עד כה הייתי בתקווה שתבוטל חובת בידוד למתחסנים (בשע"ט- חיסון ראשון אתמול)
-
אולם הבנתי שקיים סיכוי שלאור המוטציות, החוזרים מחו”ל ימשיכו לבידוד גם אם הם מחוסנים. אם אכן יהיה כך, ולא יחול שיפור ניכר בתחלואה, עונת 20/21 הסתיימה מבחינתי עוד בטרם החלה. נקווה שהתחלואה תרד, ותתחיל להתפתח סוף סוף חסינות עדר בעוד חודש. אם אכן כך- נקווה לחופשה בצפון אמריקה. -
יכול להיות שהחובה לבידוד תהיה בתוקף גם למחוסנים, אבל המניע להחלטה הוא פוליטי ולא בריאותי.
מוטציות בנגיפים ובמיוחד בנגיפי RNA מתרחשות כל הזמן, כולל למשל צהבת A ופוליו. מישהו נכנס ללחץ בגלל המוטציות האלו?
לפי המומחים אנחנו רחוקים מאוד מחסינות עדר. קצת מספרים לסבר את העין:
בשביל חסינות עדר אנחנו צריכים כמינימום משהו כמו 70% מהאוכלוסייה מחוסנים, ילדים בני 14 ומטה הם בערך 30% מהאוכלוסייה בישראל ואף אחד כרגע אפילו לא מדמיין חיסון של צעירים מתחת לגיל 16.
שימי לב שאוכלוסיית השטחים, כמובן כולל הערבים (קורונה לא בודקת תעודות זהות), גם כן רלוונטית לחישובים.
חלק מאלו שנדבקו אכן מחוסנים אבל ההערכות אומרות שבישראל הריבונית (בתוך הקו הירוק ירושלים והגולן) נדבקו בערך 400,000 איש, כמה מהם ילדים מתחת לגיל 16? מעט מאוד, לא משהו שישפיע מהותית על העדר.
כך שבינתיים חיסון עדר הוא חלום רחוק רחוק, לא בעוד חודש, אולי בעוד שנתיים? אולי עם המון מזל שניה? אין לי מידע אבל כל עוד אפילו בישראל הריבונית אין אפילו מחשבה על חיסון של יותר מ 3,000,000 ילדים, אין תוכנית לחיסון ערביי השטחים, וכמובן שלא תהיה היענות של 100% של האוכלוסיה שכן מיועדת לחיסון אזי חיסון העדר בעתיד הרחוק.
אגב שמת לב לסתירה בין הדברים? מצד אחד חייבים בידוד בגלל מוטציות ומצד שני חסינות עדר למרות שבקרוב מאוד רוב הנשאים בישראל יהיו נשאים של המוטציה הבריטית. שתי התחזיות לא יכולות להתקיים יחדיו.
-
לפי משרד הבריאות כרגע אין חובת בידוד למחוסנים ישראלים. ראי כאן -
לאור ה”אחידות”, ה”רצף” וה”הגיון” בהנחיות (Not!), ולאור הכתבה ששודרה בתחילת שבוע אני יותר פסימית מאופטימית בנושא. הלוואי ונוכל לגלוש העונה. הלוואי.
-
לא יכול להיות רצף ואחידות אם כל שבוע מתגלה מוטציה שתאורטית יכולה להיות עמידה לחיסון. כרגע זה המצב וכדאי לנצל את המצב בזמן הקרוב לדעתי.
מוטציה הבריטית לפי מחקר של ביונטק אינה עמידה בפני חיסון (כולל כל הנגזרות שלה). דרום אפריקאית בסבירות גבוהה גם.
-
אם אני מבין נכון, אז אופציית הגלישה כמעט היחידה הקיימת (כל עוד לא ניתן להכנס לשוויץ) היא
בנסקו – בהנחה שאחרי הסגר יהיו טיסות לבולגריה.
ויתכן שניתן שם לקחת מדריך ולגלוש מחוץ לאתר (ובזה לבזבז חלק מהחסכון)
אשמח לשמוע על רעיון אחר
-
בולגריה (באנסקו ובורובץ) וסרביה (קופאוניק) אלה כרגע שתי האופציות באירופה. ארה''ב למי שיש ויזה.
שוויץ למי שיש דרכון אירופאי ( אתרים באוסטריה פתוחים אבל מלונות סגורים לפחות עד סוף פברואר כך שזה לא מעשי)
-
קודם נעבור את החיסון השני ונראה שמדיניות הטיסה והבידוד לא משתנות. ואז נחליט. מה שקורה בוייל כרגע, זה שחייבים להזמין מקום לאתר. אי אפשר להגיע רק עם כרטיס, חייבים לתאם. סוף העונה כבר סגור למבקרים (השבוע הראשון של אפריל עד ה 11.4- יום סגירת האתר). ברור כשמש שהעונה קצרה יותר גם שם. יש אתרים כמו אספן, שגם הם פתוחים, אבל מילת המפתח היא תכנון מוקדם. מאחר והחיסון הבא שלי בשבוע השני של פברואר, ועוד שבוע לפחות לחיסון סופי, אני מתכווננת שאם כן- אז מרץ. אבל כבר שנה שאני מבינה שאי אפשר לבנות על כלום. זה שהספקתי להיות בסיישל בשנה הזו זה נס מבחינתי. ולגלוש, זה נס הניסים. -
אמנם הם פחות ידועים, אבל האם לרומניה (שאישרה כניסה ללא בידוד למתחסנים) – אין אתרי סקי בסביבות בראשוב??
-
זה נכון שהנגיפים שציינת הם מסוג rna. אבל בניגוד לזה של השפעת ואולי גם הקורונה, הם כנראה אינם מפתחים מוטציות שעמידות בפני החיסון הקיים, אחרת המחלות הללו היו מלוות אותנו עד עצם היום הזה.
-
לפי מה שראיתי האתרים ברומניה סגורים.
יש גם אופציה של אוקראינה (בוקובל).משום מה סקידיל כותבים באתר שלהם שניתן להכנס לסוצי. לא ראיתי שום סימוכין לזה.
-
-
עדיין יש תקווה אולי לפטור למתחסנים....אבל אם לא- אז לא אסע. נחכה ונראה.
-
@go4it אמר:
לא יכול להיות רצף ואחידות אם כל שבוע מתגלה מוטציה שתאורטית יכולה להיות עמידה לחיסון. כרגע זה המצב וכדאי לנצל את המצב בזמן הקרוב לדעתי.
מוטציה הבריטית לפי מחקר של ביונטק אינה עמידה בפני חיסון (כולל כל הנגזרות שלה). דרום אפריקאית בסבירות גבוהה גם.
אם ההחלטות היו מבוססות על שיקולים בריאותיים היה רצף ואחידות ולישראל (מדינת אי) לא היו נכנסות מוטציות.
המחקר מראה שהחיסון יעיל נגד המוטציה הבריטית, לא שיעזור עכשיו לסגור את נתב”ג כשהמוטציה הבריטית מתרוצצת בארץ. עוד אין תוצאות סופיות אבל יש סיכוי גבוה שהחיסון יעיל גם נגד הדרום אפריקאית.
-
מכל מקום ביידן חתם על צו נשיאותי לחובת בידוד לנכנסים לארה”ב. עדיין לא ברור מתי יחול הצו, והאם יהיה פטור למחוסנים (לא נראה לי).
וכמובן, סגירת נתב”ג באיחור של כמעט שנה (היי, לפחות גלשתי קצת במרץ 20 בקולורדו) וכן העובדה שלא יהיה פטור מבידוד כרגע למחוסנים. כך שנראה שהעונה די הסתיימה לפני שהתחילה.
אוקראינה ובנסקו-??? נחיה ונראה.
הלוואי ונוכל לטייל כפי שהתרגלנו בשנים עברו. הטיול המטורף שלי באוגוסט 2019 לפנטנאל בברזיל, פטגוניה בצ’ילה ואי הפסחא נראה לי היום כמו חלום באספמיה.
-
לפי הפירסומים בשעות האחרונות גם מחוסנים חייבים בבידוד בחזור לארץ .... מדינת חלם כבר אמרנו... כמובן שהכל פוליטי ...לא להתייאש להאחז בכל דבר שאולי
-
לא “חלם”
לא ניתן עדיין לדעת האם גם מי שהוא מחוסן מסוגל לשמש כ”נשא” של המחלה ולהעביר אותה לאנשים אחרים.
כלומר במידה וכן, הרי שגם מחוסן עלול להכניס מוטציות לישראל.
הסבירות לכך היא אכן נמוכה, אבל במצבנו, הגיוני לא לקחת סיכונים מיותרים.
-
לעניות דעתי
בין הקיצונות של כניסה חופשית לתיירות מרפא מברוקלין
והחלטות שאולי נכונות פוליטית לכמה בעלי תפקידים אבל ברור שלפחות חלקן שגויות בריאותית והביאו אותנו לאלפי נדבקים ביום, לפעמים עשרת אלפים ביממה,
לבין הקיצונות של
איסור כניסה לכל אחד, כולל אנשים מחוסנים, כי אולי קיים איזשהו מנגנון תאורטי שהמחוסן עלול להיות נשא,
יש איזושהי אופציה בריאותית מאוזנת ושפויה שתאפשר לחלק מהאנשים לבקר בחלק מהמדינות בתנאים מסויימים, גם אם פוליטית האופציה איננה נוחה.
-
מסכים.
בוא נסכם את זה כך:
לכל הגבלה יש סיבה הגיונית.
העיתוי שלה הוא לעיתים רבות פוליטית.
השימוש / אי שימוש בה הוא לעיתים רבות פוליטית.
אכיפת המגבלה היא לעיתים רבות פוליטית.
-
לא לגמרי מסכים,
בוא נניח שלארגון ערים כינרת לא מתחשק שיגיעו מבקרים לחופים, עושים הרבה רעש לכלוך וכו’.
ונניח שלארגון יש כוח פוליטי מספיק גדול.
אז הארגון יכול להחליט לאסור על כניסת מבקרים כי לפעמים יש צפעים באזור והכשתם עשויה אפילו לגרום למוות, או לפעמים רוחצים בכינרת טובעים אפילו למוות, והנה יש לך סיבה כאילו בריאותית הגיונית כשברור לכל מי שעיניו בראשו שהסיבה היא קשקוש.
אז אתמול או שלשום הראו לנו בחדשות שבקריית יערים עם מאות מאומתים קיימים אותם כללי בידוד ואותם כללי פגיעה במטה לחמם של התושבים כמו מצפה רמון, ישוב בגודל דומה שיש בו 3 מאומתים, כשבשלב מסויים התגלה שאחד מהשלושה כבר מזמן לא מתגורר במקום.
כנ”ל נתב”ג.
קבעו את אותם כללי אשפוז בכפיה לחוזרים מסיישל, מדינה ירוקה עם הצדקה (לא היתה קורונה בסיישל), לחוזרים מארה”ב או יעדים אדומים. היתה סיבה הגיונית למגבלות לחוזרים לסיישל? אולי כן. היתה סיבה למגבלות זהות לעומת כאלה החוזרים ממדינות אדום בורדו? להערכתי לא.
גם עכשיו, אותם כללים למחוסנים ולכאלה שלא חוסנו, אותם כללים למדינות ירוקות ומדינות אדומות. הגיוני? לדעתי לא.
כללים קפריזיים שבהם יום אחד הכל מותר, יום למחרת הכל אסור, עוד פעם יום שהרבה מותר. הגיוני בריאותית? לדעתי לא.
ב 15 לדצמבר מופיעה דר’ שרון אלרעי פרייס בטלויזיה ומסבירה שאין טעם לדרוש בדיקת PCR מהנוסעים המגיעים לישראל כי הבדיקה תעלה על מעט מאוד מקרים (היא אמרה משהו כמו 3%), קצת לפניה הופיע פרופ’ איתמר גרוטו המשנה למנכ”ל משרד הבריאות ואמר דברים דומים. כמה ימים אחרי כן מופיע שר הבריאות אדלשטיין ושרת התחבורה רגב ואומרים שהם כבר מזמן דרשו בדיקות PCR (שר הבריאות דרש בניגוד לעמדת משרדו?) אבל הפרקליטות לא הרשתה להם, מנדבליט ועוד אנשים בלשכת היועץ מכחישים.
אז לדעתי כל ההתנהלות לא הגיונית, לדעת אלו הקובעים את הכללים? מאוד הגיוני. ואז מה קורה? אנחנו נשארים בארץ, או שטסים אבל נפגעים מהוראות בלתי הגיוניות