מתחסנים, מחלימים ודרקונים ירוקים
-
@יונה-וקשת אמר:
סעיף ד כנראה לא יקרה במדינת ישראל. ראינו נסיונות כבר יותר מפעם אחת, ולא ארע מאז שום שינוי מהותי בצורת האכיפה שבעטיו יש סיבה להאמין שבפעם הבאה זה יהיה אחרת.
מה גם שיש יותר מדי “ועדת חריגים”. עכשיו נכנסים מתחרים של אליפות ג’ודו שלמה מכל העולם בלי שכולם הולכים למלוניות. נתב”ג נסגר אבל הפקת הישרדות קיבלה אישור לנסוע וכמוה קבוצת ספורט. ישראבלוף.
-
ממש כך.
מעבר לנטייתם הטבעית של הישראלים לעגל פינות ו”אני מדבר אל הלב שלך”, ההחלטות שנתקבלו בנוגע לחריגים הן כל-כך מופרכות (כי ממש חיוני, שלא לומר מציל-חיים, להביא את נינט מלוס אנג’לס מוכת הקורונה כדי להנחות את הכוכב הבא, פשוט כל האמנים האחרים כאן כבר סגרו יומנים לשנה הקרובה ובלעדיה לא נוכל לשרוד) – שכמעט מתבקש לנסות ולחרוג מהן. ואת זה אני אומרת בתור שומרת חוק אדוקה שלא מורידה את המסיכה מהאף גם כשאני לבד בגינה עם הכלב.
-
כל יום אני קוראת על כל הסלב שנתב”ג פתוח עבורם בשני הכיוונים ומתפוצצת מכעס. יש לנו בן וכלה בניו יורק שלא ראינו יותר משנה ונכד ראשון שנולד בתחילת נובמבר וראינו רק דרך הסמרטפון . אנחנו בני 60+ התחסנו ממש בהתחלה וקיווינו לטוס כשנקבל תעודת מתחסן. ביחד עם תעודת המתחסן שלנו נתב”ג נסגר ואין אופק לאנשים רגילים כמונו שרק רוצים לחבק נכד ראשון חדש ובן וכלה.
-
-
-
Dinz ויונה וקשת – תודה על ההשתתפות מחחממת הלב במצוקה שלנו
למרות שבעלי ואני מחוסנים, ומתים לעלות כבר על טיסה לניו יורק כדי לחבק את הבן הכלה והנכד הראשון שלנו, העדכון לגבי תכנון מתווה טיסות מתחילת/אמצע מרץ נראה לי הזוי . האם ההפרדה בין מתחסנים ללא מתחסנים אומרת שמשפחות לא יוכלו לטוס משום שילדים בני פחות מ-16 לא יכולים להתחסן? נשמע לי כמו עוד שליפה בלי חשיבה.
-
אני לא הייתי מייחס משקל רב לתכנון,
תכנון מהגדרתו הוא תוצאה של ניתוח נתונים ואפשרויות סבירות חשיבה והסקת מסקנות וכמו שאת אמרת מדובר בשליפה.
הסיכוי שהשליפה הזו תגיע לידי ביצוע קיים אבל רחוק מאוד מוודאי.
מקווה שיגיעו לפתרון סביר, כזה שיאפשר גם לטוס וגם יאפשר לשמור על בריאות העם היושב בציון,
למשל בחזרה לישראל התייר החוזר ישהה בבידוד ביתי אמיתי למשך זמן רלוונטי.
-
@דבורה-פ אמר:
האם ההפרדה בין מתחסנים ללא מתחסנים אומרת שמשפחות לא יוכלו לטוס משום שילדים בני פחות מ-16 לא יכולים להתחסן? נשמע לי כמו עוד שליפה בלי חשיבה.
ילדים כנראה יצטרכו להציג תוצאות בדיקה – כפי שהחליטו בנוגע לשהייה במלונות.
אבל יש עוד זמן עד שגם מי שאין לו סטיפות מוחבאות באיי קיימן, יוכל לטוס בחופשיות.
מז"ט.

-
https://hm-news.co.il/129468/בנתיים רוצים להשאיר מחטסנים החוזרים מחו"ל בבידוד. זה אחרי שחייבו להיבדק לפני החזרה לארץ (מחסל תיירות) ואחרי הנחיתה (צעד הגיוני).
במגפה שיכולה להימשך 7 שנים לחסל תיירות ותנועה חופשית... בברית המועצות כבר היינו...
-
בין מה שרוצים עכשיו למה שרוצים קצת לפני הבחירות ומה שבאמת צריך לעשות – הקשר מקרי בהחלט.
אני מקווה שלאחר הקמת ממשלה חדשה (מספר חודשים לאחר הבחירות) הקשר יהיה הדוק יותר.
אולי לקראת הקיץ יהיה לנו צ’אנס להחלטות הגיוניות ונוכל בקיץ לטוס למדינות שיסכימו לקבל אותנו
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
אני מקווה שלאחר הקמת ממשלה חדשה (מספר חודשים לאחר הבחירות) הקשר יהיה הדוק יותר. אולי לקראת הקיץ יהיה לנו צ’אנס להחלטות הגיוניות ונוכל בקיץ לטוס למדינות שיסכימו לקבל אותנו
אני פחות אופטימית ממך.
גם לגבי ההנחה המובנית שלאחר הבחירות הקרובות תושג יציבות שלטונית, ובעיקר לגבי התקווה שהתרבות השלטונית כאן תשתנה אחרי הבחירות כך שהחלטות יתקבלו בצורה שקולה ומקצועית, ולא פופוליסטית וצופה-פני-בחירות הבאות

במילים אחרות, נראה לי שעוד צפויים לנו חודשים ארוכים מאוד של אי-וודאות ויכולת מוגבלת למדי לטייל, ובטח שלתכנן טיולי-חלומות זמן רב מראש, כפי שעשינו עד 2020.
הלוואי שאתבדה.
-
אחרי הבחירות יהיו עוד בחירות, וממילא כל הזמן מצביעים לאותם אנשים. ההבדל המשמעותי יהיה קופה ציבורית ריקה יותר.
-
https://www.israelhayom.co.il/article/852521
כרגע טיסות אזרחיות ראשונות.
הגבלות קשות. אבל לפחות יאפשרו ביקור משפחות
-
@יונה-וקשת אמר:
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
אני מקווה שלאחר הקמת ממשלה חדשה (מספר חודשים לאחר הבחירות) הקשר יהיה הדוק יותר. אולי לקראת הקיץ יהיה לנו צ’אנס להחלטות הגיוניות ונוכל בקיץ לטוס למדינות שיסכימו לקבל אותנו
אני פחות אופטימית ממך.
גם לגבי ההנחה המובנית שלאחר הבחירות הקרובות תושג יציבות שלטונית, ובעיקר לגבי התקווה שהתרבות השלטונית כאן תשתנה אחרי הבחירות כך שהחלטות יתקבלו בצורה שקולה ומקצועית, ולא פופוליסטית וצופה-פני-בחירות הבאות

במילים אחרות, נראה לי שעוד צפויים לנו חודשים ארוכים מאוד של אי-וודאות ויכולת מוגבלת למדי לטייל, ובטח שלתכנן טיולי-חלומות זמן רב מראש, כפי שעשינו עד 2020.
הלוואי שאתבדה.
אין לי צפי אופטימי. הצפי שלי שעד הקמת ממשלה חדשה ההיגיון לא יהיה נר לרגליהם של מקבלי ההחלטות ואחרי הקמת הממשלה החדשה – אולי. וה”אולי” הזה רחוק מאוד מ”בטוח”, או אפילו “הסתברות ראלית”.
לדעתי טיולי החלומות שלנו תלויים יותר במדינות היעד ופחות במדינת ישראל.
האפשרות של לפלנד או סיציליה או ארגנטינה או ניו זילנד או כל יעד אחר לקבל אותי כתייר אמנם מושפעת מהמצב בישראל אבל הרבה יותר תלויה בהתנהלות של מדינת היעד.
מכיוון שמהשלטון בישראל כבר אין לנו ציפיות טוב שגורל טיולי החלומות שלנו תלוי בעיקר בממשלות זרות. אולי בחלק ממדינות היעד הממשלה תקבל החלטות על סמך שיקולים מקצועיים שמבוססים על נתונים? לא כל הממשלות בכל המדינות אבל אולי בחלקן?
@keves160 אמר:
אחרי הבחירות יהיו עוד בחירות, וממילא כל הזמן מצביעים לאותם אנשים. ההבדל המשמעותי יהיה קופה ציבורית ריקה יותר.
השנה האחרונה הביאה אותי למסקנה שלמגזר שלי זה פחות חשוב ושאני לא יכול להכריח מגזרים אחרים להבין שזה חשוב להם ולפעול בהתאם.
קופה ריקה יותר או עוד יותר – על הנסיעות שלי לחו”ל היא לא תשפיע.
-
@keves160 אמר:
אני מסכימה איתך, אבל בעיני זה עוד יותר גרוע – כי מה שהשנתיים האחרונות עשו לנו, זה לא רק שרשרת לא-נגמרת של בחירות, אלא שינוי תרבותי עמוק יותר שכולל אימוץ תרבות שקר, פייק ניוז, פופוליזם, הבטחות ללא-כיסוי ושוד הקופה הציבורית.
פעם בין בחירות לבחירות השרים עוד היו מנסים לעבוד בתחומי המשרד שלהם, לשתף פעולה עם אנשי המקצוע, לתכנן ולבצע תוכניות ולהביא תוצאות לאזרחים.
היום מזלזלים באנשי המקצוע, עוסקים רק ביח”צ, ומעבירים את הזמן בקמפיין לבחירות הבאות גם כשעוד לא יודעים מתי הן יגיעו.
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
לדעתי טיולי החלומות שלנו תלויים יותר במדינות היעד ופחות במדינת ישראל.
זה נכון אולי לגבי אזרחים מסויימים שחייהם כאן מושפעים בצורה מינימלית מהמתרחש מסביבם. אולי לאלה שמצבם הכלכלי לא תלוי בהכנסות שוטפות, או אלה שמחזיקים במשרות יציבות מאוד בתעשיות/מקצועות שאינם תלויים במשק המקומי (אין לי מושג כמה כאלה יש).
רובנו תלויים מאוד במה שקורה כאן, גם אם זו לא תלות ישירה של “לפלנד תקבל אותי או לא”.
יש את בעלי העסקים שנסגרו או נפגעו קשה, ואת המובטלים. וכשיעלו לנו משמעותית את המיסים ואת יוקר המחיה כדי למלא את הבור התקציבי שנפער, רבים שטיילו הרבה עד 2020, יצטרכו לטייל הרבה פחות, אולי בכלל לא.
אבל אני אעצור כאן, כי זה אמור להיות שרשור אופטימי על מתחסנים, מחלימים וטסים (על כנפי הדמיון של הדרקון?)
-
דווקא מדינות זרות יותר ויותר מבינות שאין בררה ורוצות מתחסנים אצלן. מי שמגביל כרגע את תיירות החוץ היא ישראל -
פוסט זה נמחק! -
נתבג ממשיך במתכונת חירום עג ה 6 למרץ….
מתי יבוא היום בו אבשר בשורות טובות….
-
טוב הצהרה נחמדה
-
עד 6 במרץ לא יאפשרו ביקורי משפחות במובן שאני מבינה אותו. אני לא יכולה לנסוע לבקר את הבן הכלה והנכד החדש שלי בניו יורק והם, אזרחי ישראל המתגוררים בחו”ל, לא יכולים לבוא לכאן. עד 6 במרץ ניתן לעלות על טיסה לישראל וממנה רק באישור ועדת חריגים ואנחנו לא עומדים בקריטריונים של הועדה.