ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אשמח לעצותיכם מסלול מעגלי ניו יורק הרים לבנים איתיקה ניו יורק

פורום צפון אמריקה
    אגם שאמפליין אית'קה אכדיה acadia np בוסטון ההרים הלבנים טיול שלכת לינקולן ניו המפשיר קייפ קוד
    5
    27
    6269
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ayut
      ayut נערך לאחרונה על ידי

שלום

אנו מתכננים לסוע עם שלושה בנים (22,17) בספטמבר לטיול בצפון מזרח ארהב 16 ימים. לפי המסלול הבא:

נחיתה בניו יורק יום התאוששות ויציאה לקייפ קוד

לינה בקייפ קוד 2 לילות 

נסיעה לבוסטון (אילוץ בשל יום כיפור) לינה 3 לילות

נסיעה לבר הרבור (ממליצים לסוע ישר או עצירות בדרך?)

לינה בבר הרבור 3 לילות פארק אכדיה. 

וכאן מתחילות ההתלבטויות שלי:

נסיעה להרים הלבנים איפה עדיף ללון בנורת קונווי או בלינקולן חשבתי על 2 לילות ולהמשיך לכוון סטו – כמה ימים מומלץ להשאר בסביבה של סטו?

המעבורת שחוצה את אגם שמפלין כרגע לא פעילה לפי מה שהבנתי מאתר שלהם אז לא יודעת אם לכלול את לייק פלסיד או לרדת ישר לאיתיקה יש לי כ5 ימים בין ההרים הלבנים לחזרה לניו יורק, וחשוב לנו לטייל באזור איתיקה ואגמי האצבעות.

יש אטרקציות מענינות לבנים בסביבה? (קצת לגוון ממסלולי ההליכה)

תודה רבה למגיבים.

מוני אנשיםטובים mayank דוקטור דו ליטל 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני @ayut נערך לאחרונה על ידי

@ayut

שלום

הבעת דעה-

1. לא הייתי נוסע ישירות מבוסטון לאכדיה אפשר להסתפק ב-2 לילות בפארק.
        2. אפשר לקבוע לינה בצד המזרחי של ההרים הלבנים נורת’ קונווי
        3. אפשר להגיע לסטו ללילה אחד ולמחרת עד להגעה ללייק פאסיד אפשר להשלים בסביבתה
        4. אין מה לדאוג בעניין המעבורת מברלינגטון כי בהנחה שבדרך ללייק פלאסיד בדרך כלל לוקחים את המעבורת משרלוט לאסקס על מנת להציץ/לבקר באוזאבל קאזם 
        5. לדעתי חובה להגיע ללייק פלאסיד ללינה וממנה חובה להמשיך בכיוון אגמי האצבעות דרך לב האדירונדאק וכביש 28 (אולד פורג’)

ayut תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים @ayut נערך לאחרונה על ידי

@ayut אמר:

נסיעה לבוסטון (אילוץ בשל יום כיפור) לינה 3 לילות

האילוץ של יום כיפור הוא כי יש שם משפחה שרוצים להיות איתה? קהילה יהודית?  חשוב בית כנסת? חייב להיות אורתודוכסי? כי רוצים אפשרות לשוטט ברגל? משהו אחר?

בבוסטון מחירי הלינה יחסית יקרים. זה מוצדק כדי לבקר בבוסטון, זה פחות מוצדק כדי לרבוץ בבית בלי לזוז. יותר מזה, בגלל המחירים הגבוהים אנחנו נוטים להתפשר בנושא המרחב האישי ולקחת חדר/יחידה קטנים באופן יחסי. אם ביום כיפור בעיקר רובצים בדירה אז אולי כדאי מקום לינה מרווח יותר? ואם מדובר על אפשרות לשוטטות ברגל אז אולי דווקא מקום קרוב לטבע שבו אפשר לשוטט לנשום אוויר יכול להיות מעניין?

בהחלט אפשר למצוא בתי כנסת גם בעיירות קטנות יותר בצפון מזרח, אם כי לא בדקתי את הזרם הדתי.

אני תוהה לגבי כיוון המסלול. האם נגד כיוון השעון זה טוב או שעדיף עם כיוון השעון. אין לי תשובה חכמה בנושא

אני תוהה מה היתרון ביום התאוששות בניו יורק בתחילת המסלול זו עיר יקרה עם עלויות לא זניחות של כניסה ויציאה מהעיר (מוניות). בנוסף יתכן שלשכור רכב במקום אחר עשוי להיות זול יותר או פשוט יותר.

מה בעניין לקחת טיסה נוספת מניו יורק? בגדול אני רואה טיסות לפורטלנד במחיר של 100 דולר לאדם. ואז אפשר להתחיל האכדיה ומשם לבוסטון. תלוי כמובן בשעת הנחיתה בארה”ב, אבל תוכלו להספיק לטוס לפורטלנד, לשכור רכב, ואפילו לישון מחוץ לפורטלנד. כל שעל הבוקר נוסעים לאכדיה.

ואם מקבלים את הרעיון שלי שכיפור לא חייב להיות בבוסטון אז אולי אפשר לטוס לכיוון אחר. אולי לרוצ’סטר,אולבני או ברלינגטון (בהתאם למסלול הרצוי).

שימו לב שעלות הטיסה מתקזזת בחלקה על ידי החיסכון ביום.

• ayut
            ayut @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

הי מוני תודה על תגובתך והערותיך המועילות.

היכן אתה ממליץ לקטוע את הנסיעה בין בוסטון לבר הרבור?

בהחלט אכניס את לייק פלאסיד לטיול – תודה.

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ayut
              ayut @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה רבה על תגובתך. האמת שלא חשבתי יותר מידי על כוון (נגד כיוון השעון או עם כיוון השעון) הטיול יש לכך חשיבות?

יום בניו יורק בתחילת הטיול מיועד להתאוששות ולהפגש עם משפחה.

השהות בבוסטון מבוססת על האפשרות להגיע לבית כנסת אם נחליט שנרצה, ושללא צמים תהיה אפשרות לצאת לטייל אבל הרעיון להגיע למקום יותר מרווח שאפשר גם לצאת לטבע הוא רעיון שמוצא חן בעיני -יש לך רעיונות?

אשמח לדעת.

תודה

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • מוני

@ayut

ראשית ,בדרך כלל אני מתייחס גם לכיווניות בתגובה להודעה על טיול בצפון מזרח בסתיו 

לא  התייחסתי הפעם כי לדעתי צדקתם בהחלטה על סדר היעדים שרשמת בהודעה הווה אומר עם כיוון

השעון, בהחלט מתאים לתאריכים היחסית מוקדמים בספטמבר ואם קצת אופטימיות אפשר יהיה לצבוע

קצת את המסלול בעיקר באדירונדק החל מלייק פלאסיד ועד אולד פורג’, בצבעים ראשוניים של שלכת ,אפילו בתחילת השבוע הרביעי

של ספטמבר.

מציע לאחר טיול לאורך החופים המפורצים האנכיים ,וחלק מהאופקיים של מיין להגיע ללינה באחת מהעיירות

רוקלנד>>רוקפורט>>וקמדן (עייר מפרץ הדגל באזור) https://goo.gl/maps/p8HFMLWUkK3dKPe4A

אם אכן תבחרו את המיתחם הנ”ל, אוכל להמליץ על לינה 4 מייל צפונית לקמדן –glenmoor by the sea

https://www.glenmoorbythesea.com/?gclid=CjwKCAjw1uiEBhBzEiwAO9B_HfeCP8fp6Ra7rzB7167EtTbXc3xpy4QJ_iQw13ja6tETUPBiYeCvlBoC7zIQAvD_BwE

מוני

• אנשיםטובים

@ayut אמר:

האמת שלא חשבתי יותר מידי על כוון (נגד כיוון השעון או עם כיוון השעון) הטיול יש לכך חשיבות?

החשיבות יכולה להתבטא בנושא השלכת שמוני הזכיר. אבל החשיבות יכולה להתבטא במה מסתדר לכם נכון יותר. אם ניקח את ההצעה שלי של טיסה אז עדי, לטוס לנקודה הרחוקה ביותר ולעשות את דרכם חזרה.

זה גם תלוי אם אתם רוצים את בוסטון גם כיעד בפני עצמו (בלי קשר לכיפור). אז יש הגיון מסויים בקר בבוסטון בהתחלה ובניו יורק בסוף (או הפוך) ולא שתיהן ברצף בסוף.

יום בניו יורק בתחילת הטיול מיועד להתאוששות ולהפגש עם משפחה.

מתוכנן גם ביקור בניו יורק בסוף? תוכלו אז להיפגש עם המשפחה?  או שזה חייב להיות בתאריך הזה? אני לא חושב שצריך “יום להתאוששות”. כן, היום הראשון קשה יותר, מספיקים פחות, ויש גם סידורים, אבל לא צריך להסחף בקושי שלו.

השהות בבוסטון מבוססת על האפשרות להגיע לבית כנסת אם נחליט שנרצה, ושללא צמים תהיה אפשרות לצאת לטייל אבל הרעיון להגיע למקום יותר מרווח שאפשר גם לצאת לטבע הוא רעיון שמוצא חן בעיני -יש לך רעיונות?

אין לי רעיונות קונקרטיים. תלוי גם מה הצרכים של הלא צמים. האם הם מטיילים ברגל? באוטו? מוכנים ללכת לאטרקציה קטנה כמו באולינג? אם מוכנים לנסוע באוטו או שאוהבים אטרקציות עירוניות פשוטות כמו הבאולינג שהזכרתי, אז הרבה עיירות בדרך יכולות לתת מענה. אם רוצים מרחק הליכה ברגל מטבע צריך לחשוב טוב יותר. בייחוד אם רוצים גם מרחק הליכה מבית כנסת וגם מרחק הליכה מאתרי טבע.

אגב, זה לא סתם שבוסטון יקרה. אם רוצים מרחק הליכה ממרכז העיר אז בוסטון הופכת להיות סופר יקרה. סוויטה של שני חדרי שינה יכולה להגיע גם ל 400 ו-500 דולר ללילה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • ayut

@מוני

תודה מוני לאור תגובתך הארכנו את השהות באזור לייק פלאסיד אולי נצליח להנות שם מהצבעים.

• מוני

@ayut

חג שמח

חייב התנצלות לגבי טעות רישום שלי והכוונה לכך

שכמובן כיוון התנועה הנכון שבחרתם(לפחות לדעתי),הוא נגד כיוון השעון ולא כפי שרשמתי

באחת התגובות שלי למעלה.

מוני

• מוני
                        מוני @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

הזדמנות להפנות לקוביות שבצד שמאל של הדף ואל דיווח שרשורי

של יורם על טיול סתיו מוקדם בספטמברhttps://community.lametayel.co.il/topic/20768/%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%9B%D7%A0%D7%95-%D7%91%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%9D

הם התחילו באורלנדו ,אפשר לגלגל עד להתחלה של המסלול שלהם מבוסטון.

מוני

מוני

ayut תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • mayank
                          mayank @ayut נערך לאחרונה על ידי

@ayut

מספר מחשבות:

למה לטוס לניו יורק ולא לבוסטון אם אתם לא מתכוונים להיות בניו יורק? לחילופין, אם טסים לניו יורק, הייתי ממליץ להמשיך באותו היום עם טיסה (קצרה) לבוסטון במקום לבזבז יום על מנוחה (פלוס השכרת רכב אני מניח) בלי להתקדם.

2 לילות בקייפ קוד זה בדיוק הזמן שצריך לטעמי.

אני מניח ש-3 לילות בבוסטון זה הלילה לפני ערב כיפור, ערב כיפור ומוצאי כיפור?

לגבי ההתלבטויות:

מאחר שאתם ממשיכים להרים הלבנים, אני מציע לעצור בדרך לבר הרבור ולא לנסוע ישר (זאת נסיעה של 5-6 שעות מבוסטון כולל עצירות), כי יש מה לראות באזור החוף (Nubble Lighthouse, אוגונקוויט, קננבאנקפורט, פורטלנד והתצפית הנפלאה מ-Mt. Battie וכל הנסיעה לאורך כביש החוף). ההמלצה שלי היא לישון בפורטלנד (אם בא לכם קצת עיר) או באחת מערי החוף בין פורטלנד ל-Mt. Battie. אנחנו ישנו בבלפאסט וזה היה נחמד מאוד. 

משם תוכלו להמשיך למחרת לאכדיה, לטייל ואז לישון שני לילות בבר הרבור. 

לאחר מכן, נראה לי הגיוני יותר לנסוע ולישון בקונוויי שני לילות ולמצות את ההרים הלבנים, שעשויים עוד להיות בשלכת. 

אנחנו הקדשנו לורמונט 3-4 ימים בטיול השלכת שלנו השנה. המעבורת שחוצה את אגם שמפליין עבדה נכון לאוקטובר האחרון. 

לא ברור לי מה מקור ההתעקשות על אית’קה ואגמי האצבעות. עידף לטעמי להקדיש יותר זמן לורמונט ולאזור של לייק פלאסיד.

ayut 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • דוקטור דו ליטל
                            דוקטור דו ליטל @ayut נערך לאחרונה על ידי

@ayut אמר:

נחיתה בניו יורק יום התאוששות ויציאה לקייפ קוד

מתי אתם נוחתים?

אם אחה”צ אז התארגנות על רכב יציאה לדרך ושינה איפשהו לקראת היעד נשמע הגיוני,

אם בבוקר אז אתם מתכוונים להגיע למנהטן לטייל או שזהו יום במלון?

האם אפשרי לקחת טיסת המשך לבוסטון? טיסה + המשך לבוסטון יכולה לעלות אותו הדבר כמו טיסה רק עד NY, לפעמים אפילו יותר זולה (כמובן לפעמים יותר יקרה).

תוכלו לטייל בבוסטון יומיים ורק אחרי כן לקחת את הרכב.

• ayut

@מוני 

תודה על תגובתך מוני הייתי קצת מנותקת ואני חוזרת שוב לענינים אעבור על הקישורים ששלחת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • ayut
                                ayut @mayank נערך לאחרונה על ידי

@mayank

כן, שלושה ימים בבוסטון הם בגלל יום כיפור. לגבי טיסות פנים קצת חששנו עם כל ענין הקורונה אם יהיו הגבלות. בינתיים נראה שרמת החיסונים באזור משתפרת אז נשקול טיסה.

לגבי הנסיעה מבוסטון לבר הרבור. חשבנו להפוך אותה ליום נסיעה וטיול לאורך החוף על מנת להגיע בערב לבר הרבור ולמחרת על הבקר לצאת לאכדיה. אני לא לגמרי סגורה על איך לתכנן את הביקור באכדיה מבחינת המסלולים. זאת המשימה כרגע.

מענין מה שכתבת על איתיקה ואגמי האצבעות חשבתי שזה אזור יפה ומיוחד אבל בהחלט עוד יכולים לשנות את המסלול.

תודה רבה!

• ayut
                                  ayut @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

נוחתים מוקדם בבקר אז נטייל קצת בעיר.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • דוקטור דו ליטל
                                    דוקטור דו ליטל @ayut נערך לאחרונה על ידי

@ayut

לדעתי כדאי לתכנן את היום כך שלא תכנסו עם רכב למנהטן.

באיזה שדה אתם נוחתים?

• ayut
                                      ayut @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

הי נוחתים בניו ארק וביום שיוצאים ממנהטן נקח את הרכב ונצא מהעיר

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • ayut
                                        ayut @mayank נערך לאחרונה על ידי

@mayank אמר:

לא ברור לי מה מקור ההתעקשות על אית’קה ואגמי האצבעות. עידף לטעמי להקדיש יותר זמן לורמונט ולאזור של לייק פלאסיד.

תודה!! בזכות ההערה הזו משנה את המסלול באמת מיותר לרדת עד לשם בטיול הזה. נשמור את אגמי האצבעות לטיול אחר.

• אנשיםטובים

@ayut

רוצה אולי להעלות תוכנית עדכנית ומלאה? כי הלכתי לאיבוד

לגבי היום הראשון – אם נוחתים בניו ארק לפנות בוקר (מטיסת הלילה) אז אני לא רואה שום בעיה לנסיעה ישירה לקייפ קוד, או לטיסה ישירה לפורטלנד, כתלות במסלול שמתאים לכם. באמת שנראה לי חבל להכנס לניו יורק. יותר מזה, שימו לב שלפחות במחירי טרום קורונה היה יותר זול לשכור רכב בניו ג’רסי מאשר בניו יורק, והיה גם יותר זול לשכור בבוסטון (לא בדקתי לגבי פורטלנד במקרה של טיסה לשם)

אז אלא אם כן חשוב לפגוש את המשפחה דווקא בתחילת הטיול – אני הייתי עולה ישר צפונה בדרך כזו או אחרת

• ayut
                                            ayut @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים 

זה המסלול, עדין לא סופי כי החלטנו לוותר על איתיקה לטובת עוד יום בהרים ואז נרד ליו יורק. 

יום 1 נחיתה ב NY משפחה

יום 2  רגיעה וטיול בעיר משפחה

יום 3 , נסיעה לקייפ קוד (5.5 שעות)

יום 4, קייפ קוד + לינה.

יום 5  נסיעה לבוסטון (כשעתיים נסיעה) 

יום 6 בוסטון משפחה

יום 7  לינה בוסטון.משפחה

יום 8  נסיעה לאקדיה (כחמש שעות נסיעה) בדרך נעצור לאורך החוף  מגדלורים וערי חוף נחמדות. בערב מגיעים לבר הרבור טיול בעיר ארוחת ערב ולינה.

יום 9 פארק אכדיה נתיעץ עם הרינג'רים בכניסה מה מומלץ. שקיעה בהר קדילאק.לינה בר הרבור. 

יום 10  פארק אכדיה התיעצות עם הרינג'רים (חלק מערבי פחות מתוייר ?) לינה בר הרבור.

יום 11 נסיעה לנורת' קונאווי (4 שעות). 

יום 12  הרים לבנים לינה נורת' קונוואי.

יום 13  נסיעה על 112 טיול באזור לינה בסטו

יום 14 אומגות/ פרק חבלים מעבר במעבורת ללייק פלאסיד.

יום 15  פארק אוסבול קזאם לינה בלייק פלאסיד. 

יום 16 לא סגור

יום 17 לא סגור

יום 18 חזרה לNY

יום 19  NY

יום 20 טיסה לארץ בערב

אני חורשת את הפורום לגבי אזור ההרים, אשמח להמלצות לגבי הדרך חזרה לניו יורק

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון