הי
אנחנו זוג מבוגר מאד. הסתובבנו בנאפולי בעיר העתיקה וסביבה ללא חשש ביום ובערב. העיר הומה תיירים וצעירים וכמו בכל עיר לא מוכרת נמנענו מלהיקלע לסמטאות חשוכות. אנחנו מצאנו ענין רב בשיטוט.
תהנו
הי
אנחנו זוג מבוגר מאד. הסתובבנו בנאפולי בעיר העתיקה וסביבה ללא חשש ביום ובערב. העיר הומה תיירים וצעירים וכמו בכל עיר לא מוכרת נמנענו מלהיקלע לסמטאות חשוכות. אנחנו מצאנו ענין רב בשיטוט.
תהנו
כשאני נשאלת אני אומרת.
בשנים האחרונות אני נמנעת מלהגיד מחמת הבושה.(אל תגלו למירי...)
כשאנחנו בזוג והסביבה רגישה אנחנו מדברים בינינו בשפה זרה ששנינו דוברים.
ואוסיף לכם סיפור נחמד.
בכפר סינט אנג’לי באיטליה, כפר שקרוי ע”ש קדוש עושה ניסים… נעצרתי ליד בית דירות לקרוא את השלט בחזית הבית שתאר את ההיסטוריה של הבית. אני מבינה מעט איטלקית ודוברת עוד פחות. לפתע יצאה מפתח הבנין אשה מבוגרת לבושה שחורים וראתה אותי קוראת. היא פנתה אלי באיטלקית הבנתי כל מילה עשירית. אמרתי לה שאני תיירת וכמעט לא מבינה איטלקית. לשאלתה מאיפה אני אמרתי ישראל והיא לא קלטה, ואז אמרתי מירושלים עיני האישה אורו היא היתה המומה רוח הקודש נחתה בפתח ביתה, היא מיד הצטלבה וביקשה את רשותי לגעת בי מובן שנעניתי והיא נגעה בזרועי ונשקה את כף ידה שנגעה בי. ואז נכנסה בי רוח הקודש שמתי את ידי על ראשה אמרתי כמה פסוקים בעברית ונתתי לה חיבוק איזה אושר היה נסוך על פניה….
מצטרפת לקודמי, בטיול הקודם הצטיידנו ב”בית מרקחת” לחודשיים הכל בטרולי ללא שום בעיה, כל עוד אין נוזלים.
בנוסף אנחנו מצטיידים במרשמים לעת צרה.
דרך צלחה ו - העיקר הבריאות….
מצטרפת לכל הנאמר ומוסיפה המלצה בתוך הלחץ של הכנות ואריזות למצוא זמן ולעשות עם הבנות שיחת הכנה, לספר בדיוק מה עומד לקרות ומה הקושי ולהגיד להן שאתם סומכים עליהן שבכוחן לשתף פעולה.
דרך צלחה.
שמחה שיכולתי לתרום ולוא במעט.
ממעקב אחר כל הנאמר כמעט נראה כאילו מדובר ב”מאבק” כוחות. ואני בדעה שיש לצרף את הילדים ל”מחנה” שלנו, להסביר עת הקשיים והגבולות כמו ההכרח לשבת וההתחשבות בנוסעים האחרים, ולשמוע מה הם מציעים איך להעביר את הזמן.
תתפלאו אבל לפעמים מגיעים רעיונות יצירתיים ביותר.
יכולה לשתף אותך מניסיוני אך זו לא המלצה.
אישי נולד בצ’כוסלובקיה שלימים נחלקה לצ’כיה וסלובקיה. עיר הולדתו בסלובקיה של ימינו ולמרות זאת גם בתעודת הזהות וגם בדרכון כתוב צ’כוסלובקיה .
באשר לצילום, קבלתי את הצילום במייל ושתלתי אותו בבקשה לויזה. ליתר בטחון הבאתי איתי לראיון אך לא היה לי צורך בהם.
בהצלחה
אנחנו מרבים להתארח אצל משפחה מזה שנים רבות ובתחילה היו הויכוחים מי משלם במסעדה עד שהנהגנו תורנות לשלם לסירוגין וזה נוהג גם כאשר אני לבד איתם כזוג.הטיפ בד”כ על הצד שלא משלם עבור הארוחה.
טסתי לאחרונה עם אלעל , אמנם לבוסטון, הטיסה הייתה נעימה ביותר. טיסת לילה ישירה, וכך גם חזרתי. מאחר הנחיתה היתה ביום שישי בשעות הצהריים המאוחרות, בקשתי לתת קדימות למטען שלי בפרוק מהמטוס על מנת שאגיע הביתה לפני כניסת השבת , ונעניתי ברצון על ידי עובד הצ’ק אין. אשר סימן את המטען בהתאם. . אפשר לישון, השרות נעים וידידותי.
גילוי נאות, אין לי כל עניין במסכים, לכל היותר מאזינה לערוצי המוסיקה.
טסתי לפני כחצי שנה עם אלעל ויוצאת לבוסטון גם השבוע. עלות הכרטיס היתה כ-900 דולר. המחיר תלוי ביום הטיסה. יש מחירים שונים לימי השבוע השונים. יש תוספת לתיירים פלוס והמחיר כולל מזודה.
הטיסה לי היתה מאד נוחה. טיסת לילה ישירה נחיתה השכם בבוקר.
בטיסה לפני חצי שנה שיניתי פעמיים את התאריכים לפני היציאה והקדמתי את החזרה. כל שינוי עלה 110 ו160 דולר..הכל באמצעות הסוכנת שלי.
מקוה שעזרתי במעט. מאחלת לכם הרבה בריאות.
אין בעיה בנהיגה כפי שנאמר לעיל. כללית הנהגים האמריקאים סובלניים יותר מאשר כאן , לפחות מניסיוני רב השנים.
לא ציינתם מתי מתכננים לטייל. בהתאם לעונה יומלץ המסלול. אין צורך בנהיגות ארוכות.
פדיתי את הטרוולר שלי בארה”ב בסניף הבנק שהנפיק טותם לא זוכרת איזה בנק אבל לא אמריקן אקספרס. עם דרכון להזדהות ללא בעיה וללא עמלה.
הי חוזרת בי
תוך כדי כתיבה עלה בדעתי מקום נוסף לחפש ואכן מצאתי
chalet gletschertal
www.gletschertal.ch
לא מצאתי את כתובת הצימר. כבר חלפו שנים מספר אבל יש שפע מהם.
מצטרפת להמלצה על גרינדלוולד. בנוסף לנאמר יש בעיירה רכבת איתה ניתן להגיע לאתרים רבים מבלי להיזדקק לרכב .
יש לשכת מודיעין לתיירים מאד יעילה בה גם ניתן להתעדכן על מזג האויר ועננות בפסגות.
בוסטון . עיר ,לטעמי קסומה ומעניינת. נסיעה בתב”צ מניו יורק ואפשר משם לחזור ארצה.
או לטוס לבוסטון ומשם לניו יודק.
@kalda01
ותודה לחבורת זהו זה ול”דיילת” קושניר
אישי בגיל 75 קיבל ויזה ל 10 שנים.
אנחנו מאד מקוים שאכן נצליח לנצל אותה. כרגע האופק הולך ומתרחק…..