שמח שאתה חושב כךלאלי
כשאמרתי מקומות מחוץ לורשה, התכוונתי לפרברי העיר ולא לובלין לדוגמא שנמצאת 250 ק''מ מזרחית בערך, וזה בעייני כמו להמליץ על אילת כמקומות מחוץ לירושלים.
דווקא הייתי לא מעט באזורים שציינת ואני חייב לציין שלא ראיתי בהם משהו יחודי וזה בעיני מה שמעניין.
יכ
רכבת לשטרסבורג:Reיונית צודקת... שדה התעופה הקרוב לשטרסבורג הוא פרנקפורט...
משדה התעופה לשטרסבורג אפשר להגיע ב-2.08 שעות ב-3 רכבות (החלפות במנהיים וקרלסרוהה) במחיר של 42 יורו.
טוסקנה בדצמבר:Reשלום גלית עברנו כבר מספר חרפים בטוסקנה וניתן לבקר בה בכל עונות השנה :
בחורף אין כמעט גשם ובדרך כלל השמיים כחולים והשמש זורחת אבל דיי קר בין עשר לאפס מעלות.בצהרים הטמפרטורה בדרך כלל עולה לכעשר שתיים עשרה מעלות ונעשה נעים עד אחרי שקיעת השמש. לדעתנו זו
דרום ספרד בדצמבר:Reגיל 12-17 הם ''בוגרים''
מוכנה כבר לאמץ את הדגם הזה :))
ההתייחסות שלי ל''ילדים'' אינה לפעוטות דווקא, אלא לנערים מלאי אנדרנלין שצריך גם להוציא לעיתים.
טיול בדרום ספרד מעיר עתיקה אחת לשנייה, מבצר, מוסקיטה, קתדרלה,מוזיאון- לא נראה לי כטיול נכון משפחתי א
החורף זה זמן אתונההחורף אידיאלי לביקור באתונה. מזג האוויר בערך כמו בתל אביב, אם כי הרוחות חזקות יותר. מעט תיירים, האתרים לא צפופים, מועדוני הלילה הומים מקהל ומהאומנים הכי הכי טובים. העיר הזאת ממש נפלאה בחורף. גם יואנינה ואזור זגוריה מומלצים מאוד מאוד בחורף. נסיעה טובה וד''
תחזית ל - 10 ימיםעקרונית תחזית טובה היא ל-48 שעות. תחזית לעשרה ימים היא מאוד לא מדויקת. לא צריך להיות חזאי כדי לדעת שיהיה קר בפראג אז נא להצטייד בבגדים חמים ובמצב רוח טוב. לקור יש קסם משלו.
מילאנו או רומא?:Reבלי שום ספק - לרומא. עיר הרבה יותר מענינת. גם בשבוע לא תגיעו לכל האתרים, כך שאני מסופק טם תרצו לצאת מהעיר (פרט אולי ל- Tivoli או ל- Ostia).
מצחיק - מה כבר יש לקנות שם:Reהעיניין הוא שהיה לי 9,000,000 לירות תורקיות וזה לא הספיק כי עלות הקניה היתה 62 יורו.
אז במקום לקבל חלק מהכסף בלירות תורקיות ואת השאר ביורו, היא הפכה הכל ללירות תורכיות והחסירה מהם 9,000,000 ונשארנו חייבים כ- 112,000,000 לירות תורכיות, וסכום זה גוהץ במכשי
רכבות מאמסטרדם לפריז:Reתיקון קטן:
הדרך המהירה ביותר היא כמובן טיסה.
הדרך הזולה ביותר היא אוטובוס.
אבל מכיוון שאסור לחשוב כמו תייר, הדרך הנכונה היא רכבת. זוהי רכבת מהירה מאד (איטית בקטע שבין אמסטרדם לבריסל, סופר מהירה משם עד פריז (שעה ו 25 דקות) והיא קרויה Thalys. קיימים מספר
מאכלים בהולנד:Reהדבר שזעזע את ילדי במיוחד היה צרוף רסק תפוחים כמעט לכל דבר (כולל נקניקיות ושניצלים), כמובן בנוסף למיונז. בקשה של קטשופ דורשת לעיתים תוספת תשלום (בברגר קינג).
ה''חביתיות'' הקטנות עם אבקת הסוכר נחמדות.
באופן כללי לא נדהמנו מנושא האוכל....