לונדון-היעד המחוסן -קיץ 2021-הבירה האירופאיית נפתחת-עדכונים !
-
המחירים בישראל זולים מאוד וכנראה לא השתנו.
לחזרה מיעד כמו יוון וקפריסין זה לא הוצאה יוצאת דופן.
בבריטניה זה מורכב יותר, יש צורך בבדיקה בהלוך גם למחוסנים !!!
בדיקה נוספת בכניסה דיי2-50פאונד-240שח בערך.
ובדיקה בחזרה לישראל 100פאונד 450 שח.
בריטניה מאפשרת לישראלים להכנס ללא בידוד אבל בקרת הקרונה בעצם דומה לישראל ודי מחמירה.
כמו שאומרים החברה,
הבדיקותזה סך הכל-" אלפיה" לאדם. חחחח

-
אני שוב מזכירה שלא כולנו גרים ליד שדה התעופה ולכן עבורי בדיקה תעלה כ300 שקל לאדם ואנחנו נהיה שלושה. כבר 900 שקלים. אחר כך בבריטניה בדיקה כשמגיעים ובדיקה לפני שטסים זה מעל 2000 שקלים לשלושה. כלאמר משהו כמו 3000 – 3500 רק הבדיקות. די יקר הייתי אומרת. לי אין עץ כסף בחצר (לימון כן , כסף לא..) ולכן תוספת כזו היא משמעותית. מי שזה זניח בשבילו שיהיה לו לבריאות..
-
הבנתי ש”ביקור רופא” בודקים תמורת 100 שקלים ויש להם פרישה כלל ארצית, יותר יקר מ 45 שקלים אבל עדיין לא בשמים.
מקווה שהבנתי נכון
-
תודה – אבדוק את זה.
-
הבדיקות בארץ זה החלק הזול בעלות הבדיקות לטיסה ללונדון. החלק היקר זה הבדיקות שם, דיי2, והבדיקה לפני החזרה לישראל.
אחת החברות שמבצעות את הבדיקות באנגליה, שמופיעה ברשימה הרשמית של ממשלת בריטניה, בקישור של אתר טיסות סודיות, שמציעה עיסקה של בדיקת דיי2-ובדיקה לקראת טיסה במחיר מוזל.
עדיין, זה בדיקת דיי 2- עולה 50 פאונד לאדם.
ובדיקת טרום טיסה מאנגליה, 100 פאונד לאדם.
זה לא זול למשפחה.
-
כשאני חושב על העלויות של הבדיקות אז אולי אם חלק מכובד מזה חוזר לקופה הציבורית אס זה שווה כל מיל.
הרי כל המדינות ספגו הוצאות ענק בטיפול במגיפה ועכשיו אם אפשר טיפלה להתקזז מה נורא בזה ? הרי אנו מדברים על מותרות לא כופים עלינו לטוס.
חישוב פשוט של 100 שח לאדם בישראל כפול 100000 נוסעים שזה ממש לא קצהו של כמות היוצאים וחוזרים ליממה בחודשי הקיץ זה יכול להחזיר עשרות עד מאות מיליונים לקופה .
אפשר לראות זאת כתרומה לכלכלה .
אני בטיח שבמדינות אירופה שמשלמים הרבה יותר. מקבלים זאת באהבה.
תחשוב על זה בלי שיקולים מפריעים ותראה שיש הגיון מאחורי זה.
-
-
לא שמעת ממני לאורך כל הדיון שום תלונה על נושא הבדיקות בארץ. להיפך טענתי שאין בעיה שהמדינה תגבה סכום סביר דרך הסדר עם הקופות ובתי החולים, עם תקרה מקסימלית.
אלא שבהתחלה זה היה הכל במסגרת פרטית במחירים גבוהים.
דווקא ההסדר החדש הוא בהחלט סביר. טענתי שהמערכת הציבורית צריכה לתת שרות כמו בדיקת הדמיה ובדיקת מעבדה מיוחדת.
לכן אין כל בעיה.
-
-
-
-
סבבה.
רק שזה גם לא יכול ליפול על קופות החולים. לפחות לא הכל.
אנחנו הציבור חייבים לעזור ולתרום גם.
אולי אפילו מילווה מרצון לשנתיים שלוש וזה גם ירים את התיירות בארץ ותיירות החוץ.
דוקא הבדיקה שעושים בחול לפני החזרה אינה ברורה לי היות שיש בדיקה בנתבג מיד בנחיתה.
אפשר אולי לחייב כל נוסע נכנס לארץ שלא יבצע בדיקה בחול לפני הטיסה חזרה לעבור בדיקה מהירה בנתבג ובזמן הזה 4 שעות ימתין בשטח השדה בשטח מיוחד. זה יתן אופציות נוספות.
-
ואם לדוגמא בדיקה כזו בלונדון עולה מאה פאינד אז בישרעל בנתבג זה יהיה בסכום שויה ערך .. המדינה יכולה להסכים כי זה גם יזרים יותר כסף למדינה וכך כולם יהיו מרוצים. ונוכל סוף סוף לטוס.
-
משה, לא אמרתי שזה יפול על קופת חולים, בסך הכל אמרתי שזה שרות רפואי שצריך להיות מוסדר לאזרחים, בצורה של נגישות סדר ויכולת לבצע את הבדיקה בנוחות. כלומר באמצעות מערכת הבריאות מסובסד או לא, בסך הכל כפי שאנחנו רואים, מדובר בתשלום קטן וזול לטסים.
לכן מרגע שהסדירו את התהליך בנתב"ג ודרך גופים שעובדים עם הקופות, בתי חולים וכו' העניין סגור.
אין משמעות לסכומים בארץ זה זול אפילו מאוד.
תם ונשלם.
-
ראיתי את הדברים בכתבה עיתונאית, לא באתר האינטרנט של “ביקור רופא” עצמם, ומחוסר אינטרס לא טרחתי להרים טלפון,
לכן ההמלצה שלי היתה מסוייגת, כנראה שיש אופציה – אבל לבדוק.
מה שברור שמחיר המקסימום שהממשלה קבעה, 297 שקלים הרבה יותר מידי גבוה, אם ב 45 שקלים חברה יכולה להיות רווחי ב 297 שקלים מדובר ברווח חזירי.
-
בוקר טוב אליהו.
זה בדיוק מה שניסיתי לטעון מההתחלה.
שצריך לספק שרות לכולם, במחיר סביר. ולא להשאיר את השוק לחברות פרטיות בלבד.
הכוונה היתה שהסדר כזה או אחר עם פיקוח הוא שמשרת את האזרח. 45 שח 100 או 150 שח לבדיקה מהירה זה סביר.
מרגע שנקבעה תקרה זה מתחיל להיות הגיוני.
עדין לא ניתן למנוע מתן שרות פרטי בכל סכום כי זה שוק חופשי.
מי שרוצה שישלם.
אגב, כפי שראיתם בלונדון המחיר בשמיים 450 שח לבדיקה לפני טיסה.
לכן מצבנו יחסית טוב.
-
לדעתי השאיפה שלנו לא צריכה להיות הדוגמה הגרועה ביותר ממדינות אחרות.
בישראל יש מערך מרפאות קופת חולים אולי הטוב בעולם, הן נגישות לכמעט כל האזרחים,
המרפאות האלה הוכיחו שהן יודעות לבצע את בדיקות הקורונה טוב מהר ובאמינות מאוד גבוהה ויודעות לספק את התוצאות למבוטחים גם כן בזריזות
לקופות האלה יש גם מערך תשלומים לגביית הכסף,
ונראה שהקופות היו שמחות לבצע את הבדיקות במחירים תחרותיים (מאוד) וכך גם לשפר את מצבן הכלכלי לטובת המבוטחים שלהן,
ובגלל שכל כך הגיוני לתת לקופות החולים לבצע את הבדיקות, טוב לנוסעים טוב לקופות וטוב למדינה, כנראה שאין שום סיכוי בעולם שזו תהיה החלטת האנשים הממונים בממשלה.
-
כוונת לדעת גדולים.
אם תעיין בהודעות הקודמות שלי, שחלקן נמחקו,
זה הרעיון העקרוני שהעלתי, וחטפתי ביקורת.
מחיר סביר, פריסה ארצית - נגישות.
תם ונשלם.
העיקר שיש הסדר, לכולם.
עכשיו ללכת להבדק ולטוס.
-
חשוב התחלואה בבריטניה ממשיכה בעלייה. חכו עוד חודש לפחות לראות אם היא נבלמת. -
ד.א. תחנת נתב"ג פתוחה, יש רכבת מכל מקום כמעט בארץ, עולים בדרגנוע, ובום את בתוך הטרמינל, מטיילים קצת, נושמים אוויר של שדה תעופה, נבדקים וחוזרים.
לפעמיים יותר קל ונוח מלחפש חניה ליד בית חולים כזה או אחר.
מה גם שאם יש בעיה אם התוצאות את מותם בטרמינל. חחחח.