כרטיסי הנחות שוויץ
-
התחלתי לחפש ברחבי הפורום טיפים בכל נושא הכרטיסי הנחות בשוויץ, רכבלים רכבות ועוד והלכתי לאיבוד.
שני הילדים שלנו בני פחות מ-5.
עדיין הם צריכים את כרטיס הג’וניור?
נכנסתי לכל אתר בו אנחנו מעוניינים לעלות וחישבתי את עלות הרכבלים (ס י ו ט ) ואני תוהה , אין כרטיס שמשלב הכל וזהו?
יקר ככל שיהיה..?
לא כרטיס שנותן 50% …
משהו אזורי שתופס לכל הרכבלים , רכבות ואינו מוגבל בימים רציפים?
תודה

-
תבדקי את כרטיס הרכבת. זה כן לימים רציפים, אני לא מעודכן לגבי מינימום זמן.לילדים ונוער יש הנחות גדולות, אולי זה ישתלם.
-
בשוויץ יש מגוון עצום של אפשרויות עם כל מיני סוגים שונים של הנחות,
יש גם כרטיסים לפי אזורים, למשל אזור אינטרלקן,
המון עבודה למצוא את השילוב האידיאלי, אבל בגלל העלויות לדעתי שווה לעשות את ההשקעה. הנחה משמעותית בעליה ליונגפראו (למשל) זה ים כסף.
צריך גם לקחת בחשבון שכרטיס רכבות ורכבלים הוא לא רק לרכבות ורכבלים, הוא גם יכול להיות כרטיס לשיט על אגם.
אני לא מצאתי אתר בו אני מקליד את הפרמטרים שמעניינים אותי, הוא מנתח את הצרכים שלי ואת האופציות ונותן לי הצעה טובה בהתאם, אבל אתרים כמו זה
Grand Train Tour of Switzerland | Switzerland Tourism (myswitzerland.com)
מאוד עזרו לי.
אני חושב שההשקעה כדאית לא רק בגלל שיש מקומות שאי אפשר להגיע אליהם בדרכים אחרות אלא גם בגלל שרכבת היא דרך נהדרת לטייל עם ילדים צעירים,
במקום לשבת במתח ברכב ולקוות שכולם יתנהגו יפה אפשר לעשות בונדינג משפחתי ברכבת.
-
סוויס פאס Swiss Travel Pass | (swiss-pass.ch)
משלב את כל אמצעי התחבורה בשוויץ כולל מעבורות. יש גם כרטיס לימים לא רצופים. מומלץ לבדוק אפשרות אם כדאי בחלק מן הימים לשכור רכב, אולי ייצא זול יותר. לגבי העלויות כמו שציינת יקר רצח ,אבל זוהי שוויץ.
-
פוסט זה נמחק! -
אם זה כלכך מסובך והשוויצרים הם עם מסודר.. ייקים. אז אולי יש הגיון בכך.
אולי בעיניי המקומיים ההנחות הללו זניחות ומיותרות והם סוג של מלכודת תיירים ?
ברומא התנהג כרומאי.
כל יתר התגובה עוסקת בהעדפות אישיות ואינה רלוונטית לשאלה ומכאן נמחקה.
לא שהתוכן במה שנותר מסייע במשהו לשואלת.
-
שוויץ יקרה . זה ידוע.
הכרטיס שחוצה גבולות של קנטונים הוא כרטיס הרכבות -כלומר כרטיס 50%.
אפשר לקנות אותו (זול יותר) לימים רצופים או יקר יותר לימים לא רצופים.
השיטה לחשב את הכדאיות שלו-
מחירי הרכבלים ושיט ללא הכרטיס מול מחיר הכרטיס +50% תשלום לרכבלים.
מאד תלוי בכמה הטיול ממושך, כמה רכבלים מתכננים לעלות
להביא בחשבון כי לא כל הרכבלים נכללים בכרטיס ויש לבדוק מדויק מול המפה והרשימה.
להביא בחשבון שתוכניות משתבשות לא פעם בגלל מזג אוויר-כך שיכולים לתכנן 3 רכבלים והכרטיס משתלם,אבל בפועל אחד הימים מעורפל או גשום-ומוותרים על ההר, ואז הכרטיס לא משתלם כבר. ככל שהטיול ארוך יותר באותה נקודת לינה יש יותר גמישות בימים ואפשרות ניצול טובה יותר.
לגבי טיול רכבות- לדעתי, עם שני ילדים בני פחות מ5- עדיף לנסוע במכונית שלכם, עם לוח הזמנים שלכם, אפשרות לעצור איפה שרוצים,ללון איפה שרוצים והרבה גמישות. רכבת עם כל המרחב שבה-אינה מאפשרת גמישות. אפשר כמובן מקטע מסוים לנסוע ברכבת ולהשאיר את המכונית בתחנה -אבל כחויה של נסיעה ולא דווקא כשיטת התניידות ברחבי שוויץ.
-
מסכים עם הרוב,
לכן כדי למקסם את ההנחות ולהגיע למחיר הטוב ביותר האפשרי תנאי מוקדם הוא תכנון מסלול.
למשל אחד מהאזורים הפופולריים ביותר לטיול תוך שימוש בתח”צ שכוללת רכבות רכבלים וכו’ הוא אינטרלקן, מטיילים יכולים להישאר בו שבוע ויותר. בזמנו כשבדקתי היה הרבה יותר כדאי לאותם ימים לרכוש את הכרטיס המקומי (וגם בו יש מגוון אופציות) ולא כרטיס פדרלי של כל שוויץ.
בהמשך לדוגמה היה צריך להחליט אם רוצים כרטיס שכולל עליה ליוגפראו, שהיא מאוד יקרה, או כרטיס זול יותר שלא כולל את היוגפראו. צריך לדעת אם הפסגה מכוסה עננים או חשופה כי אם מעונן לא בטוח שהעליה כדאית.
הייתי גם בתקופה שהיתה בה הרבה רוח, המקומיים קראו לה פן (כמו שמו של המכשיר לייבוש השיער) ואז לא הפעילו את הרכבלים.
אז גם בתכנון יש פאקטור למזל.
מצד שני ברכישת כרטיס פדרלי חוסכים הרבה מחקר, קונים וזהו, פחות כאב ראש.
אז בשורה התחתונה, או תכנון טיול מראש ובעקבותיו מחקר מעמיק לסוגי הכרטיסים = חיסכון בכסף, או לותר בתכנון ולחסוך בזמן = עלות גבוהה יותר.
וכל אחד ומה שמתאים לו יותר.
-
תודה לכולם אחרי חישוב כנראה שעדיף פשוט לקחת את הכרטיס שנותן 50% הנחה והילדים גם ככה נכנסים חינם..
אנחנו לא מתכננים פסגות גבוהות יונגפראו או טיטליס פשוט כי מניסיון עבר של פסגות גבוהות אחרות העלות תועלת נמוכה..
הכוונה לא עלות כספית אלא נסיעה של שעתיים פלוס לכיוון כדי לצלם כמה פסגות זה היה קשוח לנו כזוג צעיר ואני מניחה שעם קטנטנים אפילו יותר.
אבל יש לנו המון רכבלים..בהמשך אני יעלה את התוכנית המתגבשת ל11 יום .. בתקווה שיהיו רק ימי שמש

-
אני בטוח שעזרתי לה. ואם פחות אז בטח לאחרים שגם נתקלים בסוגיה הזו.
-
יונגפראו יש שעשועי שלג,
הילדים בילו שם המון, גלשו בלי הפסקה על האבובים והמזחלות.
אהבו גם את פיסול הקרח בקרחון.
האם שווה את הכסף? החלטה סובייקטיבית
-
הייתי ביונגפראו ולא בטיטליס (שיקר, אבל קצת זול יותר מאחיו הגדול)
בשניהם יש אפשרות לראות שלג ואפילו לעשות מסלול הליכה בשלג (ביונגפראו זה לבקתת monach)
בשניהם (ולמיבט ידיעתי בטיטליס זה מפותח יותר) – ישנם שעשועי שלג (מזחלות וכדומה)
בשניהם יש מערות קרח כיפיות
אם השיקול הוא כספי – אז הייתי ממליץ לעלות על הטיטליס ולא לוותר (במידה ואפשר כמובן)
-
אם אתם מתכוננים לעלות לטיטליס בעונת הקיץ אז ככה.
העלות סבירה בהילט.
הסיכוי לשלג נמוכה . הייתי לפני שנתיים היה שלג מלאכותי שמיוצר עי תותחי שלג אחרת כבר היה נמס.
מאידך צארמט יותר רלוונטית באתרי הביקור הגבוהים שלה והיותה זולה יחסית.
וברור שהשלג והקרחונים הגבוהים מעל 3500 מטר באזור לא נמסים בקיץ.
-
לא האמת שהשיקול הוא בכלל לא כספי אנחנו כבר שם ויש כרטיס הנחה..
אבל הילדים שלנו קטנים..הקטנה פחות משנתיים.
מאמינה שהיו נהנים בשלג אבל גם ימצו מאוד מהר והאמת שהדרך ארוכה לי מדי (אהיה בחודש שמיני).
בקיצור זה מרגיש קצת מסע ליוגנפראו.
בטיטליס למיטב הבנתי לא תמיד יש שלג באוגוסט..יכולה לשמור כאופציה.
מערת קרח נעשה בקרחון רון..יהיו מזחלות..קורקינטים..
-
סליחה שאני שואלת, אבל משום מה זכור לי שחברות תעופה לא מעלות לטיסה החל מסוף חודש שביעי, אני טועה?
-
במיוחד עכשיו עם כל הבלגן של ביטוחים בקורונה, כדאי לבדוק שאת באמת יכולה לעשות ביטוח רפואי לחו”ל בחודש השמיני שמכסה גם את התינוק (לא רק אותך). ושימי לב לאותיות הקטנות, כי פעילויות שונות בשלג יכולות להיחשב אקסטרים בחלק מהחברות ואז אם אין לך הרחבה את לא מכוסה על תאונות במהלכן.
-
איפה יש מזחלות וקורקינטים ברון?
-
באיזה הר בוודאות יש שלג בקיץ?
-
-
מבחינה ביטוחית אין ביטוח מלא מבחינת חברת התעופה ניתן לטוס.