כן , בדקתי מקווה שעד אפריל יפתח – בכל מקרה יש שם חלופות באיזור
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי מטייל_4138445
-
RE: מערב ארצות הבריתפורסם בפורום צפון אמריקה
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי מטייל_4138445
-
RE: מערב ארצות הבריתפורסם בפורום צפון אמריקה
כן , בדקתי מקווה שעד אפריל יפתח – בכל מקרה יש שם חלופות באיזור
-
מערב ארצות הבריתפורסם בפורום צפון אמריקה
הי
משפחה 2 מבוגרים + 3 ילדים 18,15,12 אפריל 2022
הכנתי מסלול חדש
0 סן פרנסיסקו
1 יציאה ליוסימיטי – לינה בעמק ב LODGE
2 יוסמיטי – מלא3 יציאה בבוקר מיוסימיטי – פארק סקויה – חצי יום – לינה באיזור
4 נסיעה -6 שעות ללאס ווגאס
5 לאס ווגאס
6 נסיעה 4 שעות לקניון הגדול – לינה באיזור פלגסטפ
7 נסיעה שעתיים – קניון אנטילופ – לינה באיזור ברייס
8 ברייס – חצי יום – לינה באיזור פארק ציון
9 פארק ציון – לינה בלאס ווגאס
10 נסיעה ללוס אנגלס
.
.
13 לוס אנגלס
דעתכם
-
RE: טיול משולב מזרח ומערבפורסם בפורום צפון אמריקה
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
נו אז עכשיו אני אקנא, כי על הנושאת הזו עוד לא הייתי ובזמן הקרוב ארה”ב מחוץ לתחום.
אבל אני עוד אשלים.
תכלס אני מקווה שהשואל ימצא תועלת בתשובות כדי שיתכנן טיול יעיל יותר
מצא תועלת
, אני אעדכן ,תודה !
-
@אנשיםטובים אמר:
הי , תודה על הפרוט , אני אנסה לענות .
אני מציע שתפרטו קצת על עצמכם – מה הרקע שלכם, מה אתם אוהבים וכו’. מטיוטת המסלול מראה שזה טיול ראשון שלכם לארה”ב. זה נכון? חלקכם הייתם בארה”ב? טיולים אחרים עשיתם? באירופה או מקום אחר? כאלה ארוכים או קרוב לזה?אנחנו משפחה שמטיילת לא מעט ולא הרבה – ממוצע (לפי הפורום) טיילנו באירופה הסיבוב הרגל (גרמניה , איטליה , אנגליה ) , בין 10-13 יום .
טיול של 21 יום לדרום אמריקה -ארגנטינה -אורוגוואי – משפחה ) .
זה טיול ראשון שלנו כמשפחה לארצות הברית,( אני הייתי לבד לפני כ 30 שנה ).הרושם שלי הוא שלא ישבתם לעומק על המסלול להבין מה יש לכם מקום להציע אלא עשיתם רשימה של מקומות מעניינים ששמעתם עליהם וכמות ימים שנראית לכם סבירה. אם זה המצב אני מציע בחום לחשוב קודם.
כול אחד מהמקומות נבחר על פי העניין של לפחות 3 מתוך המשפחה הביעו עניין בביקור או בפעילות שם .
אם אין לכם נסיון בטיולים ארוכים – האם אתם בטוחים שזה מה שמתאים לכם? כי אצלנו במשפחה למשל טיולים מעבר ל-18 ימים כבר מתחילים להיות בעייתיים. סיר הלחץ המשפחתי כבר ברתיחה מתמדת מחד, הגעגועים והצורך לחזור לארץ מאידך, העייפות הפיזית משתלבת עם קהות חושים (כבר ראינו) ועוד. ברור שכל משפחה היא אחרת, ואולי אצלכם הכל ורוד. אבל אם לא הכל ורוד, ואם אין לכם נסיון שווה לחשוב.
אני לא אוהב “לתפוס אמריקה”. הטיול שלכם קצת מזכיר טיולי בר-מצווה של 5 מדינות ב-10 ימים שהיו מקובלים בסוף שנות השמונים. אני מבין שלא מגיעים לארה”ב בכל שנה, אבל זה לא אומר שצריך לנדוד כלכך הרבה. כן, רבים עושים מסלול דומה, אבל זה לא אומר שכולם צודקים. בגדול לקחתם מסלול קלאסי של 3 שבועות מערב, והוספתם לו שבוע במזרח. אבל הוספת השבוע הזה אומר עוד עוד עייפות, עוד נסיעות ועוד הכל. כלומר תגיעו למערב לא רעננים.
נכון בכל טיול יש עליות ומורדות ובגלל זה ניסיתי כמה שיותר לרווח ונסיעות של עד – 3 שעות ביום .
הטיול הקלאסי למערב הוא די טוב, אבל זה לא אומר שהוא מתאים דווקא לכם. שווה לכם לחשוב מה יש לכל מקום להציע ולהחליט האם דווקא זה מה שמתאים לכם. ושווה לחשוב על זה לפני שנסגרים על המסלול. אולי יש משהו מיוחד שקוסם לכם בארה”ב? למשל ביקור באתרים של נאסא או מצפה כוכבים עם טלסקופ ענק (הזכרתם את המוזיאון בוושינגטון אז אני תוהה האם אתם בקטע)? אולי משהו בתחום הספורט? אתרים היסטוריים? סיור בעקבות סרטים מסויימים, אוניברסיטאות? משהו אחר? אפשר בכיף לקחת את הטיול למשהו שונה שמתאים לכם.
אם אתם רוצים לשלב אטרקציות תביאו בחשבון שהן נוטות לגזול זמן. זה יכול להיות טיול ג’יפים, סיור במסוק, ראפטינג או כל דבר אחר. אני מניח שהמתבגרים ישמחו…
בלאס ווגאס מתככננים לחגוג לקטנה יום הולדת – זה יוצא על התאריך אז זה סוג של עוגן

נראה שלא חישבתם נכון זמני נסיעה. הנסיעה מיוסמיטי לסן פרנסיסקו לוקחת יותר מ-3 שעות. 4 שעות בקלות. מלאס וגאס לציון רשמתם שעתיים ובפועל זה מעט יותר. אני ממליץ לחשב זמן נסיעה ריאלי ולא להיות אופטימי מדי. אחרת תחרגו בזמנים. יש כל מיני כללי אצבע כמו 20% תוספת על מה שגוגל מפס אומר. אבל בכל מקרה חשוב לעגל למעלה ולא למטה.
וכמה הערות למסלול עצמו:
הטיסה מערבה לכאורה נוחתת ב 13:00 ונסיעה של שעתיים זו לא בעיה. בפועל עד שתצאו לדרך זה כבר קרוב יותר ל-14:00. מן הסתם תרצו לעבור בסופר להצטייד, ואם זו פעם ראשונה סופר הענק האמריקאי זה יכול גם לקחת שעתיים. הנסיעה בפועל לוקחת מעט יותר משעתיים. כלומר תגיעו לציון סדר גודל של 18:00. שעה סבירה בהחלט. רק חשוב לזכור שהגוף שלכם התעורר בשעות החוף המזרחי. כלומר הוא מרגיש 9 בערב. זה עדיין סביר. אבל אם גם הייתה השכמה מוקדמת באותו יום אז זה כבר מתחיל להיות קשה.
לאס וגאס – זאיון – אכן לחוץ וזה נלקח בחשבון
הייתי שוקל לטוס לסן פרנסיסקו. אפשר לטוס מוגאס או מפיניקס. במקרה כזה אחרי סן פרנסיסקו מטיילים ביוסמיטי ומשם בנסיעה ללוס אנג’לס. (דרך הכביש מהמהיר, לא חייבים טיסה). לא הוספתי לכם טיסה נוספת, אבל אני חושב שחסכתי לכם שעות נסיעה יותר מזה, זה יחסוך נסיעה ארוכה ומשעממת. יום של טיסה הוא הרבה פחות מבוזבז מיום של נסיעה כי אחרי טיסה עוד יש כח לטייל. לחילופין אם למשל טסים מפינקס, אבל אפשר גם לקחת טיסה יחסית מאוחר, ואז לנצל את שעות הערב שבהן גם ככה לא מטיילים לצורך טיסה. קשה יותר לנמל את השעות האלה לנסיעה כי עדיף לא לנהוג בלילה.
עקב ההערה שלך – יש מצב\נשקל לתכנן שאחרי לאס ווגאס – ניקח טיסה לסן פרנסיסקו ונרד משם על LA עם רכב ונשהה ב LA עם רכב . – נראה שזה יחסוך זמן
קשה להיות בדיסנילנד וביוניברסל יום אחרי יום. ולו מהסיבה הפשוטה שיש כמה שעות נסיעה בינהן. מומלץ בחום לישון קרוב לפארקים. ולכן עדיף לעשות מרווח בין הפארקים. יותר מזה, לא הייתי פוסל אפשרות לשלב את דיסני באמצע הטיול, ואת יוניברסל בסופו. הריווח יתן עניין נוסף בטיול ופחות קהות חושים. לא חובה כמובן.
נרווח או שנחליף בין הימים
האם משהו בעמק הסיליקון מושך אתכם?
פחות
אולי נוותר על אחד המקומות וושינגטון או סן פרנסיסקו – זה גם נשקל
-
@imeshy אמר:
קשה לי לראות מישהו מוותר על הגרנד קניון בטיול ראשון בארה”ב, לא משנה כמה יגידו שהוא מאכזב. אנשים צריכים להתאכזב בעצמם.
ממרכז המבקרים אפשר להתחיל את המסלול בדרך לאפיק הנהר למטה. יורדים למטה כמה שרוצים ועולים חזרה. לא טיול חובה. נוף יפה מאוד.
צודק

-
תודה על ההערות! ,
- פארק ציון – קיבלתי את ההערה , הוא סוג של עוגן לאחר הנחיתה בלאס וגאס (יש עוגן אחר באיזור ?)
- יש מצב שנוריד יום מאיזור PAGE וניסע לסדונה (זה גם משליך על עוד נסיעות… )
- לאס ווגאס – פחות מושך – זה יום מנוחה מסוים (עם ילדים שפחות מושך אותם הימורים וכו ) אם יש עוד המלצות מה לעשות אשמח
- גראנד קניון ,דיברת על ירידה חלקית למטה – תוכל הרחיב קצת ?
- לגבי LA ובכללי , לא כדאי להמינע מרכב בתוך הערים הגדולות ?
-
טיול משולב מזרח ומערבפורסם בפורום צפון אמריקה
שלום לכולם,
אנחנו מתכננים טיול בחורף 2022 לארצות הברית , משפחה זוג + 3 ( 18,15,12) .
תאריכים אפריל-מאי
אני עוקב אחרי הפורום הנכבד ונראה לי שהצלחתי להרכיב מסלול.
יש מספר עוגנים של מקומות
אשמח לחוות דעתכם.
יום 0 נחיתה בניו יורק
יום 1 ניו יורק – אוטובוס פתוח
יום 2 פסל החירות + פתוח
יום 3 סנטראל פארק + מוזיאון המדע
יום 4 פתוח
יום 5 פתוח
יום 6 נסיעה ברכבת לוושינגטון
יום 7 מוזיאון החלל
יום 8 הבית הלבן + ??
יום 9 טיסה מוקדמת ללאוס וגאס – נחיתה בצהריים 13:00 ± + שכירת רכב + נסיעה כשעתיים לפארק ציון
יןם 10 פארק ברייס
יום 11 פארק ציון -
יום 12 PAGE -נסיעה ל PAGE 3 שעות
יום 13 PAGE אנטילופ
יום 14 PAGE
יום 15 נסיעה לקניון + לינה
יום 16 קניו הגדול + נסיעה ללאס ווגאיס
יום 17 ווגאס
יום 18 מעבר טיוגה ??? סגור ??? נסיעה לבייקרספילד
יום 19 יוסימיטי
יום 20 יוסימיטי
יום 21 נסיעה לסן פרנסיקו 3 שעות