לאן אפשר לטוס - הרשימה.
-
אני מכיר את ישראל. תואר בהיסטוריה של עם ישראל, תעודת הוראה ו(כמעת) תעודת מורה דרך וחובב טיולים. אבל יש דמיון בגרקו-רומי, הביזנטי, הצלבני והעותמני והנוצרי-אורטודיקסי כמו פה. הנופים יחסית גם ניראים לי דומים. נכון שזה לא אחד לאחד אבל מרגיש לי שבאותה מידה אשמח לעשות מסלול שלא עשיתי בארץ או שבת זוג שלי לא עשתה (שבוע שעבר לקחתי אותה לתימנע, מרכז צפרות אילת, חי בר יוטבתה ועיר אובות , השבוע בתל גזר ואתרים היסטורים ברמלה-לוד. קניתי רכב - מנצל). אבל אם יהיה ניתן לעשות ביקור סביר מבחינת קורונה כם קפריסין תשמח. אם כי אני מביט בתקווה ליוון או לונדון או קרואטיה (שהסגרים מביכים אותי) וב סרביה (ששם עלות הקורונה מוזגזמת) או דובאי (אחרי ביטול ה ויזות) או רוסיה (שלא מכניסנ ישראלים) או קייב (מאימת המלחמה) ולאחרונה ראיתי שמועות על בולגריה
קיצר הכל זה בתאוריה
-
מה שיתאים לך
-
לא חייבים לנסוע בכוח ליעד שלא מעוניינים בו… אם קפריסין לא מדברת אליך (וזה בסדר גמור, מאיזה סיבה שתבחר, כל עוד היא מבוססת על עובדות) – אל תיסע לשם.. עדיף (לדעתי) לשמור על הכסף ולהוציא אותו בטיול אחר (שבשאיפה יהיה עוד השנה).
-
לוקחים ג'יפ ודוהרים בהרים.....יורדים לים במפרץ בתולי, וקופצים למים מהסלעים, ומרגישים, שאתם בעיקר לא בסחנה!.
-
אם זה עד 200 דולר טיסה, ותנאי קורונה סבירים וזה מרום חדש לוותר. אני זורם. גם אם זה לא מושא נפשי.
-
מה שלא תחליט כדאי שתחליט מהר.
מנכל משרד נבריאות העביר בתקשורת מסר שיתכן ששוב יסגר או שיוטלו מגבלות בכניסה ויציאה מנתבג במידה שהוראינט ההודי יתפשט...
דבר שהגיוני שייעשה.
-
ןאם הטיסה תעלה 500 או 700 דולר או אפילו 1000 דולר והתנאים מסביב יתאימו אז לא תסע בגלל כמה דולרים ?
-
כמדומני בגץ אסר סגירה של נתבג אלא שהוא יכול לבטל פתור בידוד למחוסנים. ואז בהצלחה לו לשכנע מישו לחיסון שלישי
לגבי עלות לא באצלי לשלם על טיסה לקפריסין יותר מכמה דולרים.
-
@Vadim3238398 אמר:
אלא שהוא יכול לבטל פתור בידוד למחוסנים. ואז בהצלחה לו לשכנע מישו לחיסון שלישי
כבר אמרנו: יש עוד כמה שיקולים “קטנים” לקבל חיסון חוץ מנסיעות לחו”ל. למשל, העניין הזה של “לא לחלות ולא למות ממחלה קשה, שעלולה להיות בעל השפעה לטווח הרחוק”.
-
אח שלי נמצא עכשיו בפאפוס. אומר שאין סגר, רק מ 23:00 עד 05:00, ושצריך להודיע למלון כשיוצאים.
אתרים חלק פתוח חלק סגור
-
אותי לא צריך לשכנע. אבל 2-1 מליון ישראלים לפחות
-
300 אלף בערך מוגדרים כ'גרעין הקשה' של לא מתחסנים. מעבר לזה- נשארו פחות ממיליון ישראלים 'מאושרי התחסנות' (כלומר מעל גיל 16 או רקע סיכון) שעדיין לא התחסנו
-
אני מזכיר לך שההנהירה לחיסון הייתה בין היתר בזכות הבטחה ש"לא תיהיה שום הגבלה על מתחסנים כולל ב-נתבג (מלבד מסכות) ". זה לדע י היה מוטיבטור משמעותי מאוד לדרישה לקבל חיסון וכמה שיותר מהר וחלק מהצלחת המבצע חיסונים היה השקר לאי הגבלות בגבולות ישראל. אבל אין טעם להתווכח ניראה מה יהיה...
-
כל עוד יש אוכלוסיה לא מחוסנת, תאלץ לעבור בדיקות לפני הטיסה(עדיין יש סיכוי להדבק במחלה משום שהחיסון אינו מגן במאה אחוז), ממילא יש מדינות שלא מאפשרות כניסה ללא בדיקה וברוב המדינות התחלואה גבוהה אז מי שחייב לטוס יאלץ לעבור בדיקות.
-
@Vadim3238398 אמר:
אני מזכיר לך שההנהירה לחיסון הייתה בין היתר בזכות הבטחה ש"לא תיהיה שום הגבלה על מתחסנים כולל ב-נתבג (מלבד מסכות) "
זו פרשנות שלך, והיא לא נסמכת על נתונים. מכל האנשים סביבי לא פגשתי אפילו אחד ששוכנע להתחסן בגלל נושא נתב”ג או הבין ש”לא תהיה שום הגבלה על מתחסנים” (מעולם לא נאמר רשמית דבר כזה גורף). הרוב התחסנו כי רצו להיות מחוסנים מקורונה, להחזיר את הרגשת הביטחון, חלקם גם מכירים חולים מקורונה וראו את ההשלכות והסיכונים, ויש גם כאלו שהיססו אבל הלכו על זה בגלל הפטור מכניסה לבידודים (אם יש לך ילדים במוסדות חינוך זה שיקול חשוב, כי יש משפחות שנתקעו כולם 3-5 פעמים בבידוד בשנה האחרונה בכל פעם שהיה לאחד הילדים חולה בכיתה או בגן, ועם חיסון ההורים לפחות יכולים להמשיך ולצאת בזמן הזה לקניות וכו’).
-
@Vadim3238398 אמר:
אני מזכיר לך שההנהירה לחיסון הייתה בין היתר בזכות הבטחה ש"לא תיהיה שום הגבלה על מתחסנים כולל ב-נתבג (מלבד מסכות) "
כל מי שאני מכיר התחסן כדי לא לחלות במחלה מסוכנת.
בדיוק כמו שהתחסנו נגד חצבת או פוליו.
אין לי מושג מאיפה לקחת את התאוריה הזו
בכל מקרה אני במקומך לא הייתי נוסע ליעד שלא מושך אותי גם אם מדובר בנסיעה זולה, הזמן המבוזבז שלי שווה הרבה כסף ויותר מכסף.
לשיקולך
-
בקרטב נגמר עקרונית תוקף החיסון! 6 חודשים, אלא אם יאריכו אותו. שלא לדבר על זריקה שלישית. בקצור מועדון המתחסנים, מועדון על הנייר בעיקר.
-
חדשות מתפרצות!!!!
מאות מחוסנים ששבו מחו"ל התבקשו לבצע בדיקות קורונה
בעקבות גילוי נדבקים בווריאנט ההודי, במערכת הבריאות קוראים לבטל את פטור הבידוד למחלימים
מאת
יאיר קראוסח׳ באייר ה׳תשפ״א (20/04/2021 11:17)
הלינק לכתבה:
https://www.makorrishon.co.il/news/338713/
-
החיסון לא מאבד תוקף,אלא הדרכון הירוק…
מחלימים בכל מקרה עם הגנה חלשה יותר ממה שתתקבל בעזרת החיסון, בגלל זה מאפשרים למחלימים לקבל 'חציחיסון' (מנה אחת), כדי להגביר את התגובה של המערכת החיסונית
-
@Roco אמר:
בקרטב נגמר עקרונית תוקף החיסון! 6 חודשים, אלא אם יאריכו אותו. שלא לדבר על זריקה שלישית. בקצור מועדון המתחסנים, מועדון על הנייר בעיקר.
לא ברור למה החלטתם שמדובר באיזה מועדון קסום עם מלא הטבות לחברים וכרטיס יציאה חופשי מהכלא. נתנו לך אופציה להתחסן ממחלה קשה. אמרו שאולי יהיו הטבות למחוסנים אם יתברר שזה אפשרי ומומלץ מבחינת נתוני תחלואה ותברואה (שזה הרי “טיפה” יותר חשוב מאשר אם תוכל לנסוע לסופ”ש בדובאי). הבעיה הגדולה בשנה האחרונה זה שקשה להתנבא על העתיד כי אין באמת נתונים כל כך רחוק הלאה. שמו תוקף של חצי שנה לתעודות, לא לחיסון, שלא יכלו לדעת בוודאות מה רמת ההגנה שהוא מספק יותר מחצי שנה קדימה, בגלל שהוא כל כך חדש ונגד מגפה חדשה שעדיין בעיצומה. אולי יאריכו. אולי לא. אולי לא יצטרכו חיסון שלישי, ואולי גם יגיע וריאנט שיהפוך את המנה הראשונה והשנייה גם ככה ללא רלוונטית. אף אחד לא יודע.