טיול משולב מזרח ומערב
-
שלום לכולם,
אנחנו מתכננים טיול בחורף 2022 לארצות הברית , משפחה זוג + 3 ( 18,15,12) .
תאריכים אפריל-מאי
אני עוקב אחרי הפורום הנכבד ונראה לי שהצלחתי להרכיב מסלול.
יש מספר עוגנים של מקומות
אשמח לחוות דעתכם.
יום 0 נחיתה בניו יורק
יום 1 ניו יורק – אוטובוס פתוח
יום 2 פסל החירות + פתוח
יום 3 סנטראל פארק + מוזיאון המדע
יום 4 פתוח
יום 5 פתוח
יום 6 נסיעה ברכבת לוושינגטון
יום 7 מוזיאון החלל
יום 8 הבית הלבן + ??
יום 9 טיסה מוקדמת ללאוס וגאס – נחיתה בצהריים 13:00 ± + שכירת רכב + נסיעה כשעתיים לפארק ציון
יןם 10 פארק ברייס
יום 11 פארק ציון -
יום 12 PAGE -נסיעה ל PAGE 3 שעות
יום 13 PAGE אנטילופ
יום 14 PAGE
יום 15 נסיעה לקניון + לינה
יום 16 קניו הגדול + נסיעה ללאס ווגאיס
יום 17 ווגאס
יום 18 מעבר טיוגה ??? סגור ??? נסיעה לבייקרספילד
יום 19 יוסימיטי
יום 20 יוסימיטי
יום 21 נסיעה לסן פרנסיקו 3 שעות
יום 22 סן פרנסיסקו – גשר הזהב + ??
יום 23 אלקטראז + ??
יום 24 טיסה ל LA
יום 25 אוטובטס
יום 25 דיסני לנד
יום 26 יוניברסל
יום 27 פתוח
יום 28 טיסה חזרה
דעתכם ?? הגיוני ?
-
לי נראה שעדיף שתוותרו על החוף המזרחי.
ניו יורק, מכל העיר הזו יש לך כמעט רק אוטובוס פתוח ופארק, ואם קצת חוסר מזל עם מזג האוויר גם זה לא יהיה לך ותשאר רק עם פסל החירות.
אם כל מה שאתם רוצים לעשות בניו יורק אני ממליץ לכם לותר על העיר.
אם נוסיף את התוכנית לוושינגטון, ביקור בבית הלבן דורש הרבה מאוד תיאומים והתארגנות – לא מכיר אתכם ולא יודע כמה באופי שלכם אבל לצורך העניין אני מניח שהביקור הזה לא יתממש. מוזיאון התעופה והחלל ב MALL (יש עוד אחד) אכן מדהים, אם אתם חובבים גדולים של התחום אולי שווה להגיע במיוחד בשבילו, אם לא אז
ההמלצה שלי היא לותר על החוף המזרחי שנראה כמו שבוע מבוזבז. טוסו ישר לחוף המערבי שנראה שהרבה יותר מעניין אתכם ומתאים לכם. נראה שכך תנצלו הרבה יותר טוב זמן וכסף יקרים.
-
בגדול הגיוני. הייתי עורך שינויים פה ושם- אבל זה יהיה לפי העדפות של י של מה שאהבתי יותר ומה פחות.הייתי רק מחשב שוב לגבי טיסה מסן פרנסיקו ל לוס אנג’לס- זו דרך יפה. יש לכם כבר יום אחד פתוח ואת יום הטיסה שתוכלו לנצל. אם אתם מוצאים עוד יום אחד- אתם יכולים לנסוע אותה
-
@מטייל_4138445 אמר:
5 פ
בוקר טוב
ההערות שלי
- ניו יורק – 5 ימים – זה זמן סביר בעיניץ כמובן שאפשר ועדיף יותר, אבל במסגרת טיול כזה ארוך זה בסדר. יש המון מה לעשות בניו יורק, במיוחד לילדים.
- הנסיעה מנ”י לוושינגטון היא כ- 4 שעות והנהלות סביב יגרמו לכך שזה יהיה חצי יום (עד להתמקמות בדירה החדשה). זה משאיר לכם חצי יום בוושינגטון לאותו יום (במיוחד אם תצאו מוקדם בבוקר). אם ילדיכם חובבי מוזיאונים – אזי בוושינגטון יש כמה נהדרים מסוג זה. כמו גם האנדרטאות של הנשיאים (וושינגטון, ג’פרסון, לינקולן) מעניינות לא פחות מהבית הלבן.
- בעיני, פארק ציון היה הפארק שהכי פחות אהבנו בטיול שלנו. לטעמי, המסלול המוביל בפארק (the narrows) אינו מתאים לעונה שבה תהיו (יהיה קר מדי). ישנו מסלול שנראה מדהים נוסף (angels landing) אבל הוא עם רמת סיכון מסויימת ואינו לבעלי פחד גבהים. פרט להם, לא חושב שביקור בפארק הזה הינה חובה. יש מספר אפשרויות להחליף אותו – כגון איזור סדונה הפופולרי. ממליץ לכם לקרוא עליו.
- באופן כללי, לי היה מאוד נוח לבקר בפארק לאומי כלשהוא בבוקר, מייד עם הקימה, ולאחריו, סביבות אחר הצהרים לנסוע לפארק הבא, ולהגיע סביב הערב. כלומר המלצתי היא לאחר הביקור בפארק ברייס לנשוע ישר לפייג’ (זה בוודאי לא אמור לתפוס יום שלם עבורכם)
- כלל אצבע כאן באתר בטיול של משפחות (לא התנסיתי) הוא לעשות יום מנוחה מוחלטת פעם ב -X זמן – שבוע, 10 ימים וכו’… ולו רק בכדי לתת לכולם לצבור כוחות מנטליים להמשך. ביום זה לא מטיילים, לא נוסעים, אלא רק נחים ועושים דברים במקום שאתם נמצאים בו – אוכל טוב, סרט, מיניגולף, טבילה באגם וכדומה
- ביום הראשון בפייג’ אני מניח שתעשו את קניון אנטילופ, horseshoe bend ואולי גם את סכר גלן. היום השני שלכם בפייג’ כנראה מיועד לשכירת סירה ולשוט בה עצמאית כולל רחצה באגם פאוול. זו חוויה שנראית מדהימה ומתאימה אפילו ליום שלם. חשוב לדעת שהיא מאוד יקרה, וחשוב לבדוק שהמים יהיו כאלו שמאפשרים טבילה בהם. בלי הטבילה מדובר על כחצי יום שלאחריו אפשר לצאת לדרך לאתר הבא
- גרנד קניון – חשוב לדייק ולומר שאתם מתכוונים לנסוע לגדה הדרומית שלו (ליד טוסיאין). במידה ואתם לא יורדים למטה, מדובר על טיול דיי קצר (ולעיתים רבות גם מאכזב) על גדת הקניון. ירידה למטה (ירידה ועלייה מאלה זה יומיים) אפשרית וגם האפשרות של לרדת חלקית ולחזור. מאמץ לא קל!
- אני רואה שלא הקדשתם כלל זמן ללאס וגאס. האם היא אינה מעניינת אתכם? יש בה המון מה לעשות, פרט להימורים
- רצ”ב לינק לתאריכים היסטוריים בהם מעבר טיוגה נפתח – מאוד מאוד גבולי עבורכם ולא הייתי בונה על כך. כמו”כ מדובר על נסיעה מאוד ארוכה מווגאס. אפשר לשקול לטוס לסן פרנסיסקו ולשכור רכב מחדש לאחר היציאה ממנה (כלומר לשנות את הסדר) וכך תגיעו לאיזור המערבי של הפארק שנפתח מוקדם יותר ממעבר טיוגה.
- סן פרנסיסקו בעיני שווה יותר מהיום וחצי שהקדשתם לה – יומיים וחצי יהיו מינימום לטעמי
- אם תהיו עם רכב לפי התוכנית שלי, הרי שללוס אנג’לס תגיעו עם רכב – כדאי להיות בה עם רכב על מנת להגיע לפארקים השונים. התחבורה הציבורית פחות טובה
בהצלחה
-
לגבי זיון פארק, הוא הרבה יותר גדול ממה שרוב המטיילים מכירים ובהחלט מעניין.המסלול המטוייל ביותר, במים בתוך פתח הקניון יפה, נחמד, קצר ופחות מעניין ממסלולים שחוקים פחות.
בכניסה הצפון מערבית של הפארק, אליה הגענו מסידר סיטי, טיילנו בשני קניונים יפים, פחות עמוקים וגבוהים מהקניון המפורסם, אבל יפים ומאתגרים יותר.
-
פוסט זה נמחק! -
תודה על ההערות! ,
- פארק ציון – קיבלתי את ההערה , הוא סוג של עוגן לאחר הנחיתה בלאס וגאס (יש עוגן אחר באיזור ?)
- יש מצב שנוריד יום מאיזור PAGE וניסע לסדונה (זה גם משליך על עוד נסיעות… )
- לאס ווגאס – פחות מושך – זה יום מנוחה מסוים (עם ילדים שפחות מושך אותם הימורים וכו ) אם יש עוד המלצות מה לעשות אשמח
- גראנד קניון ,דיברת על ירידה חלקית למטה – תוכל הרחיב קצת ?
- לגבי LA ובכללי , לא כדאי להמינע מרכב בתוך הערים הגדולות ?
-
בלאס וגאס, סיבוב של 4 שעות בסטריפ תוך צפיה בהופעות חוצות של מלונות הקזינו הגדולים יספק עניין והנאה לילדים.
בסירקוס סירקוס יש הופעות קוסמים, ליצנים ולהטוטנים כל יום, כניסה חופשית.
בנוסף יש מתקנים שעשועים בתשלום (רכבת הרים בניו יורק ניו יורק, גונדולות בונישן וכדומה).
כדאי לחפש הצעות מיוחדות ללינה כמה ימים קודם, אלא אם מתכוונים ללון במוטל.
-
ווגאס כבר מזמן הפכה מאטרקציית הימורים לאטרקציה לכל המשפחה.
היינו כמעט שבוע והקרבה הכי גדולה שלנו להימורים היתה במעבר בין החדר במלון למגרש החניה של המכוניות. הימורים ממשל לא מעניין אותנו.
גיגול זריז, המון אטרקציות רק על הסטריפ עצמו, כמובן שיש עוד המון מחוץ לסטריפ.
LA צריך רכב, SF כמעט ולא צריך. ווגאס תלוי איפה ישנים ומה רוצים לעשות.
-
לגבי ציון/פייג/סדונה
הכל עניין של טעם וריח.
אני מאוד מאוד אהבתי את ציון.
והכי אהבנו את פייג.
אני הייתי מוותרת דווקא על ה GRAND CANYON לטובת סדונה. -
@מטייל_4138445 אמר:
תודה על ההערות! ,
- פארק ציון – קיבלתי את ההערה , הוא סוג של עוגן לאחר הנחיתה בלאס וגאס (יש עוגן אחר באיזור ?)
בפארק ציון יש המון המון מסלולים והוא בהחלט שווה ביקור. העדר של הפורום הזה אמנם שולח אוטומטית למסלול הnarrows, אבל אנחנו למשל היינו בציון מספר פעמים וטרם עשינו אותו, יש תחליפים הולמים, כדאי להתייעץ במרכז המבקרים. אני מודה שבפעם הראשונה בו טיילתי בפארק עם ההורים שלי ללא מסלולי הליכה כלשהם, באמת לא הבנתי למה הוכרז כפארק לאומי, אבל מאז כבר הבנתי היטב.
- יש מצב שנוריד יום מאיזור PAGE וניסע לסדונה (זה גם משליך על עוד נסיעות… )
- לאס ווגאס – פחות מושך – זה יום מנוחה מסוים (עם ילדים שפחות מושך אותם הימורים וכו ) אם יש עוד המלצות מה לעשות אשמח
- עיר ממש כיפית לילדים! בלי קשר להימורים.
- גראנד קניון ,דיברת על ירידה חלקית למטה – תוכל הרחיב קצת ?
- לגבי LA ובכללי , לא כדאי להמינע מרכב בתוך הערים הגדולות ?
- עיר ענקית, מפוזרת על פני מרחבים גדולים בלי מרכז עירוני ברור. תחבורה ציבורית גרועה. בניגוד לערים אחרות, רכב הוא חובה.
-
קשה לי לראות מישהו מוותר על הגרנד קניון בטיול ראשון בארה”ב, לא משנה כמה יגידו שהוא מאכזב. אנשים צריכים להתאכזב בעצמם.
ממרכז המבקרים אפשר להתחיל את המסלול בדרך לאפיק הנהר למטה. יורדים למטה כמה שרוצים ועולים חזרה. לא טיול חובה. נוף יפה מאוד.
בפארק ציון עשיתי מספר מסלולים (לא את אלו שציינתי) והם לא היו מרשימים במיוחד. שוב – לדעתי בלבד.
יש כאן ביקורות נפלאות על יום טיול בסירה באגם פאוול. לא ממליץ להוריד אותו כלל, אלא לבדוק אם זה בטווח העלויות שלכם / והאם לא קר מדי בתקופה זו כדי לרחוץ.
-
@imeshy אמר:
קשה לי לראות מישהו מוותר על הגרנד קניון בטיול ראשון בארה”ב, לא משנה כמה יגידו שהוא מאכזב. אנשים צריכים להתאכזב בעצמם.
ממרכז המבקרים אפשר להתחיל את המסלול בדרך לאפיק הנהר למטה. יורדים למטה כמה שרוצים ועולים חזרה. לא טיול חובה. נוף יפה מאוד.
צודק

-
חג שמח !
אני ממליץ להציץ בפוסט שלי להתרשמות, היות ועשיתי משהו קצת דומה (מזרח/מערב).
לגבי הגראנד קניון דוקא אהבנו – אבל נכון כמו שרשום בפוסט, היינו אנשי תצפיות ללא טראקים.
זה מביא אותי לנקודה שעם “רק תצפיות” אפשר להספיק הרבה בכמה שעות (חצי יום) אם זה הגראנד קניון או ברייס.
מנגד אני בעד להקדיש יותר ולהפעיל את הגוף.
ניו-יורק : יש המון מה לעשות, שוב דוגמאות בפוסט.
וושינגטון: הייתי מזמן, וכן החלום ילדות היה מוזיאון החלל.מעבר לזה יש את הבית הלבן, והקפיטול, הוושינטון מומומנט, ובריכת ההשתקפות, ולינקולן מונומנט, ועוד כמה נקודות עניין למלחמות ארה”ב.
פייג’: אנטילופ לוקח 3-4 שעות (כולל רישום והמתנה, הסיור עצמו פחות מזה), אז יש לכם פנאי בניגוד אלי.
דיסניילנד: אם מתאפשר הייתי הולך על יומיים.
הכל תלוי ברצון ובמגבלות שלכם. -
הגרנד קניון הוא אחד מהמקומות הכי מוכרים בארה”ב. מקום שרואים אותו מחלון המטוס למעלה. אני לא התאכזבתי, ואכן עיקר הביקור היה תצפיות, אם כי גם ירדתי מעט למטה ועליתי חזרה באחד השבילים (בין היתר כי התחיל לרדת גשם. אחרת אותי הייתי יורד יותר). אם רוצים לבקר לכל אורך הגדה הדרומית זה יכול לקחת מעל חצי יום, שכן בחלק המערבי אפשר להתנייד רק עם השאטל (האדום, כמדומני), ולכן זה לוקח יותר זמן). לא לשכוח את החלק המזרחי, שם הקניון הרבה יותר נמוך, ועוברים גם במגדל. אגב, יש מספר שבילים שיורדים למטה מהגדה הדרומית. אני ירדתי בזה שממזרח למרכז המבקרים. יש שביל נוסף באיזור הלודג’ים, ממערב למרכז המבקרים ואני חושב שיש עוד אחד.אני גם מצטרף לדעה לגבי פארק ציון. זה אולי פארק מדהים למי שעושה טיולי הליכה ארוכים (עולה לAngel’s landing והולך בתוך המים ב- Narrows). לגבי האחרים הוא לא המקום המדהים ביותר. עדיף כבר לבקר בברייס קניון, אם יש חוסר זמן. אגב, אם אתם נוסעים על I-15, הרי שיש מונומנט לאומי נוסף על כביש 14, Ceder Breaks שפיספסתי כי הוא היה סגור, ותוכלו גם לבקר באגף המערבי של פארק ציון, Kolob Canyon. גם שם יש מסלולי הליכה. הוא פחות מרשים מהחלק המרכזי (המזרחי) של הפארק, והוא גם הרבה פחות מפותח ועם פחות מבקרים.
לגבי השיט באגם פאול, יש השוכרים סירה לשיט עצמאי. אני שטתי ל- Rainbow Natural Bridge, שזה שיט + ביקור במקום שלוקח יום שלם (חזרנו באזור 16:00), שעלה אז כמה עשרות דולארים לכרטיס. גם שכירת סירה איננה ענין זול. מעבר לכך יש את קניון אנטילופ. ביקרתי בקניון התחתון, שם מגרש החניה סמוך לנקודת הכניסה לקניון, כך שאין מרכיב של נסיעה. הגעתי, קניתי כרטיס (ללא הזמנה מראש) ונכנסתי לסיור הבא, כך שהמתנתי רק כ- 15 דקות. זה היה לפני עשור. יתכן והיום יש לחץ רב יותר וזמני המתנה גדולים יותר. אני ממליץ על הסיור שם. מקום יפה.
-
@dhz אמר:
הגעתי, קניתי כרטיס (ללא הזמנה מראש) ונכנסתי לסיור הבא, כך שהמתנתי רק כ- 15 דקות. זה היה לפני עשור
כפי שסיפרתי זה מכבר, זוג ישראלים (ששהו בארה”ב) הצטרף לסיור שלנו בעליון, מבלי שהזמינו מראש, אבל היינו בסיור הראשון של הבוקר כאשר הרוב שואפים לסיור צהריים.
כיום, וניתן לבדוק באתר, כדי להשיג מקומות ביום שאתה רוצה ובשעה שאתה רוצה, כדאי להיכנס עם פתיחת המכירה.
במקרה שלי גם לא היו לי ימים לבחירה ביניהם, רק יום אחד.
עריכה/תיקון: כיום זה תרום קורונה, וללא הגבלות קורונה או מי יודע מה הולך היום, לא אני. -
@מרסלו-0
נכון להיום קניון אנטילופ סגור ולא ניתן להזמין כרטיסים בכלל. תאריך פתיחת הקניון אינו ידוע, מי שמעוניין צריך לדגום את האתר מדי פעם.
-
אני מציע שתפרטו קצת על עצמכם – מה הרקע שלכם, מה אתם אוהבים וכו’. מטיוטת המסלול מראה שזה טיול ראשון שלכם לארה”ב. זה נכון? חלקכם הייתם בארה”ב? טיולים אחרים עשיתם? באירופה או מקום אחר? כאלה ארוכים או קרוב לזה?הרושם שלי הוא שלא ישבתם לעומק על המסלול להבין מה יש לכם מקום להציע אלא עשיתם רשימה של מקומות מעניינים ששמעתם עליהם וכמות ימים שנראית לכם סבירה. אם זה המצב אני מציע בחום לחשוב קודם.
אם אין לכם נסיון בטיולים ארוכים – האם אתם בטוחים שזה מה שמתאים לכם? כי אצלנו במשפחה למשל טיולים מעבר ל-18 ימים כבר מתחילים להיות בעייתיים. סיר הלחץ המשפחתי כבר ברתיחה מתמדת מחד, הגעגועים והצורך לחזור לארץ מאידך, העייפות הפיזית משתלבת עם קהות חושים (כבר ראינו) ועוד. ברור שכל משפחה היא אחרת, ואולי אצלכם הכל ורוד. אבל אם לא הכל ורוד, ואם אין לכם נסיון שווה לחשוב.
אני לא אוהב “לתפוס אמריקה”. הטיול שלכם קצת מזכיר טיולי בר-מצווה של 5 מדינות ב-10 ימים שהיו מקובלים בסוף שנות השמונים. אני מבין שלא מגיעים לארה”ב בכל שנה, אבל זה לא אומר שצריך לנדוד כלכך הרבה. כן, רבים עושים מסלול דומה, אבל זה לא אומר שכולם צודקים. בגדול לקחתם מסלול קלאסי של 3 שבועות מערב, והוספתם לו שבוע במזרח. אבל הוספת השבוע הזה אומר עוד עוד עייפות, עוד נסיעות ועוד הכל. כלומר תגיעו למערב לא רעננים.
הטיול הקלאסי למערב הוא די טוב, אבל זה לא אומר שהוא מתאים דווקא לכם. שווה לכם לחשוב מה יש לכל מקום להציע ולהחליט האם דווקא זה מה שמתאים לכם. ושווה לחשוב על זה לפני שנסגרים על המסלול. אולי יש משהו מיוחד שקוסם לכם בארה”ב? למשל ביקור באתרים של נאסא או מצפה כוכבים עם טלסקופ ענק (הזכרתם את המוזיאון בוושינגטון אז אני תוהה האם אתם בקטע)? אולי משהו בתחום הספורט? אתרים היסטוריים? סיור בעקבות סרטים מסויימים, אוניברסיטאות? משהו אחר? אפשר בכיף לקחת את הטיול למשהו שונה שמתאים לכם.
אם אתם רוצים לשלב אטרקציות תביאו בחשבון שהן נוטות לגזול זמן. זה יכול להיות טיול ג’יפים, סיור במסוק, ראפטינג או כל דבר אחר. אני מניח שהמתבגרים ישמחו...
נראה שלא חישבתם נכון זמני נסיעה. הנסיעה מיוסמיטי לסן פרנסיסקו לוקחת יותר מ-3 שעות. 4 שעות בקלות. מלאס וגאס לציון רשמתם שעתיים ובפועל זה מעט יותר. אני ממליץ לחשב זמן נסיעה ריאלי ולא להיות אופטימי מדי. אחרת תחרגו בזמנים. יש כל מיני כללי אצבע כמו 20% תוספת על מה שגוגל מפס אומר. אבל בכל מקרה חשוב לעגל למעלה ולא למטה.
וכמה הערות למסלול עצמו:
הטיסה מערבה לכאורה נוחתת ב 13:00 ונסיעה של שעתיים זו לא בעיה. בפועל עד שתצאו לדרך זה כבר קרוב יותר ל-14:00. מן הסתם תרצו לעבור בסופר להצטייד, ואם זו פעם ראשונה סופר הענק האמריקאי זה יכול גם לקחת שעתיים. הנסיעה בפועל לוקחת מעט יותר משעתיים. כלומר תגיעו לציון סדר גודל של 18:00. שעה סבירה בהחלט. רק חשוב לזכור שהגוף שלכם התעורר בשעות החוף המזרחי. כלומר הוא מרגיש 9 בערב. זה עדיין סביר. אבל אם גם הייתה השכמה מוקדמת באותו יום אז זה כבר מתחיל להיות קשה.
הייתי שוקל לטוס לסן פרנסיסקו. אפשר לטוס מוגאס או מפיניקס. במקרה כזה אחרי סן פרנסיסקו מטיילים ביוסמיטי ומשם בנסיעה ללוס אנג’לס. (דרך הכביש מהמהיר, לא חייבים טיסה). לא הוספתי לכם טיסה נוספת, אבל אני חושב שחסכתי לכם שעות נסיעה יותר מזה, זה יחסוך נסיעה ארוכה ומשעממת. יום של טיסה הוא הרבה פחות מבוזבז מיום של נסיעה כי אחרי טיסה עוד יש כח לטייל. לחילופין אם למשל טסים מפינקס, אבל אפשר גם לקחת טיסה יחסית מאוחר, ואז לנצל את שעות הערב שבהן גם ככה לא מטיילים לצורך טיסה. קשה יותר לנמל את השעות האלה לנסיעה כי עדיף לא לנהוג בלילה.
קשה להיות בדיסנילנד וביוניברסל יום אחרי יום. ולו מהסיבה הפשוטה שיש כמה שעות נסיעה בינהן. מומלץ בחום לישון קרוב לפארקים. ולכן עדיף לעשות מרווח בין הפארקים. יותר מזה, לא הייתי פוסל אפשרות לשלב את דיסני באמצע הטיול, ואת יוניברסל בסופו. הריווח יתן עניין נוסף בטיול ופחות קהות חושים. לא חובה כמובן.
האם משהו בעמק הסיליקון מושך אתכם?
-
@אנשיםטובים אמר:
הי , תודה על הפרוט , אני אנסה לענות .
אני מציע שתפרטו קצת על עצמכם – מה הרקע שלכם, מה אתם אוהבים וכו’. מטיוטת המסלול מראה שזה טיול ראשון שלכם לארה”ב. זה נכון? חלקכם הייתם בארה”ב? טיולים אחרים עשיתם? באירופה או מקום אחר? כאלה ארוכים או קרוב לזה?אנחנו משפחה שמטיילת לא מעט ולא הרבה – ממוצע (לפי הפורום) טיילנו באירופה הסיבוב הרגל (גרמניה , איטליה , אנגליה ) , בין 10-13 יום .
טיול של 21 יום לדרום אמריקה -ארגנטינה -אורוגוואי – משפחה ) .
זה טיול ראשון שלנו כמשפחה לארצות הברית,( אני הייתי לבד לפני כ 30 שנה ).הרושם שלי הוא שלא ישבתם לעומק על המסלול להבין מה יש לכם מקום להציע אלא עשיתם רשימה של מקומות מעניינים ששמעתם עליהם וכמות ימים שנראית לכם סבירה. אם זה המצב אני מציע בחום לחשוב קודם.
כול אחד מהמקומות נבחר על פי העניין של לפחות 3 מתוך המשפחה הביעו עניין בביקור או בפעילות שם .
אם אין לכם נסיון בטיולים ארוכים – האם אתם בטוחים שזה מה שמתאים לכם? כי אצלנו במשפחה למשל טיולים מעבר ל-18 ימים כבר מתחילים להיות בעייתיים. סיר הלחץ המשפחתי כבר ברתיחה מתמדת מחד, הגעגועים והצורך לחזור לארץ מאידך, העייפות הפיזית משתלבת עם קהות חושים (כבר ראינו) ועוד. ברור שכל משפחה היא אחרת, ואולי אצלכם הכל ורוד. אבל אם לא הכל ורוד, ואם אין לכם נסיון שווה לחשוב.
אני לא אוהב “לתפוס אמריקה”. הטיול שלכם קצת מזכיר טיולי בר-מצווה של 5 מדינות ב-10 ימים שהיו מקובלים בסוף שנות השמונים. אני מבין שלא מגיעים לארה”ב בכל שנה, אבל זה לא אומר שצריך לנדוד כלכך הרבה. כן, רבים עושים מסלול דומה, אבל זה לא אומר שכולם צודקים. בגדול לקחתם מסלול קלאסי של 3 שבועות מערב, והוספתם לו שבוע במזרח. אבל הוספת השבוע הזה אומר עוד עוד עייפות, עוד נסיעות ועוד הכל. כלומר תגיעו למערב לא רעננים.
נכון בכל טיול יש עליות ומורדות ובגלל זה ניסיתי כמה שיותר לרווח ונסיעות של עד – 3 שעות ביום .
הטיול הקלאסי למערב הוא די טוב, אבל זה לא אומר שהוא מתאים דווקא לכם. שווה לכם לחשוב מה יש לכל מקום להציע ולהחליט האם דווקא זה מה שמתאים לכם. ושווה לחשוב על זה לפני שנסגרים על המסלול. אולי יש משהו מיוחד שקוסם לכם בארה”ב? למשל ביקור באתרים של נאסא או מצפה כוכבים עם טלסקופ ענק (הזכרתם את המוזיאון בוושינגטון אז אני תוהה האם אתם בקטע)? אולי משהו בתחום הספורט? אתרים היסטוריים? סיור בעקבות סרטים מסויימים, אוניברסיטאות? משהו אחר? אפשר בכיף לקחת את הטיול למשהו שונה שמתאים לכם.
אם אתם רוצים לשלב אטרקציות תביאו בחשבון שהן נוטות לגזול זמן. זה יכול להיות טיול ג’יפים, סיור במסוק, ראפטינג או כל דבר אחר. אני מניח שהמתבגרים ישמחו…
בלאס ווגאס מתככננים לחגוג לקטנה יום הולדת – זה יוצא על התאריך אז זה סוג של עוגן

נראה שלא חישבתם נכון זמני נסיעה. הנסיעה מיוסמיטי לסן פרנסיסקו לוקחת יותר מ-3 שעות. 4 שעות בקלות. מלאס וגאס לציון רשמתם שעתיים ובפועל זה מעט יותר. אני ממליץ לחשב זמן נסיעה ריאלי ולא להיות אופטימי מדי. אחרת תחרגו בזמנים. יש כל מיני כללי אצבע כמו 20% תוספת על מה שגוגל מפס אומר. אבל בכל מקרה חשוב לעגל למעלה ולא למטה.
וכמה הערות למסלול עצמו:
הטיסה מערבה לכאורה נוחתת ב 13:00 ונסיעה של שעתיים זו לא בעיה. בפועל עד שתצאו לדרך זה כבר קרוב יותר ל-14:00. מן הסתם תרצו לעבור בסופר להצטייד, ואם זו פעם ראשונה סופר הענק האמריקאי זה יכול גם לקחת שעתיים. הנסיעה בפועל לוקחת מעט יותר משעתיים. כלומר תגיעו לציון סדר גודל של 18:00. שעה סבירה בהחלט. רק חשוב לזכור שהגוף שלכם התעורר בשעות החוף המזרחי. כלומר הוא מרגיש 9 בערב. זה עדיין סביר. אבל אם גם הייתה השכמה מוקדמת באותו יום אז זה כבר מתחיל להיות קשה.
לאס וגאס – זאיון – אכן לחוץ וזה נלקח בחשבון
הייתי שוקל לטוס לסן פרנסיסקו. אפשר לטוס מוגאס או מפיניקס. במקרה כזה אחרי סן פרנסיסקו מטיילים ביוסמיטי ומשם בנסיעה ללוס אנג’לס. (דרך הכביש מהמהיר, לא חייבים טיסה). לא הוספתי לכם טיסה נוספת, אבל אני חושב שחסכתי לכם שעות נסיעה יותר מזה, זה יחסוך נסיעה ארוכה ומשעממת. יום של טיסה הוא הרבה פחות מבוזבז מיום של נסיעה כי אחרי טיסה עוד יש כח לטייל. לחילופין אם למשל טסים מפינקס, אבל אפשר גם לקחת טיסה יחסית מאוחר, ואז לנצל את שעות הערב שבהן גם ככה לא מטיילים לצורך טיסה. קשה יותר לנמל את השעות האלה לנסיעה כי עדיף לא לנהוג בלילה.
עקב ההערה שלך – יש מצב\נשקל לתכנן שאחרי לאס ווגאס – ניקח טיסה לסן פרנסיסקו ונרד משם על LA עם רכב ונשהה ב LA עם רכב . – נראה שזה יחסוך זמן
קשה להיות בדיסנילנד וביוניברסל יום אחרי יום. ולו מהסיבה הפשוטה שיש כמה שעות נסיעה בינהן. מומלץ בחום לישון קרוב לפארקים. ולכן עדיף לעשות מרווח בין הפארקים. יותר מזה, לא הייתי פוסל אפשרות לשלב את דיסני באמצע הטיול, ואת יוניברסל בסופו. הריווח יתן עניין נוסף בטיול ופחות קהות חושים. לא חובה כמובן.
נרווח או שנחליף בין הימים
האם משהו בעמק הסיליקון מושך אתכם?
פחות
אולי נוותר על אחד המקומות וושינגטון או סן פרנסיסקו – זה גם נשקל
-
מטעמי מנהלה נראה לי שכדאי לכם לוותר על ניו יורק וושינגטון ולא על סן פרנסיסקו.
ככה תתרכזו בחוף המערבי ולא תבזבזו ימים יקרים על העברות, שאותם תוכלו לנצל לחוויות.
אם אתם לא רוצים לוותר על ניו יורק, וכרגע יש לכם המון ימים בניו יורק ללא תוכן, אתם יכולים לבקר במוזיאון אינטרפיד במקום במוזיאון התעופה והחלל בוושינגטון (שזו בעצם האטרקציה היחידה שמעניינת אתכם ב DC). נכון שזה לא בדיוק אותו הדבר אבל יכול להיות שיספק את מי שלא ממש חובב.
והנה ביקור של יום אחד במקום שלושה כדי להגיע לאותה תוצאה והנה יש לך עוד יומיים לטייל.