לאן נוכל לטוס בחופשת הפסח?
-
אנחנו נהיה מחוסנים כבר בסוף ינואר.לאן נוכל לטוס בחופשת הפסח? כמובן ששום דבר לא בטוח. -
אולי הלינק הזה יעזור בהחלטה :מצב החיסונים במדינות העולם
כרגע הכי בטוח להישאר בארץ

-
כמו שאמרת: שום דבר לא בטוח ושום דבר לא ידוע. אין לאף אחד מאיתנו ידע של ממש מה יהיה עד פסח.
-
צריכים להבין שהבעיה היא לא מה יהיה המצב בארץ, גם אם כל המדינה תתחסן, אבל באירופה או בכל מדינה אחרת, לא יתחסנו והמצב שם
לא יהיה טוב, סביר להניח שיהיו הגבלות או סגרים, וזה יכול להרוס את כל הטיול. לא הייתי מזמין כרגע שום טיסה עד שבחול המצב ישתפר
-
למדינות שממשלת ישראל תצליח ליצור איזשהו הסכם שיקבלו את התייר הישראלי ללא בידוד או דרישות קשות אחרות מהתייר הישראלי
להערכתי מכיוון שהבחירות יחולו כנראה בזמן חופשת משרד החינוך של פסח ומעט לפני החג עצמו הממשלה תעשה מאמץ מיוחד כדי שבאותה תקופה איזשהם יעדים יהיו פתוחים, אבל אילו יעדים אי אפשר לדעת, צריך לחכות ולראות
-
זה פורום משפחות, הוזכרה חופשת פסח והשתמשתם בתגית של טיול בר מצווה. אז יש לי תחושה שיש גם ילדים מעורבים, ואולי גם אחד מהם בן 13אני מניח שהילדים לא חוסנו ולא יחוסנו עד פסח
מה שאומר שמכל בחינה של דרכון ירוק או כל גלגול כזה או אחר שלו, אתם לא נחשבים מחוסנים, וילדים ובוודאי שבגיל העשרה בהחלט יכולים להדבק ולהדביק
-
העניין הוא לא אם המדינה תקבל את התייר הישראלי. סביר להניח שנוכל לטוס לרוב המדינות כי ישראל תהיה מדינה ירוקה אחרי הרבה מתחסנים.
הבעיה היא, שאם רוב מדינות אירופה לא יתחסנו בקצב מהיר,(מה שרואה עכשיו) הקורונה תמשיך להכות שם, ואז ימשכו ההגבלות והסגרים שם.
אתה לא רוצה לטייל במדינה שיש בה הגבלות , מסעדות כנראה עדיין יהיו סגורות , אתרי תיירות וכו’ . חבל על הכסף.
-
תוכלו לטוס לספארי בטנזניה. מדינה זו מעולם לא נסגרה בפני תיירים מחו”ל ובנוסף, אתיופיאן שמגיעים לטנזניה, לא הפסיקו לטוס לארץ או לטנזניה.
-
@dream058 אמר:
העניין הוא לא אם המדינה תקבל את התייר הישראלי. סביר להניח שנוכל לטוס לרוב המדינות כי ישראל תהיה מדינה ירוקה אחרי הרבה מתחסנים.
הבעיה היא, שאם רוב מדינות אירופה לא יתחסנו בקצב מהיר,(מה שרואה עכשיו) הקורונה תמשיך להכות שם, ואז ימשכו ההגבלות והסגרים שם.
אתה לא רוצה לטייל במדינה שיש בה הגבלות , מסעדות כנראה עדיין יהיו סגורות , אתרי תיירות וכו’ . חבל על הכסף.
בריטניה פרסמה מדיניות של חובת בדיקת קורונה שלילית מה 72 השעות האחרונות + חובת בידוד.
כנ”ל מדינות איחוד אירופיות אחרות למגיעים ממדינות שלא מהאיחוד.
מישהו היה יכול להתנבא ולהגיד שזו תהיה המדיניות?
ישראל החליטה שכל המדינות אדומות בלי קשר לרמת התחלואה בהן, יומיים לפני ההחלטה מישהו היה יכול לדעת שזו תהיה ההחלטה?
אף אחד לא יכול לדעת מה תהיה מדיניות הכניסה של מדינות בסוף דצמבר -תחילת אפריל
ואני לא מחליט לאחרים באילו תנאים הם מוכנים לטייל, מנסה להציג להם את העובדות וההשערות כמיטב ידיעתי, לפעמים כותב להם המלצה אבל ומשאיר להם את ההחלטה
-
צריך לחכות ולראות.
מי יקבל ישראלים, ומה יהיה המצב באותה מדינה.
מה שצריך זה חלון הזדמנויות ועליו אפשר לדעת קרוב לארוע. כמו שאני הצלחתי לתפוס בראש השנה שטסתי לקרואטיה.
כרגע אי הוודאות עצום. מוקדם מידי... -
כרגע לפי מה שאני מבין אלו יהיו מדינות שעימם יהיו הסכמים לגבי דרכון ירוק המאפשר מעבר חופשי יחסית בין מדינות,כרגע זה מה שהבנתי ,לפי דיווחים :
קפריסין-מ22 במרץ
מרוקו-שדובר עליה רבות
יוון-צפי לפתיחתה הוא איזור מרץ -אפריל
סיישל-תכניס מחוסנים בשתי המנות מכל העולם
דובאי
בחריין
וטנזניה
ואולי כמה מזרח אירופאיות כגון:בולגריה
מאיזור מאי-מדובר על ארמניה
נקווה שיפתחו אולי עוד
אבל כמו שנאמר ,שום דבר לצערי לא בטוח
-
כל זה היה נכון לפני שהתגלו המוטציות הדרום אפריקאיות מנוסעים שחזרו מדובאי. כרגע הכוונה היא לסגור את נתב"ג לטיסות יוצאות שלמטרות תיירות ונופש ואין צפי לפתיחה. וגם החיסון לא בטוח שמספק את הסחורה - הממונה נחמן אש בדיון פנימי: יעילות מנת החיסון הראשונה נמוכה משחשבנו, לא ידוע האם החיסונים מעניקים הגנה מפני המוטציות.
-
הצפי הזה לא אומר כלום. סתם השערות בלי ביסוס. מי יודע אם מחרתיים לא תהיה מוטציה באחת מהן שתימנע טיסות? כרגע זה לא “לא בטוח”, אלא כלום לא באמת ידוע. הכל ניחושים.
-
הצפי שלי – לקראת פסח יש בחירות ולכן נתב”ג יהיה פתוח.
אין לי מושג אילו מדינות יסכימו לקבל ישראלים, אבל להערכתי אין מצב שיסגרו את נתב”ג שבוע לפני בחירות ולא משנה מה מצב התחלואה
-
אז מה שאת מנסה בעצם לומר הוא שתמונת המצב הרבה יותר עגומה ממה שחושבים?
-
בכל מקרה שום דבר לא ידוע,בעיקר שהתוכן וצפי נשמעים יותר כמו פרסומת,אבל עדיין רצוי להיות מוכן לכל התרחישים ולהיות עם היד על הדופק,לאופטימי ולפסימי,אם אתה מבין למה אני מתכוון
-
יותר הגיוני לדעתי שלקראת פסח והבחירות יפתחו
-
התכוונת את מנסה לאמר. אז כרגע עוד לא יודעים כי אין עדיין ממצאים חד משמעיים בהקשר ליעילות החיסון מול זני המוטציה החדשים, אבל היו מספר מחקרים שעוררו דאגה בהקשר למוטצית אפריקה ולכן מאוד חוששים. דיווח של ירון אברהם ממש מעכשיו - לקראת ישיבת הממשלה: משרד הבריאות מתריע בפני השרים על תרחיש שבו מוטציה שפוגעת ביעילות החיסון תיכנס לישראל.
-
קיצר,ברדק,,העניין מורכב יותר משחשבנו,נצטרך לחכות בינתיים ולראות איך יתפתחו העניינים ,הן בקשר ליעילות החיסון על שלל מחקריו והן לגבי פתיחת הגבולות בכל האופנים
,נקווה לטוב

-
עזבי את ירון אברהם והידיעות שלו, לעברי לדיווחים ממקורות יותר מהימנים (גם לא גל”צ) – מקורות פחות “צהובים”, לא שמעו על מה שאת מדווחת.
לא צריך להכנס לפאניקה.