מסלולים מוצלים בשוויץ
-
נוסעים לאזור ונוחתים בציריך ב 10:30 בסוף יולי. מניחה שנצא מהשדה באזור 12:00, התארגנות על קניות אוכל ( יש מקום מומלץ?) וניסע לכיוון האלפים ( טרם הזמנתי מקומות לינה)
מה מומלץ לעשות ביום הראשון?
לעלות לטיטליס זה לחוץ מדי?
ואשמח להמלצה למסלולים מוצלים. מאוד אוהבת לטייל, אבל סובלת משמש ישירה
-
משדה תעופה לאנגלברג שזאת העיירה ממנה עולים לטיטליס זה בערך שעתיים נסיעה.
העליה לטיטליס היא מגוונת ויש אפשרות לרדת בתחנות הביניים ולטייל מעבר לנקודת השיא.
לא יודע מה קורה בעות אחר הצהריים מבחינת עומס המבקרים ותנאי הראות.
אני עליתי בבוקר כשהראות מצויינת ובהירה.
לפי מה שהבנתי תגיע להר בסביבות 15:00 לאחר קניות וסידורים, נראה לי מאוחר מידי .
ניתן לישון באנגלברג ולמחרת בבוקר לעלות להר בניחותא.
-
לדעתי לחוץ , עד שתצאו מהשדה כמו שאמרת ומשם לסופר..להתארגן בדירה..מה כבר ישאר?
ואם הדירה באזור אינטרלקן כמו שחיפשת בעבר אז לנסוע לטיטליס חזרה זה לא ממש הגיוני.
הייתי נסגרת על לינה ועושה משהו בסביבתה..אם בכלל .
-
בהחלט לא טיטליס.
אפשרי בדרך מהשדה- את פילטוס… אם בתוכנית שלכם (ללא מגלשות ההרים, פארק החבלים) וכמובן תלוי מה פתוח ועד איזו שעה
או כל טיול באזור אגם לוצרן (או העיר עצמה אם אינה בתוכנית שלכם ליתרת הטיול)
בקיצור---יעדים על התוואי בין שדה התעופה ללינה – שלא תגיעו אליהם במסגרת הטיול.
-
התכנון הוא לטייל לפני הדירה.
לוצרן מתוכננת לשבת ( אנחנו זוג דתי, צריכים בית כנסת).
כזוג די מתקתקים עניינים
-
@שמחת הפרטים הקטנים
לצערי לא חושבת שישנם מסלולים שהם גם מרהיבים וגם מוצלים. המסלולים הטובים הם ללא הצללה.
ישנם כמובן מסלולים מוצלים בתוך היער אך זה לא הנופים שאת מחפשת בשוויץ.
תתפללי שתהיה עליכם שמש ישירה….תאמיני לי שעדיף בהרבה מאשר פסגות מכוסות עננים.
או שנתפשר על יום מעונן חלקית כשהעננים נמצאים מעל פסגות ההרים

-
איפה אתם לנים בסוף?
אם אתם לנים באיזור אינטרלאקן – תוכלו לעלות ביום הראשון לתצפית בהרדר קולם (על ידי פינוקולר סמוך לתחנת הרכבת אינטרלאקן אוסט)
תצפית מרהיבה על האגמים ברינז וטון, עלייה ושהות קצרה, מתאים ליום הראשון. אם יהיה לכם זמן נוסף אפשר לשוטט באינטרלאקן.
-
אם מדובר בזוג אשר מתנייד בזריזות וגמישות מלאה אז הכל אפשרי.
אני הספקתי ביום אחד מנחיתה במינכן באותם השעות שאת מציינת לעלות לצוגשפיץ ולהגיע לאחר מכן ללינה במעבר ארל ברג באוסטריה דרום מערב שרק הנסיעה היא ארבע שעות, והספקתי לבקר בצוגהשפיץ שזה אותם מאפיינים של הטיטליס כולל ארוחת צהריים.
אמנם צריך לסגור מקום לינה מראש בשביל לא לאבד זמן בחיפוש וארוחת ערב לפחות ביום הזה לאכול במלון/ מסעדה וכך זה חוסך עוד הרבה זמן .
ניתן לבצע משימה כזו במידה וישנה גמישות ויכולת משמעת אישית.
-
עוד לא לגמרי סגור, נוסעים ראשון עד ראשון, שבת בלוצרן, לפחות 3 לילות מתוך 5 בגרינדלוולד/ לאוטברונן, אבל האמת שחשבנו לגוון ולא לישון את כל ה 5 באותו מקום, השאלה מה יכול להיות מסלול הגיוני
-
רשמת “התארגנות על קניות אוכל “ אז הנחתי שיהיו לך מוצרים שיצטרכו קירור (ולכן מהסופר תסעו לדירה ) רק לאחר מכן תראו כמה זמן פנוי נשאר ולאיזה אטרקציה..
אם זה לא המצב אז כמו שיונית אמרה כל מה שבציר בין השדה לדירה או בסביבת הדירה אפשרי.
-
אם מדובר רק ב5 לילות לא בטוח שמשתלמת הטירחה לעבור מקום לינה, יתכן שגם לא תמצאו בקלות מקום לינה רק לשני לילות, בדרך כלל משכירים ליותר.
ביום שיש תטיילו בלוצרן?
אז בעצם יש לכם רק את ראשון עד חמישי כשבראשון מדובר בעצם על חצי יום.
במקומך, לפי טעמי האישי ובהתחשב בזה שאתם ‘מתקתקים עינינים’ הייתי עושה מסלול כזה:
ראשון – תצפית הרדר קולם ושיטוט באינטרלאקן (לחילופין משהו קליל אחר כמו קניון הארה)
שני – יונגפראו בבוקר מוקדם, אחה”צ מסלול מניליכן קלינה שידג וטיול בוונגן
שלישי – מסלול פירסט – אגם באכלפ, אחר כך מסלול בורט – גרינדלוולד, ולבסוף קניון הגלשיירשלוכט בגרינדלוולד
רביעי – מיורן, מסלול ה north face , אחר הצהריים לאוטרברונן ומפלי טרומלבאך
חמישי – להתלבש על אחד האגמים ברינז או טון . למשל אם בוחרים בברינז – לעלות ברכבת קיטור לברינז רוטהורן, אחר כך לשוט באגם, לטייל במפלי גיסבאך, ואם בוחרים בטון לעלות ברכבל לנידרהורן, לשוט באגם, לטייל קצת בטון או בטירת אוברהופן
כל המסלול הזה הוא בהנחה שקיבלתם 5 ימי שמש או לפחות מעונן חלקית ללא גשם
הסיבה שלא הכנסתי את הטיטליס היא שעם כל כך מעט ימים (יחסית) לא הייתי מטיילת בטיטליס אלא מתמקדת באיזור של האלפים הברניניים.
אלא אם כן תשלבי אותו ביום שישי ורק בשבת תטיילו בלוצרן.
-
נדמה לי שהרוב המכריע של הדירות באזורים הללו בקיץ מושכרות רק משבת עד שבת. אולי תאלצו ללכת על חדר במלון.
-
דווקא אין מבחר בבוקינג גם של כמה ימים בלי בעיה
-
תודה רבה על ההצעה!!
בטיטליס יש דברים מיוחדים כמו גשר תלוי ומערת קרח, דברים שלא ראיתי במקומות אחרים. נשמע לי חבל לפספס..
המליצו לי בחום גם על שינגה פלאטה
-
@שמחת הפרטים הקטנים
ביום ראשון בו אתם טסים חזרה יש לכם את רוב היום? או שטסים בבוקר?
אם יש לכם גם את ראשון אז באמת תוכלו לשלב את הטיטליס, אפילו בשישי לפני התמקמות בדירה בלוצרן.
שינגא פלטה באמת מיוחד, תוכלי להחליף אותו ביום של האגמים. או ביום אחר.
(אנחנו עשינו אותו אחרי מסלול מניליכן – קלינה שידג, פירסט – באכלפ, מסלולים באיזור מיורן נידרהורן והרדר קולם, והרגשנו קצת more of the same, אבל הוא לא אשם שטיילנו בו אחרון :), בסופו של דבר התמונות שלי משם מרהיבות.)
כדאי לראות סרטונים של המסלולים, מאד עוזר, הרי יתכן שתצטרכי לוותר על חלקם בגלל מזג אויר מעונן או גשום, אז כדאי שתדעי מראש על אילו מהם את מוכנה לוותר במקרה שתצטרכי לבחור רק שניים או שלושה מהם.
-
-
-
מפלי הריין גם נחמדים מאד, ויכולים להתאים לך במקרה של יום מעונן ואפילו גשום בצורה סבירה.
עדיין לדעתי איזור האלפים הברניים שווה יותר. והייתי משקיעה בו את הזמן שיש לי (אם כי הטיטליס כן שווה ברמה של האלפים הברניים, גם פילאטוס לטעמי)
באמת אי אפשר להספיק הכל, בסופו של דבר בטיול עצמו מתגלגלים לפי מזג והאויר והחשק, רק צריך שיהיה בנק אתרים מסודר.
-
כדאי לכם לעלות להר הטיטליס מקום משגע -
יש סיבה שהוא יהיה סגור? בניתי עליו