שרשור ניקוז מחשבות הרהורים הגיגים
-
לא אבוש ואודה שהשבוע גם אני הזמנתי קרוז לקיץ הבא אבל יחי ההבדל הקטן שבקרוז שלי יוצא ממיאמי לאיים הקאריביים הדרומיים ולא לים התיכון. יחי ההבדל הקטן.
בספינה כנראה לא יהיו ישראלים ואם יהיו אז כמה בודדים . יחי ההבדל הקטן. וכמובן לא לשכוח סוויטה בקומה העליונה רחוק מהרעש וההמולה.
זאת פעם שניה בקרוז בקאריביים ומאוד נהניתי מהאיים תרבות מקומית והים הקאריבי וגם מהפינוקים באניה.
מודה באשמה .
-
יחי ההבדל בין קרוז בספינות הפאר בקריביים, לספינות הקטנות יותר בים התיכון.
אבל עדין,
יש לי וידויי שמחוייב המציאות, הכרתי אישה ניצולת שואה, ערירית, הכרות באקראי. שסיפרה לי, לפני הקורונה, שהיא מזמינה מראש לכל החגים הגדולים בשנה, מקום בשייט בספינות בים התיכון, שעזרו לה לחיות בלי משפחה ובלי להיות נזקקת להיות מוזמנת כנזקקת ניצולת שואה, לארוחות חג אצל זרים.
עלהספינה אמרה לי, יש לה מבחינתה הכל.
כשבחרה לספר לי, הבנתי שלכל דבר הסיבה שלו, ואם לאישה אחת קרוז כזה מביא אושר נפשי כזה, מי אני לשפוט בכלל סוג זה של נופש.
לא אשקר שירדו לי דמעות ממש, כסיפרה לי את זה, הרגשתי שהיא ממש מחכה לקרוזים.
זה סיפור אמיתי.
-
הקורונה פה לשנים רבות. הזוי לסגור את הארץ לשנים או תמיד. אלא אם כן אנחנו מעריצים את משטרים טוטליטרים על פי חזונו של סטאלין
-
למדנו כבר שאין הזוי או לא הגיוני במה שקורה עם הקורונה.
שנה שלמה העולם נוהג בצורה הזויה והיום כבר לא חושבים שזה הזוי כי התרגלנו.
והיות ודרך התמהלות הנגיף היא לא נשלטת אנו נצטרך להתאים עצמנו למציאות חדשה עולמית גם אם זה יקח שנים רבות.
כי הטבע חזק מאיתנו.
צריך להבין שכוחוץ הטבע הרסנים ויעולים בשניות בודדות להחזיר אותנו תתקופת האבן. אז הקטרונה זאת דוגמא למגיפה שאמנם לא קוטלת במימדים של מגיפות העבר ביחסיות אבל ראוי ללמוד ולהבין לאן הולכים ?
-
ראיתי בפורום שיש רצונות של גולשים לטוס לאוקראינה, ובכן כדאי לשים לב למצב הביטחוני אשר נמצא בכוננות גבוהה עקב צבירת סד”כ ואמצעי לחימה של רוסיה בגבול.
https://www.ynet.co.il/news/article/Symf0r1UO#autoplay
יכול להיות שזה מאומה על כלום אבל עצם הגברת המתיחות כבר כלשעצמה מונעת תיירות למי שמראש לא רוצה להיכנס לסרט רע במיוחד שהוא קורא את המהלכים קדימה.
-
הגיע הזמן שהתחנה בנתבג תיפתח,כל שנה שאני טסה לחו”ל אני לוקחת רכבת מעכו עד נתב”ג זה חוסך לי הרבה נסיעות -
@Roco אמר:
אני חושב שעקרונית היו יכולים להסתפק, בבדיקה בכניסה לארץ, ולא 72 שעות בחו"ל, וזאת תחת בידוד עד קבלת התשובה כמו שעשו ביוון. הבעיה שאם את עושה בדיקה בחו"ל, ונמצא חיובי, את נשאר חולה בחו"ל, ואם אתה עם משפחה זו צרה לא קטנה, שלא לדבר על ילדים. מסופ"ש זה יהפוך לטיול שנתי בבידוד בחו"ל.
זו הרבה יותר צרה להרבה יותר אנשים אם לא עשית את הבדיקה בחו”ל ועלית על המטוס עם ילד חולה ואז הכנסת מטוס שלם לבידוד, שלא לדבר על כך שאולי הדבקתם גם אחרים. יש היגיון בבקשה הזו, ומי שלא רוצה לקחת את הסיכון להיתקע בחו”ל בגלל קורונה שיבחר לא לנסוע לחו”ל (או לפחות לא עם בני משפחה לא מחוסנים). מי שמוכן לקחת את הסיכון, שיתמודד עם מה שיקרה.
-
כשאחת מהו היא תנאי לחזרה לארץ (שאת השאר אני מוכן להבין ולקבל אבל לא את זו,
למה דווקא את הבדיקה הכי חשובה אתה לא מוכן לקבל?
-
כי אם אני מחוסן הסיכוי שלי להידבק הוא נמוך ואני לא מכניס מחוסנים לבידוד. אם בכל זאת נדבקתי זה יתגלה בבדיקה אני אכנס למחלה בארץ ולבידוד.
ביציאה מהארץ גם אין לי בעיה כי הכל מוכר לי פה וגם בכניסה גם אם זה ידרוש תשלום נוסף. יש הרבה שכבות הגנה החל מהחיסון וממשיך בבדיקה בכניסה בארץ.
אבל אם אני כתייר יוצא למדינה אחרת אני אבזבז חלק ניכר מהנסיעה בבדיקה ולא בנסיעה. זה מה שמחסל לי את תיירות החוץ.
שלא לדבר על אי וודאות ניכר. איך? כמנ יעלה? מתי אקבל תשובה?
ואני מזכיר כבר הכניסו מלא מוטציות לארץ שידעו לקטוע הדבקה ולא הוכח שיש מוטציה עמידה לחיסון.
אחרת היינו מזמן בגל רביעי של המוטציה הדרום אפריקאית.
אני רואה בזה צעד פרנואי מחשש לביקורת של התקשורת. התעללות בבני אדם.
כמו רופא שמפחד לתת טיפול נאות מחשש לתביעות.
או יותר גרוע למנוע תיירות חוץ כדי להשלים הכנסות כתיירות פנים בשל מחסור בתיירות נכנסת.
ולגבי “כוחות טבע” הגיע הזמן לשים דברים בפרופורציות ולא לנהוג בפרנויה.
-
ולגבי “כוחות טבע” הגיע הזמן לשים דברים בפרופורציות ולא לנהוג בפרנויה. – מה שכתבתי זה היה המשפטים הרגועים .
הגופים העוסקים בכך ממש לא פרנואידים, הם קצת מבינים בנושא.
לא היית רוצה שאכתוב פה את התרחישים האמיתים מבלי זקק אותם.
-
-הטרדות מבחינתך הן המחיר וחוסר הנוחות, יש עוד בעיה: יש מדינות מעטות בהן אין מגבלות או סגר.
*"רק בגלל שאתה פרנואיד, זה לא אומר שלא באמת רודפים אחריך."
-
@Vadim3238398 אמר:
אבל אם אני כתייר יוצא למדינה אחרת אני אבזבז חלק ניכר מהנסיעה בבדיקה ולא בנסיעה. זה מה שמחסל לי את תיירות החוץ.
עשיתי בדיקה בחו”ל, סיישל.
מהרגע שהחנתי את הרכב ועד הרגע שהתנעתי אותו בחזרה, אחרי הבדיקה, עברו 12 דקות על השעון.
את מועד הבדיקה תזמנו לי מהמלון “על הדרך” לפי תוכנית הטיול שלי באותו יום.
לא בכל מדינה מדובר בפרויקט של חצי יום.
@Vadim3238398 אמר:
שלא לדבר על אי וודאות ניכר. איך? כמנ יעלה? מתי אקבל תשובה?
את הבירור הזה כדאי כמובן לעשות מראש, עוד מישראל, ורצוי טרם רכישת כרטיסי טיסה.
@Vadim3238398 אמר:
ואני מזכיר כבר הכניסו מלא מוטציות לארץ שידעו לקטוע הדבקה ולא הוכח שיש מוטציה עמידה לחיסון. אחרת היינו מזמן בגל רביעי של המוטציה הדרום אפריקאית.
המוטציות הגיעו לארץ לא דרך תיירים ישראלים, הן הגיעו כשהשמיים היו כביכול סגורים.
סגירת השמים לישראלים שרצו לטייל לא מנעה כניסת המוטציה הבריטית.
סגירת השמים לתיירים ישראלים הוכחה כלא יעילה.
אולי בדיקות לפני העליה למטוס יהיו יעילות יותר, למרות שזה לא ברור. חופשה אופיינית לישראלי היא בערך שבוע, אם ישראלי ידבק ביום השני-שלישי-רביעי לחופשתו מה הסיכוי שהבדיקה תצא חיובית? כמובן שאם נדבק במשך ה 72 שעות לפני הטיסה ואחרי שהדגימה לבדיקה כבר נלקחה הבדיקה לא תועיל
אגב גם בישראל נוצרות כל הזמן מוטציות
-
עקרונית אתה צודק," אם כבר אז......", איך שאומרים הילדים, אז רק ללא מחוסנים, אבל למה למחוסנים שבעצם הסיכויי להדבק בחו"ל שואף לאפס, מה גם שזה לא מתגלה בד"כ בימים הראשונים, ויש עוד בדיקה בנחיתה.
כי בעצם הדרישות למחוסנים גם כן, אין שום יתרון מהותי, למחוסנים! חוץ מפטור מבידוד. אבל זה רחוק ממה שהבטיחו למחוסנים, לא כך?
המסקנה, מחוסנים או לא מחוסנים, המדינה עושה הכל לתת גרום לכולם לחשוב פעמיים ושלוש אם לצאת ממשראל. מקיימים את הוראות בג"ץ חופש תנועה מלא מחד, אבל יצרו מגבלות מאוד קשות גם למחוסנים, ביאדך, ובעיקר למשפחות עם ילדים, שזה לא ישתלם כלכלית וטכנית.
מי שעובר את המגבלה הכלכלית, סלבס בעיקר, גם אם הוא מווסן, נשאר עם הסיכון להתקע בחו"ל בבידוד במקרה של בדיקה חיובית לפני עליה למטוס חזרה. טעות בבדיקה יכולה לתקוע אותכם בשדה בוו"ל...חבל"ז...שלא לדבר על לא מחוסנים שטסים ונדבקים שם.
-
@Roco אמר:
עקרונית אתה צודק," אם כבר אז......", איך שאומרים הילדים, אז רק ללא מחוסנים, אבל למה למחוסנים שבעצם הסיכויי להדבק בחו"ל שואף לאפס, מה גם שזה לא מתגלה בד"כ בימים הראשונים, ויש עוד בדיקה בנחיתה.
אני אישית לא כל כך מעוניינת שיטוס איתי במטוס מישהו שנדבק, לא יעזור לי אם יגלו את זה אחרי הנחיתה, אני ממש מעדיפה שהחולה יישאר בחו”ל. שואף לאפס זה לא בדיוק אפס.
כי בעצם הדרישות למחוסנים גם כן, אין שום יתרון מהותי, למחוסנים! חוץ מפטור מבידוד. אבל זה רחוק ממה שהבטיחו למחוסנים, לא כך?
היתרון המהותי למחוסנים הוא הפחתת הסיכון להדבקה, לא??? הרי יש עוד דברים חשובים בחיים חוץ מנסיעות לחו”ל, החיים למשל.
המסקנה, מחוסנים או לא מחוסנים, המדינה עושה הכל לתת גרום לכולם לחשוב פעמיים ושלוש אם לצאת ממשראל. מקיימים את הוראות בג"ץ חופש תנועה מלא מחד, אבל יצרו מגבלות מאוד קשות גם למחוסנים, ביאדך, ובעיקר למשפחות עם ילדים, שזה לא ישתלם כלכלית וטכנית.
אני חושבת שבתקופה זו כל אחד צריך לחשוב פעמיים ושלוש אם לצאת מהארץ, במיוחד משפחות עם ילדים, בלי שום קשר למדינה….
ולמען הסר ספק, אני מאוד אוהבת לנסוע לחו”ל.
-
הסיכוי שבדיקת PCR תצליח לזהות הדבקות של ישראלי שיצא לחו”ל לשבוע הוא אפסי.
הבדיקה נלקחת שלושה ימים לפני ההמראה לארץ, כך שהיא לחלוטין לא רלוונטית לשלושת הימים האחרונים שהישראלי בחו”ל.
הבדיקה לא יכולה לזהות הדבקות מייד לאחר ההדבקה, צריך להווצר עומס מסוים כדי שהבדיקה תוכל לזהות המצאות הוירוס, אני לא יודע כמה זמן בדיוק אבל כנראה מדובר בימים.
הבדיקה מאוד רלוונטית לכל אדם כולל ישראלי ששהה תקופה ממושכת בחו”ל, חיוב הבדיקה לישראלי ששהה זמן קצר בחו”ל הוא טרטור והוצאה כספית שלא תורמת כלום לבריאות שלך.
-
בנוסף הובהר היום, שהחיסון של פייזר לא יעיל בצורה טובה לזן הדרום אפריקאני, והם מכינים זריקת דחף נוספת.
מה שעוד נאמר, שבנתיים צריכים להקפיד על ריצוף מלא של הרבה נכנסים ונדבקים שמגיעים מחו"ל, כדי למנוע התשפטות של הורייאנט הדרום אפריקאי בישראל, שיכול לפגוע בירידה בהדבקה והתחלואה הנמוכה, כפי שהיא כיום בישראל.
-
כן, אבל אם הוא היה ממש לא יעיל אז היה מתפשט כמו הבריטי ומבצע החיסונים היה ניכשל כי נמצאו מאות מקרים שחץל נשאי גרום אפריקה והיא נבלמה מהחיסון כמו הבריטית
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
הסיכוי שבדיקת PCR תצליח לזהות הדבקות של ישראלי שיצא לחו”ל לשבוע הוא אפסי.
הבדיקה נלקחת שלושה ימים לפני ההמראה לארץ, כך שהיא לחלוטין לא רלוונטית לשלושת הימים האחרונים שהישראלי בחו”ל.
הבדיקה לא יכולה לזהות הדבקות מייד לאחר ההדבקה, צריך להווצר עומס מסוים כדי שהבדיקה תוכל לזהות המצאות הוירוס, אני לא יודע כמה זמן בדיוק אבל כנראה מדובר בימים.
הבדיקה מאוד רלוונטית לכל אדם כולל ישראלי ששהה תקופה ממושכת בחו”ל, חיוב הבדיקה לישראלי ששהה זמן קצר בחו”ל הוא טרטור והוצאה כספית שלא תורמת כלום לבריאות שלך.
אני לא רואה דרך הגיונית בה אפשר להשית דרישות שונות על מי שחוזר אחרי שבוע לעומת מי שחוזר אחרי חודש, לכן גם מי שחוזר אחרי שבוע צריך להבדק.
-
מסכים. הסיבה שלא ויתרו על המסיכות “בחוץ” עד כה, היא כי הקהל הרחב “לא יבין” (או לא ירצה להבין...) ולא יצליח לעמוד בהנחיות.
לכן, לרוב ההנחיות הולכות לחומרה ולא ההפך (יש לומר “לקולה”… מילה מוזרה..).
שוב, לדעתי, עד לאמצע החודש הבא אין מה לפנטז בכלל על מדינות ספיציפיות..
ואגב מדינות ספיציפיות
- קפריסין נמצאת בעיצומו של גל התחלואה
- יוון אולי אולי עברה את השיא ומשנה מגמה כלפי מטה
- אנגליה נמצאת במקום מצויין – אם כי יש לזכור שמרבית המחוסנים בה הם במנה ראשונה בלבד (רק כ- 10% במנה שנייה) בחיסון יעיל פחות. כך שהשילוב בין הסגר לחיסונים עובד מצויין.
- עוד מדינות אירופאיות שנמצאות במצב תחלואה סביר , ללא השפעות החיסון, הן פורטוגל וגם ספרד (בשתיהן – כ15% חיסונים)
-
כיום עצם הצורך לשאת מסיכה כל הזמן גם בחוץ, למרות שהרבה לא מכסים אף ופה, מתנגדים נפשית לזה בעיקר מחוסנים, החובה גם בחוץ, למעשה מונעת כניסה למקומות סגורים בלי מסיכה, כי מעלים אותה בקלות מהסנטר לפנים, כי חייבים לשים אותה על הפנים גם בחוץ. ברגע שיבטלו את החובה בחוץ, תמצא אנשים נכנסים למקומות סגורים בלי מסיכות בכמות הרבה יותר. ככה זה. אנשים לא ממושמעים. המזל הגדול של ישראל זה פלא החיסונים, כל המומחים אומרים, שזה מעבר למצופה.