קליפורניה, קיץ 2021 - אפשר כבר לנסוע?
-
הי,
בהמשך לשרשור ארוך (שכבר ננעל) שהיה לי פה לפני כמה חודשים בנוגע לטיול בקיץ לקנדה וארה״ב
מדובר בטיול שרובו הוזמן כבר בסוף שנה שעברה, הרבה בזכות המון עצות טובות בפורום שעזרו לי להתכוונן. בינתיים הטיול עבר כמה שינויים – הגדול שבהם הוא שקנדה ירדה (המסלול עם יונייטד ״לא יציב״ וכבר שינו/ביטלו לי שלוש פעמים טיסות, כך שבסוף החלטתי לוותר ולהוריד) ונשארנו אך ורק עם קליפורניה, שם יש טיסה ישירה לסן פרנסיסקו שהסיכוי שתתבטל קטן.
זה המסלול העדכני:

עד כה, כל מה שהזמנתי (טיסות, רכב ומלונות) הוזמן עם אפשרות ביטול, מתוך הבנה שאני ״מהמר״ הרבה חודשים קדימה ולא יודע מה יהיה בקיץ.
הגדרתי לעצמי שיש 2 קריטריונים קריטיים שצריכים להתממש לפני שאני ממשיך בהזמנה (שריון אטרקציות) ומשקיע כסף שהוא non refundable:
- מתאפשרת כניסת ילדים לא מחוסנים ללא בידוד לסן פרנסיסקו.
- מספיק אטרקציות (בפרט דיסנילנד) נפתחו.
עושה רושם ששני התנאים כבר מתממשים, ולכן אפשרי לנוע קדימה ולהתחיל לשריין אטרקציות...
הערכתי היא שמצב הקורונה בשליטה בקליפורניה והמצב מספיק טוב כדי לנסוע כבר עכשיו, ובחודשיים הקרובים רק ילך וישתפר (ממה שנאמר לי, באמצע יוני צפוי ״קליק״ נוסף בחזרה של המדינה לשגרה). יש מסעדות, והרבה מהאטרקציות פתוחות.אבל היות ומדובר בלא מעט כסף שהוא non refundable, חשבתי לבדוק שוב בפורום לראות אם יש איזה סיבה שפספסתי שכדאי בגללה לחכות עוד קצת ולראות – משהו שטרם חזר למצב סביר ושיכול לקלקל מאוד טיול שכזה.
ובכלל, מהן האטרקציות שלדעתכם כדאי מאוד להזמין מראש (מתוך חשש שלא יהיה מקום) – אני כמובן מעדיף להמתין עם ההזמנות כמה שיותר מאוחר אבל לא רוצה לפספס.
אשמח לתגובות.
-
למה ללכת לגן החיות פעמיים? בכלל לטעמי זה יותר מדי זמן בסן דייגו.
-
תודה. זו טעות בקובץ. באוופן כללי אין להתייחס יותר מדי לתכנים בכל מקום (אלה רק רעיונות ונקודות שלא אשכח). השלד החשוב הוא מקומות הלינה, זה מה שהוזמן.
בהתאמה, אין טעם לתת בשלב זה הערות בסגנון ״יותר מדי זמן במקום X״, היות ואיני מתכוון לשנות את תכנית הלינה. גם ככה כבר לא קל למצוא מקומות טובים ללון.
-
אם לא רוצה עצות על המסלול, ויש מה להעיר, אז מה מטרת השאלה שלך? בכל אופן, תבדוק את עניין דיסנילנד, כשבדקתי לפני שבוע היתה כניסה לתושבי קליפורניה בלבד. בנוסף, אני חשה צורך להגן על חברת יונייטד. הבעיה בטיסות לקנדה אינה יונייטד אלא קנדה עצמה, אין כניסה לתיירים לקנדה ולפי מה שקורה שם גם לא תהיה כניסה כזו בקרוב.
-
הי,
שמחה לשמוע שיש עוד “מטורפים כמוני”.
בינתיים דיסני נפתח לתושבים מחוץ לקליפורניה (מה 15.6), אבל יוניברסל ו sixflag עוד לא.
שים לב למחירים המטורפים של פארקי חבלים בארה”ב (50-70 דולר לאדם...).
לא חושבת שיש משהו שצריך לקנות כ”כ הרבה זמן מראש חוץ מכרטיסים להופעות.
שיהיה לנו בהצלחה
-
אז לא להעיר על המסלול?
קליפורניה נפתחת בצורה לא רעה אבל במגפה כמו במגפה אי אפשר לצפות את העתיד. נכון לעכשיו המצב נראה אופטימי, אבל אם יגיע איזה וריאנט הודי שיעלה את התחלואה, לא יהססו לסגור.
לאלקטרז צריך להזמין כרטיסים מראש.
כשתרצה הערות, תעדכן. ומלונות תמיד אפשר למצוא, למעט אולי בתוככי הפארקים הלאומיים שאתם גם ככה לא מתכננים עליהם.
-
תודה למגיבים.
לא התכוונתי להעליב אף אחד בנוגע לעצות.
התכוונתי לומר שהמסלול (קרי: מקומות לינה) כבר סגור ואני לא רוצה לשנות אותו. ברור שניתן תמיד למצוא מלונות אבל אני משתדל לישון לא בחדר מלון רגיל (שכולם ביחד) אלא בדירות עם 2 חדרי שינה, או לפחות חדר שינה אחד נפרד מהסלון. כאלה לא פשוט למצוא, והמחירים עכשיו כבר גבוהים משמעותית ממה שהיו לפני מספר חודשים ולכן מעדיף שלא לעשות שינויים בתכנית הלינה.
מה שכן פתוח זה מה עושים בכל לוקיישן (כמה מתרחקים בטיולי כוכב, מהן האטרקציות וכו׳), אבל למעשה גם לא על זה שאלתי… (כבר הגיבו לי בשרשור הקודם בשלל רעיונות).
מטרת השאלה עכשיו היא מאוד פשוטה: לברר האם ישנן סיבות שאני לא מכיר שיכולות לפגוע משמעותית בחווית הטיול ולכן כדאי להמתין ולראות אם נפתרות.
עד לפני מספר שבועות, היתה חובת בידוד ודיסנילנד היה סגור.
זה השתנה לאחרונה, ולכן החסמים שהגדרתי לעצמי הוסרו לכאורה.
אני רק רוצה לברר האם יש חסמים אחרים שאני לא מודע אליהם וכדאי לקחת בחשבון לפני ש״מתחייבים״ לטיול.
סתם, למשל משהו שחשבתי עליו אתמול ויכול להחריב לגמרי את הטיול זה השריפות. הבעיה רק שאי אפשר לחזות אם יהיו או לא, ולכן אין טעם להמתין… אבל זו סתם דוגמא. אני בעיקר מוטרד ממגבלות שקשורות לקורונה שאני לא בהכרח מכיר.
-
גם מגבלות שקשורות לקורונה אי אפשר לחזות. דברים יכולים להשתנות עד שתיסע גם לטובה וגם לרעה. לכן בעיר שכל כך נסמכת על אטרקציות בתשלום אם יהיה שינוי לרעה אתה בבעיה, וגם ככה יש לך יותר מדי זמן בסן דייגו מכדי למלא את הימים בעיניי.
-
משהו אחד שקצת פחות מסתדר לי בתוכנית – בדיקת הקורונה בלוס אנג’לס ממספר סיבות:
- הבדיקה חייבת להעשות עד 72 שעות לפני הטיסה כלומר הכי מוקדם שאתם יכולים לעשות את הבדיקה זה 15:45 ביום שני ה-16.7 – נופל לכם באמצע היום.

- הנסיעה מסן דייגו ללוס אנג’לס עוברת ‘דרך’ אנהיים והיא בדר”כ מאוד עמוסה(בשני הכיוונים) כך שאם תעשו את הבדיקה בלוס אנג’לס תבלו את רוב היום של ה-16/7 באוטו ובעמידה פקקים.
ההצעה שלי היא לבדוק אפשרות לבדיקת קורונה באנהיים.
ובנוגע לשינוי לינות – אני מבינה את הרצון ללינה שמתאימה לכם ‘בול’. אני חושבת ששווה לכם כן קצת לעשות חשיבה מחודשת ולבדוק איזה לינות אחרות זמינות כדי למקסם את המסלול שלכם. יכול להיות שהשינוי בעלות יהיה בסה”כ כמה מאות דולרים אבל העלות של חוויה יותר טובה ושוב, ניצול מיטבי של הימים שלכם שווה את ההשקעה הנוספת של כסף וזמן.
אביה
- הבדיקה חייבת להעשות עד 72 שעות לפני הטיסה כלומר הכי מוקדם שאתם יכולים לעשות את הבדיקה זה 15:45 ביום שני ה-16.7 – נופל לכם באמצע היום.
-
מבין שאי אפשר לחזות. השאלה היתה לגבי מגבלות קימות שאני אולי לא מודע אליהן.
מעלה נקודה חשובה לגבי הבדיקה. 15:45 לא שעה אידיאלית אבל אני יכול להיבדק גם בשעה מאוחרת יותר אם אמצא מקום שפתוח למשל עד 19:00.
צריך לחשוב איפה הכי טוב להיבדק – לוס אנג׳לס, אנאהיים או אולי בכלל סן דייגו.
את מדברת על ״ניצול מיטבי״ של הימים – מה היית משנה?
היו עוד שהעירו לגבי סן דייגו. אדגיש שזה מגיע אחרי שבוע די אגרסיבי של נסיעות, במהלכו מחליפים מלונות כל יום-יומיים… סן דייגו שם כדי להירגע קצת, להרגיש שיש בסיס קבוע ולקחת אוויר לפני הטירוף של דיסני.
הכוונה היא לא לגדוש את הימים בפעילות אלא להיפך. קצת להוריד הילוך.
לא הייתי שם אבל להבנתי זו עיר יפה ונחמדה שכיף לשהות בה, בטח אם לא מתעקשים רק על אטרקציות tier 1.
-
@ערן77 אמר:
היו עוד שהעירו לגבי סן דייגו. אדגיש שזה מגיע אחרי שבוע די אגרסיבי של נסיעות, במהלכו מחליפים מלונות כל יום-יומיים… סן דייגו שם כדי להירגע קצת, להרגיש שיש בסיס קבוע ולקחת אוויר לפני הטירוף של דיסני. הכוונה היא לא לגדוש את הימים בפעילות אלא להיפך. קצת להוריד הילוך. לא הייתי שם אבל להבנתי זו עיר יפה ונחמדה שכיף לשהות בה, בטח אם לא מתעקשים רק על אטרקציות tier 1.
סן דייגו (טרום קורונה) זה יעד נהדר ובהחלט מתאים לכמה ימים רגועים.יחד עם זאת אני חושב שאפשר גם להתמקם באיזור דיסני לשבוע שלם שלא חייב להיות בטירוף. מאיזור דיסני אפשר לנסוע ליעדים שונים בדרום לוס אנג’לס ובהחלט אפשר למצוא במרחק נסיעה סביר הרבה אטרקציות קטנות ונחמדות ולא מאד מחייבות, כולל למשל שייט לווינים, או האי סנטה קטלינה. אם מתמקמים באיזור לכמה ימים טובים אז אפשר למשל לרווח את שני הפארקים של דיסני כל שהם לא יום אחרי יום.
ואפשר אפילו לשקול להגיע לגן החיות של סן דייגו בגיחת יום מאיזור דיסני. בגלל שזה גן חיות ולא פארק שעשועים אז מדובר על יום פחות ארוך ולכן גיחה יומית אפילו עם נסיעות היא אפשרית.
היתרון למיקום אחד הוא תחושה של טיול כוכב (כמו באירופה) עם גמישות בימים (עד כדי קורונה והזמנת מקומות מראש)
-
שקלנו את זה, והחסרונות לטעמי עלו על היתרונות.
להתמקם באנאהיים משמעותו:
- מזג אוויר חם משמעותית מסן דייגו.
- לפספס את סן דייגו ״העיר״, היות ומקסימום נעשה גיחה ליום אחד. הגיחה תהיה מלווה בנסיעה ארוכה הלוך וחזור.
- הרבה מטיולי הכוכב שהזכרת מלווים בנסיעות של שעה ויותר (ולו רק בגלל התנועה הערה בלוס אנג׳לס).
- המלון שלנו באנאהיים נבחר כך שהוא ממש על הכניסה לדיסני, ובהתאם הוא הרבה פחות נוח מהדירה בסן דייגו.
-
הי,
סן דייגו – ממליצה מאד על ביקור בנושאת המטוסים Midway וביקור ב- old town san diego. שעתיים שלוש בכל אתר, אפשר לשלב ביום אחד.
תיהנו