שרשור ניקוז מחשבות הרהורים הגיגים
-
אחרי שנה של מאבק בנגיף יש הבנה שלא ריחוק חברתי ולא מסיכה ולא קפסולות וכד’.
גם עם כל האנשים בעולם היו מתנהלים לפני כללי הריחוק החברתי המחלה הייתה ממשיכה להתפשט .
החיסונים הם אלו היחידים שמסוגלים להתמודד מול המחלה בהצלחה.
אנו רואים שגם במדינות בהם לכאורה יש יותר משמעת ואין חיסונים ולכן הם לא מסוגלים להתמודד מול המחלה.
-
למתכננים בדיקות חזרה, ומבלול רב מדינתי,
מתפתח "ענף חדש", איך לשלב יעדים, עם בדיקת קורונה חזרה, על פי דרישות מעבר בין מדינות, ובדיקה חזרה לארץ.
הבדיקה חזרה לארץ של מחוסנים, היא למעשה הפרת ההבטחות למחוסנים, כי למעשה אין להם שום הקלות באמת. חוץ מביטול חובת בידוד.
מסלול עוקף, תיהיה סלב עם ביטוח רפואי, וקשרים אישיים להטסה פרטית לארץ במקרה של הדבקות בחו"ל, כמו שקרה למספר מפורסמים ומקושרים, האחרים, יתקעו בחו"ל עד סיום המחלה.
בעיני חברת ביטוח שתבטיח במקרה מחלה הטסה רפואית לישראל תגרוף הרבה לקוחות, כמובן שצריכה להוכיח שיתנו לה להכניס את החולה לישראל במטוס פרטי.
המסקנה ברורה, מקיימים את צו בג"ץ, אבל עושים הכל שתשארו בארץ.
הטסים הם:
מי שמשחקים ראש קטן, לא נדבק כי התחסנו.
או סלבס, שיש מספיק כסף וקשרים לשנות בחו"ל ללא בעית מימון. והטסה פרטית למקרה הדבקות שם.
בקצור הכל עניין כסף קשרים וניהול סיכונים.
סליחה, הכל כסף.!
ניפגש בגן הפרחים בדובאי, דרך האינסטגראמה........חחחחח
-
טעות!
יש מדינות (ונתתי דוגמאות בתגובה הקודמת – ספרד, פורטוגל, דנמרק, נורבגיה, דרום קוריאה, סינגפור ואחרות) שמצליחות להתמודד עם המגיפה גם בלי חיסונים.
סגרים מושתים על כל המדינות ועם זאת, יש מדינות שמצליחות יותר מאחרות. אני משוכנע שבעתיד יהיו מחקרים אשר ינסו להתמודד עם השאלה הזו.
-
בעיני זה בלתי אפשרי, ראה ניו זילנד ואוסרטרליה, מקרה אחד סוגרים מחוז שלם.
זה כמו לתפוס יתוש באולם חתונות.
כל עוד לא היה חיסון זו היתה אופציה, כרגע הסגרים זמניים, עד להתחסנות.
ראה מקרה גיאורגיה, שהיתה מנותקת מהעולם, ברגע שנפתחה קצת שוב עליה.
-
אל תהיה פופוליסט.
אם אתה רוצה לענות תשובה חכמה – אזי צריך ללמוד את ההתנהלות באמת, ולא מתוקף כתבה אחת שראית/קראת.
יש שלל מדינות שהצליחו להתמודד עם המגיפה בדרכים שונות, חלקן על ידי סגרים קשיחים, חלקן על ידי סגירת השמיים וחלקן בהתגייסות מרשימה של האוכלוסייה. העובדה היא שישנן דרכים לעשות זאת.
אנחנו כמובן לא בצד המצליח.
-
איזו הצלחה יש להם? גם אם הצליחו, הם חייבים להשאר מסוגרים מן העולם, ואם יכניסו זרים מבחוץ, זה מבצע נוקשה ולא מוחלט. נראה לי מאמץ כמעט בלתי הגיוני בעיקר לטווח ארוך.
זו דעתי, גם אם לדעתך היא פופוליסטית.
כנראה שרוב המדינות הולכות לאופצית החיסון.
לכן זה דיון מעניין אולי, אבל חסר רלוונטיות כאמור, פורש.
-
כנראה שלא הבנת.
הפופוליזם שנטען כלפיך אינו אודות הטענה על ניו זילנד, אלא על בסיס המסקנה אודות העולם, לפי מדינה אחת ומידע מאוד לקוני שאנחנו באמת יודעים עליה.
אין לי שום בעיה עם דעה שטוענת שזו אינה הצלחה (אם כי אני חולק עליה..)
הצלחה במאבק בקורונה בעיני היא מניעת תחלואה / מוות (על נתונים אלו קל להשיג מידע, נתתי דוגמאות) ומאידך מניעת קריסה כלכלית (ועל נתונים אלו קשה להשיג מידע מהימן, בטח ובטח על מדינות שאין אנו חיים שם ונסמכים על התקשורת המקומית שלנו שהיא במקרה הטוב, כאמור, פופוליסטית).
וכמובן, שכל ההצלחות הללו הן לטווח קצר/בינוני ואין ספק שהחיסונים (והתגייסות החברה המתחסנת..) הם הפיתרון היעיל היחיד לטווח ארוך, בעולם המודרני.
-
@Roco אמר:
בנוסף הובהר היום, שהחיסון של פייזר לא יעיל בצורה טובה לזן הדרום אפריקאני, והם מכינים זריקת דחף נוספת.
מה שעוד נאמר, שבנתיים צריכים להקפיד על ריצוף מלא של הרבה נכנסים ונדבקים שמגיעים מחו"ל, כדי למנוע התשפטות של הורייאנט הדרום אפריקאי בישראל, שיכול לפגוע בירידה בהדבקה והתחלואה הנמוכה, כפי שהיא כיום בישראל.
לא יודע איפה הובהר, אני שמעתי שהובהר שהחיסון יעיל.
@karnielr אמר:
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
הסיכוי שבדיקת PCR תצליח לזהות הדבקות של ישראלי שיצא לחו”ל לשבוע הוא אפסי.
הבדיקה נלקחת שלושה ימים לפני ההמראה לארץ, כך שהיא לחלוטין לא רלוונטית לשלושת הימים האחרונים שהישראלי בחו”ל.
הבדיקה לא יכולה לזהות הדבקות מייד לאחר ההדבקה, צריך להווצר עומס מסוים כדי שהבדיקה תוכל לזהות המצאות הוירוס, אני לא יודע כמה זמן בדיוק אבל כנראה מדובר בימים.
הבדיקה מאוד רלוונטית לכל אדם כולל ישראלי ששהה תקופה ממושכת בחו”ל, חיוב הבדיקה לישראלי ששהה זמן קצר בחו”ל הוא טרטור והוצאה כספית שלא תורמת כלום לבריאות שלך.
אני לא רואה דרך הגיונית בה אפשר להשית דרישות שונות על מי שחוזר אחרי שבוע לעומת מי שחוזר אחרי חודש, לכן גם מי שחוזר אחרי שבוע צריך להבדק.
זה אותו תירוץ שהממשלה השתמשה בו כדי לסגור את השמים לתיירים ישראלים, שגם התעלל באזרחי ישראל וגם (כמובן) התברר כלא יעיל.
בג”ץ לא קיבל את התירוץ לפעולה לא יעילה שמבוססת על עצלות + פופוליזם ודרש לשנות.
אני בהחלט רואה דרכים הגיוניות ואני לא שר/מנכ”ל משרד הבריאות/התחבורה/ראש הממשלה, שיתאמצו טיפה יותר בשביל השכר וההטבות שלהם ושיביאו פתרון הגיוני יעיל ומועיל במקום להתעלל באזרחי ישראל ללא תועלת בריאותית.
-
תקרא מה הוגש לdfa, בקשר לחיסון פייזר שנבדק על הזן הדרום אפריקאני, במסגרת חיסון ילדים.
-
תן לינק אולי באמת אקרא, אני מניח שאתה קראת אז נוכל לדסקס
-
אתה דוקטור לא?
אם לא, אז תאלץ לקבל את המידע מפי הגבורה, או תתקשר לנדב איל מערוץ 13.

זה מידע מדויק, ולכן פייזר הודיעה שמכינה זריקת דחף 3, עדכון גרסא ל2 הראשונות.

-
אפשר להמשיך עם המנטרה שמדינת ישראל והממשלה לא עושים ולא יעילים ואצלנו הכי גרוע וכל מה שקורה במדינות אחרות בטוח יותר טוב.
ואלם הכל דבש ופה האזרחים נאנקים וסובלים.
בסוף נתונים מדהרים ומול מספרים אי אפשר להתווכח.
מדיניות הממשלה והבאת החיסונים לארץ הציבה אותנו כמובילים בעולם .
ממדי התחלואה באירופה ובעולם מבהילים ומתפשטים כמו אש. ואצלנו מהלים ומטיילים ורגע לפני הסרת מסיכות.
אז יש מי שדרך חייו רק תלונות ובמיוחד על מדינתו או הגורם המוסמך ולא משנה מה יעשו או יפעלו זה לא יהיה טוב.
ויש אחרים שיכולים לראות מעבר לאלומת הפנס ברחוב ורואים את התמונה החיובית של המשק מתפקד ואוכולסייה בריאה ורמת חיים עולה ומתפתחת. בעצם מצב המדינה מעולם לא היה טוב יותר ..
ואני לא מסתמך על כתבות פופוליסטיות אלה על נתוני אמת כפי שמוצגים בדיונים שונים ובמוסדות מוסמכים ולא אצל עיתונאי או עורך שבכוונתו למכור והרבה..
-
-
שוב אינך יכול לכתוב שאני טועה.
אתה יכול לכתוב את דעתך.
זה כל היופי בפורום וירטואלי שאין צודקים ואין טועים אין חכמים ואין פחות.
כל אחד יכול לזרוק מה שהוא רוצה ובא לו והעל מקובל גם דברים הזויים .. כי זה הגיוני בעיני אחר.
זה לא דיון מקצועי אקדמי עם אוטוריטות מהתחומים .
-
יש אצלך רק אופציה אחת,
הממשלה צודקת הכל דבש ואם מישהו בא עם ביקורת אז זוהי מנטרה חסרת ביסוס מאנשים שדרך חייהם היא רק תלונות. ביקורת עניינית איננה אופציה אמיתית.
בוא אני אגלה לך משהו ככה בסוד ככה בלי שאף אחד שומע, אולי תעלה על זה שיש עוד אופציות חוץ מהצהרות נאמנות.
סטאלין מת ולא יקרה לך כלום אם לא תשיר שירי הלל לשליט העליון.
-
רשמת במפורש –
אחרי שנה של מאבק בנגיף יש הבנה שלא ריחוק חברתי ולא מסיכה ולא קפסולות וכד’.
גם עם כל האנשים בעולם היו מתנהלים לפני כללי הריחוק החברתי המחלה הייתה ממשיכה להתפשט .
החיסונים הם אלו היחידים שמסוגלים להתמודד מול המחלה בהצלחה.
אנו רואים שגם במדינות בהם לכאורה יש יותר משמעת ואין חיסונים ולכן הם לא מסוגלים להתמודד מול המחלה.
וזו בהחלט טעות…
וכפי שאמרתי, מדינות רבות בעולם הצליחו טוב יותר מאיתנו לנהל את המגיפה הזו , בשלב של טרום החיסונים (ונתתי מספר דוגמאות).
והנה דוגמא להצגת מציאות מאוזנת (שלא כמוך)
- ניהול המגיפה מבחינת בריאותית – היה מחפיר – ישראל בין 5 המדינות המובילות במספר הנדבקים בעולם (במדינות שגודלן מעל 4M אנשים)
- וזאת אעפ”י שמערכת החינוך בישראל הייתה סגורה / “מרחוק” בממוצע פי שתיים יותר זמן ממדינות אחרות ב OECD! ציון גרוע גם כאן.
- אכיפה בררנית איומה בעלת שיקולים פוליטיים זרים
- איטיות גדולה (לעומת ההבטחות, לעומת סטנדרטים במדינות אחרות) ביצירת מנגנון המאפשר תעבורה אווירית
- מספר המתים בישראל נמוך באופן יחסי – “למרות” הרעבת מערכת הבריאות מזה שנים. מגיע “כל הכבוד” לעובדי מערכת הבריאות (ולא לפוליטיקאים שהקשו עליה לאורך השנים האחרונות). לזה אני קורא “נס”.
- מבחינה כלכלית – קשה להשוות, אולם לפי פרסומים נראה שעברנו את המשבר בצורה סבירה באופן יחסי לעומת שאר העולם.
- מבחינת חיסונים – מבצע מוצלח ברמה היסטורית שיילמד בספרי ההיסטוריה – גם עובדת בחירת ישראל כמדינה המובילה וגם יכולת קופות החולים לנהל מבצע כזה.
מערכת שלא יודעת לבקר את עצמה ולקבל גם ביקורת חיצונית, סופה לקבור את עצמה (ויש הרבה דוגמאות, כמו גם רוסיה הקומוניסטית עם המנהיגים ה”חזקים” שאתה כל כך מעריץ). מבחינתך, כנראה, שגם מלחמת יום כיפור נוהלה בצורה מצויינת וועדת החקירה שבוצעה בלחץ העם והתקשורת, הייתה פשוט אוסף של קוטרים סדרתיים שלא יודעים כמה שהמדינה שלנו נפלאה ועושה רק טוב.
כולי תקווה שבמקום שאתה נמצא בו, יש אנשים עם אחריות חברתית גבוהה משלך, שיודעים להבין שביקורת על המערכת היא דבר לגיטימי ומבורך ויש לקבל אותה גם אם לא להסכים איתה.
-
אותי חינכו לאהוב את המולדת ולשרתה ללא שאלות וללא טענות.
לא בכי ולא נהי.
נאמנות האזרח למולדתו היא ללא סיג וללא תנאי.
בשביל לקבל צריך לתת ובאהבה.
אני מאמין במשפטים האלו וכך נהגתי ונוהג גם כיום.
חוסנה של החברה והמדינה נעוץ ישירות ברמת הנאמנות של האזרחים.
איני שר שירי הלל , אבל גם לא זורק אבן לבאר ממנה אני שותה.
המדינה מתגמלת אותי בעין יפה מאוד עבור הנתינה שלי
חולשת המדינה אינה נקבעת עפ”י קומץ קטן בלתי נחשב של אנשים שאיני רוצה לכנות אותם כאן בשמם שמנסים כל הזמן לכרסם בביטחונה ומורשתה.
תפקידם זה להגיד ולפעול הפוך תמיד על כה מה שהמדינה ומוסדותיה קובעים.
וכמבן לא להיות מרוצים אבל איך אמרו פעם “ חמוצים וטסים “ לקטר קבוע אבל להנות מאיכות החיים והביטחון והכלכלה והבריאות והרווחה שהמדינה מעניקה זה מותר , ברור למה לא, ומיד לאחר מכן להמשיך בקיטוריאדה.
אתה אוהב את המילה דמוקרטיה – מילה נהדרת אבל יש לה גם חולשות והרבה … אבל מצד שני החולשות שלה משמשות גם כחוזקות למי שיודע איך להפוך אותם לשכאלו.
באין נאמנות אין חוכמה לדרוש ולקבל.
מדינת ישראל הוקמה, פועלת ותמשיך להוות מודל עולמי בהרבה נושאים, לא חייבים מי שלא טוב לו לחיות בארץ, למה לסבול יש מדינות הרבה יותר טובות ?
אם לי לא היה טוב הייתי מזמן במדינה אחרת.
שלא יובן אני לא מביע דעה פוליטית לצד כל שהוא, אלה לנאמנות למדינת ישראל וחוקיה.
מדינה שאני משרת אותה בנאמנות 34 שנה תוך הקרבה אישית שהמחיר עליה הוא כבד מאוד, ללא חרטה ובגאווה גדולה.
תנסה מזה קצת זה לא כואב או נושך.
-
אתה שוב מציג נתונים שלא אושרו ע”י אף גורם מוסמך ולא חולטו ע”י ועדה ממלכתית.
אכיפה בררנית ? האכיפה בוצעה בדיוק בהתאם לצורך ולמקרים ואני קצת מכיר את הנתונים והאנשים מאחורי זה וברור שאין שיקולים פוליטים.
ניהול מגיפה מחפיר ? מי קבע ? הצגת סטטיסטקיה אפשרית וזה משחק הטעיה מושלם מבחן התוצאה הוא זה שקובע ולא מספרים עלומים שמתלבשים טוב בתקשורת .
מערכת החינוך – ציון גרוע – מי קבע ? משרד החינוך או וועדה מוסמכת ? או עיתונאי ?
תעבורה אווירית איטית – מסכים, היה צריך לסגור את השמיים הרבה לפני, היום היינו כבר במצב הרבה יותר טוב ללא צורך בסגר שלישי ( אולי).
פוליטיקאים שהקשו על מערכת הבריאות ? – מי קבע ? מיהם הפוליטיקאים ה”מקשים” – שוב ברווז צולע עיתונאי.
בחינה כלכלית – מסכים ואפילו מצבנו מעולה , אין משבר כלל איכות החיים עלתה, ומחירי הנדל”ן והבורסה מנצנצים.
חיסונים – אין מה להוסיף , תעודה הצטיינות ,מזל שעל זה לא התלוננת ? באמת מוזר, תחשוב שוב אולי הכיסא בחיסון היה קשה, היו תורים של ימים, האחות לא הייתה נחמדה, הצבע של המזרק לא יפה , היינו צריכים אולי לקבל גם לחמניה ושוקו ? מה שתרצה.
מדינת ישראל על מוסדותיה משופעת בתהליכי בקרה פנימיים וחיצוניים ואוהבת לקבל בקרה על עצמה לצורכי למידה והפקת לקחים.
הבקרה היא מתבקשת, לגיטימית ומלמדת, אני האחרון שחוסם, מתנגד או מסווג את הפעילות שלי למול בקרות.
אני עושה בקרות ועושים לי גם , (טוב לי לא אבל זה לא משנה כי יש לכך סיבה מוצדקת ומגובה ), בעבר ידעתי לקבל ביקורת ולתקן במקומות הנדרשים .
-
איפה הסתירה בין לאהוב את המולדת לבין להביע עליה ביקורת?
אנחנו אוהבים את בני הזוג שלנו ועם זאת אנחנו עדיין מביעים ביקורת
אנחנו אוהבים את ילדינו ועדיין מביעים אכזבה מבחירותיהם מדי פעם
כל עוד אנחנו ממשיכים לבחור באותם אנשים (או מולדת, לדבריך) – אין בכך שום רע. להיפך, הביקורת נועדה לשפר.
אי יכולת להביע ביקורת או לקבל אותה מתאים למשטרים חשוכים ואפלים ולא למדינות דמוקרטיות, בהן חופש הדיבור, חופש העיתונות ומכאן גם חופש הביקורת – הינו עיקרון מקודש.
גם אם אינך מסכים עם הביקורת עליך לקבלה ולהבין שהיא קיימת ואינה רעה כלל וכלל.
ואתה כל פעם חוזר על הטיעון המטופש של “מי קבע” – מה שיפה בביקורת הוא שכל אחד יכול להביע אותה, ועדיף שיגובה בעובדות.
כל דברי גובו בעובדות (מספר נדבקים, מספר מתים, שעות זום במערכת החינוך, מצב מערכת הבריאות קודם למגיפה וכו’ – בחרת לא להתייחס לאף אחד מהם בצורה עניינית.
דבריך משולים לאותו אוהד כדורגל שלא מסכים עם דבריו של פרשן בטעון – שטויות, הוא מעולם לא היה שחקן כדורגל ולכן לא יכול להביע עמדה.
אבל עזוב, אתה ואני לעולם לא נגיע לעמק השווה ואפילו לא לסיכוי להידברות, ולו רק בגלל שאני ליברל ואתה שמרן השבוי בדעותיך הדיקטטוריות, שבטעות נקלע למדינה דמוקרטית.
-
לגבי הבקרה כתבתי כבר מקודם ,
אבל כל מבקר יודע כאשר הוא מציג נתונים, הם צריכים להיות מגובים , באחריות ובסמכות וממוקדים כאשר הם נשענים על מקורות מוסמכים.
מה שאתה קורא בקרה זה סתם לקטר ללא שום בסיס מוצק ותימוכין.
אתה ליברל ? – ככה קוראים לזה היום ? אני הייתי מכנה זאת אחרת .
אני שמרן ? ייתכן ואולי אבל מה זה רע ?
בטעות נקלעתי למדינה דמוקרטית ? נולדתי כאן, אז לא נקלעתי בטעות, ובזכות זה שאני כאן בארץ ומשרת אותה באופן שאני משרת ( שרות ללא סייג, דיקטטורי , קומוניסטי איך שתרצה , אתה ישן טוב בלילה, מוגן ויכול לקום בבוקר עם הציפורים ולקטר כמה רע פה.
אתה יכול להמשיך ולהכפיש ולעולם לא באמת נדע מה נכון או לא, כל אחד יודע מה הוא שווה ומהי נתינתו ?
אז במקום להכיר תודה …. אבל האמת אני כל כך רגיל לזה שאין פרגון ואהדה והבנה ולקבוצות אנשים ומגזרים שכל מטרתם לשרת את הציבור .