ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול

פורום צפון אמריקה
    ניו יורק
    15
    71
    5518
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

למרחקים קצרים וכשיש שפע אפשרויות תחבורה ציבורית – אני חושב שטיסה זה פחות טוב. זה בוודאי נכון מעבר מניו יורק לבוסטון, ובהחלט יתכן שזה נכון גם למעבר מסן פרנסיסקו הלאה

בכל מקרה -אין פה תשובות נכונות. בעיניי באופן אישי היה עדיך להאריך ל4-5 ימים לפחות בכל מקום מה שמאפשר להנות יותר, לטייל יותר ולהוזיל יותר. אתה פחות מתחבר לנושא וזה בסדר גמור.

אם אתה זורם עם 2-3 ימים בכל מקום ובזבוז הזמן על מעברים אז אני לא רואה חשיבות האם לשבץ את בוסטון או לוס אנג’לס או וושינגטון או לאס וגאס. זו באמת בחירה אישית ולכל אחד ההעדפות שלו. נקודתית לוס אנגל’ס פחות נוחה לתחבורה בגלל ותחבורה ציבורית בפרט. אבל כל שאר היעדים העירוניים בכלל לא בעייתיים. אז אם בא לך לוס אנג’לס – לך על זה. אם אתה מעדיף את וושינגטון – גם זה טוב. כל אחד והבחירה שלו.

לגבי העלות של מעברים:

ברור שבסופו של דבר אם היו לך 30 יום ושילמת בממוצע 50 דולר ללילה זה אומר 1500 דולר. לא משנה אם ב10 ימים טיילת בניו יורק או ב-10 ימים בילית באוטובוס (כמובן בהתעלם מההבדל במחירי הלינה בין היעדים השונים). ובאופן דומה עלות ארוחות (למרות שארוחות בימי מעבר עשויות להיות יקרות יותר), ובוודאי שמחירי הביטוח או הדיל לסלולרי לא תלויים בכלל בהאם זה יום ניו יורק, בוסטון או נסיעה.

הבעיה היא שכשהטיול שלך כולל מעברים רבים פשוט נשארים פחות ימים לטייל.

אני אוהב להציע חישוב אחר – עלות לכל יום/שעת טיול. אם השקעת 25 אש”ח וקיבלת 25 ימי טיול (השאר ימי מעברים) אז בפועל שילמת 1000 ש”ח ליום טיול. ואם קיבלת רק 20 ימי טיול, אז זה כבר 1250 ש”ח ליום טיול.

גם ככה טיול בתחבורה ציבורית הוא יעיל הרבה פחות מאשר טיול אוטו. כי מעבר הוא מעבר נטו בלי לטייל בדרך, כי יש את הסיפור של המזוודה ושמירת חפצים, כי אפילו מעבר בסופר כדומה הוא מורכז יותר כי אי אפשר לזרוק באוטו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

מכיוון שהזכרת ביקור בקמפוסים (גם אני חובב קמפוסים של אוניברסיטאות), כמה הערות לתוכנית שלך:

- בבוסטון יש 2 קמפוסים מפורסמים, של MIT ושל הרווארד. ביקור בשניהם יעלה לך בערך יום (תלוי מה תעשה שם). בנוסף כדאי להשאיר לפחות יומיים נטו לטובת מקומות אחרים בעיר.

- באזור של סן פרנסיסקו יש גם 2 קמפוסים מפורסמים – סטנפורד וברקלי. אבל שניהם נמצאים מחוץ לעיר (ובכיוונים הפוכים), כך שתצטרך לקחת רכבת, וזה גם יגזול זמן רב. אולי בכלל תחליט לשכור אופניים ואז זה אולי יהיה יותר נחמד אבל יגזול יותר זמן. בנוסף כדאי להשקיע בעיר עצמה לפחות 3 ימים.

מעברים קצרים יחסית – למשל ניו יורק בוסטון ולוס אנג’לס לאס ווגאס גדאי לעשות באוטובוס. זה גם יחסוך לך כסף (תביא בחשבון עלויות נסיעה ל ומשדה התעופה), גם יהיה יותר גמיש בתיכנון וסה”כ הזמן יהיה דומה. אם תרצה גם LA אז גם את הנסיעה הזו אפשר לעשות באוטובוס.

בתוכנית שלך אתה לא מתחשב בזמנים של “התברברות” – למי שלא מנוסה בטיולים בכלל, או בארה”ב באופן ספציפי, לוקח קצת יותר זמן להבין איך להתנהל, איך להגיע לכל מקום וכו. הקצבים שאתה כותב מתאימים למטיילים מנוסים.

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • keves160
          keves160 @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220 אמר:

לגבי דיסני, אני פשוט לא חושב שאיהנה לטייל לבד בפארק.

גם אני חשבתי ככה אבל הייתי באחד מהדיסני לבד ובדיעבד נהניתי הרבה יותר. זה מאפשר להתאים את הביקור לקצב שלך בלי שום פשרות. כן צריך להבין שדיסני זה פארק משפחתי, כלומר אין בו מתקנים מפחידים מאוד או אקסטרים. בשביל זה הולכים לסיקס פלגס. 

@נעמי1220 אמר:

טיסות – מבחינת עלות וזמנים, גם אם אני מוסיף זמני המתנה עדיין לא משתלם לי רכבת או אוטובוס. לפי מה שהבנתי תנאים הרבה יותר גרועים ונסיעות יותר ארוכות (6-10 שעות לעומת שעה וחצי). החיסרון הוא באמת ההגעה לשדות התעופה, אבל דווקא בתוך הערים אני מאמין שהתחבורה נוחה יותר. בכל מקרה אני יכול לשנות לרכבת.

לא כל הנסיעות שלך כאלו ארוכות. וטיסה של שעה וחצי יכולה להיות מינימום חצי יום. למשל לוס אנג’לס עם תחבורה ציבורית אם יצאת מהוליווד נגיד זה מינימום שעה וחצי לשדה (יכול להיות גם יותר משעתיים), ואתה צריך להגיע אליו מוקדם מספיק. וכל זה רק בכיוון אחד. 

@נעמי1220 אמר:

לך זה עדיין נשמע כמו מסלול שלא היית עושה?

כן. אבל הטעם שלי שונה ומבחינתי זה סיוט כל כך הרבה טיסות כל כמה ימים וכל כך הרבה מעברים ארוכים. הקצב שלי אחר. לי זה היה מרגיש שלא הספקתי כלום בשום מקום וכל הזמן יש לחץ להספיק על חשבון זמן רגוע יותר, מנוחה ובילויים. היו קטעים בארצות הברית שטיילתי יותר עם קפיצות, אבל או שזה היה עם הרבה יותר זמן בכל מקום (5 לילות ומעלה) או שזה היה עם נסיעות קצרות יותר וברכב כשגם מטיילים לאורך הדרך. ועדיין אחרי כל קטע אינטנסיבי עשינו חלק יותר רגוע. 

נעמי1220 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • דוקטור דו ליטל
            דוקטור דו ליטל @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

כלל אצבע שלי, 

אם הנסיעה פחות מ 8 שעות – לא כדאי טיסה.

אם יותר מ 8 שעות – כדאי טיסה.

כמובן תלוי במרחק שדה התעופה מהעיר ושאר גורמים.

לי למשל נוח יותר להגיע ברכבת מניו יורק לוושינגטון (או להיפך) או מיו יורק לבוסטון (ולהיפך).

אגב יש כאלה שמעדיפים אוטובוס, אם מזמינים הרבה זמן מראש אפשר לנסוע באוטובוס בין ניו יורק וושינגטון במחירים כמעט מגוחכים ומדובר באוטובוס טוב, כזה עם שירותים וכו’.

בקיצור לא הייתי פוסל שום אפשרות בלי בדיקה לעומק

• נעמי1220
              נעמי1220 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

דיסני – לא הרגשת מוזר להיות שם לבד? האמת שנכנסתי לאתר וראיתי שיש להם תערוכת star wars וחזר לי החשק. בכל מקרה כמו שאמרת זה לא רחוק מלוס אנג’לס ואם היא משתלבת אז בהחלט אפשרי.

@עמיחי13 

תודה אתייעץ איתך בהמשך לגבי זה. אכן בבוסטון גם MIT וגם הרווארד מעניינים ויחסית נוח להגיע אליהם. לגבי סטנפורד, אני זוכר שבאמת בדקתי ומבחינת תחבורה זה אפשרי אך פחות נוח, אז יכול להיות שאוותר (גם פחות מעניין אותי). בניו יורק אני רוצה לבקר בקולומביה (אפשר במקום את פרינסטון), ובלוס אנג’לס אם אלך אז ל UCLA וגם קאלטק לא רחוק. כמובן שזה הרבה ואצטרך לבחור, כמו שאמרו פה גם תלוי במה אפשר לעשות בקמפוס (ללכת סתם לראות זה נחמד רק לאחד שניים).

מסכים לגבי עניין הרכבת/ אוטובוס.

@אנשיםטובים 

תודה. נראה לי שבסוף 5 יעדים + יוסמיטי זה סביר על אף הלחץ. בתכנון הסופי אבדוק אם יש לי זמן גם לציון. אם אוותר על משהו זה יהיה על לוס אנג’לס, אבל שוב כרגע זה די משתלב במסלול (לא מאוד רחוק מוגאס) ואם אני מתכנן ללכת לקאלטק ולדיסנילנד זה גם שיקול. החיסרון באמת זה התחבורה אבל במקרה הכי גרוע אולי אלך רק לחלק מסוים בעיר ככה שלא אתברבר יותר מדי. בדיוק שמעתי מחבר שעשו את כל זה עם וושינגטון ועם יומיים בקנדה לשלושה שבועות, וזה באמת נשמע צפוף (אמנם עם אוטו).

אם ככה מה ההמלצה שלך עכשיו? מבחינת קורונה אני באמת לא מתכנן להזמין טיסה בקרוב. לחשב עלויות על פי כל מה שאמרת? לתכנן את המסלול גם בתוך הערים? רוצה להיות כמה שיותר מוכן, גם אם זה יידחה.

@אנשיםטובים אמר:

אני אוהב להציע חישוב אחר – עלות לכל יום/שעת טיול. אם השקעת 25 אש”ח וקיבלת 25 ימי טיול (השאר ימי מעברים) אז בפועל שילמת 1000 ש”ח ליום טיול. ואם קיבלת רק 20 ימי טיול, אז זה כבר 1250 ש”ח ליום טיול.

גם ככה טיול בתחבורה ציבורית הוא יעיל הרבה פחות מאשר טיול אוטו. כי מעבר הוא מעבר נטו בלי לטייל בדרך, כי יש את הסיפור של המזוודה ושמירת חפצים, כי אפילו מעבר בסופר כדומה הוא מורכז יותר כי אי אפשר לזרוק באוטו.

לא הבנתי מה הייתה הכוונה שלך עם החישוב הזה. מבחינת לינה נכון – 30 ימים זה 30 ימי לינה. אבל לא הבנתי את החלק של הימי טיול (הבנתי את החישוב אבל לא את המשמעות). מה זה נותן לי?

אנשיםטובים keves160 דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • אנשיםטובים
                אנשיםטובים @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי אנשיםטובים

@נעמי1220

החישוב המוזר שלי מציג תג מחיר לכל יום בטיול

אם נניח לפי החישוב שיום טיול עולה 1250 ש”ח, אז יום שבו ביקרת בפרניסטון (יום שלם כולל נסיעה) זה 1250 ש”ח. האם שווה לך 1250 ש”ח כדי לבקר בפרניסטון?

לעומת זאת אם היו פחות מעברים והיה יוצא שיום בטיול עולה 1000 ש”ח, אז כן שווה?

זו דעה אישית, אבל כשמציגים תג מחיר כזה (גם אם הוא מאד לא מדוייק) זה נותן תחושות מסויימות.

לגבי דיסני לבד – באופן אישי אני לא מטייל לבד. כשהיו נסיעות עבודה (שהן לבד) הפסקתי להוסיף ימים, והכמה שעות הבודדות שיש לי פה ושם זה גם יותר מדי. כי לי לא כיף  לטייל לבד. יותר מזה, כשיצא לי להיות עם הילדים (כשהיו קטנים) באחד מפארקי השעשועים השארתי אותם לשעה עם אמא שלהם והלכתי לבד למתקן “של גדולים” ובאופן מובהק פחות נהניתי. כלומר זה לא שלא נהניתי, אבל זה הפך מבילוי למשהו פונקציונאלי של לסמן וי.

אבל זה אני. אני מכיר רבים אחרים שבהחלט נהנים לטייל (גם) לבד. ואני לא חושב שדיסני לבד זו דוקא הבעיה. כלומר אם טיול לבד מתאים לך, אז אני מניח שדיסני לבד יכול להתאים.

מה שכן כמו שהזכירו לך כמה פעמים בשרשור, דיסני זו עלות נכבדה שצריך לשקלל מראש. באופן גס יום בדיסני ייקר לך את הטיול בקרוב ל-1000 ש”ח. גם בגלל דמי הכניסה, גם בכלל עלות הנסיעה או עלות הלינה, אולי בכל זאת אוכל ומזכרות טיפה, אולי בגלל האפליקציה וכו’. מתוך הטיול שלך זה מאד לא זניח. למעשה אם נחלק את זה על פני כל ימי הטיול שלך זה בערך להוריד 10$ מהתקציב היומי. אז אתה חייב לקבל החלטה אם דיסני בפנים או לא ולבנות את התקציב בהתאם.

אתה יכול להחליט מראש שאתה מתקצב אטרקציה אחת יקרה (או 3) מתוך הרשימה של דיסני, יוניברסל, ברודווי, מופע פופ או מסוק בגרנד קניון, ואת ההחלטה איזו מהם תקבל בשלב מאוחר יותר, ובלבד שאתה יודע שתעמוד בהחלטה ולא תחליט ברגע האחרון להוסיף עוד אחת. כי אחרי שתבנה את התקציב יהיה קשה לגרד פתאום עוד 1000 ש”ח לטובת משהו כזה גדול.

איך להתקדם:

היות וגם ככה אתה לא רוצה להתחייב עכשיו לכלום (ובאופן אישי אני בספק אם אפשר יהיה לטייל בקיץ) אז יש לך הרבה זמן לתכנן. אני הייתי יושב לעומק להבין מה יש לכל עיר להציע לי שמעניין אותי. ולא רק ברמת כותרות אלא להבין מה המשמעות של זה. האם “סיור בקולומביה” אומר סיור מודרך או עצמי, האם זה שעה או יום שלם, האם אפשר להכנס כשומע חופשי להרצאה מסויימת, האם במתחם מציע גם סוג של מוזיאון, הופעה או ערך מוסף כלשהו (כמו למשל קונצרט הפעמונים בקורנל). והאם הסל של כל מה שמציע לי שווה לי את ההשקעה בזמן וכסף. יתכן שתגיע למסקנה שדווקא קולומביה לא שווה את המאמץ כי בפועל מדובר על לראות בניין לא מפורסם מבחוץ, ולעומת זאת משהו אחר שלא חשבת עליו פתאום לוכד את תשומת לבך. לא לשכוח להסתכל בכללי על מה יש בעיר, רשימות “100 הדברים שאסור להפסיד ב” וכו’. לא רק על דברים שחשבת עליהם מראש.

בשנה רגילה (לא קורונה) הייתי מנסה לברר אילו אירועים מיוחדים צפויים להיות באיזור ולהבין אם הם מעניינים אותי. ואם הלו”ז עוד לא התפרסם אז לראות מה היה בשנים קודמות כדי להעריך מה הסיכויים שיהיה השנה. זה יכול להיות  פסטיבל הופעה או אירוע שמושך אותך. זה יכול להיות להיפך אירוע המוני שכדאי להתרחק ממנו.

תחשוב גם אילך נראה היום יום שלך – האם אתה רץ מאטרקציה אחת לשניה, או שאתה רוצה לשוטט בנחת ברחובות או פארקים? וכמה זמן זה יקח. כי שוטטות בנחת יכולה להיות מאד מהנה, אבל היא גוזלת זמן מהאטרקציות.

מתוך החישובים האלה תבין כמה זמן היית רוצה להקדיש לכל עיר, כולל סדר עדיפויות בין הערים (יום רביעי בבוסטון יותר חשוב לי מיום שלישי בסן פרנסיסקו)

בהמשך שווה ללמוד על אתרים אחרים שעוד לא מופיעים ברשינמה שלך, אבל הם במרחקים סבירים כך שאפשר לשלב בטיול. אולי אחד מהם יתברר כמאוד חשוב, או שאולי אחד מהם יתברר כתחליף הולם מלשהו אחר במחיר (זמן, כסף, נסיעה) נמוך יותר. למשל אולי שילוב של האוניברסיטות של ניו אנגלד יהיה יותר אטרקטיבי מכל הטיול בחוף המערבי?

בשלב הזה אתה אמור לקבל תוכנית של 60 ימים בערך, ותצטרך להתחיל לקצץ על פי סדר העדיפויות שלך, וגם על פי הקושי/מחיר (נורא רוצה לבקר בסטנפורד אבל זה סיוט/יקר אז אני מוותר).

במקביל לכל זה תברר על נושאי מחייה – איפה אפשר לישון, האם אופי הלינה מתאים לי ומה המחיר. כמה באמת עולה לאכול ולחיות (בכללי ובאיזור). תחבורה, עלויות, אפשרויות, זמנים וכו’.

תוסיף גם הערכות עצמאיות על אופי הטיול שלך – האם אתה רוצה לטייל כל בוקר מ-7 בבוקר עד 11 בלילה? פחות שעות? בונה על בילויי ערב או שמעדיף להתכרבל במיטה עם ספר? איזה אופי של בילויים? מטייל 7 ימים בשבוע 30 ימים בחודש או שאולי מתאים מדי פעם לשלב קצת מנוחה (לא חייב להיות בשבת כמובן, אבל מדי פעם להוריד את הרגל מהגז זה חשוב). רוצה לשלב גם מנוחה ומרגוע? בריכה, באולינג, ספא?

עכשיו תחבר את הכל ביחד ותראה לגבי הטיול שלך כמו שאתה רוצה אותו – כמה זמן הוא יקח וכמה הוא יעלה. אם מה שקיבלת קרוב למגבלות שלך – מעולה. אם תככנת כפול ימים ופי-4 כסף – צריך להתחיל לקצץ. אבל האם אחרי הקיצוץ עדיין שווה לצאת לטיול?

אגב, זו לא בושה להחליט באיזשהו שלב – מסתבר שהפנטזיה שלי לא מתחברת למציאות ואני מעדיך לוותר לגמרי על הטיול הזה כי הוא יוצא “לא שווה”

נעמי1220 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • keves160

@נעמי1220 אמר:

דיסני – לא הרגשת מוזר להיות שם לבד?

זה הרגיש לי מוזר לפני וגם ברבע שעה הראשונה כי בתקופה ההיא עוד לא יצא לי לטייל לבד. אבל מהר מאוד הבנתי שזו דווקא הזדמנות לנצל את היום טוב יותר. הייתי בפארקים נוספים של דיסני עם חברים ולכל אחת מהאופציות הללו יש חסרונות ויתרונות. היתרון של לבד זה אפס פשרות: יכולתי לעשות בדיוק מה שרציתי בקצב שנוח לי, גם כשזה לעלות על מתקן שאהבתי 4 פעמים או לוותר על מתקנים/הופעות שלא רציתי או ללכת לאכול רק כשבא לי. מכל ביקוריי בדיסני זה היה הכי כיף. ודווקא פה ושם גם יצא לקשקש עם אנשים בתור. בסופו של דבר, אם אתה מטייל לבד את הטיול הזה, דיסני לא באמת שונה מללכת לפארק אחר או לכל אטרקציה אחרת לבדך. 

@אנשיםטובים אמר:

באופן גס יום בדיסני ייקר לך את הטיול בקרוב ל-1000 ש”ח. גם בגלל דמי הכניסה, גם בכלל עלות הנסיעה או עלות הלינה, אולי בכל זאת אוכל ומזכרות טיפה, אולי בגלל האפליקציה וכו’.

אני ביום של דיסני קליפורניה לא נדרשתי לכל כך הרבה הוצאות נלוות. לינה = ממילא ישנים בלוס אנג’לס, כמו כל יום אחר בעיר. אוכל = אכלתי ארוחת בוקר גדולה והבאתי נשנוש קטן איתי, ולכן רק קניתי צהריים באחת האפשרויות הפחות יקרות. בפארקים אחרים של דיסני לפעמים הגנבתי סנדוויץ’ איתי וזהו. שתייה? יש ברזיות בכל מקום. מזכרות? מיותר. מוצרי דיסני אפשר למצוא מחוץ לפארק במלא מקומות בארצות הברית בשבריר מהמחיר בתוך דיסני (הבטחתי מתנות מדיסני לקרובי משפחה והן נקנו סתם בעיר ועלו בערך 20% מהמחיר בפארק). לא היה לי אפליקציה ולא כלום. תבחר פארק אחד ליום אחד, זה יחסוך התרוצצויות (וגם ככה המג’יק קינגדום ממלא לבדו יום) וכסף. 

נכון שעדיין מחיר הכרטיס יקר, אבל זה כבר עניין של להחליט בשביל מה אתה נוסע: מה הדברים שהכי בא לך לעשות, ואז לא להתפשר עליהם אבל כן להתפשר על משהו שפחות חשוב לך והתאזנת. נגיד, מעבר לעיר שתכננת להיות בה רק יומיים – קצצת את העיר הזו והוספת את הימים להארכת זמן בערים מתוכננות אחרות, כבר חסכת כסף על מעבר ליעד וממנו – יכול להיות שזה כבר יותר או שווה ערך לעלות של הכרטיס לדיסני. אם דיסני לא כזה חשוב לך, אז השיקול להוריד אותו פשוט יותר. 

@נעמי1220 אמר:

אם ככה מה ההמלצה שלך עכשיו? מבחינת קורונה אני באמת לא מתכנן להזמין טיסה בקרוב. לחשב עלויות על פי כל מה שאמרת? לתכנן את המסלול גם בתוך הערים? רוצה להיות כמה שיותר מוכן, גם אם זה יידחה.

הדבר הראשון הוא חישוב עלויות. מהסיבה הפשוטה שאם זה יוצא יקר משמעותית מהתקציב שלך זה משנה את כל התוכנית ואפילו יכול לבטל או לדחות את הטיול עד שתחסוך יותר כסף. בלי כסף אין טיול. 

מה לחשב: עלויות גדולות – מחיר משוער של הטיסות (כי יש סיכוי שזה ישתנה לגמרי עד שתיסע לפי הקורונה אז תלך על הערכה גבוהה יותר ליתר ביטחון), מחיר משוער של תחבורה יבשתית ואם אתה כן עושה טיסה פנימית אז גם מחיר+זמן המעברים לשדה וממנו. עלויות בערך של הלינה (יכול להשתנות בגלל הקורונה וגם אם הדולר יעלה במפתיע). אטרקציות יקרות ומחירי סיורים. 

לגבי תכנון לפנים הערים, קודם כל תתחיל מחישוב הוצאות כמו שאמרתי. אחר כך כדאי לקרוא על הערים. לא חייבים לתכנן כל יום מפורט אבל כן לראות מה יש בכל עיר כזו. אולי תוך כדי קריאה תבין שיש בעיר מסוימת יותר דברים מעניינים משחשבת ואז תרצה להוסיף יום, או להיפך, תגלה שהיא לא כזו מושכת ותרצה להוריד. זה נכון במיוחד לגבי עיר כמו לוס אנג’לס שאם כוללים בה פארקי שעשועים אז כל פארק מוסיף יום. 

@נעמי1220 אמר:

החיסרון באמת זה התחבורה אבל במקרה הכי גרוע אולי אלך רק לחלק מסוים בעיר ככה שלא אתברבר יותר מדי.

לוס אנג’לס היא סופר פרושה וענקית בלי מוקד אחד. אם תגיע רק לחלק אחד מסוים אז אין שום סיבה להיות בה יותר מיום. אולי תבדוק מה אתה רוצה לראות בה ואז תראה איפה כל הדברים במפה ואיך לחבר אותם. כן הצלחנו לטייל בעיר גם בלי רכב ועוד לפני שהיה מטרו, אבל זה לוקח זמן ומגביל. עם רכב הצלחנו הרבה יותר. 

• דוקטור דו ליטל
                    דוקטור דו ליטל @נעמי1220 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי1220

עוד סנט לגבי דיסני,

יש תורים מיוחדים ומקוצרים לכאלה שמוכנים לעלות ל RIDE לבד, כך שאפשר להספיק הרבה יותר באותו יום. ללבד יש גם פלוסים ולא רק מינוסים.

לא חושב שדיסני שונה מאטרקציות אחרות לבד.

בגלל העבודה יצא לי לטייל הרבה לבד. אם הבחירה היא משפחה/זוג או לבד אז מעדיף ביחד, אבל אם הבחירה היא לבד או להשאר בבית אז מעדיף לבד.

ואתה יכול לפרסם כאן באתר מודעה ב”מחפשים שותפים”, אולי בסופו של דבר לא תהיה לבד.

• dhz
                      dhz @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

הנסיעה נסן פרנסיסקו לברקלי פשוטה מאד.  יש את רכבת ה-- BART התחתית המקשרת ביניהם.  הנסיעה די קצרה.  לצערי, שכחתי את  שם הרחוב בסן פרנסיסקו בו אפשר לקחת את ה- BART.  זה אחד הרחובות הראשיים הרחבים.  בברקלי, האוניברסיטה לא רחוקה מתחנת ה- BART ואפשר להצטרף שם לסיור באוניברסיטה (כנראה למתענינים בלימודם שם).

• נעמי1220
                        נעמי1220 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה לכולם, אני אתחיל להיכנס יותר לעומק ולבדוק עלויות.

אולי אתם באמת צודקים, דיסנילנד לא שונה מרוב האטרקציות האחרות. אבל זה הרבה כסף אז זה תלוי באיזה תערוכות יהיו באותו זמן. התערוכת star wars לגמרי קונה אותי. אגב, אתם יודעים אם יש עוד מקומות ייעודיים של star wars או מארוול?

אני רוצה לחשוב שבקיץ אוכל לטייל כי ארה”ב יחסית פתוחה. השאלה אם יהיו הרבה מקומות סגורים או מוגבלים שבגללם יהיה שווה לדחות.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • keves160

@נעמי1220

מה זה אומר “ארה”ב יחסית פתוחה”? אם למדנו משהו מהשנה האחרונה זה שזה שמשהו קורה עכשיו לא אומר שבעוד חודש הדברים לא יהיו שונים לגמרי. בטח עכשיו כשהממשל השתנה לגמרי, וכשמדובר על המדינה שמובילה בעולם במספר נדבקים ומתים. שום דבר לא בטוח. 

נדמה לי שיש תערוכה כלשהי של מארוול בלאס וגאס השנה. 

• 1
                          • 2
                          • 3
                          • 4
                          • 4 / 4
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון