ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה למבינים בטיסות

פורום אירופה
    16
    101
    6895
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Roco
      Roco @dinz נערך לאחרונה על ידי Roco

@dinz

בעקרון חברות התעופה, מסתמכות על מידע רשמי שהשגרירויות מעדכנות.

זה גם עובד ככה במדינות אחרות. אם יש בעיה בהוראות של השגרירות באתר זו בעיה.

במהלך הקורונה, היו טיסות למעט יעדים ואנשים לקחו טיסת המשך דרך אתונה, כי היו טיסות לאתונה מתל אביב. 

ובאתר השגרירות לא נכתב במפורש שמי שטס בקונקשיין באתונה, לא מחוייב לבדיקת קורונה, אם מדינת היעד לא דרשה.

הדיילים בנתב"ג, לא הבינו את הדבר, עד שנכתב במפורש באתר השגרירות,  שלטיסות המשך לא נדרשת בכל מקרים בדיקת קורונה כמו לנכנסים ליוון, אלא לפי מדינת היעד. הדיילים עובדים לפי המידע הרשמי באתרי השגרירות. 

זה טוב לטס ולמטיס. מקור רשמי משותף שניתן להסתמך עליו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • משה 22
        משה 22 נערך לאחרונה על ידי

אופציה נוספת היא לעשות כמוני.

להכין 3 או 4 תוכניות טיול מובנות ומלאות לפי עונות ותאריכים רצויים. 

ואז להכניס למגירה.

בבוא הזמן שבוע לפני לסגור טיסה רכב ומלונות בחצי שעה באינטרנט.

בהתאם לתאריך שמסתדר.

לי יש עכשיו 4 תוכניות מוכנות לפי עונות לפרקי זמן 10 ימים ועד 16 יום.

להזמין 15 בתי מלון טיסה ורכב בהנחה ואתם סגוריח על חברות הטיסה הרכב והמלונות ולא מתחילים לבצע סקר שוק מתיש. זה לוקח חצי שעה עם קפה ועוגה.

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • דוקטור דו ליטל
          דוקטור דו ליטל @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz אמר:

@Roco

אני רואה את זה ככה:

אנשים שגמישים לנסיעה מתי שבא להם, ופחות משנה להם היעד,  ונוסעים לבד, עם חבר או בן זוג, פשוט לוקחים את הרגליים (ובדיקת הקורונה) ונוסעים.

אנשים שמוגבלים לטווח זמן מסוים בגלל עבודה או סיבות אחרות, נוסעים עם 3 ילדים, ומוגבלים ביעדים, הם אלו שחושבים שוב ושוב ומחשבים את הסיכונים כל הזמן...כי הסכונים שהם לוקחים הם הרבה הרבה יותר גדולים!

הכי קל להחליט שעוד שבוע אני נוסעת ליוון עם חברה. יאללה מזמינים כרטיס לטיסה שבטוח תצא לפועל כי היא כמעט מלאה, ועכשיו חודש מאי ואין סכנה שלא יהיה לי תור לבדיקת קורנה בזמן או שבגלל עומס הבדיקות לא תגענה בזמן, ובכלל כנראה שהמדיניות של מדינת ישראל וייון לא תשתנה עד שבוע הבא.

ומקסימום אם נצא חיוביים בבדיקה חזור נישאר במלון ונעבוד מרחוק, הכל יהיה בסדר.

אבל לא כולם יכולים להרשות את זה לעצמם!!

לא כל אחד יכול לצאת מתי שהוא רוצה, לא לכל אחד יש ילדים גדולים ועצמאיים או סבתא שמוכנה לשמור על הקטנים, לא כל אחד יכול לעבוד מרחוק.

לקבל החלטה ליסוע עוד חודשיים עם שלושה ילדים למשל, עם כל הסיכונים והעליויות הכרוכות בכך, זה ממש לא פשוט, ולא פלא ש’אנשים פה מחרטטים את עצמם לדעת’ כמו שצחצח כתב.

ברור שלכל אחד יש את הפרמטרים הספציפיים שלו שהופכים נסיעה לקלה או קשה יותר,

אבל תמיד היו פרמטרים כאלה. תמיד למי שהיו ילדים במערכת החינוך היה קשה יותר ויקר יותר כי היה צמוד ללוח חופשות משרד החינוך,

חופשת סקי להורים לילד בן שנתיים תמיד היתה אתגר – לפעמים בלתי אפשרית.

לא מדובר בנושא חדש לגמרי, פשוט יש אילוץ נוסף = תוספת על כאב ראש קיים.

וכמובן יש אילוצים שהם פחות משמעותיים אבל יש להם קידום מכירות יפה ונראה לי שהדיון עליהם חרג מרציונליות, כמו האפשרות להתדרדרות במצב בריאותי עוד לפני היציאה מהארץ או כשנמצאים בחו”ל,

האופציה להתדרדרות במצב רפואי (מחלה קיימת או פציעה וכו’) תמיד היתה קיימת אבל ככל שאני זוכר כמעט ולא ראיתי דיונים בנושא בפורום, פתאום יש קורונה ויש התפלפלויות על התפלפלויות ומבחינת חלק מהמשתתפים זו אפילו סיבה להמנע מנסיעה. משתתפים שלא נמנעו מנסיעה ליער השחור בגלל סיכון אמיתי להדבק במחלה מסוכנת שמועברת ע”י קרציה, לטוס לניו יורק גם כשאנשים נדבקו בחצבת, לחטוף אירוע לבבי בכל מקום בעולם, או שאיזה אוטובוס יעלה עליהם.

כך שלפעמים מדובר בקשיים ואתגרים אמיתיים ולפעמים ההתחשבות בחשש (האמיתי) נראית לי לא רציונלית בהשוואה לחשש דומה טרום ימי הקורונה.

dinz keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Roco
            Roco @משה 22 נערך לאחרונה על ידי Roco

@משה-22

זה בהחלט מודל טוב, אנחנו גם עובדים בהכנה מראש, רק שאת ההזמנות עושים בהתאם לתנאים, כאשר כשמתקרבים למועד, וזה אקטואלי, תשים לב שטיסות וחברות משתנים בהתאם למועד והעונה, וזה מצריך חיפוש מחדש של זמינות ויברות תעןפה, השאר בהחלט הגיוני. מלון ורכב וכו' נשקול גם אם המחירים מעט יותר גבוהים. 

ד.א. בטיולי עיר או אי ביוון, סופש ארוך וכו' לפעמיים כדאי לקחת נהג מונית מנוסה, עם מרצדס מפנקת, שיהיה גם מורה דרך לםינות קטנות ככה עשינו בקורפו, יומיים בעיר וסביבתה, וביומיים עם נהג מונית ממולץ, שקרע איתנו את האי, פגז. 

ההכנה מראש, לימוד המסלול האתרים, מידע נדרש, הם בעיני הבסיס להצלחת הטיול, כמובן, שצריך להשאיר גם מרווח לספונטניות, "זמן חופשי" או משבצות זמן לנסיבות בלתי צפויות חיוביות כמובן. 

כבר ציינתי באחת ההודעות הקודמות שלי, שגמישות ואפילו שינוי מסלול או מועדים, לרוב נותנים אקסטרה חוויה. 

ציינתי את המקרה שבחרנו ספונטנית להאריך ביום את החזרה מאתונה, דבר שנתן לנו זמן נוסף, החלטה של רגע, ואז צריך להחליט מה עושים, החלטנו לטייל בשכונה הישנה מתחת לאקרופוליס, ברטיבות של הגשם מאתמול, יום שימשי, אחרי יום גשום, וארוחת צהריים על מסעדת גג המלון וקצת קניות אחרונות, אמנם רק עוד 24 שעות, אבל שהיו מתוקות מעונג. 

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • dinz
              dinz @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

אתה צודק לגבי הקטע הרפואי, אני גם מרגישה שמאדירים את הסיכון הרפואי יותר מידי.

מכל החששות שלי לגבי לגבי נסיעה לחו”ל עכשיו, אני הכי פחות חוששת שנחלה בחו”ל ונצטרך להישאר שם עד ההחלמה.

אבל בקטע של נסיעות בטווח זמנים ספציפי  – מה לעשות שהסיכון הוא הרבה יותר גדול מהמצב הרגיל . זה לא רק עוד אילוץ נוסף של לבצע בדיקת קורונה.

לקבוע מעכשיו טיסות לעוד חודשיים זה הימור רציני. מבחינת צמצום טיסות ושינוי מדיניות של מדינת היעד או ישראל.

אפשר לנסות לחכות לשבוע לפני, אבל אז יתכן שהטיסות בטווח שאני צריכה יהיו מלאות.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • משה 22
                משה 22 @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

מה ??? יש מרצדס ביוון ???? חחח שוד ושבר.

חראם על המותג.

לא פלא שהמלונות בחול יותר זולים.

אני עכשיו במלון כלשהוא בתל אביב .. סתם ספונטאני עם אשתי 2 לילות .. מחירון מיניבאר..

מיים מינראליים 330 מל 32 שח.

מוגזים 28 שח.

ויסקי גרייגוס 115 שח.

קפה קר 42 שח. 

זה לא יקר ? 

לפחות המקלחת חינם ... חחחח

לפחות חסכתי חניה ודלק כי באנו במונית ספיישל.

• דוקטור דו ליטל
                  דוקטור דו ליטל @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz אמר:

אבל בקטע של נסיעות בטווח זמנים ספציפי  – מה לעשות שהסיכון הוא הרבה יותר גדול מהמצב הרגיל . זה לא רק עוד אילוץ נוסף של לבצע בדיקת קורונה. לקבוע מעכשיו טיסות לעוד חודשיים זה הימור רציני. מבחינת צמצום טיסות ושינוי מדיניות של מדינת היעד או ישראל. אפשר לנסות לחכות לשבוע לפני, אבל אז יתכן שהטיסות בטווח שאני צריכה יהיו מלאות.

אני עדיין מפעיל שיקולים דומים לתקופת טרום קורונה.

אם נותנים לי מחיר טוב אז אני קונה מראש, אם לא אז לא.

כמו שאמרתי היו לי 3 טיסות מתוכננות שבוטלו, שתיים מהן במחיר ממש זול של פחות מ 100 יורו לאדם, שתי טיסות בוטלו בגלל הקורונה ואחת בגלל המלחמה עם החמאס.

אמרתי לעצמי שבמקרה הכי גרוע אפסיד את הכסף, בתכלס קיבלתי את הכסף בחזרה – לא הפסדתי כלום.

עוד 2 טיסות יצאו אל הפועל, נסעתי ממש בזול ויצאתי מרוצה.

ככה שמבחינת מדיניות הסיכונים  שלי (שכמובן מחייבת רק אותי) אם נראה לי שיש סיכוי סביר שהטיסה תצא לפועל, בזמנים רגילים טיסה כזו עולה 400 יורו ויותר ואני יכול לקבל את הכרטיס ב 80 יורו – אני ארכוש כרטיס.

אם יבקשו על הכרטיס 300 יורו – לא קונה.

כי אני מוכן לסכן 80 יורו בשביל הסיכוי להרויח 320, לא מוכן לסכן 300 יורו בשביל הסיכוי של להרוויח 100.

כמובן שיש עוד שיקולים כמו הגמישות שלי.

כל אחד צריך לנהל את המדיניות שלו, אבל לדעתי הקורונה הביאה איתה גם הזדמנויות ולא רק סיכונים.

• keves160
                    keves160 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

האופציה להתדרדרות במצב רפואי (מחלה קיימת או פציעה וכו’) תמיד היתה קיימת אבל ככל שאני זוכר כמעט ולא ראיתי דיונים בנושא בפורום, פתאום יש קורונה ויש התפלפלויות על התפלפלויות ומבחינת חלק מהמשתתפים זו אפילו סיבה להמנע מנסיעה. משתתפים שלא נמנעו מנסיעה ליער השחור בגלל סיכון אמיתי להדבק במחלה מסוכנת שמועברת ע”י קרציה, לטוס לניו יורק גם כשאנשים נדבקו בחצבת, לחטוף אירוע לבבי בכל מקום בעולם, או שאיזה אוטובוס יעלה עליהם. כך שלפעמים מדובר בקשיים ואתגרים אמיתיים ולפעמים ההתחשבות בחשש (האמיתי) נראית לי לא רציונלית בהשוואה לחשש דומה טרום ימי הקורונה.

אם נוסעים לארץ שבה תחלואה גבוהה מאוד, או בתחילת המגיפה כשלא היינו מחוסנים ורב היה הנסתר על הגלוי, אז לגמרי הנושא של לחלות בחו”ל היה השיקול העיקרי בעיניי. כמובן שאם נוסעים כמחוסנים לארץ עם נתוני תחלואה מינימליים אז המצב טוב בהרבה. הרי גם אם הודו מכניסה תיירים (אין לי מושג), מי מאיתנו היה שוקל לנסוע לשם עכשיו?

אגב, גם לגמרי לפני הקורונה כששקלתי לנסוע (או בני משפחתי שקלו) תוך כדי שיש פציעה או מצב רפואי, השיקול של התדרדרות המצב בחו”ל היה הראשון בצמרת השיקולים, ואם הוחלט בכל זאת לנסוע (למשל כשהיה מדובר במקרה חירום) אז עשינו סטאז’ בהתאם על הביטוח ומה הוא כולל ומכסה. 

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

אתה מדבר על ניהול סיכונים – ואני בהחלט מסכים עם המדיניות שאתה מדבר עליה.

אני טסתי לסיישל עוד לפני שהחיסונים היו זמינים כי באותה תקופה כמעט ולא היתה קורנה בסיישל, הנוסעים עלו למטוס אחרי בדיקת PCR כך שהיה סיכון נמוך שמי מהם היה חולה, 

המחירים היו מעולים לעומת תקופת טרום קורונה,

אז מבחינתי היה כדאי.

במסגרת השיקולים שלי אני מסכים עם שקד שמסבירה שבמדינה ששרותי הבריאות שלה כורעים תחת קורונה משתוללת גם אם התייר יהיה מחוסן וגם אם יש לו ביטוח בריאות מעולה וגם אם הוא נזקק לשירות שאיננו בגלל קורונה (שבר רגל?) – יש סיכוי גבוה שהוא לא יוכל לקבל טיפול רפואי כי לא יהיה צוות ומתקן פנויים לטפל בו.

אז להודו עכשיו לא הייתי נוסע, לא הייתי מרגיש בטוח. לעומת זאת לונדון כבר יכולה לבוא בחשבון – אם יהיו מחירים ממש טובים.

• dinz
                        dinz @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

הרגע אני רואה באתר של KLM בסוג של דף אינפרומציה על הקורונה:

are you traveling from a safe country?

You do not need to show a negative test result when you’re traveling to the Netherlands from a safe country. You are also not required to self-quarantine when you arrive in the Netherlands.

אפשר לראות את זה בדף הזה: (צריך לגלול קצת למטה לחלק שתחת travel advice and entry requirements)

https://www.klm.com/travel/us_en/prepare_for_travel/up_to_date/flight_update/index.htm

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • יונית
                          יונית @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

אכן--- לפי מה שכתוב היום גם בשלטונות הולנד אין צורך בבידוד או חיסון כדי להיכנס.

אבל...הפתעה… אחרי 4 ימים של חיפוש מצאתי את ההצהרה הרפואית שכן צריך למלא 24 שעות לפני כניסה להולנד--- ולא, זה לא פורסם בשום מקום.

כשאהיה מול המחשב- אנסה להעביר קישור.

dinz Roco 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • dinz

@יונית

נכון, זה לא פורסם, מצאתי את זה בעמוד הזה של האתר הרשמי של הולנד, אך המסמך לא נפתח:

https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/documents/publications/2020/07/07/information-for-passengers-flying-to-and-from-the-netherlands

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • Roco
                              Roco @יונית נערך לאחרונה על ידי Roco

@יונית

ממה שהבנתי חברת התעופה, פועלות לפי מה שכתוב באתר השגרירות של אותה מדינה, או באתר הרשמי של אותה ממשלה, כמו  בריטניה למשל. 

בפרסומים בישראל נכתב שהולנד ובלגיה מאפשרת כניסה ללא בדיקה ללא חיסון. 

הבעיה שאם לוקחים ילד לא מחוסן, גם אם הולנד מאפשרת לו להכנס, לנתב"ג הוא חייב, להגיע עם בדיקת קורונה שלילית.

חשבנו על פתרון, לעשות בדיקות קורונה רגילות במתחמי קורונה בארץ, התשובות ניתנות לתת להדפסה באתר קופת החולים. זה מתאים רק ליציאה מישראל, לשלטונות מישראל, זה ללא עלות. 

כיוון שבהלונד ובלגיה אין צורך להציג תעודות חיסון עם מספר דרכון. 

מה דעתכם?

• יונית

@dinz

מנסה לסייע- כי מצאתי אותו כאן אבל לא מוצאת שוב

לכי לשורה הזו

Download 'Intake health statement travelers; printable (Dutch) '

נפתח לך טופס בהולנדית-- ואיזה מזל שאלו מילים פשוטות יחסית

1. האם יש אבחון של מישהו מהנוסעים עם קורונה
                                  2. האם ב10 הימים האחרונים היית במגע עם מישהו חשוד בקורונה
                                  3. האם ב24 השעות האחרונות סבלת מסימפטומים של :

חום

שיעול

נזלת

כאב גרון

קוצר נשימה

2. מספר הטיסה

מספר מושב

שם

תאריך לידה

3.אמיתות ההצהרה- תאריך ושעה ואז חתימה.

את הטופס יש להדפיס בשני עותקים או להביא אותו על הסלולרי

חובה להזמין את מקום הלינה מראש- אם אין הוכחת מגורים יכולים לפסול את הכניסה.על זה יש עוד דין ודברים.

aljaje dinz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • aljaje
                                  aljaje @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

יש באנגלית, מתוך הדף הזה – בChecklist for travel to the Netherlands.

4. Health declaration for air travel

If you are travelling by air you must fill in a health declaration and carry it with you. Some airlines allow you to complete this health declaration digitally when you check in.

• dinz

@יונית

יונית הרבה תודה! ישבת לתרגם את הכל…

הורדתי לי את הטופס ושמרתי.

נראה אם יצא לפועל...בנתיים המחירים של היום הספציפי שאני צריכה לטוס הם בשמים!!! 700 דולר לכרטיס.

המחיר בימים אחרים הוא כמעט חצי. ואין מצב שאטוס יום לפני...(יש לי חתונה שאין מצב שאעדר ממנה...ויום אחרי גם לא רלוונטי לי כי מוזמן לי כפר נופש עוד משנה שעברה והכניסה לכפר הנופש היא רק ביום שני..)

האם יתכן שהחיפושים החוזרים ונשנים שלי על התאריך הספציפי הזה (19.7) העלו את המחירים? וזאת למרות שגלשתי דרך גלישה בסתר? ואם כן איך אפשר לפתור את העניין??

יונית אסף 16 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • יונית

@dinz

לפעמים יותר “כלכלי” להיכנס לכפר הנופש יום אחרי ו”להפסיד” יום, מאשר לשלם 700$ לכרטיס.

האם בדקת בכמה חברות תעופה ? 

dinz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                      • אסף 16
                                        אסף 16 @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

מה הכוונה גלישה בסתר? אם אני נכנס לאותו אתר כמה פעמים ו”מתעקש” על תאריך מסוים, אז המחיר קופץ לאחר כמה ניסיונות??

• Roco
                                          Roco @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי Roco

@אסף-16

ברור שקופץ.

עדיף לחפש בכמה מנועים, ואז להכנס בנפרד לחברת התעופה עצמה ולעשות את ההזמנה ישירות אצלם ולא דרך סוכן. אינטרנטי, שאין איך לדבר איתו במקרה של בעיה. 

אסף 16 שמחת הפרטים הקטנים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • אסף 16
                                            אסף 16 @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

תודה .   ומה עם חברות התעופה?  שם אין רכבת הרים כזאת?

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 4 / 6
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון