3 חודשים באיטליה ללא רכב - אשמח למסלול טיול לבני 70+. תודה רבה:)
-
שלום לכם,
בעלי ואני בגיל 71 ו- 73. אומנם מבוגרים אבל גם צעירים ברוחנו.
בא לנו טיול של כיף באמצעות רכבות, בערים גדולות ובכפרים צבעוניים באיטליה, למשך כ- 3 חודשים.
יש לכם רעיונות למסלול + כמה ימים \ שבועות לשהות בכל מקום?
תודה רבה,
ציונה
-
@ציונה-אבירם אמר:
שלום לכם, בעלי ואני בגיל 71 ו- 73. אומנם מבוגרים אבל גם צעירים ברוחנו. בא לנו טיול של כיף באמצעות רכבות, בערים גדולות ובכפרים צבעוניים באיטליה, למשך כ- 3 חודשים. יש לכם רעיונות למסלול + כמה ימים \ שבועות לשהות בכל מקום? תודה רבה, ציונה

-
איטליה גדולה ויש המון אפשרויות לטיולים כאלה, אבל זה יהיה רלבנטי רק כשלא יהיו הגבלות קורונה.תתחילו לקרוא על איטליה ותחליטו לאן אתם רןצים להגיע וכשזה יהיה ריאלי, תבחרו לפי טיסות וכל השאר.
-
לפני שיקפצו פה כל אלו שטוענים (״בצדק״ או שלא) שרכב עדיף לטיול כזה – אני מתייחסת רק לטיול שאתם תארתם.
אני גם מתעלמת לחלוטין מעניין הקורונה (איטליה כרגע עדיין במשבר עמוק וכל טיול בה הוא לא ריאלי בכלל בעת זו).
איטליה נראת לי יעד אידאלי למסע רכבות בין ערים. יצא לי להתנייד בה הרבה מאוד ברכבות (גם אם לא במסגרת טיול כמו זה שאתם מתארים). ההתנהלות קלה ונוחה מאוד.
לדעתי, תוכלו להגיע לכל עיר כמעט / מכל עיר כמעט ברכבת. ויש גם לא מעט עיירות נפלאות שמחוברות לקו של רכבת (ישירות או בסיוע אוטובוס/מונית/מעבורת).
כך שלהציע מסלול זה יהיה… כמעט אינסופי. יש המון – ממש המון! – ואריאציות. והעונה חשובה גם היא (אם כי בטיול עירוני ברובו שבנוי על רכבות – הרבה פחות).
רק כדוגמה (כאמור, אחת מיני רבות מאוד):
על קו הרכב שבין טורינו לונציה אפשר לבלות 3 חודשים עם כמה גיחות… הערים הגדולות על הקו הזה – טורינו, מילנו, וונציה – ״מחזיקות״ כל אחת, לטעמי, שבוע נינוח (אפשר כמובן גם יותר, אפשר גם פחות), העיר ורונה ״שווה״ כמה ימים, אפשר לעשות גיחה ברכבת לאגם קומו (קו רכבת ישיר יביא אותכם למשל ממילנו לעיירה ורנה – וממנה אפשר לתור את האגם במעבורות) ולדגום גם את אגם גרדה (הרכבת עוצרת בדרום האגם). ועוד ועוד ועוד
מציעה לכם פשוט לפתוח מפה!
לבחור לכם שתיים, חמש או שמונה ערים שממש ממש ממש בא לכם לבקר בהן – ולהתחיל לנבור, לעקוב אחרי פסי הרכבת ולחבר את הערים לטיול או לפחות להתחלה של טיול שממנו כבר תמשיכו לפי החשק (בטיול ארוך ממש לא חייבים – לטעמי גם ממש לא כדאי! – לתכנן מהתחלה ועד הסוף מראש).
חלום! בהצלחה

-
מצאתי את זה …https://www.eurail.com/en/get-inspired/suggested-itineraries/italy-itinerary
תשתמשי בזה כהתחלה לתוכנית…
איטליה יש בה המון … לכו לפי הענין … ושלבו טבע עם תרבות … ויש הרבה … מכיוון שיש לכם הרבה זמן … כדאי לנחות פה ושם לכמה ימים. ולהנות מתחבורה מקומית באיזור…
בערים אם אתם בכושר … רומא ברגל … פירנצה ברגל … ונציה ברגל או בסירה
… ישנם הרבה סיורים מודרכים בערים אם אינכם רוצים ללכת לבד… למרות שללכת לאיבוד בערים או בכפרים זה כיף…
בתקווה ליציאה לחירות
אתרים שיש להם ביקוש … כדאי הזמין מראש ולהתארגן בהתאם
-
כדאי גם לשים לב לכך שאם אין לכם דרכון אירופאי, אי אפשר “כשלושה חודשים” אלא להקפיד לא לחרוג מ-90 יום בלבד. וגם זה רק בתנאי שלא טיילתם בחודשים שלפני כן באחת ממדינות השנגן (אחרת גם טיול זה ייספר כחלק מהמכסה של המקסימום 90). לאחר הטיול לא תוכלו לשוב למדינות השנגן לכמה חודשים עד שהספירה תתאפס.
-
הטיול מתוכנן כאשר איטליה תהיה ירוקה...תודה רבה!
-
תודה רבה רבה על הטיפים המופלאים והכיוון – עזרת לי מאד!
-
-
@keves160 אמר:
כדאי גם לשים לב לכך שאם אין לכם דרכון אירופאי, אי אפשר “כשלושה חודשים” אלא להקפיד לא לחרוג מ-90 יום בלבד. וגם זה רק בתנאי שלא טיילתם בחודשים שלפני כן באחת ממדינות השנגן (אחרת גם טיול זה ייספר כחלק מהמכסה של המקסימום 90). לאחר הטיול לא תוכלו לשוב למדינות השנגן לכמה חודשים עד שהספירה תתאפס.
תודה רבה – נראה לי שנלך על 60 יום בסוף...
-
איטליה גדולה מאד.
תלוי מה אתם מעדיפים? יותר עתיקות? יותר אמנות? יותר נופים?
באביב? בסתיו? כי עונת השנה תקבע גם את ציר ההתקדמות והכוונים.
אל תקבעו קודם את מספר הימים--אלא תתחילו לראות מה מעניין אתכם יותר באיטליה – משם אפשר להתחיל לבנות מסלול.
חודשיים זה לא כל כך הרבה זמן לחרוש את “כל” איטליה
ו….דעתי שונה מקודמיי לגבי טיול ברכבות. יש לנסיעה ברכבת יתרונות וחסרונות.
המשמעות כל פעם להטלטל עם מזוודות לרכבות, מוניות, לינה מרכזית בעיר גדולה.
לקנות סיורים מקומיים ליעדים שיותר קשה להגיע אליהם בתחבורה ציבורית.
או--- לעשות טיול משולב של “גם וגם” ולבנות אותו חכם.
-
@יונית אמר:
איטליה גדולה מאד.
תלוי מה אתם מעדיפים? יותר עתיקות? יותר אמנות? יותר נופים?
באביב? בסתיו? כי עונת השנה תקבע גם את ציר ההתקדמות והכוונים.
אל תקבעו קודם את מספר הימים--אלא תתחילו לראות מה מעניין אתכם יותר באיטליה – משם אפשר להתחיל לבנות מסלול.
חודשיים זה לא כל כך הרבה זמן לחרוש את “כל” איטליה
ו….דעתי שונה מקודמיי לגבי טיול ברכבות. יש לנסיעה ברכבת יתרונות וחסרונות.
המשמעות כל פעם להטלטל עם מזוודות לרכבות, מוניות, לינה מרכזית בעיר גדולה.
לקנות סיורים מקומיים ליעדים שיותר קשה להגיע אליהם בתחבורה ציבורית.
או--- לעשות טיול משולב של “גם וגם” ולבנות אותו חכם.
צודקת לגמרי...תודה רבה