אירופה נפתחת מחדש-קיץ 2021-מי ולאן ניתן להכנס?! עדכונים מדוייקים לרוכשי כרטיסי טיסה-רגע לפני.
-
- כמו שצרפת סגרה את הכניסה אליה למעט צרפתים כך יכול להיות שאוסטריה (בדוגמה) תסגור את הגבול לשאר אזרחי האיחוד – כולל גרמנים, צ’כים, וכמובן כולל ישראלים בעלי אזרחות צ’כית. נפנוף בדרכון יעזור להפגת החום ונידוף הזיעה – וזהו.
- ישראלים רבים מעדיפים לא להוציא אזרחות נוספת מכל מיני סיבות, למשל אזרחות כפולה מונעת קבלת סיווג בטחוני מרמה מסוימת שהוא תנאי לכל מיני משרות ומקומות עבודה שמחייבים סיווג כזה, אזרחות כפולה יכולה ליצור חבויות מס וחבויות בגיוס צבאי למדינה זרה וכו’.
לא שדרכון זר הוא רע ולא ממומלץ אבל הוא כמו השדרוגים בדיון אחר, בדרך כלל הוא יתרון אבל לפעמים הוא אבן ריחיים שעדיף לוותר עליה.
-
לגבי סוגיות בטחונית, פחות חמור כיום.
הדבר החשוב בדבריך, זה שיש מדינות באיחוד האירופאי, שמחמירות עם אזרחיה שלה בכניסה וביציאה, יותר מדרכון של מדינות אחרות. בדיקות מיסוי, רכוש, ועוד.
לכן, לא ץמיד כדאי להכנס עם הדרכון של המדינה שלך למדינה עצמה באירופה.
-
התכנון הוא להיכנס לגרמניה לקן הנשרים ולאגם המלכים ולחזור באותו יום ואולי יום נוסף שם באיזור אבל אני רואה שהעלילה הולכת ומסתבכת….. לגבי דרכון אירופאי, אין לי כזה למרות שייתכן ויכולתי להוציא אחד ( ואולי די בקלות) -
@Roco אמר:
לגבי סוגיות בטחונית, פחות חמור כיום.
זהו המצב כיום, אפילו הזכות התאורטית לאזרחות שניה גם אם לא מומשה יכולה להיות מכשול, אבל לא איסור כמו עצם האזרחות הזרה.
אני מכיר אישית הורים שלא מוציאים אזרחות זרה לעצמם כדי שהילדים יוכלו לרשום שאין להם זכות לאזרחות שניה ושיוכלו לקבל את הסיווג הנדרש.
אזרחות שניה מונעת סיווג ביטחוני מעל רמה מסוימת – חד משמעית.
@Roco אמר:
כן, לא ץמיד כדאי להכנס עם הדרכון של המדינה שלך למדינה עצמה באירופה.
בישראל החוק דורש מאזרחים ישראלים להכנס ולצאת עם הדרכון הישראלי גם אם יש להם אזרחות נוספת,
אני לא מכיר את החוקים בכל מדינות העולם אבל יודע בהחלט שיש עוד מדינות שזו הדרישה שלהן. במדינות האלה זו עבירה להיכנס או לצאת עם דרכון זר. לא נראה לי שמצבו המשפטי של אדם שעבר עבירה (גם אם לא במודע) במדינה שהוא האזרח שלה אם יוסיף עליה עבירה של ניסיון התחמקות בכניסה עם דרכון זר.
לא מדובר רק על סיווג ביטחוני ומכס, למשל יש מדינות שאסור לאזרח ארופאי לסחור איתן ולישראלי אין בעיה, אני מכיר אישית אזרח אירופי ששימש בסך הכל נציג מכירות טלפוני של חברה גדולה והסתבך, רק בגלל שהוא בעל אזרחות כפולה. אם היה אזרח ישראלי בלבד הוא לא עבר שום עבירה ואף אחד לא היה מתייחס אליו.
בקיצור זה לא שדרכון זר דבר רע, בד”כ דרכון ארופאי זה מעולה, אבל לפעמים יכול להיות מאוד בעייתי ולכן לא מעט ישראלים לא מוציאים דרכון זר ולפעמים אפילו מוותרים על אזרחות זרה, עומר אדם ויתר על אזרחות אמריקאית לא בגלל מחאה נגד דונלד טראמפ.
@אסף-16 אמר:
התכנון הוא להיכנס לגרמניה לקן הנשרים ולאגם המלכים ולחזור באותו יום ואולי יום נוסף שם באיזור אבל אני רואה שהעלילה הולכת ומסתבכת…..
תראה זה לא שבלתי אפשרי אבל תקח בחשבון גם את הסיכונים.
אגב בגדול ביום בודד הייתי מוותר על קן הנשרים, לדעתי אתר די בינוני שחי מפרסום בגלל סרט של לפני המון שנים.
ואם מדברים על פרסום אז מכרות המלח בצד הגרמני פחות צפופים (הצד האוסטרי מפורסם יותר ונכלל בזלצבורגרקארד) ודי דומים מבחינת החוויה – הייתי גם וגם.
@אסף-16 אמר:
לגבי דרכון אירופאי, אין לי כזה למרות שייתכן ויכולתי להוציא אחד ( ואולי די בקלות)
אני מניח שעשית את השיקולים שלך, יש לך סיבה טובה וכמובן לא שואל מהי.
-
הייתי בעבר במכרה המלח שהזכרת ( הליין, נכון?), מה שונה בצד הגרמני?? אני זוכר שעוברים את הגבול בין אוסטריה לגרמניה בתוך המכרה , מעניין אם גם שם יש מחסום קורונה
ואם כבר קורונה, אז המכרה הזה נראה לי יפתח אחרון בתור שכן אין "חלל סגור" ממנו. -
@יונית אמר:
איטליה ….ובעיקר לציו ורומא במצב פחות טוב, שוקלים רוורס למצב “כתום” והחזרת מגבלות סגר.
לא מציעה להתחיל לרכוש כרטיסים בשלב זה.
מעניין שברגע שאיטליה הודיעה שהחל מה- 17.5 ישראלים לא יצטרכו להיות בבידוד, ישראל החליטה שהתחלואה שם עולה:
לפי הדשבורד של משרד הבריאות האיטלקי, יש ירידה במס’ החולים, בעיקר בלאציו(רומא).
ובלאציו:

-
באיטליה יש 23 אחוז מתחסנים לפחות במנה ראשונה, זה לא רע בכלל. כנראה איטליה תיהיה בקיץ הזה, המדינה האירופאית הבאה לביקורי ישראלים.
-
זה האחוז בחלק לא קטן ממדינות האיחוד
-
לפי מה שבדקתי, רב מדינות אירופה נמצאותב10 אחוזים. איטליה בין היחידות ב23 אחוז. אבל הכל יכול השתנות, מה שצריך לקבוע לדעתי את הבחירה במדינה אליה נוסעים, זה מה מידת ההתחסנות באותה מדינה, ולא מצב התחלואה באותו זמן. מדינה לא מוחסנת יכולה לחזור מהר מאוד להיות אדומה.
-
גם נורווגיה הולכת להיפתח בקרוב -
@אסף-16 אמר:
הייתי בעבר במכרה המלח שהזכרת ( הליין, נכון?), מה שונה בצד הגרמני?? אני זוכר שעוברים את הגבול בין אוסטריה לגרמניה בתוך המכרה , מעניין אם גם שם יש מחסום קורונה
ואם כבר קורונה, אז המכרה הזה נראה לי יפתח אחרון בתור שכן אין "חלל סגור" ממנו.החוויה כמעט זהה,
מגלשה, שיט בסירה קטנה ביציאה וכו’.
מה שונה? התור הרבה יותר קצר ואם ממילא מבקרים בימת המלכים המכרה בקרבת מקום.
לא יודע אם המכרה פתוח (האוסטרי או הגרמני), אני גם לא יודע אם הספינות בימת המלכים מפליגות.
-
אני שמעתי ממכרים שחיים ברומא (ישראלים לשעבר) כי יש עליה בתחלואה, מגמה להפוך לכתום (רק לא הבנתי אם כל איטליה או רק אזור רומא, ולכן מסייגת).
זה מהחיים שם.
כך שאני לא יודעת איך זה בהלימה עם הנתונים הבריאותים, או מה מודדים. זה רק הלך הרוחות שם, חוששים מחזרה לכתום (רק בהקשר החיים שלהם, החופש שיגזל שוב ובלי שום קשר לתיירות, ישראלים ובכלל)
-
@Roco אמר:
מה שצריך לקבוע לדעתי את הבחירה במדינה אליה נוסעים, זה מה מידת ההתחסנות באותה מדינה, ולא מצב התחלואה באותו זמן. מדינה לא מוחסנת יכולה לחזור מהר מאוד להיות אדומה.
חשוב גם זהות החיסון המבוצע. בסיישל למשל החיסונים הם לא של פייזר או אסטרזניקה, והתחלואה עולה למרות אחוז המתחסנים הגבוה. חוץ מזה, וריאנט מדבק וחסין בפני חיסון מסוים יכול לשנות לגמרי את התמונה גם במדינה עם שיעור חיסון גדול יותר (ו-23% חיסון זה לא באמת אחוז גבוה).
-
@Roco אמר:
מדינה לא מוחסנת יכולה לחזור מהר מאוד להיות אדומה
יש לא מעט מדינות שמעולם לא היו אדומות ויש בהן אחוזי חיסון מאוד נמוכים, כך שהן לא יכולות לחזור להיות אדומות.
מה שכן, אני בספק אם אותן מדינות יאשרו תיירות ישראלית.
-
@יונית אמר:
אני שמעתי ממכרים שחיים ברומא (ישראלים לשעבר) כי יש עליה בתחלואה, מגמה להפוך לכתום (רק לא הבנתי אם כל איטליה או רק אזור רומא, ולכן מסייגת).
זה מהחיים שם.
- משפחתי לא שמעה(או קראה) על עליה בתחלואה ברומא או בלאציו.
גם משרד הבריאות דיווח על ירידה בתחלואה בשבוע האחרון.
כך שאני לא יודעת איך זה בהלימה עם הנתונים הבריאותים, או מה מודדים. זה רק הלך הרוחות שם, חוששים מחזרה לכתום (רק בהקשר החיים שלהם, החופש שיגזל שוב ובלי שום קשר לתיירות, ישראלים ובכלל)
גם במשרד הבריאות חוששים שלאחר הסרת חלק מההגבלות, מעבר חופשי בין המחוזות וקצב החיסון שהתמהמה משום שהפסיקו לחסן ב"אסטרה זנקה" לזמן מה ויש מחסור בחיסוני "פייזר”, ייתכן שתהיה עלייה בתחלואה(כמו שהיה אצלינו), אבל בינתיים המצב ברומא טוב יותר מאזורים אחרים.
אולי זה עניין של אופי.
העיתוי של פרסום ההודעה בארץ נראה "מעניין”.
*למרות כל מה שכתבתי, גם אני לא הייתי אצה לרכוש עכשיו כרטיס טיסה.
-
גם דנמרק נפתחה כבר סגרתי טיול לשם בחודש הבא -
את מודעת להיבט הבדיקות?
PCR אחד לפני הטיסה (דרישת ישראל)
PCR עם הנחיתה בדנמרק (לא הצלחתי עדיין להבין מה לוח זמנים אפשרי, מה עושים עד קבלת התוצאה)
PCR לפני ההמראה לארץ בחזור (ישראל)
PCR עם הנחיתה.
וכן--זה אם את מחוסנת כמובן.
-
*המדריך יסדר(?), תמיד נוסעת בטיול מאורגן.
-
ברור שאני מודעת אבל יכול להיות שעד חודש הבא אני לא אצטרך לעשות בדיקות הכול יכול להשתנות -
פוסט זה נמחק!