים ורוב החברות מחייבות אותך לקחת דיל.

לחברת אגאין יש מיוני ואוקטובר טיסות מסחריות ישירות לכרתים בכל העונה פעם בשבוע וביולי-אוגוסט פעמיים.

יש להניח שבפברואר יפורסמו הטיסות הישירות לכרתים בלי חניה באתונה.

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: טברנות מומלצות באתונה

@tal-yehuda

תודה על המידע

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: טברנות מומלצות באתונה

@סימה-לוי

בשוק הבשר ברחוב ארמו במרכז אתונה נמצאת הטברנה של גליקריה,

כמובן שיש גם מועדון “גאזי” בצפון אתונה בו שרה פרוסטופלסטי החל מחצות ועד הבוקר.

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: לגבי טיסת פנים מאתונה

@לירון-ב-מערכת-אתר-למטייל

כדאי לבדוק בהזמנת הטיסה את הקטעים מנתבג לאתונה ומשם לכרתים, כיוון שאם לא מקפידים, יכולים להיתקע בשדה אלפטריוס באתונה עד 12 שעות.
      החל מיוני יש טיסות ישירות מישראל לכרתים אחת לשבוע ובשיא העונה 2 בשבוע.
      חברה מומלצת – אגאין.

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: יוגה ביוון

@dmg1

יש בכרתים מלון גדול על שפת הים עם אולמות מיוחדים למרות אלו, וישנה ישראלית המביאה לשם בקיץ קבוצות של נשים לפעילויות רוחניות.
      אביטל ציון מפרדס חנה, אפשר לברר אם יש לה עוד סדנאות.

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: ליל סדר

@Zeev_3255203

מכיוון שהמגמה של חב”ד חדה וברורה: לעסוק במיסיונריות בכל העולם (בניגוד לאיסור של הרמב”מ) ,הרי הם פותחים את בית חב”ד בכרתים רק בעונה (15.5-25.10) .
      ומכיוון שפסח זה באפריל, לא מאמין שהם נמצאים.
      תנסו בכפר חב”ד לאתר אותם.
      יש להם גם דף בפייסבוק אבל הם לא עונים.
      הייתי מפנה אותך לבית הכנסת החאניה, אלא ששם מי שמנהל את המקום הם איזו נוצריה וגם היא רק מטפלת מידי פעם בנקיון וכו, כיוון שמי ששיפץ את המקום וניהל אותו מת לפני שנתיים, ורבנות אתונה לא נרתמה לעשות משהו.
      לפעמים בקיץ היה איזה זוג צעיר של דתיים מתנדבים להפעיל את המקום.

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: חיפוש שווקים

@Lidya-Azrzar-Afgin_4070386

אתם כמעט מחוץ לעונה כאשר כמעט ואין כבר תיירים, ולכן שווקים נודדים ואחרים לא קיימים.

שווקים הפעילים בכל השנה:

א. הרקליון רחוב 1866 אחרי הפרפקטורה (בנין וורוד של הממשל, ליד ככר אלפטריוס) ואחרי המשטרה.

ב. חאניה במרכז, בנין האגורה העתיק ברחוב הראשי .

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא
    • RE: חופשונת זוגית

יש בכרתים מעל 12.000 בתי מלון.
      העונה נסגרת ב-25.10, אבל כבר בתחילת אוקטובר נשארים רק אולי  2% מהתיירים כך ששקט ברור שיהיה.  אפילו הישראלים שיצאו לחופשת סוכות כבר חזרו ארצה, והשבוע האחרון של אוקטובר הוא כבר מחוץ לעונה.
      רוב בתי המלון כבר סגורים, לכן חפשו בתי מלון 5* לוקסורי ובהם תמצאו איזה מלון מתאים לכם ועליו תשאלו.

אני הייתי בפברואר 10 ימים לצורך הדרכת סוכני תיירות כרתיים, בכרתים. לנתי במלון “וילג’ הייטס גולף רזורט” על ההר מדרום ללימני חרסוניסו, קבלתי דירת חדר +סלון+מטבחון ושילמתי 74 יורו ללילה עם ארוחת בוקר.  בנספח תראו מחיר נמוך יותר.
      לא ידוע לי על ארוחות צהרים וערב כיוון שכל היום לא הייתי במלון.
      תבדקו כיוון שלפי מה שראיתי התאריך האחרון 9-10 אוקטובר, אבל יש להניח שהוא פועל גם בחורף.

פורסם בפורום נופש ביוון
      מאיר שפירא
      מאיר שפירא