ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. ורדה ש
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 1
    • עוקבים 0
    • נושאים 51
    • פוסטים 640
    • הגבוה ביותר 38
    • קבוצות 0

ורדה ש

@ורדה ש

45
    מוניטין
    75
    צפיות בפרופיל
    640
    פוסטים
    0
    עוקבים
    1
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 217081 גיל 56

ורדה ש הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי ורדה ש

• שוויץ- אתר להמרת תעודת חיסון ישראלית לתעודת חיסון שוויצרית

לפני נסיעה לטיול בשוויץ אתמול הגשתי בקשה להמרת תעודת החיסון הישראלית שלי לתעודה שוויצרית, וכבר הבוקר קיבלתי למייל את התעודה השוויצרית

זה האתר בו הוגשה הבקשה. מעבר לפרטים שצריך למלא יש לצרף את תעודת החיסון הישראלית וכן לרשום כתובת בשוויץ בה מתארחים. כמו כן צריך תאריך הגעה ותאריך עזיבה. לא נדרשו פרטי טיסה או כל דבר מעבר לכך .

האתר הוא 

https://gesundheit.lu.ch/themen/Humanmedizin/Infektionskrankheiten/Informationen_Coronavirus/Covid_Zertifikat_Touristen

פורסם בפורום אירופה
      ורדה ש
      ורדה ש
    • שוויץ - אתר להמרת תעודת חיסון ישראלית לתעודת חיסון שוויצרית

לפני נסיעה לטיול בשוויץ אתמול הגשתי בקשה להמרת תעודת החיסון הישראלית שלי לתעודה שוויצרית, וכבר הבוקר קיבלתי למייל את התעודה השוויצרית

זה האתר בו הוגשה הבקשה. מעבר לפרטים שצריך למלא יש לצרף את תעודת החיסון הישראלית וכן לרשום כתובת בשוויץ בה מתארחים. כמו כן צריך תאריך הגעה ותאריך עזיבה. לא נדרשו פרטי טיסה או כל דבר מעבר לכך .

האתר הוא 

https://gesundheit.lu.ch/themen/Humanmedizin/Infektionskrankheiten/Informationen_Coronavirus/Covid_Zertifikat_Touristen

פורסם בפורום טיולי משפחות
      ורדה ש
      ורדה ש
    • RE: גרמניה אייר השיקה קו חדש ל- נירנברג החל מ 79 אירו

איזה חדשה מרעננת וטובה עבורי.

הנגיעה האישית שלי הוא שאבא שלי נולד בכפר לא רחוק משם.

הוא עלה לארץ ב1935 ואחים אחרים ברחו משם בזמן. 

במלחמת העולם השניה גרו בFURTH שצמודה לנירנברג סבתא שלי בצד אחד של העיר ודוד שלי עם אשתו ושני ילדים צעירים בצידה השני.

את הסבתא שלי לקחו מביתה בשנת 1942 ומאז נעלמו עקבותיה.

לעומת זאת הדוד עם כל משפחתו נשארו בביתם כל תקופת המלחמה והמשיכו לחיות במקום גם לאחר מכן.

בן דודי עדיין גר שם ואני משתדלת לבקר אותו מדי פעם כך שהטיסות הללו הם בול עבורי.

דרך אגב , הייתי פעמיים בזמן שווקי חג המולד והיה מדהים.

ורדה

ורדה ש
      ורדה ש
    • RE: רוקיז הקנדיים יולי 2016 -19 יום טיול זוגי בקראוון

השלמתי את כתיבת  סיפור הטיול שלנו ברוקיז הקנדיים, 

תודה לכל מי שתרם עצות בשלב התכנון

ולכל מי שהעלה בעבר סיפור טיול על האזור, נעזרתי בכולם

אתם מוזמנים לקרוא ולהנות מהתמונות .

סיפור הטיול בשלמותו

לחיי הטיולים שבדרך 

ורדה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      ורדה ש
      ורדה ש
    • RE: פסטיבל כריסמס בגן הבוטני ברלין

@pninit1234

כיף לכם………

אנחנו היינו טרום  שווקי חג המולד.

את הכרטיסים לגן הבוטני קניתי עוד מהארץ. יש אפשרות לקנות ל16.30, 18.30, 20.30 כאשר הם כותבים שאורך הסיור שעתיים. קניתי כרטיסים לשעה 18.30 ולמעשה הגענו בשעה 19.00. לאחר שהשומר בכניסה סרק את הכרטיסים במייל שלי נכנסנו לגן וטיילנו עצמאית לאורך השביל שמסומן בחיצים. וכפי שכבר אמרתי נהננו מכל רגע. 

לגבי השווקים אני יכולה להמליץ מנסיוננו בשנה שעברה. אני לא יודעת אם אתם עם ילדים?

מאוד אהבנו את השוק הנורדי /סקנדינבי שנמצא קצת  מחוץ למרכז העניינים אבל יש בו הרבה פשטות והוא מאוד מיוחד. (מס 8 ברשימה שבקישור)

השוק השני שאף הוא מיוחד (השנה היינו בו ביום הפתיחה בשעה מוקדמת ובגשם כך שהיה ריק ופחות מרשים) נקרא RAW (מס 9 ברשימה שבקישור)

השוק בחצר ארמון שרלוטנבורג – התאורה על הארמון מאוד מרשימה והשוק עצמו נחמד מאוד (מס 3 ברשימה שבקישור )

השוק בשפנדאו – היה יפה

ללכת לאורך שדרת אונטר דה לינדן שבשנה שעברה היתה מוארת בצבעים מתחלפים 

וסתם לשוטט...

תהנו , העיר יפה מאוד בתקופה הזו. 

שווקי חג המולד - מצאתי באתר של אייל (מדריך טיולים בברלין)

ורדה ש
      ורדה ש
    • RE: גרמניה איירליין פשיטת רגל

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

גם לי יש כרטיסים לטיסה לנרנברג בעוד שבועיים,

הכרטיסים נרכשו ישירות באתר החברה ושולמו בכרטיס אשראי ויזה כאל.

מוקדם יותר הבוקר בשיחת טלפון עם מוקד שרות לקוחות של חברת האשראי נאמר לי שלאחר שיעבור מועד הטיסה  יהיה מצב של כשל תמורה והם יטפלו בהחזר כל הכסף ששולם על הכרטיסים.  קיבלתי מספר פניה והתבקשתי לשלוח במייל את המסמכים שקיבלתי מחברת התעופה .כמו כן צרפתי צילום מסך של הודעת החברה על הפסקת הטיסות כפי שמופיעה  באתר החברה.

כדאי לשאול אותם כיצד הם מטפלים בהחר עבור טיסות שאמורות להתבצע רק בקיץ, האם גם בעבורם צריך לחכות למועד הטיסה או שיש דרך לקבל את ההחזר מוקדם יותר. 

ורדה ש
      ורדה ש
    • RE: דורדון וטעימה מלוט ומבראנטום- יוני 2018

נילי יקרה,

הגעתי כעת לקריאת יומן הטיול המקסים שלך, שכתמיד מלא בידע ותמונות יפות. אמנם האזור לא נמצא בתוכניות אבל זה לא מפריע להנאה הגדולה מקריאת הסיפור וצפיה בתמונות !

תודה על השיתוף

ורדה

ורדה ש
      ורדה ש

אגם אואיסה 

ורדה ש
      ורדה ש
      רוקיז הקנדיים יולי 2016 -19 יום טיול זוגי בקראוון

6.7.16 – יום שישי לטיול

הגיע היום אליו התכוננו ואליו קנינו כרטיסים ברגע יציאתם למכירה – נסיעה ללייק אוהרה.

חודשים רבים קודם לכן לאחר שקראתי על המקום המיוחד הזה וכל הסיפורים על הצורך לקנות כרטיס לאוטובוס שעולה לשמורה, ועל רבים וטובים שלא הצליחו להשיג כרטיסים החלטתי שאני מאוד רוצה להיות שם ולא ליום אחד אלא ליומיים. לקראת מועד פתיחת המכירה (20 באפריל בשעה 7 בבוקר שעון מקומי)  הופיעו כאן הנחיות וטיפים בעקבותיהם ברגע האמת ישבתי עם שני מחשבים פתוחים וב7 ושלוש שניות לחצתי בשניהם בו זמנית (בעזרתו האדיבה של עמית לעבודה) והשגתי כרטיסים ל6 ביולי ול18 ביולי.

וכך הבוקר לאחר קפה/תה של בוקר והכנת סנדויצ'ים אנחנו בדרכנו הקצרה מהקמפינג אל נקודת היציאה של האוטובוס אל אגם אוהרה. ההסעה הראשונה יוצאת בשעה 08.30 ויש להגיע למקום 20 דקות קודם לכן להתארגנות ושמיעת הנחיות. האוטובוס הוא אוטובוס בית ספר (כמו שרואים בסרטים) איתו אנחנו מטלטלים במשך כ20 דקות מהלך של 11 ק"מ בדרך עפר בתוך היער עד לחניה ליד האגם. למי שמעונין , ניתן גם להגיע ברגל 11 ק"מ עם הפרשי גובה ולחזור באוטובוס (ניתן לרכוש כרטיס באוטובוס עצמו)  העליה עליו אך ורק בנקודת היציאה ליד האגם. בדרכנו למטה  ראינו אדם שהיה אף הוא בדרכו למטה וסימן שברצונו לעלות להסעה, נהג האוטובוס עצר לידו פתח את הדלת וכל זה רק כדי לומר לא שהוא לא אוסף נוסעים בדרך, סגר שוב את הדלת והפליג לדרכו...

נחזור לבוקר. מראה האגם מרהיב. צבעי טורקיז וצבעי כחול מתערבבים זה בזה ,מסביב הרים גבוהים חלקם עם שלג מרחוק מפל שנשפך אל תוך האגם וגם כמה נהרות.

לאחר קריאת הסיפור של איילת ומבט במפה שקיבלנו במשרד אנחנו מחליטים לעשות את המסלול לLAKE   OPABIN – שאורכו כ8 ק"מ. ישנן שתי אפשרויות לעלות לאגם המסלול המערבי בו יש עליה תלולה וקצרה יחסית עם מדרגות אבן כאשר מדי פעם במבט למטה רואים את אגם אוהרה ואת אגם מרי. ועליה מזרחית שהיא יותר ארוכה ועוברת בתוך היער.

אנחנו בוחרים בעליה המערבית וטוב שכך. העליה אמנם קשה אבל הנוף מפצה על הכל. בתחילת המסלול עוברים ליד אגם מרי ולאחריו מתחילים בעליה הקשה. בכל פעם שעוצרים להחזיר את הנשימה מביטים לאחור ונהנים. בתחילה רואים רק אל אגם מרי, אך לאט לאט מתגלה גם אגם אוהרה ומראה שני האגמים יחד מהמם!  בסיום העליה לאחר הפסקת נשימה קצרה, מגיעים לרמה שטוחה מוקפת הרים מושלגים עם מפלוני מים ונחלים. עוברים גשר קטן ויפה פוגשים את המרמיטה הראשונה בטיול, שמדגמנת באדישות ואז מגיעים לעליה נוספת קצרה יחסית שבסופה מגיעים אל LAKE OPABIN – גן עדן! מסביב הרים ענקיים , קרחון שיורד לאגם והאגם עצמו בצבעי טורקיז וכחול עם השתקפויות של הנוף מסביב, פשוט אין מילים. ישבנו על סלע גדול מול כל היופי הזה ואכלנו את הסנדוויצ'ים שהכנו בבוקר. אין ספק שכאן טעמם היה משובח יותר. במקום היו מספר מועט של אנשים כשכל קבוצה או זוג יושב בפינתו בהנאה ובשקט. לאחר כחצי שעה בה הסנפנו את היופי הזה הגיע הזמן להתחיל את המסלול חזרה. בתחילה הירידה מתונה עד שמגיעים לשדה סלעים שהשביל עובר דרכו. לנו קטע דרך זה היה קשה והרגשנו לא בטוח לדרוך על סלעים בגדלים שונים. ליד יש עוד אגם קטן ויפה ובדרך הלאה זורם נחל שצליליו מלווים אותנו.  ממשיכים לרדת ובשלב מסוים השביל נכנס ליער ושם הירידה ארוכה ארוכה ודי תלולה (זו הדרך המזרחית ) –כשהגענו לסופה ופגשנו שוב את אגם אוהרה, שמחנו שבחרנו לעלות במערבית ורק לרדת במזרחית. בנקודה זו על שפת האגם ישנם ספסלים למנוחה.  שם פגשנו קבוצת נשים שבדיוק ירדה מהשביל. בשיחה שהתפתחה סיפרנו על תוכניתנו ואחת מהן תושבת האזור נתנה לנו טיפים מנסיונה. הגענו חזרה לנקודת ההתחלה ובבקתה שהיא אינפורמיישן וגם מזנון קנינו את עוגת הבית – עוגת גזר טעימה.  עם האוטובוס של 16.30 ירדנו חזרה לחניה.

החלטנו לפני החזרה לקמפינג לנסוע לראות את לייק לואיז המפורסם שאולי בשעה זו יהיה פחות צפוף. מגרשי החניה במקום היו מלאים וסביב האגם היו המונים והיה צפוף ולא נעים. מיהרנו לברוח משם חזרה אל הקמפינג הקטן והשקט שלנו - MONARCH.

ארוחת ערב חמה – עוף ואורז  - והעייפות מכריעה אותנו.

העליה במסלול המערבי לאגם OPABINמראה אגם אוהרה ואגם מרי מהמסלול המערבי סוף סוף מישור בכיוון אגם OPABINמדרגות האבן פגישה ראשונה עם אגם אוהרהמגוון המסלולים שיוצאים מאגם אוהרה
      ורדה ש
      ורדה ש
    • RE: איסלנד- אי שכולו טבע בראשיתי –קיץ 2019

נילי,

כמה כיף שביקרת באיסלנד וכעת את משתפת אותנו.

היינו שם ב2014 וכמו שכתבה רחל היה הרבה מאוד גשם, ובנוסף מספר ימים לאחר תחילת הטיול, בארץ התחיל מבצע צוק איתן, כך שהראש שלנו לא היה לגמרי בטיול.

לכן, נהדר לראות את המקומות המוכרים דרך העיניים שלך

כעת ממתינה בסבלנות להמשך 

ורדה

ורדה ש
      ורדה ש

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי ורדה ש

• ריינאייר -מכירת כרטיסים 2023

מישהו יודע מתי ריינאייר אמורים לפתוח מכירת כרטיסים לחודש אפריל 2023

תודה

פורסם בפורום אירופה
      ורדה ש
      ורדה ש
    • RE: השכרת רכב באוסטריה - שאלה על Abrix

החברה מביאה את הרכב גם למלון שאת שמו תמסרו במעמד ההזמנה או תעדכנו בהמשך מנסיון

פורסם בפורום אירופה
      ורדה ש
      ורדה ש
    • RE: שרשור תקלות בעיות וכל מה שלא נפתר-לא שרשור לפורים

אני לא מצליחה להכנס לפרופיל שלי ,למרות שאני רואה אותו במחשב בבית, כששלחתי בקשה לעדכן סיסמא לא נשלח אלי מייל ,

פורסם בפורום אירופה
      ורדה ש
      ורדה ש
    • RE: שוויץ- אתר להמרת תעודת חיסון ישראלית לתעודת חיסון שוויצרית

@מטיילבארץובעולם

לא התעמקתי עד מתי התעודה בתוקף מאחר ואני נוסעת בקרוב לתקופה של שבועיים ומעבר לכך לא אזדקק לתעודה הזו

פורסם בפורום אירופה
      ורדה ש
      ורדה ש

@מטיילבארץובעולם

על התעודה שקיבלתי מופיע תאריך החיסון השלישי, ורשום שזה חיסון 3 , אין איזכור לתוקף וכן אין איזכור למקום הוצאת התעודה

פורסם בפורום אירופה
      ורדה ש
      ורדה ש

@elig99

הכתובת שנתתי היא באזור לוצרן שם אשהה מספר ימים , לא שאלו אם אשהה כל התקופה בכתובת הזו כך שאני לא חושבת שזה רלוונטי. שאלו תאריך הגעה ותאריך יציאה שזה לדעתי יציאה מהמדינה לא מהכתובת שנתתי. ואם אני לא טועה המסמך תקף לכל שוויץ ולא רק בקנטון לוצרן. 

פורסם בפורום אירופה
      ורדה ש
      ורדה ש
    • שוויץ - אתר להמרת תעודת חיסון ישראלית לתעודת חיסון שוויצרית

האתר הוא 

ורדה ש
      ורדה ש
    • שוויץ- אתר להמרת תעודת חיסון ישראלית לתעודת חיסון שוויצרית

האתר הוא 

פורסם בפורום אירופה
      ורדה ש
      ורדה ש
    • RE: טיול לגיל השלישי באיזור זלצבורג וטירול

בעקרון אני בעד טיול מתגלגל עם אופציה להשאר יותר ימים במקום שמוצא חן ויש בו דברים שמעניינים אותך, כך חוסכים נסיעות מיותרות, ולדעתי בזוג לא יהיה קשה למצוא מקומות לינה.  כך אנחנו התנהלנו במשך 17 ימים בתחילת החודש, והיה נפלא

פורסם בפורום אירופה
      ורדה ש
      ורדה ש
    • RE: לינה בטירול

יש הרבה מה לעשות באזור ולדעתי לא כדאי להתפרס גם לעמקים נוספים. כדאי להגיע לאזור ונט ולכפרים גורגל עליון ותחתון. ואם יש זמן לעשות את מעבר ההרים טימסליוך לכוון איטליה. היינו באזור בספטמבר לפני 4 שנים וירד שלג בלילה . למרות זאת נסענו למעבר ההרים ובהתחלה היינו לבד על הכביש כשהכל מסביב לבן, בהמשך כבר יצאה שמש וזה היה אחד הימים המוצלחים בטיול. 

פורסם בפורום אירופה
      ורדה ש
      ורדה ש