ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

זיכרונות מקיץ 2019 - מהעולם שהיה לפני הקורונה

פורום אירופה
    הסיפור שלי
    25
    293
    107961
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • sigal levi
      sigal levi נערך לאחרונה על ידי

אני קוראת פה את כל התגובות וממש מזדהה איתכם,בתור אחת שטסה כל שנה לחו”ל השגרה שנכנסנו אליה מאוד קשה,אני כל כך זקוקה לחופשה שזה כבר נהיה בלתי נסבל מקווה שהשמיים יפתחו בקרוב.ונחזור לטייל כמו אז.אני מצרפת פה תמונה שצילמתי באיטליה
      bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • sigal levi
        sigal levi @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

הלוואי מצטרפת בכיף למה שרשמת

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • bambi19
          bambi19 @sigal levi נערך לאחרונה על ידי bambi19

@sigal-levi

תודה סיגל.

הגעגועים עזים לימים ההם שיכולנו לתכנן ולבצע הזמנה לחופשת קיץ כבר מעכשיו.

ואם כבר איטליה בתמונות אז מצרפת תמונה מאיטליה בתצפית מגבוה אחרי המסע עם רכבל הלברונר שלקח אותנו בנסיעה איטית...

מפסגת המון בלאן בצרפת דרך מראות השלג המדהימים עד לצד האיטלקי, וזאת התמונה משם:

imeshy sigal levi 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • imeshy
            imeshy @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

אמנם לא הייתי שם, ואולי אני טועה לחלוטין, אבל למיטב ידיעתי ברכבל Aiguille du Midi שמגיע הכי קרוב לפסגת המון בלאן הגובה הוא כ 3700 מטר, בעוד פסגת המון בלאן עצמה היא כ 4800 מטר ומיועדת למטפסי הרים מקצועיים בלבד

ובלי קשר  – הנוף נראה נהדר

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • יונה וקשת
              יונה וקשת @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

אתה לא טועה.

האגי דו מידי הוא הנקודה גבוהה ביותר והקרובה ביותר לפסגת המון בלאן שניתן להגיע אליה, לפסגה עצמה מגיעים רק מטפסי הרים מקצועיים.

רכבל ההלברונר יוצא מהאגי דו מידי (אם לדייק אז לא מהנקודה הגבוהה ביותר שאליה מגיעים מהאגי דו מידי במעלית ובה מצטלמים בתא הזכוכית). זהו רכבל אופקי שעובר בסמוך לפסגת המון בלאן, בין הצד הצרפתי של הרכס לצידו האיטלקי. הזדמנות למטיילי שאמוני לרדת בצד השני לקפה סביר יותר לפני שחוזרים לצרפת😏.

אנחנו ויתרנו על ההלברונר משום שאישי לא התלהב בלשון המעטה מהרעיון של להיות תלוי בין שמים וארץ בפרק זמן כה ממושך.

חודשיים אחרי ביקורנו הוא קיבל אישוש לחששותיו.

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • IO.
                IO. נערך לאחרונה על ידי

אני דווקא חשבתי בזמנו שזה רעיון ממש מעולה לטייל מאגווי דו מידי ל- Hellbronner, מזל שלא עלתה בדעתי המחשבה על להתקע שם… 😜 היה מדהים! אין שכל – אין דאגות 😇

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • יונה וקשת
                  יונה וקשת @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO אמר:

מזל שלא עלתה בדעתי המחשבה על להתקע שם…

זה לגמרי נראה לי מדהים…

אני מודה שגם אני לא העליתי על דעתי אז שחודשיים אחרי שנהיה שם מעל 100 איש יתקעו בקרוניות הקטנות האלה לילה שלם…

אבל אפילו המחשבה להתקע שם 40 דקות עם שני טינאייג'רים נירגנים (הם לא היו נרגנים על מגלשות הרים, כן? אבל הקצב של הרכבל עלול היה לייאש אותם), או אפילו שסתם ירדמו כמו שנרדמו על רכבלים/רכבות נופיות אחרים, רק שכאן זה בעלות של איזה 100 יורו או כמה שזה עלה - גם היתה די מרתיעה כשלעצמה😆

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • aljaje
                    aljaje @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

אבל הם קיבלו בחינם טיסה במסוק. 😜

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • יונה וקשת
                      יונה וקשת @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

אולי זה הגיל, אבל אותי הכי הטרידה השאלה - מה הם עשו כשהיה להם פיפי? או למעלה מזה?😖

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • aljaje
                        aljaje @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

בשביל זה המציאו את Evian!

• bambi19
                          bambi19 @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי bambi19

@יונה-וקשת

הי @יונה-וקשת,

היטבת לתאר בתשובתך ל- @IMESHY , ואין לי מה להוסיף מבחינת תיאורים.

אז כדי להמחיש עוד יותר את מה שרשמת מצרפת תמונות של מטפסי השלג לקראת היציאה למסע אל פסגת המון בלאן,

ושל  רכבל ההלברונר מלמעלה, מהצד ומהנקודה בה עולים עליו לחוויה המהנה אך גם המסוכנת בה נשארים תלויים בין שמיים וארץ למשך פרקי זמן ארוכים בעצירות הרבות שמבצע הרכבל בדרכו אל הצד האיטלקי (וצריך גם לחזור איתו את כל הדרך בחזור ואצלנו כבר היו תורי ענק בהמתנה לחזור בשעות הצהריים).

• sigal levi
                            sigal levi @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

תמונה מהממת

sigal levi תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • יונה וקשת
                              יונה וקשת @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

יופי של תמונות, במבי!

מצרפת אחת משלנו – ניתן לראות מרחוק שורה של כמה מטפסים במרכזו של ה”אוכף”.

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • bambi19
                                bambi19 @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי bambi19

@יונה-וקשת

את מטפסי השלג ניתן לראות גם במהלך הנסיעה בקרון רכבל ההלברונר בנקודות שונות לאורך קטע המסע מהצד הצרפתי לצד האיטלקי.

המסע מצד אחד קסום ומספק מראות שלג מלבבים, אך מצד שני די מייגע בעקבות העצירות הרבות של הרכבל, הזמן הרב שזה לוקח, ותורי הענק בהמתנה לרכבל בחזור שאנו חווינו בצד האיטלקי.

מי שחושש ומפחד להיות תלוי בגובה רב ולזמן ממושך – לא מומלצת החוויה, אבל מי שמוכן לסבול את זה ואת התורים והזמן שכל זה לוקח אז בסופו של דבר מראות השלג מפצים על הכול...

ויש גם את הבונוס שהוא התצפיות המרשימות על הנוף מהצד האיטלקי, וכמובן קפה וקפוצ'ינו מעולים בתוספת עוגת קצפת – בזה האיטלקים מצטיינים בהרבה לעומת הצרפתים, וזה היה תענוג!

מצרפת תמונות נוספות הפעם מתוך קרון הרכבל במסע אל הצד האיטלקי.

• bambi19
                                  bambi19 @bambi19 נערך לאחרונה על ידי bambi19

@bambi19

אמנם מוקדם עדיין לדעת מה יהיה הקיץ מבחינת תיירות לחו"ל, אבל לפחות לגבי חופשת פסח נראה שחו"ל מתרחק. כפי שחזיתי עוד לפני חודש - שאנו לפני סגירה ארוכה של נתב"ג (לפני שהוא נסגר), אז עכשיו כעבור חודש נראה שזאת מציאות שעוד תלווה אותנו תקופה לא קצרה...

מי שחשב שיפתחו תוך שבוע שבועיים אז התוצאה הפוכה, ואפילו הוחלט בממשלה להוריד את מכסת השבים ל200 איש בלבד ביום החל משבוע הבא.

בינתיים לא הצליחו "לפצח" את סוגיית הבידוד, ומלבד בידוד במלוניות לשבים  גם הצמיד האלקטרוני (לאלו שילכו לבידוד ביתי) חוזר עם פיילוט שיחל בשבוע הבא.

החשש היה ונשאר מכניסה של ואריאנט שהחיסון אינו יעיל לגביו - מה שעלול להוריד לטימיון את כל מבצע החיסונים המדהים שמתבצע כאן בישראל.

זה מה שאומרת "יקירת הפורום" הבוקר:

https://twitter.com/GLZRadio/status/1364844637169606657?s=19

• bambi19
                                    bambi19 @bambi19 נערך לאחרונה על ידי bambi19

@bambi19

...ועוד בעניין חיסונים ומוטציות: החיסון השלישי כבר בדרך... פייזר ומודרנה כבר עורכות ניסויים בחיסון שייספק הגנה גבוהה יותר בפני סוגי מוטציות שהחיסון הנוכחי פחות יעיל לגביהן . כמו כן אני מעריכה שלקראת הקיץ יספקו גם חיסונים לגילאי 12 עד 16 (לגבינו לפחות זה שיקול קריטי אם לצאת לחופשה כי אחד הילדים מתחת לגיל 16), כך שבראיה הצופה פני עתיד כל מי שירצה לטוס לחופשה בחו"ל סביר להניח שייצטרך "להתעדכן" בחיסון שיהיה הכי עדכני נכון למועד בו הוא ייצא לחופשה…

בקטע המצורף מתוך חדשות "כאן" מדובר על מה שציינתי, בדגש על כך שיכול לקחת פרק זמן של אפילו עד שנתיים (כלומר 2023 ) עד שיסיימו לחסן את רוב האוכלוסיה בכל מדינות העולם:

https://twitter.com/kann_news/status/1365010243063808003?s=19

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • aljaje
                                      aljaje @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

את עובדת עם 🔮או ☕️?

ללמען הדיויוק וחשוב לדייק!: "פייזר מתחילה ניסוי עם עוד בוסט למקרה ותהיה ירידה ביעילות של החיסון בעתיד.... ( אין הוכחה לכך). שימו לב בתוך הכתבה מה אומר המדען שלהם, אף אחד לא יודע האם החיסון יהיה יעיל לתקופה ארוכה או לא, מכיוון שטרם עבר מספיק זמן מהחיסון”.

כמו-כן: 

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • Sailor
                                        Sailor @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

איזה תרגום מכונה “נהדר”

• יונית
                                          יונית נערך לאחרונה על ידי

חבל ששרשור נהדר שוויצרי וזכרונות גולש לעוד דיון בנושא מה יהיה , מתי נתבג יפתח, ולאן….

בואו נשאר לפחות “כאן” בשוויץ היפה ⛄

• bambi19
                                            bambi19 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

תודה יונית.

אני נאלצת מדי פעם לרשום משהו על המצב כי המציאות חזקה מכל דימיון.

...ומי האמין ששרשור שהתחיל אי שם ב27 לאוקטובר 2020 יימשך אל תוך חודש מרץ 2021 באותה חוסר ודאות.

נקווה מאוד שהזכרונות יהיו מספיק טריים ברגע שאתחיל לתכנן את הטיול הבא שלי...

אני שומרת את המשך דיווחיי לימים שנראה את האור בקצה המנהרה... ואז אחזור לדיווחים מהיום האחרון של הטיול שלי מקיץ 2019 וגם אסכם. 

בינתיים מזמינה אחרים להצטרף עם תמונות זיכרון משלהם.

השרשור מזמן חצה את האלפים של שוויץ בדרכו אל האלפים הצרפתיים, אבל הקרחון (גם בתמונות שלי) עדיין לא נמס…

• 1
                                            • 2
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 14 / 15
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון