נוהל בדיקות קורונה ביציאה/כניסה לארץ
-
צודק, אני עוד מקווה שעד יולי יורידו את חובת הבדיקה בהלוך
טופס נוסע יוצא באמת לא משמעותי….
-
מבחינתי הרבה יותר מכבידה הבדיקה 72 שעות לפני בחזור.
בישראל אני מכיר מה ואיפה, דובר את השפה ויודע את מי לשאול.
בחזור אמנם אני בודק מראש אבל אין לי מושג כמה המידע שמפורסם מדוייק, האם בכלל הבנתי אותו נכון, כמה יהיה מדויק כשאגיע, כשאני צריך לבחור בין כמה נותני שירות מיהו האמין.
ותכלס לדעתי ועוד יותר חשוב לפי דעת הממונה דר’ שרון אלרועי פרייס למי ששהה תקופה קצרה בחו”ל הערך הבריאותי של הבדיקה הזו זניח.
-
ולי הכי מציק עד כדי סבלתי נסבל זה המעבר בין מדינות שלא ברור מהי המדיניות במעבר ומה נדרש ומה קורה כאשר עוברים באותו יום את הגבול כמה בפעמים ואיך מחשבים מאיפה באתי ?
וזה הכי מטריד חוץ כמובן במקום השני זה הבדיקה בחזור בחו”ל.
בארץ זה שטויות והעלויות בנושא זה בכלל זניח לחלוטין כולל הבדיקות בחו”ל.
-
-
-
-
עד אתמול כן היה אפשר, הנוהל החדש לא מאפשר. במידה ואתם משפחה עם כמה ילדים, תשקול לתת קפיצה לנתב"ג , לעשות בדיקה יום לפני, הם מתחייבים לתת תשובה תוך 14 שעות, זה נותן בטחון שתגיעו לטיסה ללא הפתעות של בדיקה מהירה בשדה. הבדעקה יום לפני 45 ש"ח לאדם.
עם כרטיסי טיסה ודרכונים.
וזהו.
-
-
-
@שמחת הפרטים הקטנים
הולנד אמנם לא דורשת, אבל מדינת ישראל דורשת שכל הממריאים שאינם מחוסנים או מחלימים (למשל ילדים) יציגו בדיקת קורנה שלילית.
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:
מה זה הנוהל החדש?
אם הולנד לא דורשת בדיקה בכניסה, למה בכל זאת צריך בדיקה??
לא הבנתי..
לא מחוסנים, ילדים או מבוגרים, לא צריכים בדיקה בכניסה לסופרמרקט למסעדה או לבית מלון בישראל,
אבל כן צריכים בטיסה לחו”ל,
חיפשתי הסבר ולא מצאתי, על פניו נראה שהשיקול בדרישה איננו שיקול בריאותי, ניחוש שלך לסיבה לא פחות טוב מניחוש שלי,
-
מ1.6 נקבע כי הבדיקות לפני טיסה לא יערכו על ידי קופות החולים אלא או בנתבג (45 ש”ח ) או בבתי חולים ומעבדות פרטיות (297-500 ש”ח ,הרוב 297 ש|ח )
בנוסף לכך משרד הבריאות הוציא הנחיה לקופות החולים לכתוב על הבדיקה “לא למטרת נסיעה לחו”ל”, ואפילו איית באנגלית את הכיתוב.
-
קופות החולים הגישו בקשה לאשר להם לבצע בדיקות בתשלום – 145 ש”ח.
-
ת’אמת? -אין סיבה אחת בעולם שזה לא יהיה קביל.
לא מדברת על התשלום וגובהו
אלא על הזמינות של קופות חולים בכל מושב ואי טרטור לנתב”ג /בי”ח אזורי לצרכי בדיקת קורונה.
מחכה לעידכונים.
-
-
אפשר גם לעשות בדיקות ב-100 שקל ב-
*אין לי אינטרס כלשהו בחברה, זה רק חסך לי נסיעה לנתב. סליחה אם אסור לפרסם פה לינקים, אוריד במקרה הצורך
-
זה בסדר, כבר פורסם – זאת החברה המבצעת את הבדיקות גם ב”ביקור רופא”.
עדיין פחות נגיש מסניפי קופות החולים.
-
@Yaara-e אמר:
אפשר גם לעשות בדיקות ב-100 שקל ב-
*אין לי אינטרס כלשהו בחברה, זה רק חסך לי נסיעה לנתב. סליחה אם אסור לפרסם פה לינקים, אוריד במקרה הצורך
אני דווקא שמח עם הלינק, כשחיפשתי בעצמי לא מצאתי
-
תקראי את מה שטענתי כל הזמן, אמנם חלק מההודעות שלי נמחקו, אבל אמרתי שזה הדבר הכי הגיוני, לאפשר לאזרחים לבצע בדיקה במסגרת הקופות בתשלום מלא או חלקי, שעיקר העניין הפריסה של הקופות בכל הארץ.
זה שירות שכנראה עתיד להמשך הרבה זמן כפוסט קורונה, וצריך להיות זמין לכולם.
הרי הקופות בצעו את הבדיקה בזמן הקורונה, כולל אישור לחו"ל.
עד שזה נעצר, כלומר הכל קיים מוכן זמין גם במערך הדיגטלי.
אם זה יקרה המכתב-חוזר האנטי -אזרח, שפרסמת כיצד מנהל מערך הקורונה דורש שיהיה רשום -" לא לטיסות", יהיה היסטוריה, וכוחו של ההגיון יגבר על פוליטרוקיה ממסדית.
נוכל לפחות לדעת שזה זמין בכל מקום, בלי שגעונות בירוקרטיים.
השאלה שתשאר פתוחה, כמה פרוטקציונרים יקבלו בדיקה עם אישור לחו"ל בחינם דרך הקופות, ..חחחח....והפרסומים שיגלו זאת ואז......ביטול השרות.

-