ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. יויו
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 42
    • פוסטים 383
    • הגבוה ביותר 13
    • קבוצות 0

יויו

@יויו

14
    מוניטין
    42
    צפיות בפרופיל
    383
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 175998 גיל 56

יויו הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי יויו

• RE: שנחאי, ההר הצהוב והאזור

מצטרף להמלצות של ענת,

לגבי ההר הצהוב אפשר להתמקם בטונשי או בשמה האחר HUANGSHAN כבסיס לטיול להר הצהוב ולכפרים HUNG CHUN + XIDI – לא לוותר על הכפרים, כל האישור מאוד יפה ושונה. גם המדרחוב 0 OLD STREET של טונשי נחמד  מאוד וטעים מאוד.

HANGZHOU – עיר מאוד מערבית אבל עם ג’ונגל ומנזר ואגם ועוד הרבה דברים לראות וגם להתפנק באוכל טוב ותנאים.

סוז’ו – נחמד לראות איזה גן או 2 ואת 2 הרחובות העתיקים – השאר די תעשייתי

עיירת מים  – אנחנו היינו ב – XITANG אבל לא חסר, יש הרבה לבחור ביניהן והן בהחלט מרשימות

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      יויו
      יויו
    • RE: Skyscanner - מישהו הזמין דרכם כרטיסים פעם?
      יויו ופליינגאאוט - מה גיליתם בסוף? היו פערים?

אני בסוף רכשתי מסוכן בטרבליסט לאחר שהתכתבות עם אחד הסוכנים בסקייסקאנר גילתה שיש לדמי שינוי עוד תוספת של הסוכן - GOTOGATE. מלבד זה יש עמלה של שינוי תאריך גם לסוכן בתוספת לדמי שינוי של איירופלוט ועמלת תשלום בכרטיס אשראי, מה שהקטין את הפער אפילו יותר. בסוף יצא לי כ-20$ פחות לכרטיס ביחס לרכישה ישירות מאירופלוט. אגב היו אופציות זולות יותר עם קונקשן נוסף שהוזילו את המחיר בעוד 150$ לערך, אבל מבחינתי לא התאים. את תנאי הכרטיס באמת לא ניתן היה לראות באתר GOTOGATE אלא רק בהתכתבות מולם ישירות. העיקר יש כרטיסים ואפשר להתחיל לחלום ולתכנן ויאטנאם.

אגס בטרבליסט כדי לברר את תנאי הכרטיס צריך לבצע הזמנה כאילו דרך סוכן (מה שעשיתי) לשאול אותו את כל השאלות ואז להגיד שלא מעוניין לעשות דרכו הזמנה אלא ישירות באתר כי אחרת יש עוד תשלום דמי טיפול מיותרים. אם עושים הזמנה לבד והכל תקין בסוף ההזמנה כבר יש כרטיס להורדה.

יויו
      יויו
    • RE: טיסות פנים בוויטנאם
      טיסות פנים בוויטנאם

אני טסתי ב- JETSTAR - ולא היו כלל איחורים, הזמנתי כשבועיים לפני לאחר שעקבתי במשך מספר חודשים אחר 3 החברות והמחיר לא היה נמוך בהרבה יחסית למה ששילמתי שבועיים לפני. לדעתי הכי טוב לרכוש ישירות באתרי החברה דווקא . ולהוסיף  מטען אם צריך. לנו יצא זול משמעותית מזוג קנדיות שרכשו מספר ימים לפני את אותה טיסה בדיוק - בויטנאם אצל סוכנת.

יויו
      יויו
    • RE: טיול ויאטנם באופן עצמאי - שאלה

תענוג לראות את התמונות ולהיזכר גולני, תיהנה באמת ויאטנם פנטסטית ויחסית מאוד קלה לטיול. מה שכן כדאי להיערך לפני, לדעת מה מאוד רוצים לראות ועל מה לא מוכנים לוותר. אכן לא כדאי להזמין מראש מהארץ, כל מלון הוא סוכנות טיולים, שווה לשמור על גמישות. חלק מהטיולים נסענו דרך סוכנות נסיעות מקומית/ מלון, חלק לקחנו פשוט נהג צמוד לדוגמא לפארק BA VI שלא רחוק מהנאנוי, חלק פשוט נסענו לבד באוטובוס או שכרנו וספה. קחו בחשבון שנסעות באוטובוס מאוד איטיות , לדוגמא כ 150 ק"מ מהנוי למפרץ הלונג, ייקח בקלות 3 שעות פלוס. נסיעה מהאנוי לסאפה באוטובוס תיקח כ-5-6 שעות. אם אתם לחוצים בזמן שווה לחשוב על טיסת פנים אחת לפחות דרומה או צפונה, תלוי מהיכן תתחילו..

הטיולים המאורגנים של המלונות נחמדים אבל לעיתים מעט מרוחים מידי לטעמי. אולי למשפחה יהיה שווה יותר לקחת נהג עם מיניואן צמוד ואולי אפילו יעלה פחות.

יויו
      יויו
    • RE: טיול ויאטנם באופן עצמאי - שאלה

אנחנו הזמנו הכל מראש דרך בוקינג, עם אפשרות ביטול יום יומיים לפני.

על הדרך עשינו שינויים, ביטלנו חלק והזמנו אחרים במקום תוך כדי הטיול.

אני לא נתקלתי בבעיית מקומות במלונות אבל היינו רק זוג. ללילה הראשון כדאי להזמין ולתאם גם איסוף מהשדה -כ15$ מהמלון. אפשר גם להגיע למלון ולבקש לראות את החדר ולהחליט במקום. 

יויו
      יויו
    • RE: ויטנאם קמבודיה חודש יולי

מלבד טיפטופים קלים מאוד בסאפה, ובהוי אן (ערב אחד עם מבול של שעה) לא ירד לנו גשם, אבל מנסיוני מלפני שנתיים בסין – גם כן ביולי – דווקא כשיורד גשם הרבה יותר נעים, ופחות מרגישים את החום, מטריה ומעיל גשם קל מניילון והכל סבבה.

אני חייב לציין שביום הראשון שהגענו להאנוי – החום והלחות היו קצת שוק – אתה יוצא מהמלון ונהיה רטוב – אבל אחרי יומיים כבר הפסקנו לשים לב לזה.

מבחינתי יוני-יולי הן הזמן היחיד שמתאים לי אז הסתגלנו. אבל אם אתם לא מאוד מאוד סובלים מחום, מתרגלים מהר מאוד להיות לחים כל הזמן וזה לא פוגם בהנאה.

גם השנה אני ביולי באזור (קמבודיה וצפון תאילנד).

תיהנו כי ויאטנם פשוט קסומה וזולה ואנשים נחמדים ומאוד קל לטייל בה.

מזג האוויר הוא עניין של מזל.

יויו
      יויו
    • RE: סרטון סיכום לטיול בסין

תענוג של סרטון, מזכיר נשכחות מהטיול שלי לשם ונותן חשק לעוד לאיזור סצ’ואן ובעיקר השמורות טבע וההר המקסים ההוא שעוד לא הייתי. 

תודה

יויו
      יויו
    • RE: טרק באזור סאפה

אנחנו עשינו טרק אחד עם חברה בשם סאפה אוצ’או – שאמורה לדאוג לשבטים בסביבה, הם היו טובים סה”כ כ-8 בקבוצה . אם אני זוכר נכון לפני כשנתיים הטרק עלה כ-25$ לאדם. יום אחר לקחנו אופנוע מהמלון ב-12$ וטיילנו לבד לכפרים ולמפלים . יש הרבה חברות שם ודרך המלון תוכלו מהרגע למחר להתארגן. מה שכן טרק לבד לא יהיה לכם כי יש קבוצות – לא גדולות ולפחות 4 עד 8 מקומיות ש”נדבקות” לקבוצה לעזור למטיילים בטרק. קחו את זה בכייף הן לא מעיקות עד הסוף שבו יבקשו שתיקנו מהן משהו בתמורה.

יויו
      יויו
    • RE: טרק באזור סאפה

אנחנו עשינו טרקים יומיים מהבוקר עד מאוחר אח”צ, האופציה האחרת היתה לינה בהום סטיי שלא כ”כ התחשק לנו, למרות שזו גם חוויה.

המקומיות כמו שדורון הסביר לך, נדבקות לכל קבוצה (גם עם מדריך) שיוצאת לטרק מתוך סאפה, אבל סה”כ הן לא מעיקות וחייכניות ועוזרות ומושיטות יד בטרסות ובירידות ומנסות מאוד ללמוד ולשפר את האנגלית שלהן ומתענינות בגיל שלך ובפרטים על איך ואיפה את חיה.אחת מהן הראתה לנו את הבית שלה בכפר בדרך ואפילו הזמינה אותנו אם נרצה לבוא למחרת ללינה. התמורה היחידה שהן מבקשות בסוף שתיקני עבודת יד שלהן בכמה ש”ח בודדים. קחי את זה בסבבה.

יויו
      יויו
    • RE: נפאל 23 יום!

הי ,

בדיוק חזרנו לפני יומיים מנפאל – 23 יום בדיוק כולל טיסות וכו’.

אנחנו עשינו את הסובב אנאפורנה סה”כ 12 יום כולל הסיטה לטיליצ’ו (שזה  תוספת של יומיים). ממליץ בחום על הטרק הזה. נופים מדהימים, הרבה סוגי נופים עוברים במהלך הטרק. יש מספיק מטיילים וכפריים בדרך כדי לא לטעות. יש הרבה גסט האוסים, אוכל אפילו הפתיע לטובה( לא רק דאל באט). תנאים הולכים ויורדים עם הגובה אבל סה”כ סביר בהחלט. מבחינת סכנות – כל עוד נצמדים לכללי עלייה בגובה ושינה בגובה, אין חשש. חלילה ויש סימני מחלת גבהים (להיות קשוב לגוף – לא להילחם). מבחינת המסלול עצמו – לא נתקלנו בשום סכנה מיוחדת היו גם אנשים לא מי יודע מה בכושר שסיימו את המסלול. אפשר למרוח את המסלול בקצב שלכן לעוד יום או יותר.

מבחינת כסף כ-20 וקצת $ ליום בטרק חוץ מעלות של פורטרים כמובן . פוקהרה לדעתי היא מקום לסיים בו לאחר הטרק ולא לפני כי קל מאוד לשקוע בנוחות שם ובאוכל הטוב. 

אפשר בסוף גם להעביר יומיים בכייף באגם בגנס – 45ד’ מפוקהרה.

תיהנו כי זה טרק שווה ויחסית לא היה לנו עמוס למרות כל האזהרות (אולי כי התחלנו אותו כמה ימים בתוך סוף ספטמבר)

מצרף קצת תמונות לטעימה מהנופים.- תיהנו.

תחילת הטרקבדרך ל ICE LAKEאגם בגנסבדרך ךפאסטיליצ'ו
      יויו
      יויו

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי יויו

• RE: EBC+GOKYO - לינה במקומות עמוסים

@תאי

אחלה תודה רבה

יויו
      יויו
    • RE: EBC+GOKYO - לינה במקומות עמוסים

@תאי

הי ותודה איתי,

פורטרים בסוף אאוט, ואנחנו אכן משכימי קום, כוס קפה כמה תמרים ואגוזים ויוצאים לדרך, להיי קמפ באנאפורנה הגענו כבר באיזור 10 בבוקר ולקחנו חדרים לכולם,

כך שנגיע מוקדם,  השאלה אם כל הקבוצות המאורגנות לא שיריינו כבר מראש את רוב או כל החדרים. זה מה שמדאיג אותי.

וכן בתכנון אכן להגיע מוקדם לגוראק שפ ולהמשיך לאחד מ-2 המקומות ולמחרת בבוקר את השני לפני שמתחילים לחזור לכיוון איזור גוקיו.

יויו
      יויו
    • EBC+GOKYO - לינה במקומות עמוסים

הי לכולם,

אוטוטו יוצאים לדרך, שאלה אחרונה: עד כמה בעייתי להשיג מקום לינה בLOBUCHE וב- GORAK SHEP בעונה העמוסה (אמצע אוקטובר לערך נגיע לשם)?

אנחנו בדר”כ מהמגיעים מוקדם לכפרים שבהם יש עצירות לינה, כי יוצאים מוקדם ולרוב בקצב טוב אבל מבלוגים שקראתי יכולה להיות בשיא העונה בעיית לינה ב2 המקומות שציינתי בגלל כל מיני משלחות מאורגנות, עד כמה זה נכון מנסיונם של אנשים כאן?

שווה אולי לנסות להזמין מראש בטלפון?

תודה לעונים

יויו
      יויו
    • RE: שק שינה לטרק EBC

@Doron

י ש לי ליינר מויאטנאם  ששימש אותוי גם בטרק הקודם , בכל מקרה התבייתתי פחות או יותר על המיקום של קרמו ךלפי הסופקרמרקט ,אז אבדוק ב SHONNA ובקרמבו מאמין שיסתדר ומקווה שיהיה להם שקש חם וקל שלא יהיה מעמסה לכל אורך הטרק.

***עכשיו התבשרתי גם שכל הטיסות מקטמנדו ללוקלה עברו לשדה מרוחק כ- 5 שעות נסיעה מקטמנדו, עיירה בשם רמצ’אפ, לרגל שיפוצים של השדה בקטמנדו וכנראה שיישארו שם לפחות לעונת הטרקים הבאה, באסה  קצת כי סתם מקשה וצאריך  אבל היי, זו נפאל וחייבים לגלות גמישות ולזרום

יויו
      יויו

@Doron

תודה דורון ,

שמעתי על קרמבו בטרק הקודם לפני שנה וחצי כשחיפשנו לרכוש גזיה , אבל לא מצאנו את החנות בסוף במבוך של הטאמל.

בכל מקרה שוכנעתי כבר לא לרכוש שק”ש אלא לשכור, ולמה התכוונת שבגודל של פיחת מוגזת? לשק”ש או לליינר?

יויו
      יויו

@dregev03

הי דרור,

כן חרשתי כבר כמה פורומים בלונלי ובטריפ אדוויזור וראיתי 2 חנויות מומלצות – SHONA  ועוד אחת ששכחתי את שמה,

כנראה שזה מה שאעשה בסוף, נראה לי מיותר להשקיע בשקש יקר בארץ עם תקינה אירופית ועוד כל מיני….

יויו
      יויו

@תאי

קודם כל תיהנה בטיול,

אני כן מתכוון לקחת שק”ש תאי – וכנראה שאשכיר בסוף בקטמנדו.רק שאלתי כמה מה שמשכירים אמין בקור שם למעלה(שהרי הרוב חיקויים של מותגים שם),

והסיבה שהפעם לא לוקחים פורטרים היא ממש לא להוכיח כלום פשוט הם היו למעמסה עלינו בטיול הקודם, הם רוצים גסטהאוסים שלהם וכל הטיול נשרכו מאחורינו עם שאר הפורטרים של מטיילים אחרים, כך שאנחנו כל הזמן חיכינו להם ובסוף גם עיקמו פרצוף על הטיפים שקיבלו (שהיו הרבה יותר נדיבים ממה שאחרים מסביבנו חילקו). אז מעדיפים להצטמצם בציוד ובמשקל ולא לדאוג לפורטרים שיהיו מרוצים...(בהתחלה הם באמת היו ממש נחמדים אבל לאט לאט שמנו לב שרוב השיחות איתם נסבו על כסף וכמה הם צריכים כסף, וכו’), ואגב גם בטרק הקודם הסתובבנו עם לפחות 7-8 קילו על הגב כל אחד והיה בסדר גמור, אנחנו לא ילדים אבל גם עדיין לא עגלות😁

יויו
      יויו
    • RE: טרק שבעה פאסים ״חדש״ באנאפורנה

@dregev03

נראה מאתגר – זה אנאפורנה למתקדמים ולבעלי המון זמן פנוי

יויו
      יויו
    • RE: ההר הצהוב בסין

@veredלמיטב זכרוני יש מעקות לכל אורך המסלול על ההר, מסוכן זה לא נראה לי אם משגיחים על הילדים, בכל מקרה כדאי להשכים  קום  ולעלות ממש מוקדם כי לקראת שעות הבוקר המאוחרות וצהריים נהיה מאוד מאוד עמוס שם- מליארד סינים...

יויו
      יויו

@תאי

זהו שאני לא מתכוון לבנות על זה, חבר שלי כבר החליט שהוא מוותר על שק”ש ,אני מתכנן כן לקחת אבל משהו קל שלא יכביד וכאן הבעיה.

אני זוכר שאמרת (תאי) שאתה שוכר בטאמל שק”ש שזה בטוח לא שק”ש עם תקינה וכו’ ומה שקשור לטמפרטורה COMFORT , EXTREME וכו’ בטוח לא תופס לגבי שקש מנפאל, השאלה כמה זה קריטי, כי ממש לא בא לי להשקיע,  ואני שומע ורואה כל מיני המלצות של טמפרטורה ב  COMFORT של (5-)לפחות לטרק הזה, כמה זה קריטי לטרק, כי הרי נישן בגסטהאוסים ולא באוהלים?

יויו
      יויו