אהלן, אני אנסה לקפוץ על העגלה ולתרום קצת לדיון:
בנוגע לתקופה: סוף העונה זה מצוין. נכון שאולי יש סיכון מסוים עם מזג האויר, אבל תכלס זאת אלסקה ותמיד יש סיכון עם מזג האויר, גם ביולי. קורה לעתים קרובות שמזג האויר הכי טוב הוא דווקא בתחילת ספטמבר (זה מה שהיה השנה). בנוסף, יש שני בונוסים יפים בעונה הזו – צבעי סתיו יפהפיים (ואם אתה צלם אז תדע להעריך את זה), ויש סיכוי גבוה לראות את אורות הצפון (אי אפשר לראות לפני אמצע אוגוסט כי אין מספיק חושך). בקיצור, לדעתי סוף העונה זה אחלה זמן לטייל באלסקה, רק קח בחשבון שאחרי אמצע ספטמבר כבר נהיה הרבה יותר קשה לטייל וחלק גדול מהאטרקציות ומהשמורות נסגרות.
הערות ביניים: א. נדידת הסלמונים במעלה הנחלים מתחילה בדר”כ בתחילת יולי ונמשכת עד סוף העונה, כולל ספטמבר. ב. אל תחשוש מהגשם בטיולים הרגליים. יהיה גשם פה ושם אבל זה בדר”כ לא מבול (בדר”כ...) ואפשר לטייל גם בגשם. תביא מעיל גשם טוב. ג. מוזמן לקרוא עוד לגבי מזג האויר באלסקה והשיקולים בבחירת העונה כאן.
האם הפוסט הנ”ל הוא שלד טוב לביקור ראשון באלסקה? אני כנראה לא הכי אובייקטיבי, אבל אני אנסה להתיחס לזה מכמה זויות. לגבי המקומות הספציפיים שמופיעים במסלול, אני בהחלט חושב שזה ייצוג טוב של ההיילייטס הבולטים של מה שיש לדרום מרכז אלסקה להציע. כמובן שהיה אפשר למלא גם מסלול של חודש, אבל למטייל רצו מאמר של 1200 מילה (וגם ככה יצא 1500). מעבר לאזור שמופיע כאן, יש הרבה מאוד מקומות יפים אחרים שנמצאים בדרום מזרח אלסקה, ביוקון או בצפון הרחוק אבל זה היה מחוץ ל-scope של הכתבה. האספקט השני הוא כמובן סגנון הטיול, וכמו שכולנו יודעים לכל מטייל יש העדפות משלו. יש כאלו שהכי חשוב להם זה שהטיול יהיה נינוח ושיהיה להם זמן לשבת בבית קפה בבוקר, ויש כאלה שרוצים לראות את הכל. אני אישית דווקא מהאסכולה הראשונה, אבל מהנסיון שלי עם לקוחות שמעוניינים לבנות טיול לאלסקה הרבה פעמים דווקא הגישה השניה יותר פופולרית. המשפט שאנחנו שומעים הכי הרבה זה “אם אני כבר מגיע עד אלסקה אני רוצה לראות כמה שאפשר”, ואם זו הגישה ואם יש לך זמן מוגבל, אז המסלול הזה ספציפית הוא בהחלט אופציה פופולרית. אם זה מרגיש לך לחוץ מדי, אפשר להוריד חלק מהמקומות מהמסלול כדי להפוך אותו ל”רגוע” יותר, או לחילופין להוסיף כמה ימים לתכנית ולהפוך אותו לקצת יותר נינוח. זאת גם שאלה של תקציב, אני מניח. יותר ימים בטיול = יותר עלויות, במיוחד אם אתה מטייל לבד.
האם זה מאוחר מדי לתכנן טיול לקיץ הקרוב? לא מאוחר מדי, אבל זה רעיון טוב לעשות את ההזמנות כמה שיותר מוקדם. זה לא שאי אפשר לעשות טיולים לאלסקה גם ברגע האחרון – כבר יצא לי לארגן טיולים בהתראה של שבוע, אם כי זאת חויה שאני מאד משתדל להימנע ממנה. הבעיה היא שכמה שמתקרבים יותר לעונה נוצרים יותר ויותר אילוצים של זמינות שעלולים לגרום לך לוותר על מקומות שרצית לראות. לדוגמא – נגמרים המקומות לרכבים על המעבורות, אין יותר חדרים עם שירותים צמודים במקארת’י ובקניקוט, נגמר המלאי של דגמי רכבים מסוימים, אין חדרים בלודג’ים מבודדים כאלה ואחרים, וכו’ וכו’. הבנת את התמונה.
לגבי נסיעה בכבישי העפר: חברות “רגילות” (הרץ / אויס וכו’) לא מאשרות את זה, באופן גורף. לא בגלל שזו נסיעה מסובכת שדורשת יותר מדי, זה רק משיקולים של מניעת שחיקה על הרכב. בנוסף, אותן חברות לא מחזיקות צמיגים ספייר בגודל מלא על הרכבים, ובדרכים מהסוג הזה אתה לא רוצה למצוא את עצמך עם גלגל Doughnut. לגבי החברות המקומיות, יש ויש. חלק מהחברות בהחלט יודעות את העבודה אבל חלק ברדקיסטיות (תן מבט באתרים שלהם ותבין מיד מי זה מי).
שיהיה בכיף!