קפריסין\כריתים
-
ערב טוב לכל חברי הפורום היקרים,
אודה לקבלת חוות דעתכם \המלצתכם המלומדת :
אנו רוצים לצאת לחופשה קצרה ,סופ”ש רגוע, והכיוון שחשבנו הוא קפריסין \ כריתים (טיסה לא ארוכה, לא יקר )
בקריאה של מס’ מקורות באתר למטייל ובאינטרנט בכלל, לא לגמרי הבנו האם יש הגבלה של יציאה מהמלון ל-3 שעות בלבד עדיין תקפה. או האם יש הגבלה של 3 יציאות מהמלון ביום.
האם עדיין נדרשים לדווח על כל יציאה מהמלון.
בהנחה וההגבלות “סבילות” כיצד מומלץ להתנייד באי (תחבורה ציבורית ?אובר?)
מסעדות פתוחות?
בתודה מראש,
דנית
-
האם לקחתם בחשבון שצריך לעשות בדיקת קורונה בארץ לפני הטיסה בעלות של 300 שקלים לאדם, ובחזור לפני הטיסה לארץ בעלות של 60 יורו לאדם? הטיסה זולה אך כל הבדיקות מייקרות את העניין מאד. שלא לדבר על כך שרק מגיעים כבר צריך לעשות בדיקה.. אנחנו גם חשבנו על סופ”ש קצר אבל הבנתי שלא משתלם להוציא כל כך הרבה על בדיקות לתקופה קצרה..
-
-
למה? אי אפשר לעשות בקופה בחינם?
-
לא לטסים לחו"ל.
-
הבדיקות לטסים לחו”ל מתבצעות בבתי חולים בעיקר והן כאמור די יקרות, בפרט אם נוסעים כמה אנשים. זו הבעיה בעצם עם הטיסות – כל הבדיקות לפני ואחרי, הביטוחים – הכל כל כך מייקר את הטיסה. מבאס
-
-
אין בעיה עם הבדיקות המבוצעות בקופות החולים, הן מיועדות לאבחנה של חולים פעילים(או לאחר חשיפה לחולה מאומת וכו)’, הבדיקה ללא תשלום(אם יש לך ביטוח בריאות), כתובה בשפה העברית בלבד ולא יצויינו בה הפרטים הבאים: מס’ הדרכון ופרטי הטיסה בעברית ובאנגלית.
*מי שרוצה לטוס, צריך לשלם על ביצוע הבדיקה.
אפשר להבדק בנתב”ג - chek2fly, במחיר נמוך יותר מאלה שבבתי-החולים.
-
הבעיה איתה שהיא בעברית, וללא מספר דרכון – מכל המדינות המקבלות ישראלים נדרשת בדיקת קורונה באנגלית הכוללת מספר דרכון
-
לגבי קפריסין
כן “עדיין” נדרשת חובת אישור יציאה לפעמיים ביום כל פעם שלש שעות(3 פעמים בסופשבוע)
כן עדיין מסעדות פתוחות רק לטייק אוויר-לא לישיבה .
כן יש עדיין עוצר לילה מוחלט
אם רוצים רק לטוס להגיע למלון ולשהות בו ובחוף הים שלו---אחלה.
למטרות טיול?---- לא כל כך מתאים.
-
אחי נמצא ברגעים אלו בפאפוס ואומר שבמציאות זה הרבה פחות קשוח. רוב המסעדות פתוחות ( אם כי הם די לבד לרוב במסעדה), הם יוצאים לטייל בטבע הקרוב, צריכים לשלוח הודעה כשיוצאים , ופועל אף אחד לא הגביל אותם על כמות השעות/ הפעמים. כן יש הרבה מקומות סגורים
-
אני מעודכנת רק מאתר רשמי של לשכת התיירות של קפריסין (שיש לו אינטרס שיהיו תיירים!)
המידע הוא מהם.
האם בפועל ניתן לעקוף את ההנחיות? אולי.
האם חלק מהמסעדות פתחו למרות הכול? אולי.
לא מערערת את אמינות דבריו חלילה, אלא הפער בין החוק למציאות המקומית, שהיה גם בישראל בתקופות מסוימות של הקורונה.
-
קפריסין מדינה ריבונית וכרתים ביוון שהיא מדינה ריבונית אחרת, כך שהכללים שונים.
@meravshe אמר:
האם לקחתם בחשבון שצריך לעשות בדיקת קורונה בארץ לפני הטיסה בעלות של 300 שקלים לאדם,
בנסיעה האחרונה שלי נבדקתי בנתב”ג, העלות היתה 48 שקלים.
למי שנתב”ג קרוב מספיק – הרבה יותר זול.
אם אני זוכר נכון מחוסנים לא נדרשים לבדיקה בכניסה לקפריסין. לא 100% אלא שליפה מהזיכרון – הנוסעים צריכים לבדוק.
@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:
ופועל אף אחד לא הגביל אותם על כמות השעות/ הפעמים
זה כמו לנסוע מכביש 6 מעל המהירות המותרת. את הרוב לא תופסים.
גם בישראל אחוז עצום מהאנשים שהיו אמורים לשמור על בידוד לא שמרו.
לא יודע מה רמת האכיפה בכרתים ובקפריסין, מה רמת האכיפה תהיה בעתיד הרלוונטי, ומה הסנקציות נגד אלו שמפרים את החוק ונתפסים.
-
כמה אנשים גרים קרוב לנתב”ג? לא כולנו גרים במרכז… ולכן צריך לקחת בחשבון את העלות של הבדיקות
-
@meravshe אמר:
כמה אנשים גרים קרוב לנתב”ג? לא כולנו גרים במרכז… ולכן צריך לקחת בחשבון את העלות של הבדיקות
מספר תושבי גוש דן בערך 4,000,000, אליהם צריך להוסיף ישובים סמוכים כמו לוד רמלה מודיעין שוהם וכו’.
אם המספר המדויק חשוב לך את יכולה לבדוק, אבל כנראה מדובר בלפחות מחצית מתושבי מדינת ישראל.
אני כתבתי
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
בנסיעה האחרונה שלי נבדקתי בנתב”ג, העלות היתה 48 שקלים. למי שנתב”ג קרוב מספיק – הרבה יותר זול.
את חושבת שההמלצה שלי לרוב תושבי המדינה (נניח בערך 5,000,000 איש) לא היתה במקומה? לא כדאי להם להבדק ב 48 שקלים?
-
עם הפרקים שיש כיום בכבישי גוש-דן, עדיף להבדק במקום הקרוב ביותר לביתך, נסיעה של שעה וחצי-שעתיים נסיעה *לכל* כיוון הם בזבוז זמן, כסף ועצבים(כרגע אין תחב”צ).
-
תודה רבה על המידע
-
-
בדיוק כרגע נכנסתי להעביר את הידיעה----
בדיוק הסיבה למה שווה עדיין להיזהר בהזמנות עתידיות.
(תכננתי על פאפוס לשבועות...יחכה לפעם אחרת כנראה).
-
הודיעו היום על סגר בקפריסין
לא חשבתי על עלות הבדיקות…