ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המשך ההתפתחויות באל על

פורום אירופה
    טיסה
    38
    750
    422447
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@נוסע-מתמיד

רשום:

“מתכבדת החברה להודיע כי ביום 26 למרץ 2021 ניתן פסק דין במסגרתו אישר בית המשפט את הסתלקות המבקש מבקשת האישור”

אני מבין שהתובע ביקש מבית המשפט לבטל את הבקשה להכרה בתביעה כתביעה ייצוגית.

זאת אומרת שהתובע לא רוצה שזו תהיה תביעה ייצוגית, אל על (כמובן כנתבעת) לא רוצה שזו תהיה תביעה ייצוגית, בית המשפט לא נקט עמדה אלא פשוט אישר את ההסכמה בין התובע לנתבעת והאישור הוא פסק דין.

לא יודע מה יש לאל על ללמוד,

נוסע מתמיד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נוסע מתמיד
        נוסע מתמיד @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

אז למה הוא מערער על פסק הדין?

יונית דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יונית
          יונית @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

זה בדיוק מה שלא הבנתי.

אם התובע (מגיש התביעה היצוגית) החליט לותר על הגשת התביעה

בית המשפט קיבל את בקשתו ובעצם ביטל את התביעה

אז למה הוא מערער?

יש עורך דין בקהל שיודע לתרגם “משפטית” לעברית של הדיוטות?

• דוקטור דו ליטל
            דוקטור דו ליטל @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

אז למה הוא מערער על פסק הדין?

לא יודע,

אין מולנו את פסק הדין אלא רק את הצהרת אל על על פסק הדין, ואני לא משפטן אלא אדם מהרחוב.

אני מתייחס להצהרה של אל על ברצינות כי רישום כוזב במסמכי תאגיד או זיוף של תשקיף זו עבירה פלילית חמורה. מצב שונה לחלוטין מאשר שקר בכנסת או בתוכנית טלויזיה.

אני יכול להפליג בדמיון ולנסות לנחש למה המבקש ביקש לחזור בו מהתביעה, החזרה מהתביעה קיבלה מעמד של פסק דין, ועכשיו המבקש רוצה לערער. לא נראה לי מועיל.

לדעתי המידע שכן יש לנו לא מראה שבית המשפט נקט איזושהי עמדה או מערים קשיים על תביעות נגד אל על.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • משה 22
              משה 22 נערך לאחרונה על ידי

אז יש סיכוי שהכל נגמר ואנחנו ממשיכים קדימה ? 

או שזה שתבע קיבל פיצוי בתמורה למשיכת התביעה.

בכל מקרה אני מבין שכרגע הכל טוב.

ואלעל תמשיך להחזיר את הכספים שהיא חייבת או להמירם לתאריכים חלופיים במהלך הזמן.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

אל על לפני כמה חודשים הצהירה בכנסת שהחזירה 70% מהכספים שהיא חייבת בגלל כרטיסים,

אתמול בערוץ 12 הסמנכלית הרלוונטית של אל על אמרה שהם החזירו 70% מהכסף שהם חייבים בגלל כרטיסים.

אלא אם הם צריכים להצהיר אמת בתשקיף לבורסה, שאז אם מרמים מדובר בעבירה פלילית חמורה, אז מדובר בחובות סכומים אסטרונומיים שאין מצב שהם רק 30%.

אז כן, כרגיל, תמיד אל על החזירה 70% מהכסף, לפני 3 חודשים, לפני יום, בטח גם בעוד חודשיים, אלא אם לשקר יש משמעויות קשות ואז מספרים סיפורים אחרים לחלוטין.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • משה 22
                  משה 22 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

אם כך נאמר ע”י נציגת אל על אז אני בטוח שכך הם פני הדברים.

לחברת ענק שכזו לא שווה להתעסק בחשדות לפליליים ולפגיעה בשם המצוין.

אני קראתי היכן שהוא שחברת אל על בדרך להתייעלות ולתוכנית הבראה הכוללת בתוכה החזרת הכספים לרוכשי הכרטיסים בתהליך סדור מיד לאחר חזרת החברה למצב כלכלי חיובי .

כלומר לדעתי זה עניין של שנה מקסימום שנתיים.

מי שאין לו סבלנות שילך לתביעה ייצוגית שאם בכלל תתבשל לכזו תסתיים בעוד 3 -5 שנים.

מי שעדיף לו להמיר לכרטיסים לתאריכים אחרים כפי שאני עשיתי ויעשה בהמשך בשאר הכרטיסים שטרם מימשתי, ירוויח שקט נפשי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • נוסע מתמיד
                    נוסע מתמיד @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

זאת ההחלטה.

מעניין לקרוא את פרוטוקול הדיון שמוזכר בה כדי להבין יותר.

• נוסע מתמיד
                      נוסע מתמיד @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

זאת התביעה המקורית מיולי 2020

• נוסע מתמיד

@נוסע-מתמיד

יהיה דיון נוסף ב-27/4/21.

• נוסע מתמיד

@נוסע-מתמיד

ממש לא נגמר

• נוסע מתמיד

@נוסע-מתמיד

כפי שאני מבין, התביעה היתה בגין אי השבת כספים תוך 21 יום.

אל על ענתה שבזמן הגשת התביעה התקיים תהליך של תיקון חוק שרותי תעופה, שמאפשר דחיית החזרים.

ואכן, השופטת בהחלטתה התיחסה שבזמן הגשת התביעה החוק טרם תוקן, והתביעה היתה כשרה לחלוטין.

לכן הסכימה שהאגרה תוחזר לתובע.

עכשיו התובע כנראה מעוניין לחדש את התביעה, כי אל על כידוע לא קיימה גם את ההוראות של תיקוני חוק שרותי תעופה בדבר האפשרות לדחיית ההחזרים.

עוד כתבה בעניין

דוקטור דו ליטל נוסע מתמיד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • דוקטור דו ליטל
                              דוקטור דו ליטל @נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

@נוסע-מתמיד

לא הצלחתי להיכנס לקישורים שהבאת אבל אני מבין ממך את רוח הדברים,

התובע מעדיף לתבוע (ייצוגית) את החברה לפי החוק העדכני אחרי התיקון ולא לפי החוק המקורי לפני התיקון, למרות שהשופטת קבעה שהיה יכול להישאר עם התביעה המקורית.

מכיוון שאל על עוברת לכאורה על שני החוקים אני מבין למה התובע מעדיף את החוק העדכני.

ובית המשפט הסכים לבקשה הזו, החזיר לתובע את האגרה כדי שיוכל לתבוע תביעה מעודכנת.

זו הבנתי.

אני בעד עשיית צדק, אבל יש לי תחושה שאם ציבור רוכשי הכרטיסים יזכה בתביעה החשבון בסופו של דבר יוגש לכלל משלמי המיסים בישראל.

משה 22 יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • משה 22
                                משה 22 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

אתה צודק

מדובר בסוף בסכום אפס , היד שנותנת היא גם היד שלוקחת .

מדובר על מעגל כספים .

המדינה תעזור בשיקום אל על ותעביר תקציב חילוץ לחברה שממנו תקצה חברת אל על  סכום לתשלום לציבור.

מאיפה יבוא הכסף לתשלום לאל על ? כאן אין בעיה, יש מספיק כספים וזה רק עניין של תעדוף.

לא יהיה מס שיוגדר “ מס אל על “ . ואם אין שכזה אז אין יכולת הוכחה שאכן גורם כלשהו חשב לקחת שקל נוסף מהאזרחים לטובת העברתו לאל על.

לפחות לא בשנה הקרובה כל עוד אנחנו נמצאים בקורונה.

• יונית
                                  יונית @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                  • יונית
                                    יונית @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

תודה בעד ההסבר על משיכת התביעה.

גם אני מבינה את החלטת התובע

אבל ברמה הפרקטית מול התצהיר לבורסה- זה רק טכני,כי תביעה מחודשת תוגש ואל על חייבת כספים (או הרבה מאד כספים) לאזרחים.

• דוקטור דו ליטל
                                      דוקטור דו ליטל @יונית נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@יונית

אני גם לא רואה חשבון, אבל ממה שאני מכיר:

כל חברה חייבת להציג למשקיעים הפוטנציאלים גם את הסיכונים ולא רק את ההזדמנויות, גם אל על כחברה ציבורית חייבת להציג.

כך שהמשקיעים הפוטנציאלים יוכלו להחליט אם הם אכן רוצים להשקיע בחברה.

לפחות חלק מהתשקיפים עוברים גם בדיקה ע”י חברת ראיית חשבון חיצונית, כדי לוודא אמינות.

המחוקק מתייחס בחומרה מאוד גדולה לעניינים כאלה, לא יכול להרשות לעצמו ששוק ההון יתמוטט (יגזור גם התמוטטות קרנות פנסיה – למשל).

לכן לאל על אין ברירה, היא חייבת לדווח לא רק על החובות שלה עבור כרטיסים שלא כובדו אלא גם על על הסיכון שלדעת אל על הוא סיכון ראלי, שהתביעה הייצוגית תתקבל.

כמובן שאפשר לדווח משהו יבשושי ולנסות להציג אותו כמינורי, בתקווה שכל מיני תמימים לא ייחסו לחוב פוטנציאלי של מאות מיליונים חשיבות גדולה.

בניגוד לחברות ציבוריות או פרטיות מדינת ישראל לא מחויבת בפרסום תשקיף, מדינת ישראל לא רשמה בשום מקום שבסוף אולי את ואני ושאר משלמי המיסים נצטרך לשלם את החובות של אל על. זהו רק ניחוש שלי, לדעתי ניחוש מושכל.

אבל כמובן יש סיכוי שהקואליציה לא תחליט שאזרחי ישראל ישלמו את חובות החברה, שהחברה לא תוכל לעמוד בהחזר החובות (חברה הפסדית לא יכולה להחזיר חובות….), החברה תכנס לכינוס נכסים, נכסים שאפשר לממש ילכו לנושים וחלק מהחובות יראו כמו חובות של ענבר אור ומי שהשקיע כסף בחברה (קנה מניות) יוכל להצטער שלא קרא את התשקיף. 

כמובן שבמסגרת מימוש הנכסים אפשר להקים חברה חדשה, ללתת לה שם מדליק אני למשל בעד TIB To Infinity and Beyond אבל גם “ישראייר” יכול לתפוס, נכסי אל על כמו מטוסים סלוטים משרדים וכו’ יוכלו לשמש בסיס להקמת החברה החדשה, כמו במקרה שסוויס אייר פשטו את הרגל לא היו צריכים לצבוע מחדש את המטוסים כשפתחו את סוויס כך גם בישראל אפילו לא יצטרכו לצבוע את המטוסים כי על מטוסי אל על מופיע דגל ישראל ולא הלוגו של אל על, בתקווה שהחברה החדשה תוכל להחזיק את עצמה כלכלית ותהיה חברת החלומות של כולנו מבחינת שירות מחיר וכו’.

בגלל שהאופציה השניה הרבה יותר הגיונית לא נראה לי שיש סיכוי גבוה שהיא תתממש, אבל אולי.

• עמיחי13
                                        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

ןבינתיים, אל על יצאה במבצע מטורף של כרטיסי טיסה לארה”ב ב 650$ כולל בקיץ.
                                        • משה 22
                                          משה 22 נערך לאחרונה על ידי

ראיתי את הכתבה, באמת מחירי רצפה.

כמו שצריך.

חברת אל על כפי שהבטיחה מתחילה להבריא ולהתאושש מהתקופה של הקורונה וטוב שכך.

אם המחירים האלו יישארו כך לקיץ הבא, אין ספק שמחיר של 650 דולר למיאמי זהו מחיר מפתה ואני הייתי סוגר את הטיסה למיאמי לאוגוסט 2022. 

• דוקטור דו ליטל
                                            דוקטור דו ליטל @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@עמיחי13 אמר:

ןבינתיים, אל על יצאה במבצע מטורף של כרטיסי טיסה לארה”ב ב 650$ כולל בקיץ.

אם ב”קיץ” הכוונה ליולי-אוגוסט, ניסיתי לבדוק כמה תאריכים רנדומלים, אין מחירים כאלה, מחיר כרטיס באזור ה 1000$ ומעלה, מחירם של רוב הכרטיסים שבדקתי – כפול.

ממליץ לא להסתמך על פרסומים של “החל מ….” כאילו מחיר הכרטיס האופייני הוא המחיר הנמוך, כדאי לבדוק

בחברות רבות ניתן לחפש טיסה לפי מחיר, באל על לא ניתן (או אני לא מכיר), כך שלא בדקתי את כל הימים באוגוסט, אבל אני מאמין שהמדגם שלי די מייצג, כרגיל אשמח לגלות שאני טועה.

יש מבצעים לחברי מועדון המתמיד, למי שנתקע עם נקודות שהוא חושש שהולכות להשרף כדאי לשקול.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 31
                                            • 32
                                            • 33
                                            • 34
                                            • 35
                                            • 36
                                            • 37
                                            • 38
                                            • 33 / 38