להמשך “אין תקלות ברכב אבל יש תקלות בנווט...”
השנה 2009.בתי הצעירה חוגגת בת מצווה ואנחנו בטיול 12 ימים שתחילתו ביער השחור ובסיומו 4 לילות על אגם קונסטנץ בחלק השוייצרי.אנו ברכב שכור,והנווט נעשה באמצעות מכשיר P.D.A שהיה מקובל אז ,לפני הסמרטפונים.אנו אמוריםלנסוע מטיטיזי ביער השחור לברלינגן בשוייץ .בדרך עוצרים לסיור בערוץ נחל כלשהו וכמובן לצהריים.אני סומך לחלוטין על מכשיר הנווט ,כי מפות זה מאיר הר ציון ואני איש חיל האוויר.מבעוד מועד הכנסתי את בכתובת לנווטן
seestrase 105 berlingen
יצויין שהמלון ב4 לילות היה אמור להיות מלון מפואר ממש על השפיץ של האגם ,כולל חצי פנסיון וסויטה בת 3 חדרים במחיר מופלג לכבוד בת המצווה.אנו מגיעים בצהריים לseestrase 105 berlingen .המלון המובטח הוא מען צימרדו קומתי בצבע אדום,מזכיר חושות בפטרה בירדן.את מבטה המזלזל של בת ה12 לא אשכח-#זה המלון שהבטחת לי -ממש מפואר!
לא הבנתי מה קורה.מעט גרמנית כבר ידעתי .יצאתי מהרכב ומיד פגשתי אישה מבוגרת חייכנית .שאלתי אותה:אנחנו בשוייץ ? לא אנחנו בגרמניה-ברלינגן השויצרית היא שם,היא מצביעה ,לצד המרוחק יותר של האגם הענק (השלישי בגודלו באירופה)
מיד הבנתי מה עשיתי.בנווטן המשוכלל היה צורך להחליף מפה ולבחור בשוייץ.מסתבר שבחרתי בברלינגן בגרמניה.מחיר הטעות היה רק 20 קילומטרים נוספים והפעם שמתי לב שאנחנו עוברים את מעבר הגבול לשוייץ ליד העייירה שטיין אם ריין.
מסקנה: בארצות דוברות גרמנית (ולא רק) יש עיירות באותו שם.
כמעט לכל עייירה על שפת אגם יש רחוב על האגם בשם see strsse רחוב האגם.
למותר לציין שהמלון בכתובת הנכונה היה מהיפים והמיוחדים שהיינו בהם.המתבגרת קבלה חדר ענק משלה ממש על המים .