שוויץ בקיץ 2021- כמה שאלות
-
-
זה עניין של טעם. גרינדלוולד היא יפה אבל לא שונה מנופים אחרים באוסטריה או בשוויץ.
לעומת זאת לא מצאתי עמק כמו לאוטרברונן במקומות אחרים, היא ייחודית יותר.
-
לא מצאתי את כתובת הצימר. כבר חלפו שנים מספר אבל יש שפע מהם.
-
הי חוזרת בי
תוך כדי כתיבה עלה בדעתי מקום נוסף לחפש ואכן מצאתי
chalet gletschertal
www.gletschertal.ch
-
תודה. מה זה האתר הזה?
אוהבת לחפש בבוקינג, מאוד נוח ולרוב תנאי ביטול טובים.
אבל אשמח לדעת בכל מקרה על עוד אפשרות
-
-
לגבי מפלי הריין – בהחלט ממליצה. מפלים יפים, עוצמתיים ומרשימים בהחלט. אפשר להגיע אליהם במספר דרכים. אנחנו עשינו אותם ביום הראשון. נחתנו בציריך ונסענו כ- 40 דק.
נכנסנו דרך מבצר לאופן, בו יש מרפסות תצפית על המפלים. אפשר להרגיש את נתז המים.
לאחר הביקור במפלי הריין נסענו לעיירה המתוקה שטיין-אם ריין. עיירה ציורית קטנה, מדרחוב יפה וציורי עד להגעה לאגם.
-
היי אני הייתי בשוויץ בשנה שעברה מדינה מדהימה,בקשר למפלי הריין ממליצה לך לבקר שם בכיף.אם תירצי לקחת סירה ולראות את המפלים מקרוב קחי בחשבון שזה עולה כסף,אבל שוויץ יפהפיה אבל מאוד יקרה.מצרפת לך פה תמונה ממפלי הריין בהצלחה. -
עוד שיקול בבחירת מקום לינה הוא תוכנית הטיול.
יכול להיות מאוד יפה לגור בפסגת הר אבל אם כל בוקר צריך לנסוע שעה עד שמגיעים לכביש ראשי וממנו לממשיכים ליעד וצריך גם שעה בחזרה אז הנה יש שעתיים יומיות מבוזבזות.
הלינה צריכה להתחבר לתוכנית הטיול.
זוג ברכבת יכול להיות נחמד מאוד ויש גם רכבות נושאיות כמו רכבת השוקולד. כשלא נוהגים אפשר ליהנות יותר מהנוף ובשוויץ יש הרבה נוף ליהנות ממנו.
משפחה עם ילדים צעירים שלפעמים צריך לסחוב אותם בנוסף למזוודות – הופך את המשימה להרבה פחות נוחה.
אני בעד שילוב, העובדה ששוכרים רכב לא מחייבת תמיד להשתמש בו. גם עם ילדים צעירים נסיעה משותפת ברכבת יכולה להיות חוויה חיובית שמהנה הרבה יותר מאשר נסיעה ברכב. במקום לנזוף בילדים שלא מתנהגים יפה אפשר דווקא להיות איתם.
ואזור אינטרלקן יכול למאוד להתאים לפעם ראשונה שוויץ
-
אנחנו מתכננים לנסוע בזוג, רעיון השילוב נשמע טוב.
הכל כמובן בגדר פנטזיות ותלוי במצב הקורונה.
נכין שתי אופציות למדינות ונקווה שאחת תתגשם
-
ממגירת החלומות שלי, אולי יתאים לכם
טיול רכבות פנורמיות (נשמע מתאים לכם יותר)
יש המון חומר באינטרנט (ובצורה נוחה) על טיולי רכבות בשוויץ, הייתי לא מעט בשוויץ, קצת ברכבות, רשום במגירת החלומות טיול רכבות בשוויץ.
-
האם כמות השכנים מהמפרץ וכדומה אינה פוגעת באפשרות הלינה באינטרלקן? מישהו ביקר שם בשנים האחרונות?
-
זה אותם החברים מדובאי ואבו דאבי שאנחנו נוסעים אליהם
-
הגעתי קצת מאוחר
אולי איני מחדשת לך..מצאתי את שרשור “ההכנה “ שלי בקייץ 2012. אולי תמצאי בו קישורים למידע מידע נוסף מעניין . איני מוצאת את סכום הטיול שלנו מ 2012 .
טסנו לציריך וחזרנו ממנה.
נהנינו בכל המסלולים שעשינו. במיוחד מ: קניון רוזנלאוי Rosenlaui Gletscherschlucht, משטכלברג Stechelberg מעלה ההר ל Trachsellauenen,
וכמובן שייניגה פלטה. ברכבת מונגן לקליינה שיידג הנוף היה מרשים מאוד.
שכרנו רכב והיה נוח מאוד למרות שלא בכל הימים השתמשנו בו.
למי שלן בגרינדלוולד , נסיעה באוטובוס בתוך הישוב היתה בחינם (קיבלנו כרטיס במלון).
בהצלחה
-
מצאתי את הדיווח שלך אונליין מגרינדלוולד וגם את הסיכום
-
-
לא נתקלתי בכלל.
-
עקב ההבנה ששוויצרים החליטו לא לחסן בינתיים את האוכלוסיה כחמישה ששה חודשים, תוהה אם זו סיבה לחשוב על יעד אחר..
אשמח לתובנות..
-
לדעתי…. בכל מקרה בקיץ הקרוב (2021) הטיולים באירופה יהיו מוגבלי מיקום לאור מצב הקורונה וקצב ההתחסנות.
ככל שמצב הקורונה יותר קשה וככל שקצב ההתחסנות יותר איטי----הסיכוי יורד.
להערכתי (ואין לי שום כדור בדולח) לפני אפריל-מאי יהיה לנו קשה לזהות סטטוס רפואי ביעד.
זה בכלל ללא קשר למדיניות כל מדינה בכניסת זרים, למדיניות ישראל, לשינויים אחרים-רק בהיבט הבריאותי/חיסוני.
לצערי, כמובן.
-
אני יכול לתת נימוקים לכאן ולכאן.
מצד אחד, נגד שוויץ, אם לא מתחסנים עכשיו כנראה תחלואה גבוהה
מצד שני, בעד שוויץ, לפי הפרסומים עכשיו חיסון=דרכון ירוק למשך חצי שנה, זאת אומרת שאם מתחסנים עכשיו עד הקיץ אולי החיסון פג תוקף ולכן דווקא טוב שבשוויץ יחסנו קרוב יותר לקיץ.
ואני יכול להמשיך עם הספקולציות גם בעד וגם נגד ותכלס בעצם אי אפשר לדעת.
לכן אני חושב שכדאי או לרכוש כרטיסים ברגע האחרון ולשמור על גמישות, ובלשמור על גמישות אני מתכוון לא רק ל”אם לא שוויץ אז אוסטריה” אלא “אם לא שוויץ אז רואנדה/סיישל/מלטה/קפריסין...”
או לחילופין לרכוש כרטיס במחיר ממש ממש זול (נניח למשל לאירופה פחות מ 100 יורו) ליעד שיש אליו עכשיו כרטיסים זמינים בעלויות כאלה ולקוות לטוב ולא מאוד להתבאס אם אל יוצא אל הפועל.
בהתאם אם יש כרגע כרטיסים מאוד זולים לשוויץ לתקופה הרלוונטית ואין לכם בעיה לסכן נניח 250-300 שקלים לכרטיס אז לרכוש,
ואם אין כרטיסים כאלה או שאתם לא רוצים לקחת את הסיכון הזה אז כרגע אפשר לתכנן מסלולים ואטרקציות (בתקווה שיהיו זמינות) אבל אל לקבל כאב ראש עד הרגע האחרון.