תנאי היציאה והכניסה לישראל 3-2021, מידע ועדכונים.
-
תחסוך לטיול הבא באירופה!
ד.א. טיולים חד יומיים בארץ באביב זה רעיון בכלל לא רע, קצת דומה לטיול כוכב באירופה.
-
@Roco אמר:
הכל זה נהול סיכונים, הפחתת מגעים והחשפות, ברמה הסטטיסטית.
השאר....יד הגורל או איך שתקרא לזה.
מה שכן פורסם מאמר שמשקל עודף מפחית את יכולת הגוף ליצר נוגדנים לאחר קבלת החיסון, מה שיכול לתת כיוון מחשבה אפשרי גם לגבי מרכיב משמעותי או אפשרי בסיכויי ההדבקות, גם ללא מחלות רקע קלאסיות.
אין כאן שום ניהול סיכונים, אלא אם הכוונה לניהול סיכונים פוליטיים ולא סיכונים בריאותיים.
אין הגיון אפידימיולוגי בהתנהלות הממשלתית.
@Roco אמר:
בשורה אחת יש שכנראה שככל שיש יותר מוטציות בד"כ הנגיף משתכפל ונחלש, ואולי גורלו כגורל הסארס, להעלם.
למיטב ידיעתי התאוריה שככל שיש יותר מוטציות הוירוס “נחלש” איננה נכונה ואין לה אחיזה במציאות.
לפני המצאת החיסונים מגיפות נעלמו מעצמן, לפעמים אחרי שנים אבל נעלמו ולא יודעים את הסיבה.
הסארס אכן די נעלם מעצמו, מקווה שגם הוירוס הזה יעלם, אבל בינתיים הוירוס קיים.
@Roco אמר:
נכנס לתרדמת אירופה, עד לאחר הפסח, בתנאים כרגע, אנחנו נשארים בארץ. לפחות מזג האוויר בעונה זו בישראל הוא בחירה טובה ביחס לאירופה, אם אפשר להתנחם במשהו.
אכן נראה שאתה צודק, ההכרזות לגבי יציאת ישראלים למדינות באירופה נראית כמו ספין פוליטי,
יש אופציה לחזרה של ישראלים לישראל, אני שמח שישראל החליטה לא לנהוג כמו צפון קוריאה אבל זה לא פותר לי את הרצון שלי לטייל בחו”ל.
בימים רגילים אני עורך טיולי יום בישראל, בפסח העומס על הכבישים ואתרי התיירות הופכים טיולים כאלה לבלתי אפשריים. אולי אני אצא לטיול בעומק המדבר.
-
-
להלן המידע הכי פורמאלי שיכולתי ללקט---- (לא אחראית לתוכנו)
מי יכול לצאת או להיכנס לישראל 7.3.2021
ליוצאים מישראל
מהיום (7.3) ניתן לצאת מישראל דרך כל מעבר גבול, פרט למעבר טאבה שנותר סגור, פרט לצורך הומניטרי באישור ועדת חריגים.
מי יכול לצאת ואיך?
1. אדם המציג תעודת החלמה או בתעודת חיסון בתוקף.
2. אדם שאינו אזרח ישראלי ואינו תושב קבע.
3. אדם שמקום מגוריו הקבוע בחו"ל והוא אינו מחזיק בתעודת החלמה או תעודת חיסון בתוקף, בהצגת הצהרה ומסמכים לוועדת חריגים ובהצגת אסמכתא על ההודעה לוועדה.
4. איש צוות אוויר, או איש צוות על כלי שייט היוצא מישראל במסגרת מילוי תפקידו ומחזיק בתעודת איש צוות או בפנקס ימאי.
5. אדם שקיבל אישור מוועדת חריגים.
(הדגשים שלי)
המסמכים שצריכים להביא:
- הצהרת נוסע יוצא מאתר משרד הבריאות, למלא עד 24 שעות לפני היציאה מישראל
- כל היוצאים מישראל, למעט בעלי תעודת החלמה או תעודת חיסון בתוקף, נדרשים להציג תוצאה שלילית בבדיקת קורונה, שבוצעה במהלך 72 השעות לפני היציאה מישראל.
ואני שואלת---האם בניסוח הזה--- אלו סעיפים נפרדים, כלומר גם תעודת חיסון+אזרח זר +או/אזרח ישראלי שמקום מגוריו הקבוע בחו”ל (ו גם אישור ועדת חריגים)?
אז אם כן---מה החידוש כעת?
*לנכנסים לישראל*
ללא אישור ועדת חריגים, אך ורק דרך נתב"ג או מעבר גבול ימי. כניסה יבשתית לישראל מותרת רק דרך תחנת גבול מעבר הירדן למי שיצא לירדן דרך מעבר גבול יבשתי, עד פעמיים בשבוע במועדים שיוגדרו. בנוסף, עד 14.3. תתאפשר כניסה לישראל דרך מעבר טאבה, של מי שהגיע למצרים עד 3.3.2021, במועדים שיוגדרו.
*התנאים לכניסה לישראל*
- הצהרת בריאות באתר משרד הבריאות, עד 24 שעות לפני היציאה ממדינת המוצא.
- נוסע נכנס ששהה מחוץ לישראל מעל 72 שעות, או איש צוות שאמור לשהות בישראל מעל 72 שעות בישראל, נדרשים להציג תוצאה שלילית בבדיקת קורונה שבוצעה עד 72 שעות לפני היציאה מהמדינה האחרת והכניסה לישראל, כולל בעלי תעודת החלמה או תעודת חיסון בתוקף. ניתן להגיש בקשה להיכנס ללא בדיקה.
- יש לבצע בדיקת קורונה נוספת לאחר הכניסה לישראל.
*טיסות המשך*
נוסעים המגיעים לישראל באמצעות טיסת המשך, וששהו בחו"ל מעל 72 שעות, נדרשים לבצע בדיקת קורונה בתוך 72 שעות לפני מועד ההמראה המתוכנן של הטיסה הראשונה ובלבד שזמן ההמתנה בין הטיסה הראשונה לבין הטיסה שנוחתת בישראל קצר מ-24 שעות.
*חובת בידוד לנכנסים לישראל*
מחוסנים ומחלימים בתעודה ישראלית לא מחויבים בבידוד בכניסה לישראל. כל הנכנסים האחרים כולל מחוסנים ממדינות אחרות מחויבים בבידוד ביתי. מי שאינו יכול לקיים את הבידוד הביתי, יעבור עצמאית מנתב"ג למלונית בידוד, ללא שימוש בתחבורה ציבורית (למעט מונית).
- מי שחלו והחלימו או שחוסנו בחו"ל, נדרשים לשהות בבידוד עם ההגעה לארץ. ניתן לבקש פטור מבידוד בכפוף לבדיקה סרולוגית (נוגדים) בישראל באחת המעבדות המוכרות על ידי משרד הבריאות. יש להמתין 10 ימים בין קבלת תוצאה חיובית לקורונה לבין ביצוע הבדיקה הסרולוגית.
- משך הבידוד 10 ימים בכפוף לשתי בדיקות קורונה שליליות (בהגעה + ביום 9 לבידוד). ניתן להמשיך בבידוד 14 יום ללא בדיקות.
- עם קבלת תוצאה חיובית בבדיקה סרולוגית, יש למלא טופס מקוון לבקשה ליציאה חריגה במהלך בידוד. יש לצרף לטופס את התיעוד על תוצאת הבדיקה הסרולוגית שבוצעה בארץ ותיעוד על בדיקת קורונה או בדיקה סרולוגית שבוצעו בחו"ל, או אישור רשמי על קבלת חיסון בחו"ל
*זרים המפתחים תסמינים במהלך השהות בישראל*
נוסעים זרים המפתחים תסמינים במהלך השהות בישראל נדרשים ליצור קשר עם מוקד מד"א בטלפון 101 או עם מוקד קול הבריאות בטלפון 5400* לצורך קבלת הנחיות.
-
@יונית אמר:
ואני שואלת---האם בניסוח הזה--- אלו סעיפים נפרדים, כלומר גם תעודת חיסון+אזרח זר +או/אזרח ישראלי שמקום מגוריו הקבוע בחו”ל (ו גם אישור ועדת חריגים)? אז אם כן---מה החידוש כעת?
אין חידוש,
ביציאה מישראל:
תכלס לחלק גדול מהישראלים אין לאן לטוס,
את המקום היחידי שהיה סיכוי שישראלים ינהרו אליו בהמונים, סיני, במיוחד בפסח, טרחו להשאיר סגור.
בחזרה לישראל:
הדרישה לבדיקת קורונה ב 72 השעות לפני החזרה לארץ הופכת לבירוקרטיה קשה שהופכת לחלק גדול מהישראלים את היציאה מישראל לא רלוונטית,
לך תמצא כישראלי מעבדה מוסמכת (לדעת משרד הבריאות הישראלי), במדינה זרה, שתעשה לך בדיקת PCR בפרק הזמן הנתון.
וכמו שאמרה דר’ שרון אלרעי פרייס, בדיקה שהתועלת שלה זניחה.
-
יציאת מצרים הפוכה.......חידוש הורס. ,

נ.ב. שכחת שעברו דרך עבר הירדן,בדרך לארץ המובטחת- לפני הכניסה לארץ, היא ירדן של היום.
אז אולי היוצאים למצרים בהפוך, יצאו דרך מעבר אלנבי, לירדן, ומשם למצרים.

-
אני לא מבין למה יש כל כך הרבה דיאלוג לגבי נסיעות תיירות לחו”ל כרגע.
המצב באירופה עדיין אדום במספר רב של מדינות
החיסונים (פרט לאנגליה) מתקדמים בקצב איטי
והכי חשוב – ואולי הסיבה העיקרית – אנחנו בעונת השפל התיירותית. אין ממש סיבה להיות עצוב שאין כרגע טיסות. ובכלל זה – פסח שהינו רלוונטי בעיקר לישראל ופחות לשאר העולם.
לי נשמע מאוד הגיוני המהלך היווני (ששוב, אחוז התיירות מהתל”ג שלהם הוא מהגבוהים בעולם – כ- 20%) – הפחתת התחלואה למינימום כדי לאפשר את עונת התיירות של הקיץ. גם הסיכויים של אנגליה לטעמי טובים באופן יחסי.
כל הדיאלוג החוזר הזה על מיאוס מהחלטות ממשלה, ספינים ושאר ירקות (כולל כל אלו שמרדדים את הדיון בקשקשת בלתי נלאית) זה פשוט טחינת מים שאינה רלוונטית. ובעיני, פשוט מיותרת.
עצתי – להכין תוכניות מגירה ובינתים להנות מישראל – באמת שיש ממה להנות – עכשיו. ומי ייתן שבמאי ייפתחו השמיים למספר יעדים באמת. אני אהיה הראשון על הטיסה ליוון או לאנגליה.
-
בהחלט חשיבה פרקטית נכונה, אבל אל תשכח שהיום פורסם מתווה היציאה מישראל חראשונה מאז הסגר השלישי, וזה די סביר שאנשים מנסים ללמוד את כללי המתווה, דרישות השלכות וכו'.
המסקנה נכונה וכבר ציינו אותה, להמתין למאי 21.
-
אין מתווה ואין שום דבר.
כל המדינה כבר יודעת שהכול זה ספינים פוליטיים ותו לא.
צריך להמתין עד שזה יהיה ברור מעבר לכל ספק. וזה עוד רחוק.
להערכתי, עד אמצע אפריל לא יהיה על מה לדבר בכלל.
-
מה יהיה במאי שאין היום ? עוד חודשיים
זה כלום זמן בתהליך שיקום . גם אם אירופה תתחיל בעוד חודש להראות סימנים ראשונים יקח לה עוד הרבה זמן להיפתח ולפתות אותנו לבוא
-
@Roco אמר:
אבל אל תשכח שהיום פורסם מתווה היציאה מישראל חראשונה מאז הסגר השלישי, וזה די סביר שאנשים מנסים ללמוד את כללי המתווה, דרישות השלכות וכו'.
אז? ממה שראינו בשנה האחרונה, זה שמשהו פורסם היום לא אומר שהוא לא ישתנה מחר או בעוד שעתיים, או בכלל יבוצע בפועל. ובסופו של דבר, זה לא שעמדנו עם מזוודות מחוץ לדלת ורק מחכים שתבוטל ועדת חריגים ואז כל החיים חוזרים למסלולם כמו ב-2019. יש תחלואה רבה בעולם, הרבה מדינות בסגר כזה או אחר עם הרבה דברים סגורים, מדינות רבות ממילא לא מקבלות ישראלים ולפעמים לא תיירים בכלל. כל השינוי במתווה הזה לא שינה כלום מבחינתי ומבחינת רוב האנשים.
-
לדעתי רק במאי 21 יהיה על מה לדבר.
-
קייב ניראה לי מכניסה ישראלים ללא בידוד. אבל לא הייתי רוצה להיתקע באוקראינה (על אף רצוני לבקר שם) חח -
גם נורבגיה לא מרשה לישראלים להיכנס הם ממש קשוחים -
@imeshy אמר:
“כל הדיאלוג החוזר הזה על מיאוס מהחלטות ממשלה, ספינים ושאר ירקות (כולל כל אלו שמרדדים את הדיון בקשקשת בלתי נלאית) זה פשוט טחינת מים שאינה רלוונטית. ובעיני, פשוט מיותרת.”
ויחד עם זאת---- שאלתי בסגול, כי נשאלתי בסגול--- האם מדובר על כל התנאים יחד? כלומר גם וגם וגם
או אחד מכולם?
אני...לא הצלחתי לתרגם לעברית את ההנחיות ליציאה.
חשבתי להעזר בחכמת ההמונים.
(אישה בעלת אזרחות כפולה ישראלית וצרפתית שרוצה לבקר את אמה הקשישה בצרפת- יכולה או לא ?)
-
@Roco אמר:
לדעתי רק במאי 21 יהיה על מה לדבר.
דעתי ב 35 למאי
@יונית אמר:
@imeshy אמר:
“כל הדיאלוג החוזר הזה על מיאוס מהחלטות ממשלה, ספינים ושאר ירקות (כולל כל אלו שמרדדים את הדיון בקשקשת בלתי נלאית) זה פשוט טחינת מים שאינה רלוונטית. ובעיני, פשוט מיותרת.”
ויחד עם זאת---- שאלתי בסגול, כי נשאלתי בסגול--- האם מדובר על כל התנאים יחד? כלומר גם וגם וגם
או אחד מכולם?
אני...לא הצלחתי לתרגם לעברית את ההנחיות ליציאה.
חשבתי להעזר בחכמת ההמונים.
(אישה בעלת אזרחות כפולה ישראלית וצרפתית שרוצה לבקר את אמה הקשישה בצרפת- יכולה או לא ?)
בודאי שיכולה להכנס לצרפת, ישראל היתה אחת משלוש מדינות שלא אפשרה לאזרחים שלה להכנס, השניה היא צפון קוריאה ופרח מזכרוני שמה של המדינה השלישית אבל אני בטוח שלא מדובר במדינה מערבית – כולל צרפת.
הרשויות בישראל והרשויות במדינת היעד לא תלויות אחת בשניה, כל אחת מחליטה על הכללים שלה.
למיטב הבנתי אלו המנהלות שאותה ישראלית-צרפתיה צריכה לעבור:
@יונית אמר:
מי יכול לצאת ואיך? 1. אדם המציג תעודת החלמה או בתעודת חיסון בתוקף.
אם הישראלית הזו מחוסנת או החלימה, היא יכולה לצאת מישראל.
בכניסה לצרפת, היא תראה את הדרכון הצרפתי, וכמובן שפקיד ההגירה בצרפת יאפשר לה כניסה. לא בדקתי לעומק את תנאי הכניסה לצרפת, אם יש דרישה לבידוד ואם בדיקת PCR מישראל פותרת מבידוד כי התנאים משתנים כל הזמן, אבל אין כזה דבר שמדינה נורמלית לא תאפשר כניסה לאזרחים שלה.
כשהיא תרצה לחזור לישראל:
@יונית אמר:
*התנאים לכניסה לישראל* - הצהרת בריאות באתר משרד הבריאות, עד 24 שעות לפני היציאה ממדינת המוצא. - נוסע נכנס ששהה מחוץ לישראל מעל 72 שעות, או איש צוות שאמור לשהות בישראל מעל 72 שעות בישראל, נדרשים להציג תוצאה שלילית בבדיקת קורונה שבוצעה עד 72 שעות לפני היציאה מהמדינה האחרת והכניסה לישראל, כולל בעלי תעודת החלמה או תעודת חיסון בתוקף. ניתן להגיש בקשה להיכנס ללא בדיקה. - יש לבצע בדיקת קורונה נוספת לאחר הכניסה לישראל.
היא תצטרך לאתר בצרפת מעבדה שמדינת ישראל מכירה בה לבדיקות PCR לבצע בדיקה ולקבל את התוצאות 72 לפני מועד הטיסה.
יום לפני מועד הטיסה היא צריכה למלא טופס אינטרנטי מול משרד הבריאות ולקבל במייל אישור כדי שתוכל לעלות לטיסה. אם לא ביצעה בדיקת PCR היא יכולה לבקש החרגה, לבקש לעלות לטיסה בלי בדיקה, אין לי מושג מה הסיכוי לתשובה חיובית לבקשה כזו.
בישראל היא תצטרך לבצע עוד בדיקת PCR, אין לי מושג אם חייבת בנתב”ג תמורת 48 שקלים או שאפשר גם בחינם במקומות כמו הדרייב אין או קופות החולים.
-
לדעתי כן, בעלי אזרחות אירופאית רשאים להכנס לצרפת.
ההכנה מישראל, כל מה שנדרש במתווה,
מחוסנת, או לא מחוסנת.
והכנה לצרפת לפי דרישות התנאים הצרפתים, כן או לא בידוד וכו,
לפי הבנתי עקרונית כן יכולה לצאת.
המורכבות היחידה שבעיני לא ברורה,
מה קובע תושבות קבע, או מחוסן או לא.
אף אחד מהם.
המדרג כנראה כזה.
שתושב זר, בעל דרכון זר, יכול לצאת מיד.
תושב קבע ישראלי בעל דרכון ישראלי ודרכון אירופאי, צריך אישור ועדה. להסביר מה הסיבה.
כל ההגדרות לחוד, משפיעות על החלטת הועדה,
מה שבסוף קובע,
הועדת חריגים, כנראה שאם אתה מחוסן יקל עליהם לתת לך לצאת ולחזור.
או כרטיס בכוון אחד. שזה כנראה הרעיון הטוב ביותר בפניה לועדה.
שתרצה לחזור, לא ימנעו ממנה לחזור גם אם תושבת קבע, בישראל.
לדעתי, צריך לפעול בחכמה מול ועדה קצרת טווח, כרגע לצאת, אומרים יציאה בכוון אחד. מה יהיה אחר כך? לפי המצב באותו זמן שתרצה לחזור. כאמור אם היא תשובת קבע בישראל ובעלת אזרחות אירופאית.
בשורה האחרונה, הסעיף הקובע,
החלטת ועדת חריגים ליוצאים,
זה אומר אם שכנעת את הועדה תצא.
כלומר בעצם הם יכולים להחליט לאפשר ליציאה למי שהם רוצים.
-
@sigal-levi אמר:
גם נורבגיה לא מרשה לישראלים להיכנס הם ממש קשוחים
מה בדיוק “קשוח” דווקא בנורבגיה? כמעט כל אירופה לא מכניסה ישראלים, כמו גם הרבה מדינות נוספות מסביב לעולם. יש כאלו שלא מכניסות תיירים בכלל כבר יותר מחצי שנה (יפן למשל ועוד לא מעט ארצות).
-
פשוט בלתי נתפס הדרישות בחזרה, הגיוני אבל זה יוצר מגבלה למטייל.
-
אני לא סיימתי מדיצינה אצל צ’אוצ’סקו אז לא הוסמכתי, אבל להערכתי אם החשש הוא ממוטציות חדשות הדרישה ההגיונית היא בדיקת קורונה בישראל כולל מיפוי רצף גנטי לבדיקת מוטציה.
מכאן יש שתי אופציות, אם תוצאת הבדיקה שלילית אפשר לשחרר את הנוסע מבידוד או אם רוצים דרגת ביטחון גבוהה יותר להחליט על מספר ימי בידוד ושלאחריהם בדיקה נוספת ורק אם היא גם כן יוצאת שלילית לסיים את הבידוד.
אם אחת מהבדיקות חיובית כמובן שאין סיום בידוד וצריך לקטוע שרשראות הדבקה – במיוחד אם יש מוטציות שחושדים שהן בעיתיות.
האופציה של בדיקה בחו”ל, במיוחד בחופשות קצרות של בסביבות שבוע (שאלו הן מרבית החופשות), הרבה פחות טובה והתועלת שלה מאוד מוגבלת.
בחופשה של שבוע אם נניח הנוסע נדבק ביום השלישי לשהותו בחו”ל, הסיכוי שהבדיקה תעלה על ההדבקה מאוד נמוך. אם נדבק ביום החמישי ההדבקה כנראה התרחשה אחרי הבדיקה ולכן אין לבדיקה ערך.
מצד שני האופציה שנבחרה למרות שאיננה יעילה מתעללת באזרח הישראלי.
מעניין באיזו אופציה השלטונות שלנו, קבינט הקורונה והועדה בכנסת, שברור שהממשלה בחרה לא ללכת לועדת הקורונה אלא לכל ועדה אחרת, בחרו בשבילנו.
ומעניין למה, כי ברור שהאפידימיולוגים שמייעצים יודעים את כל מה שרשמתי.
אז הגיוני? לדעתי ממש לא