שוויץ בקיץ 2021- כמה שאלות
-
מתחילה לפנטז על שוויץ בקיץ הקרוב, לאיזה שדה תעופה הכי כדאי להגיע, אם אזור אינטרלאקן נראה כרגע הכי מושך? רואה שאיזיגט מגיעים רק לבאזל ולא לציריך, מי טס לציריך והאם זה הבדל משמעותי?
כמו כן, יש מה לראות באזור מפלי הריין? לא יודעת אם שווה לנסוע עד לשם רק בשביל זה, אשמח להמלצה למסלול טיול יפה באזור
-
לציריך בימים כתיקונם טסה אלעל. ציריך זה לא היעד הכי קרוב לאינטרלאקן , נמצא שעתיים משם. ברן ולוצרן יותר קרובות. אבל אם את רוצה לעשות טיול כוכב מציריך בקיץ ( שעות אור רבות יותר ), אז אפשר לצאת מוקדם בבוקר ולהנות מיום שלם שם. לגבי מפלי הריין- יש שם מסלולי הליכה שונים עם מרפסות ותצפיות יפות. אפשר באותו לשלב את הטיול במקום עם העיירה שטיים אם ריין ושאפהאוזן. דרך אגב לא צריך לשכור רכב, תשתית הרכבות בשוויץ היא מעולה. חוץ מזה יש עוד לא מעט מסלולים יפים שאפשר לעשות מציריך.
-
איזי ג’ט מגיעה לבזל או לג’נבה.
סוויס מגיעה לציריך וג’נבה (גם אל על- אבל אני נזהרת איתם לאור ההתנהגות בשנה האחרונה כלפי לקוחות).
אכן אזור אינטרלקן- כנקודת מוצא והאלפים הברנים-הם מיטבה של שוויץ, וודאי לטיול ראשון.
בתחשיב לאן לטוס שיקלול של מחיר+שעות המראה ונחיתה +התנהגות החברה בעת הקורונה ביחסי לקוחות,
בהחלטה לגבי מפלי הריין- תלוי מיקום הנחיתה (מציריך זה מתבקש, מיעד נחיתה אחר- לא חובה)
מספר ימי הטיול – אם מדובר על שבוע לא בעדיפות ראשונית שוויצרית, אם מדובר על שבועיים -או שלשה- שיקול אחר.
לגבי תחבורה ציבורית- תלוי אם מדובר בזוג קל רגליים (אפשרי מאד) או משפחה (מסורבל פי כמה )- שיקול נוסף הוא היבט הלינה-
ככל שיותר משתמשים בתחבורה ציבורית – לנים יותר במרכזי עיירות או בטווח הליכה לתחנת רכבת. אם יש מכונית- יש גמישות בלינה.
-
לא נראה לי שניסע ברכבות, אנחנו אוהבים גמישות. האם זה יכול להגביל? יש שם מקומות שאין גישה לרכב?
-
-
לא יונית, אבל היתה לי הזמנה לקיץ בסוויס
5 כרטיסי טיסה לטיסה שבוטלה. לקח קצת זמן (בערך חודש וחצי לאחר מועד הטיסה)
והכסף הוחזר במלואו.
-
לא תהיה לכם שום מגבלה במידה ותסעו ברכב פרטי. הכבישים נוחים, וזה נהדר.
מה שכן, למרבית ההרים עולים ברכבלים כמובן ואין לשם גישה לרכב – והם אינם זולים יש לציין
-
ממש לא בעיה ברכב.
בכל היעדים בשוויץ טיילתי בטיולי עם רכב-בלי שום בעיה
כמובן שלפסגות הרים יש רכבות שיניים, רכבלים, או רכבלי כיסאות (עם העלות הנלוות וגם פה אפשר לקצץ בעלויות עם כרטיסים מתאימים בהתאם לכמות הרכבלים וכמות הנוסעים, ילדים בכלל נוסעים בחצי מחיר ויש עוד קומבינציות).
אבל מעבר לכך-למשפחה, לדעתי הרבה יותר נוח ברכב.
לגבי סוויס אייר- ידע יד שלישית, היו קצת איטיים-אבל החזירו לכולם תוך חודש-חודשים ממועדי הטיסה את הסכום במלואו
-
אם זה מעניין – הנה אלבום תמונות מאיזור זה
-
-
אנחנו ישנו בגרינדלוולד (היינו מאוד מרוצים). זוהי עיירה קטנה עם הרבה שקט ומצד שני יש גם כמה חנויות / מסעדות שאפשר להיעזר בהן. ביום היחיד שהיה ממש גשום היינו בבריכה המקורה בעיירה.
המסלול שאנחנו הכי אהבנו היה בשיינגה פאלטה – ייחודו בכך שרואים הן את ההרים המושלגים (פנורמית..) וגם את האגמים ת’ון וברינץ. שילוב מנצח.
חוץ מזה – גם מפלי טרומלבאך בעיני היו אטרצקיה מדהימה. אולי המפלים המרשימים שראיתי בחיי.
אבל מעבר לכך, ב 8-9 ימים אפשר להיות כמעט בכל מה שתרצו באיזור וגם לזלוג לאייזור מפלי הריין או שוויץ הצרפתית
-
מצטרפת להמלצה על גרינדלוולד. בנוסף לנאמר יש בעיירה רכבת איתה ניתן להגיע לאתרים רבים מבלי להיזדקק לרכב .
יש לשכת מודיעין לתיירים מאד יעילה בה גם ניתן להתעדכן על מזג האויר ועננות בפסגות.
-
מוקי ו imeshy - יש לכם המלצה ספציפית למקום לינה בגרינדלוואלד? אפשר גם בפרטי. תודה
-
אני מעדיפה לינה נמוכה יותר- באיזור האגם- באזור אינטרלקן (לא דווקא בעיר עצמה).
במיוחד אם מדובר בטיול ראשוני ורוצים גם קרבה לכביש 8A (נדמה לי שזה המספר-- בכל אופן האוטוסרדה דרומית לאגם) שמובילה ליעדים כמו קניון הארה, ברינץ,ואחרים.
-
מבחינת חום לא עדיף ללון בעיירה גבוהה יותר ?
-
ההבדל בגובה לא משמעותי.
השאלה היא יותר מה אופי הלינה שתחפשו. גרינדלוולד (וגם לאוטרברונן) הן עיירות קטנות וכפריות.
אינטרלאקן קצת גדולה ותוססת מהן, עם אותי פחות כפרי ומצד שני עם מגוון מסעדות ושירותים גבוה יותר.
שתיהן אופציות מצויינות
-
הגובה לא משמעותי מאד.
מה שבעיני האחד חשוב (נוף מהחלון למשל של הרים) בעיניי האחר פחות משמעותי ויעדיף נגישות לכביש ראשי ונוף של האגם .
אחד מעדיף כפר, השני יעדיף עיירה עם קצת יותר תנועה בלילה-- זה באמת העדפה אישית.
אבל-----היות וזה טיול ראשון בשוויץ מבחינתכם, מציעה כי תאספו מידע , תבנו לכם מסלול ויעדים ראשוני ותראו מה באמת מתאים לכם לטייל--ומזה לגזור את מיקום הלינה.
-
גרינדלוולד העיירה הכי שווה ללינה באלפים הברניים פשוט יהלום הנופים ממנה מטורפים ויש ממנה 3 רכבלים למקומות שונים ותחנת רכבת כך שהיא נגישה להמון פסגות וטיולים מרהיבים.
מרהיבות ממנה אולי רק העיירות Wengen או Murren אבל להם אים גישה למכונית.
בגרינדלולד יש שפע מקומות לינה מכל מיני רמות מחירים. אני מעדיף ללון בבקתות סקי שהן אפשרות נהדרת בקיץ ולא במלון.
-
צחצח תודה, זאת באמת היתה התכנית המקורית לקיץ 2020 שכמובן בוטלה

יש לך המלצה למקום ספציפי?
-
דווקא אני הייתי ממליץ על לינה בלאוטרברונן. ממש באמצע עמק עם הרים ענקיים משני הצדדים ופרות שהולכות בעמק עם פעמונים. מלאוטרברונן צד אחד עולים לכיוון מנלישן, קליינה שידאג ויונגפראו.
צד שני עולים למיורן ושילטהורן.
אם הולכים בעמק שגם הוא חוויה מגיעם למפלי טרומבלך. תכלס אפשר רק באזור הזה להיות יומיים לפחות בלי להזיז את האוטו. בלאוטרברונן יש הרבה פחות מקומות לינה מאשר בגרינדלוולד.