ביטוח לביטול טיסות.
-
דרך איזו חברה מומלץ לעשות ביטוח לביטול טיסה? -
אני מבטח דרך הראל ומעולם לא היו בעיות גם כשתבעתי אותם.
לא לשכוח להוסיף ביטוח קורונה ואת כל התוספות וההרחבות הנדרשות ... לעולם לע נדע מה עלול לקרות במיוחד בתקופה מטורפת כזו.
-
-
מכל סיבה שהיא...אני מזמינה כרטיסים לאוגוסט ואני יודעת שיש חברות שעושות ביטוח לביטול לא משנה מה הסיבה
-
תודה
-
החברה היחידה שמציעה את הביטוח הזה עכשיו זה הפניקס (טריפ גרנטי). גם הפרמיה עלתה יחסית לעבר.
אולי בהמשך הראל תחזור להציע את הביטוח הזה (לפני הקורונה הפרמיה אצלם הייתה נמוכה הרבה יותר מאשר הפניקס).
-
שימי לב --- ביטוח ביטול טיסה מכל סיבה שהיא.
טרום מרץ 2020 לפני הקורונה.
הכוונה כל סיבה שהיא שהלקוח יזם, הזיזו לו את הקייטנה, סבתא שברה את האף, הבת דודה בהריון ראשון וכו….- לא צריך הסברים,
הלקוח ויתר על הטיסה, ביוזמתו הוא יקבל 80% מערך מחיר הטיסה.
אבל----- אם הטיסה בוטלה על ידי חברת התעופה/אסון טבע/ וכו---- אז הביטול אינו ביוזמת הלקוח ולכן חברות הביטוח לא מכסות את זה.
שימי לב 2- רוב /כל מדינות אירופה נכון להיום סגורות בפני מטיילים מישראל.
הסיבות לכניסה למדינות אלו צריכה להיות סיבה משמעותית(טיפול רפואי, לימודים, עבודה) לא תיירות.
שימי לב 3- בתקופה הנוכחית שאין שום ביטחון שאכן הטיסה תתקיים בעיתוי המתוכנן, כדאי לבדוק היטב בחברת התעופה עצמה ביטוח של ביטול טיסה על ידי החברה(התקנות וכו). יש חברות שמציעות כרטיסי טיסה/חבילות נופש עם תנאי ביטול רחבים ובתשלום של 20-30$ נוספים לכרטיס עבור הביטול.
לאן את מתכננת לטייל באוגוסט?
-
@anna78 אמר:
מכל סיבה שהיא...אני מזמינה כרטיסים לאוגוסט ואני יודעת שיש חברות שעושות ביטוח לביטול לא משנה מה הסיבה
אין ולא היה ביטוח כזה.
נכון שחברות הביטוח פרסמו כותרת כזו, אבל כל סיבה שלא היתה יוזמת הלקוח, נניח טיסה בוטלה בגלל שחברת תעופה פשטה את הרגל או בגלל מזג האוויר או בגלל שביתה או בגלל שהחמאס מפציץ את נתב”ג – לא מבוטחת.
אולי תגדירי יותר טוב איזה ביטוח את צריכה? כי אם למשל את רוצה לבטח ביטול בגלל סגר קורונה או דומה – ככל שאני יודע אין ביטוח כזה
-
דברתי עם נציגה של חברת הראל לפני כחודש . הנציגה ציינה בפני שביטלו את ביטוח חודשים ספורים לפני התפרצות הקורונה
מטעמים כלכליים ונראה שאין בכוונת החברה לחזור לתחום “ ביטוח ביטול טיסה “
הראל גבתה בעבר כ 6% עבור הביטוח המדובר ופניקס כ9% .
-
מה הביטוח המשתלם ביותר כיום לאירופה, כולל קורונה ללא ביטוח ביטול טיסה? תעריפים.
-
קשה לענות על זה כי החברות שינו את הביטוחים וגם בהרבה מקרים לא מפרסמים ברשת את המחיר. בנוסף, המחיר/תנאים ואפילו השאלה אם ימכרו לך ביטוח או לא תלויה לפעמים בגיל שלך וביעד. לכן ממש לפני שנוסעים צריך פשוט להתקשר לכמה חברות ולהשוות לפי הטיול הספציפי שלך, גילך ומצב בריאותך.
-
איזה חברות נותנות את מלוא הביטוחים הרלוונטים כולל קורונה, ברמה העקרונית. או יותר פשוט מי פעיל וזמין לבצוע ביטוח מיידי?
-
שאלה כזו מחייבת מצידך סקר שוק-
תתחיל עם חברות הביטוח הגדולות והאמינות לרוב
תציג תאריכי טיסה, מספר נוסעים, משך זמן, יעד טיול---ותקבל הצעת מחיר.
ואז תשווה בין חברות שונות.
(לדעתי מוקדם מדי כי אין טיסות תיירותיות מישראל לרוב העולם כיום).
-
תודה,
בסבב הקודם אני יזמתי סבב מול החברות עקב קשיים בבטוח קורונה לפי יבשות, ושיתפתי את חברי הפורום.
חשבתי להעזר במי שאולי בדק כבר את נושא הביטוח, לאחר פתיחת מתווה הטיסות החדש, מהשבוע.
חברות שכבר בוודאות מספקות פוליסה מתאימה לצרכי הקורוונה.
בוודאי שאני יכול לעשות סקר שוק לבד.
תודה
-
האם אתה נוסע בשבוע הקרוב? אם לא, ממילא יש סיכוי שלא יעזור לך מה שמישהו בדק לפני שבועיים. צריך לבדוק עצמאית, ככה זה.
-
מתווה הטיסות החדש כולל תאורטית 7 יעדים,
שניים מהם אותו יעד, ארה”ב (JFK ו- EWR)
חלק מה 6 לא רלוונטי לישראלים כמו בריטניה צרפת הונג קונג….
בקיצור סקר שוק לפי יבשות נראה לי עבודה מיותרת, בתכלס יש לך ארה”ב קנדה אוקראינה ואולי גרמניה.
-
אין “פתיחת מתווה הטיסות החדש”
זוהי הצהרה בלבד.
ישראלי שרוצה לטוס מהארץ צריך אישור של ועדת חריגים עם הסיבות של ועדת חריגים.
חלק מהיעדים שנוספו לטיסות החילוץ הם יעדים חד פעמיים (כמו קלקר) נועדו להביא לארץ ישראלים תקועים בחו”ל.
לא ליציאה מהארץ
ובטח לא לתיירות
ובכמות של 3000 נפש ליום.
טעות להתייחס לכך כפתיחת שמיים, תחילת תיירות יוצאת וכן הלאה.
-
לא הבנתי, לא אמרו שמתחסנים ומחלימים יכולים לצאת ללא אישור של ועדת חריגים כעת? (לפחות עד ה20 לחודש..)?
-
גיאורגיה? פתוחה למחוסנים מישראל.
-
@dinz אמר:
לא הבנתי, לא אמרו שמתחסנים ומחלימים יכולים לצאת ללא אישור של ועדת חריגים כעת? (לפחות עד ה20 לחודש..)?
הפוך גוטה,
רק מה 21 יוכלו לצאת ללא ועדת חריגים.
ולפי השרה רגב, שהיא השרה הממונה, מייד אחרי הבחירות (שנערכות ב 23 בחודש) יחזירו את המצב לכפי שהוא כיום.
היא לא אמרה אם מייד אחרי זה ה 24 לחודש או מאוחר יותר, אבל אמרה שהפתיחה לצורך הבחירות ואחרי כן יש סגירה ומחדש ועדת חריגים.
כך שאם נתייחס לשרת התחבורה ברצינות יש חלון מאוד צר ליציאה ללא ועדת חריגים – ולמספר יעדים מאוד מוגבל.
מי שיצליח לצאת צריך לקחת בחשבון את מדיניות הממשלה לגבי חזרה, שהיא לא ידועה@Roco אמר:
גיאורגיה? פתוחה למחוסנים מישראל.
ואיך תגיע לשם?
ואני מתכוון לאופציה ראלית למי שיוצא לחופשה של שבוע-שבועיים, לא משהו שיראה כמו בספר מסביב לעולם בשמונים יום.