יוון ההררית כפרי זגוריה ומנזרים
-
שלום לכולם
עדיין בהלם מזה שאנחנו מתכוונים לטוס " בימי הקורונה" אבל הילד מתגייס וחשבנו שרוצים חופשה ביחד לפני.
בהתראה קצרה רוצים לטוס ל כ 10 ימים ...בסביבות 9 ליולי. בגדול 5 ימים בהרים ועוד 4 בחוף.
אנחנו זוג הורים+ 3 "ילדים" 27 24 ו18 כולם מחוסנים.,הולכים היטב.
מפאת קוצר זמן אשמח מאד להעזר במשהו שהיה או תכנן ויכול לשלוח לי מסלול.המלצות ללינות וכו
תודה מראש לכולם
גלית
אנחנו רק בתחילת הדרך אז עדיין אין שאלות ספציפיות חוץ מאיפה עושים בדיקת קורונה בסלוניקי 72 שעות לפני ההמראה ?
-
@Gal209 אמר:
[email protected]
שלחתי לך למייל את תכנון הטיול שלנו ליוון (טרם יצא לפועל). אמנם בגישה של בוגרים ללא ילדים, אבל בטוח שתפיקי מזה משהו
-
תבדקו בשדה התעופה בסלוניקי – אנחנו אמורים לעשות באתונה. – נוסעים גם ביולי.
-
גם נוסע לצפון יוון ובדיוק בגלל השאלה לגבי איפה עושים בדיקות קורונה בחזור בסלוניקי נכנסתי לפורום… אם יש לכם תובנות אשמח לשיתוף.
-
תוכל גם לשתף אותי? אמנם יש לי כבר המון סימונים בגוגל מפס אבל אשמח לעוד רעיונות.
תודה,
זיו
-
בדיקת PCR בנמל התעופה בסלוניקי – קרא כאן. -
מעולה ! המון תודה מרב.

עכשיו התלבטות קטנה. הדרישה לפני חזרה לארץ היא לבדיקת קורונה עד 72 שעות לפני הטיסה, מה שאומר שצריך לחתוך מההרים חזרה לסלוניקי מוקדם ממה שתכלס רצוי (פחות מעניין אותי ערים, וחבל לי על זמן טבע שיתבזבז). האם זה הימור נוראי לעשות את הבדיקה 24 שעות לפני הטיסה באתר כתוב שהתוצאות מגיעות באותו יום – כמה אפשר לסמוך על זה , או לא להמר ולעשות את הבדיקה מקסימום 48 שעות לפני?
דעתך?
-
אני אישית לא הייתי לוקחת את הסיכון ל24 שעות לפני הטיסה. לך תדע מה יהיה. גם אנחנו טסים לאתונה ובגלל הבדיקה אני מקצרת את טיול הטבע ונגיע למלון בסביבות אתונה יומיים לפני הטיסה כדי להספיק להיבדק ולקבל תוצאה בלי לחץ. הרי כל דבר בחו”ל הוא חוויה. המלון קרוב לים, נמצא בשכונת מגורים נחמדה (גליפאדה) ואפילו מצאתי אגם נחמד בקרבת מקום. זהו האילוץ וצריך להתמודד אתו ולעשות מהלימון לימונדה..
-
ואגב, אתם לא חייבים להסתובב דווקא בסלוניקי בהמתנה לתוצאת הבדיקה. יש בקרבת סלוניקי מפלים בעיירה אדסה – תסתכל במפה. מקום מקסים והעיירה עצמה נחמדה ונעימה. תנצלו את הזמן לטייל בסביבה. -
-
-
באתר המצויין "יוון והאיים" יש רשימת מעבדות לבדיקת קורונה, בין היתר באיונינה ליד כפרי הזגוריה וגם במטאורה. יכול לעזור למי שרוצה להשאר באזור. -
-
תודה שוב!
-
מצויין כך נעשה. תודה!
-
-
-
האם יש לכם תכנון להיות גם באתונה?
לכמה זמן הטיול מתוכנן?
יש לציין שאם הפלופונז אינו בתוכנית הטיול שלכם, הרי שעדיף לנחות/להמריא בסלוניקי הקרובה יותר הן לזגוריה/צומרקה/פיליון
-
הי תודה רבה. זה יהיה לעזר רב
-
כרגע זה עומד על נחיתה בסלוניקי, נסיעה ולינה במטאורה (המנזרים), מעבר לזגוריה וטיוליםבאיזור, ומשם חזרה לסלוניקי.