לונדון קיץ 2021-הבירה האירופאית הראשונה המחוסנת-נפתחת-עדכונים טיסות דילים ועוד....
-
לונדון-כצפוי, נפתחת וחוזרת לשגרה, כמעט לחלוטין.כנראה שהקיץ לונדון תיהיה הבירה האירופאית הראשונה שנוכל לטוס אליה בקיץ, לטיול שגרתי כמו פעם.
וזאת בזכות 50 אחוז מחוסנים מלא, בתוך 21 יום מהיום.
הכינו את המזוודות, כמו שצפיתי, טיסות דילים וקניות, גם פרימרק כמו הרודס, נפתחו, נקווה שעד שנגיע התורים יפחתו...חחחח.....מזכיר קצת את השבוע אחרי הסגר בישראל.
אז לכל הספקנים לגבי התחזית שלי, שלונדון תפתח בקיץ 2021, לאור מבצע החיסונים המאסיבי, הבירה האירופאית הראשונה שתפתח ותחזור לשגרה, אז הנה זה בא, יולי אוגוסט 2021, לונדון על הפרק ובגדול.
נמתין לעדכונים לגבי מדיניות הממלכה, לגבי הכניסה של תיירים ללונדון.
-
מתוך כתבה מעודדת בחדשות 13.
"אין ספק שהיום מתחילה החזרה של לונדון לעצמה".

-
תיקון טעות – הבריטים חיסנו בשני חיסונים כ- 10% מהמדינה ובמנה ראשונה כ- 50%. באנגליה מבוצע “ריווח” הפרש הזמנים בין המנה הראשונה למנה השנייה ליותר מאשר 3 השבועות המומלצים (בזמנו קראתי – חודש וחצי), וזאת בכדי לחסן במנה ראשונה “כמה שיותר אנשים” (שקד – אשמח לפרטים מדוייקים)
לפיכך, ההגעה ל50% חיסון בשתי מנות (כמו בישראל) תהיה בעוד כחודש וחצי מהיום ולא כפי שרשמת – כלומר סביב סוף מאי
כעת השאלה המרכזית תהיה האם הממשל הבריטי יפתח את אנגליה לתיירות חוץ או שמא ישאיר אותה כתיירות פנים בלבד, בדומה למה שמבוצע בשלב הנוכחי, והזהיר, בישראל.
-
-
אני מציעה לך להמתין עם אריזת המזוודה. מה ש*כנראה* יוסר בעוד כמה שבועות זה האיסור על הבריטים לטוס לחו״ל, איסור שבתוקף מאז ינואר בערך. אסור לטוס שלא לצורך חיוני, וחובה להצהיר מראש מהו הצורך החיוני שלך. זה מה שהולך להיות מוסר. בעוד למעלה מחודש יתחילו לפתוח אתרים סגורים למבקרים, וכן יתחילו בפיילוטים לגבי ארועים גדולים ומופעים. זה יקרה לכל המוקדם ב-17 במאי. אין סיכוי שיסתכנו בגל תחלואה חדש חודשיים לפני סיום שנת הלימודים. עוד לא איפשרו לסטודנטים לחזור לאוניברסיטאות. היום פרסמו מחקרים על כמה מעט תלמידי בתי הספר למדו בשנה האחרונה. הממשלה הודיעה ממזמן שבראש סדר העדיפויות שלה זה מערכת החינוך ומקומות העבודה. התיירות היא ממש בתחתית. היום אישרו לפתוח פאבים ומסעדות לישיבה בחוץ (במזג אוויר מקפיא, יש לציין) ואישרו פתיחה של עסקים לא חיוניים כמו חנויות בגדים ומספרות. לאנשים עדיין אסור לבקר את אמא שלהם בבית. אין שום סיכוי שיקבלו תיירים שיתחילו להסתובב בכל מקום (ועוד בתחבורה ציבורית!) כשלאנשים עדיין אסור לשבת לבירה עם השכנים שלהם. תשכח מזה.
בערוצי הטלויזיה כל יום יש כתבה על איזה יעד חדש רק ממתין בכיליון עיניים לתיירים. רק שוכחים לספר על כל האיסורים שעדיין בתוקף בתוך המדינה. ראה איסור לצאת מהמלון בקפריסין או סגרים ביוון. זה אותו דבר. עכשיו אני יודעת, אתה תסביר לי שאני לא מבינה ואני לא יודעת ואני לא רואה. תחסוך את זה. אין לי כוח להתווכח איתך. אם אני הייתי אתה אני לא הייתי קונה כרטיס עדיין.
-
זה טבעי שמי שיוצא מסגר מלא וארוך, תודעתית נזהר וממתין לבאות, וכל צעד נראה מדוד, ובעיקר אילו מגבלות לא מוסרות עדין וכו'.
כמי שעבר את התהליך בישראל, של יציאה מסגר על בסיס הצלחת החיסונים, אין דומה היציאה על בסיס החיסונים, מיציאה מסגר ללא חיסונים. פשוט אין לך למה להשוות וזה בסדר.
לונדון צועדת בוודאות עם 50 אחוז מחוסנים מלא, תוך חודש מהיום לכוון אחד, שגרה.
אין הדבר דומה כעת, למה שהיה בעבר עם שחרור מסגר לקראת סגר נוסף, ולכן, הדברים הפסימיים, נעוצים באופן טבעי בניסיון העבר בלבד.
כשתחווי את הפתיחה והשחרור, לאחר הירידה הדרמטית בתחלואה בכל המדדים, וצעדי הפתיחה וההתיצבות בשגרה, בעקבות החיסונים, לדעתי תביני באופן חוויתי את הדברים, מילים לא יועילו.
שיהיה לך כל טוב, ותודה על התיחסותך.
נמתין כאמור להודעות הממלכה, בעיקר אנגליה, לגבי תיירים נכנסים. לדעתי זה יבוא הרבה יותר מהר ממה שמתארים. כוונתי בעיקר למחוסנים.
הערה, מי שבוחר לפותח בהודעת תגובה, כמו שאת פתחת, באמירות: "ואל תסביר ואל תגיד לי", לדעתי צריך לחשוב פעמיים אם בכלל להגיב.
אז אמרתי מה שחשבתי שצריך להגיד, בעת הזו, וזהו.
ביי ביי.
-
אני לא יודעת מאיפה אתה שואב את המקורות שלך, אבל אני היום דיברתי עם חבר מהעבודה בן 40 וטיפונת, העריך שלא יקבל מנה ראשונה לפני יוני, אולי הוא טועה, אבל כרגע הוא אפילו לא קיבל הזמנה לקבוע תור. אף אחד אחר מהעמילים שלי לעבודה – כולם בני 30-40 לא קיבלו עדיין הזמנה. אולי מחר הם יקבלו הזמנה להתחסן בשבוע הבא? אולי. בינתיים זה לא קרה. בינתיים מי שמחוסן בשתי מנות הם אנשים מעל גיל 70 וצוותי רפואה.
ההתנהלות הבריטית שונה מהישראלית – מראש פורסם לוח זמנים ליציאה מהסגר, כולל תאריכי מינימום לכל שלב. השלב הבא בהקלות לא יקרה לפני ה-17 במאי, וגם בשביל שהוא יקרה צריכים להשמר נתוני תחלואה נמוכים מאוד. לא תהיה תיירות נכנסת לפני שידעו בוודאות ששנת הלימודים תוכל להגמר בזמן באופן תקין. זה גם לא יקרה לפני שירשו לתושבים לבלות אחד עם השני. התיירות הנכנסת היא לא הדבר שעומד בראש סדר העדיפויות.
אם תשים לב טוב,אני לא פתחתי את ההודעה שלי בזה שתסביר לי שאני לא מבינה אלא סיימתי אותה בזה. זה על סמך הדיון הקודם בנושא, שבו הסברת לי שאני לא מבינה איך מתנהלת המדינה שבה אני חיה ואני לא מכירה את החוקים שלה, כי לך יש דודים שסיפרו לך שהם ראו דברים. אז אני פשוט מבקשת ממך שלא תסביר לי איך נראים החוקים במקום שבו אני גרה ועובדת. תודה.
-
יש לחץ של ישראלים להגיע להציע נישואין למלכה הפנויה לפני האחרים….. -
שמעתי שיש לה אינסטגרם, אפשר לפנות שם מיד כשיגמרו ימי האבל.
-
המדדים מפורסמים באתרי רפואה וסטטיסטיקה עולמיים, 50 אחוז מחוסנים מנה ראשונה, ובתוך 21 יום יהיו כבר עם חיסון מלא.
מעבר לזה, זה עניין של אופן תפיסת חווית המציאות, ולכן אין טעם לפתח את הדיון.
אני מניח שחברי הפורום יקראו את הדעות השונות, וכל אחד יעבד אותן לפי הבנתו.
הגעגועים ללונדון לא ישתנו כך או כך.
-
מתוך הידע שלך מנה ראשונה מספיק מגנה כשמחוסנים 50 אחוז מהאנשים?
אנחנו היינו בערך 30-40 אחוז מחוסנים מנה שנייה והתחלואה החלה לרדת (אבל גם היינו תחת סגר).
גם אני ראיתי שרק 11 אחוז חוסנו בבריטניה מנה שנייה.
אבל אם ROCO צודק ובאמת יעשו חיסון מאסיבי ל 40 אחוז למחוסנים מנה שראשונה אז כמו ב-ישראל התחלואה אצלהם תינסוק מטה.
נשאר לקוות שהוא צודק. והקולוגות שלך מחר מחרותיים יקבלו הזמנה לחיסון שני.
דבר נוסף, מה אומרת המומחיות שלך לאור החדשות על מוטציות היבקידיות חדשות.
פעם אחרונה הרגעת אותי שהסיכוי שיווצר וריאנט כל כך עמיד לחיסון קלוש. מאז עבר זמן.
האם באמת כרגע יש סיכון סביר לוריאנט שיוביל לתחלואה קשה (ההודי?) למחוסנים? או שממשלת ישראל פרנואידית במקצת?
נכון שזה לא פורום בריאות אבל בזה תלויה כל התיירות…
-
אם הבינותי נכון חברים, אין טעם כרגע להזמין מלונות למנצ’סטר, ליברפול, אדינבורג ולגלאזגו בחודש יולי...
שאלה, במעבר מאנגליה לסקוטלנד (מתכנן ברכבת) לא אדרש לבדיקת קורונה אלא רק 72 שעות לפני החזרה ארצה (בגלאזגו – יותר מ 100 יורו בדיקה
)?תודה
-
שקד – תגידי, ה”שמועה” לגבי ריווח מתן מנות החיסון נכונה?
מה ההפרש שמנות החיסון ניתנות בו? האם זה אכן 3 שבועות כפי שאסטרה-זנקה הגדירו או שזה יותר זמן על מנת להגדיל את מספר האנשים עם מנת חיסון כלשהיא?
תודה

-
לונדון פותחת את העסקים, כמו שהיה אצלנו בדיוק ביציאה מהסגר, כשברור להם, כש 50 אחוז קיבלו את המנה הראשונה, תוך 21 יום יהיו אחרי חיסון מלא של כל ה50 האחוז.
ההוכחה הטובה ביותר, היא ירידת התחלואה שם כבר עכשיו !!!!!! בירידה כמו בישראל.
נראה לך שהיו פותחים את כל העסקים, ובלי מסיכות בחוץ שהם לא רואים ירידה משמעותית בתחלואה?! זו ממלכה לא פרובינציה.
זה יקרה בדיוק כמו בישראל.
לגבי החשש מהווראינט הדרום אפריקאי או אחר שיכול לפגוע בתוצאות החיסונים, זו אופציה שתמיד קיימת, ועל זה נאמר שיש לך הישג מצוין ביד, זה בדיוק הזמן הנכון להשקיע מאמצים בשימור ההישג, לכן בהתאם להוראות בג"ץ פתחו את השמיים, אבל עודים מאמצים לצמצם את הסיכון לכניסת ווריאנטים חדשים.
זה איזון נכון לדעתי. צריך לקבל את המגבלות הקיימות כמו שהם.
-
יכול לתת לך תשובה ממקום אחר בעולם- בקנדה עברו למנה שנייה אחרי 16 שבועות…. -
אשתדל לענות לכולם, מקווה שאני לא שוכחת כלום:
- לדעתי הסיכוי שיהיה וריאנט שיהיה באמת ״עמיד״ לחיסון הוא לא גבוה. אני חושבת שכמדיניות זה בסדר להחליט שמעדיפים להחמיר עד שיודעים בודאות, כי המחיר של הקשחת התנאים כרגע הוא נמוך יותר מהמחיר של טעות לפיה צריך להתחיל הכל מההתחלה. וירוסים התקיימו ועברו מוטציות גם לפני פיתוח שיטות הריצוף העמוק ולא כל כך נתקלנו במקרים של ״עמידות לחיסון״ למעט במקרים מאוד ספציפיים עם סיבה ביולוגית ברורה (מבנה גנטי מסוים, מאגר בבעלי חיים, ועוד). קביעת מדיניות ציבורית זה פחות התחום שלי, אבל אני חושבת שזו החלטה סבירה לדחות את התיירות בכמה חודשים עד שתהיה תמונה יותר ברורה, וזה כנראה עדיף על פני המחיר המאוד גבוה של מה קורה אם בכל זאת טועים פה.
- אנגליה אכן החליטה לרווח את מנות החיסון מעבר להמלצות היצרן כדי לספק הגנה חלקית ליותר אנשים. זה היה הימור ונראה שהוא הצליח. אני חושבת שזה היה הימור סביר, בהתחשב במה שידוע על איך עובדת מערכת החיסון. האם זה היה מצליח פחות בלי סגר קשוח? יכול להיות, אבל המדיניות הייתה משולבת ולא הייתה מורכבת מאלמנטים בודדים. כרגע מחסנים שם בפער של עד 12 שבועות ומצליחים לעמוד ביעד של מליון מנות בשבוע.
- בניגוד לישראל, אנגליה פרסמה מההתחלה תכנית מדורגת ליציאה מהסגר. אפשר למצוא אותה פה. עד עכשיו הכל התקדם בדיוק לפי לוחות הזמנים שבתכנית זו, ולכן אני לא חושבת שצפוי צעד אימפולסיבי שיחרוג מזה, ובטח לא כזה שיאפשר דווקא תיירות. במיוחד, כמו שאמרתי, שמראש הוגדר שמה שבראש סדר העדיפויות זה מערכת החינוך ומקומות העבודה.
- להערכתי לא תהיה השנה תיירות חוץ בסקוטלנד. עד עכשיו הסקוטים יותר קשוחים מהאנגלים במגבלות שלהם, ואצלם אין עדיין שום תכנית למשהו שנראה כמו נורמליות. את התכנית של הממשלה הסקוטית אפשר למצוא פה. אם מישהו באי הבריטי יחליט לאפשר תיירות נכנסת, לא מן הנמנע שזה יהיה כרוך בעלויות גבוהות לבדיקות (מישהו צריך לשלם עליהן ולא נראה שיש סיבה שהמדינה תסבסד אותן). נכון לעכשיו, כניסה מישראל לאנגליה כרוכה בעלות של כ-200£ לשתי בדיקות ללא קשר לסטטוס חיסוני, בתוספת עוד כמה עשרות עד מאות שקלים לבדיקה בישראל לפני הטיסה. יציאה מאנגליה לישראל כרוכה בעלות של כ-100£ לבדיקה.
-
@שקד אמר:
היום פרסמו מחקרים על כמה מעט תלמידי בתי הספר למדו בשנה האחרונה. הממשלה הודיעה ממזמן שבראש סדר העדיפויות שלה זה מערכת החינוך ומקומות העבודה. התיירות היא ממש בתחתית.
איזו מדינה מוזרה
@שקד אמר:
ההתנהלות הבריטית שונה מהישראלית – מראש פורסם לוח זמנים ליציאה מהסגר, כולל תאריכי מינימום לכל שלב.
באמת מוזרה
@שקד אמר:
בניגוד לישראל, אנגליה פרסמה מההתחלה תכנית מדורגת ליציאה מהסגר. אפשר למצוא אותה פה. עד עכשיו הכל התקדם בדיוק לפי לוחות הזמנים שבתכנית זו, ולכן אני לא חושבת שצפוי צעד אימפולסיבי שיחרוג מזה, ובטח לא כזה שיאפשר דווקא תיירות. במיוחד, כמו שאמרתי, שמראש הוגדר שמה שבראש סדר העדיפויות זה מערכת החינוך ומקומות העבודה.
מוזר שבמוזר,
לפעמים אני תוהה אם גירוש הבריטים מישראל לא היה טעות. אולי היה עדיף להשאר עם המנדט

-
@Roco אמר:
נמתין כאמור להודעות הממלכה, בעיקר אנגליה, לגבי תיירים נכנסים
לא עקבתי אחרי כל הדיון , הוא התדרדר במהרה לאיזור המיסטי (חיזוי עתידות). אבל מה שברור מקריאה חלקית אפילו הוא שאין שום צורך להמתין להודעת הממלכה. המלך Rocco כבר הכריז. אני ממש מתפלאה עליכם חברים וחברות – מה? איך עדיין לא רכשתם כרטיסים?!?!?!

-
את לא יודעת? רבע עמישראל רכש כרטיסים, באלעל כמובן
-
תוכניות טובות ומאוד מוקפדות בממלכה, רק שלעיתים הבצוע והתוצאות, טובות מהתחזית.
במדעניים מבססים דבריהם על סמך העבר בלבד, אלא שהמציאות לפעמיים מפתיעה גם לרעה וגם לטובה.
שזה לרעה, אומרים המדענים, הנה אמרנו לכם, שזה לטובה, אה זה היה גורם בלתי צפוי.
תוכניות טובות, אבל נתונות לשינויים, בעיקר שיש תוצאות טובות מהמצופה, כנראה שלא רק שהכל ייפתח, יתכן ויוקדם.
תראי את הסרט הסיפור שאינו נגמר, המסע של אטריו אל האורקל, בשער הכניסה האחרון, המדען שיודע הכל אבל נשאר לפני השער והזדקן. זה המקום השמור למדעני הספר שמדקלמים מידע שכולו מניסיון העבר.
רק פורצי הדרך הבודדים במדע, כמו גם אמיצי לב, חוצים אל האורקל. המדע בד"כ פסימי.
כל שכן, אדם מן הישוב שמעמיס על עצמו מידע מידי מומחים של ידע מן העבר, נהיה מדוכא ופסימי. ולא ראלי.
לכן צריך להזהר מידעני העבר, המצטטים את עצמם לדעת.
זה אולי נותן הרגשה טובה ומקום.
אבל רק האמיצים שלוקחים סיכונים מחושבים חיים את החיים עצמם.
זהירות טובה, פסימיות לא בריאה.