התייעצות לגבי מערב ארה״ב
-
פוסט זה נמחק! -
מוֹנסוּן הוא מונח במטאורולוגיה המתייחס לרוב לזרימות אוויר עונתיות קבועות המתהוות באזור הודו ודרום אסיה עקב הפרשים תרמיים (הפרשי-טמפרטורות קבועים) בין הים ליבשה. ניתן להתייחס גם למונסונים במקומות אחרים בעולם, שכן ההגדרה ההידרולוגית למונסון הוא ירידת ממטרים בעונה קבועה ומסוימת.
-
ביקרתי בקליפורניה באוגוסט. לא ראיתי טיפה אחת של גשם. לאורך האוקיאנוס היה נעים. בפנים הארץ (עמק סן-יואכים) היה ממש חם. בהרים, היה נעים. -
מונסון זאת תופעת טבע שיכולה להתקיים רק באזור הטרופי של האוקינוס ההודי שחסום מצפון ע”י רכס ההימלאיה וחצי האי ערב.
זאת מערכת מסתובבת שמורידה גשמים רבים בתקופה קצרה ועוברת הלאה במעגל בין יבשת אסיה, אפריקה וצפון מערב אוסטרליה. איום תופעה מטאורולגית דומה, הן בסדירות ובין בריכוז הגשמים בתקופה כה קצרה בשום מקום בעולם.
כשיורד גשם, יתכן דמיון במשטר לחצי האויר אבל זה לא עושה איזשהו גשם דומה במשהו למונסון.
-
אולי התבלבלת עם 'טייפון’, כדאי לקרוא קצת לפני שמתווכחים(שוב):
ועוד הסבר.
-
מוֹנסוּן הוא מונח במטאורולוגיה המתייחס לרוב לזרימות אוויר עונתיות קבועות המתהוות באזור הודו ודרום אסיה עקב הפרשים תרמיים (הפרשי-טמפרטורות קבועים) בין הים ליבשה. ניתן להתייחס גם למונסונים במקומות אחרים בעולם, שכן ההגדרה ההידרולוגית למונסון הוא ירידת ממטרים בעונה קבועה ומסוימת.
גם אני מתעניינת בסדונה ובודקת לגביה קצת באתרים, גם אני ראיתי התייחסות באחד האתרים למונסונים שם באוגוסט, אני כבר לא זוכרת באיזה אתר. מה שבטוח לאור הדיון הזה, שאין בין קוראי הפורום מישהו שנתקל בזה. אם זה ממש מטריד אותך, ניתן לשאול בפורום סדונה של טריפאדויזור.
-
אם תקראי בקישורים, תראי שזה תלוי בכמה דברים(בעיקר בשנים האחרונות – יש שנים “שחונות"), בכל מקרה סופות הברקים, הגשם והשטפונות יתרחשו אחה”צ והלאה, תמיד צריך לבדוק את עידכוני מזה”א.
-
העובדה שהאמריקקים לא מבדילים בין ימין ושמאל לא ממש מעניינת אותי.
חבל שהם מטעים, אבל האחריות חלה במידה שווה על המוטעה שלא טורח ללמוד את המציאות.
-
טרול.
-
ברור, שילוב של בורות עם יכולת מרשימה לאיתור שטויות במרחב הסייבר זה הרבה יותר טוב מידיעת העובדות
-
-
הם הולכים ונעשים גרועים יותר, אני צופה שהשימוש רק יגבר. -
תסלח לי sailor אבל זו אמירה מתנשאת, מכלילה, גזענית ו… פשוט מטומטמת.
יש לי הרבה בני משפחה אמריקאים (born and raised) והרבה חברים אמריקאים (גרתי שם 3 שנים). הם לא שווים פחות מאיתנו (גם הלא-יהודים שבינהם!!!), הם לא פחות חכמים/מוצלחים/תרבותיים/חרוצים/משכילים/בעלי-ערכים/חמים וכל מה שאתה מוצא באמריקאים שגורם לך לכנות אותם – ככלל – כך. הגיע הזמן להתקדם! זה ביטוי שמעיד אך ורק על בעליו.
-
יש אנשים נפלאים באמריקה, אבל עם הם מונהגים ע”י פוליטיקאים רדודים שהם ברובם מריונטות של תאגידי ענק.תאגידים אלה מנהלים כמעט הכל שם וגורמים להדרדרות של החברה האמריקאית שרק בודדים בה מעיזים לזעוק ואין להם יכולת להשפיע.
אבל, את הדיון הזה אי אפשר לנהל כאן, כל הסיכויים שזה יימחק.
-
שלום
אני לא אסיר תגובות בשרשור הזה אבל בהחלט מתבקש
להימנע מהמשך ההתגוששות בנושא הנ”ל.
תודה
מוני
-
-
פשוט קשה לו להתמודד כשמוכיחים שהוא טועה.
הוא מתווכח ותוקף את פותחת הדיון וינסה להקטין כל אחד שמוכיח לו שהוא טועה(בערך בכל דיון).
אין צורך להתייחס לטרוח ברצינות, שינו לו את החוקים והוא בבעיה.
-
את מסתכלת במראה לפעמים? זה נראה כאילו כתבת על עצמך