שלד לירח דבש מערב ארה"ב + הוואי - ספטמבר 21
-
היי,
אנחנו חושבים על ירח דבש במערב ארה”ב והוואי (מקסיקו בעייתית , יפן אוסטרליה וניו זילנד ישארו סגורות
)חשבתי על השלד הבא ואשמח לקבל חוות דעת:
נחיתה בלאס וגאס.
גרנד קניון – 2 ימים
לאס וגאס – 3 ימים
סן דייגו – 2 ימים
לוס אנג’לס – 2 ימים
טיסה להוואי – מאווי והאי של הונלולו – 11 יום
טיסה לפורטלנד – 3 ימים
סיאטל – 3 ימים
ונקובר – 3 ימים
טיסה חזרה מ סיאטל או ונקובר.
יש לנו 28 יום. לוס אנג’לס חובה בגלל משפחה
רציתי להכניס גם את סן פרנסיסקו (היינו בעבר אבל היא בעייתית מבחינת מרחק (10 שעות נסיעה לפורטלנד ו 7 מ LA ).
כמובן שאפשר לעשות גם הפוך… להתחיל מסיאטל/ונקובר ולסיים בווגאס מבחינת מזג אוויר? (תחילת או סוף ספטמבר)
אשמח לקבל המלצות באיזורים.
תודה רבה!
-
לא בטוחה מה יש לעשות יומיים בגרנד קניון אלא אם מתכננים טרק שיורד לערוץ ברגל. מעבר לזה- הייתי מוסיפה לתוכנית מעברים וזמני נסיעה כדי לראות כמה זמן יש לכם באמת בכל יעד. לי יומיים בלוס אנג׳לס ויומיים בסאן דייגו נשמע קצת צפוף. אבל אנחנו מטיילים איטי.
11 ימים בהוואי זה נהדר. זמן מצויין לשני איים.
מצרפת קישור עם הטיולים שלנו בהוואי ותמיד שמחה לענות על שאלות.
https://zeppeltour.travel.blog/tag/%d7%94%d7%95%d7%95%d7%90%d7%99/
-
בגלל עניין הנסיעה וכו’ שמתי לוס אנג’לס 2 ימים.
בעיקרון הייתי בלוס אנג’לס ואין לי באמת מה לעשות שם חוץ מערב אחד עם המשפחה…
סן דייגו בעיקר לטייל בעיר (SEA WORLD וכו’ כבר בוצע) – וזה שעתיים מ LA ככה ששמתי 4 ימים
לנסיעה מלאס ו גאס לסן דייגו ולוס אנג’לס עם ערב אחד ב LA

הטיול עצמו יתמקד בלאס וגאס 4 ימים
הוואי 11 יום
וצפון מערב ארה”ב בסביבות 9 ימים בפורטלנד סיאטל וונקובר .
אגב 11 יום ל 2 איים? איזה את ממליצה לפעם ראשונה?
מן הסתם האי של הונלולו
ומה לגבי מאווי?
-
לטעמי האישי אתם קופצים יותר מדי. זה גורם מחד לטיול “לא יעיל” ומאידך ל”שריפת יעדים”.
מתחיל דווקא מהפחות חשוב “שריפת יעדים”. למשל לא הסתדר לכם סן פרנסיסקו בטיול הזה, וגם לא ילוסטון. אבל בגלל שכבר הייתם בלוס אנג’לס ולאס וגאס אז יהיה חבל לטוס פעם נוספת לחוף המערבי בשביל סן פרנסיסקו. ובגלל שגם הייתם כבר בפורטלנד ובוונקובר – אז יהיה חבל גם לטוס לילוסטון. בקיצור זה עשוי להיות הביקור הראשון והאחרון בחוף המערבי.
לגבי לא יעיל – אתם שוכחים את זמני המעברים, את הזמנים האפורים ואת העייפות המצטברת. מלאס וגאס לגרנד קניון זה חצי יום נסיעה. אם שני חצאי הימים יורדים מתוך היומיים של גרנד קניון זה אומר שיש לכם יום בגרנד קניון. מלאס וגאס לסן דייגו זה קרוב ליום נסיעה (כלומר אפשר בפחות, אבל לרוב סיבר שתגיעו לסן דייגו לא לפני שעות אחר הצהריים). אז שוב אם זה יורד מהימים זל סן דייגו זה קרוב לחצי מהזמן. וככה בכל מקום.
בסך הכל אם תחברו את כל זמני המעברים (כולל זמני טיזה ברוטו מדלת לדלת) תקבלו שבערך רבע עד שליש מהטיול שלכם זה מעברים. כל הזמן נסיעות או טיסות. לא חבל לבזבז את כל הזמן הזה?
אין לי מושג אם 11 ימים זה טוב להוואי או לא. גם פה צריך לזכור את זמני הטיסה ששורפים קרוב ליום שלם בכל כיוון. בגדול הוואי זה יעד מרשים שהטיסה אליו ארוכה ויקרה מאד. אז אולי שווה להקצות יותר זמן?
זה לא שלא תבנו מהטיול. אני בטוח שתהנו. אבל אני חושב שזה פספוס, ובתכנון טוב יותר תהנו יותר, תראו יותר, ותשלמו פחות.
ועוד כמה הערות:
עייפות מצטברת – קשה לטייל חודש שלם באוקטן גבוה. מתעייפים. צריך מדי פעם יום מנוחה, או שני חצאי ימים. ביום יום בארץ אתם מתנהלים במנות של שבוע. בשבת יחסית נחים. אם בשישי יצאתם לבלות אז בשבת תקומות מאוחר ואולי תנוחו רוב היום. אם בשבת חרשתם את רמת הגולן אז בהחלט תרגישו עייפים ביום ראשון. אבל פה בטיול יש לכם חודש שלם, לכאורה ללא ימי מנוחה. זה לא קל.
קהות חושים – בטיול ארוך מתפתחת גם קהות חושים מסוימת. כבר ראינו, עשינו וכו’. כדי שזה יהיה פחות דרמטי כדאי לסדר את הטיול בסדר יחסית עולה כך שכל פעם רואים משהו מסעיר יותר מהקודם. אני באמת לא מכיר אתכם ואת סדר העדיפויות שלכם. אבל לפי השאלה (באיזה סדר כדאי) לא נראה שדווקא הפרק הצפוני הוא זה שנראה לכם השיא. שווה לכם לחשוב גם על הנושא הזה
לוגיסטיקה (זמנים אפורים) – מעבר לעייפות המצטברת יש גם צורך בזמן לסידורים. כביסה, קניות, תקלות כאלה או אחרות. אי אפשר לטייל כל יום כל היום. צריך לשקלל גם את הזמן הזה פנימה
קנדה – לא בטוח שאפשר לעבור את הגבול לוונקובר. ככל הידוע לי כרגע אי אפשר. סביר שעד ספטמבר אפשר יהיה אבל לא הייתי בונה על זה.
אם אני מחבר את כל מה שכתבתי קודם – הייתי פשוט מוותר על החלק הצפוני, ומעבה את שאר הטיול בימים שהתפנו.
-
מאוי נהדר. ה-אי לשילוב של נופש וטיולים. ממליצה לקחת לילה בהאנה כדי לעשות את הדרך להאנה (כביש נטף מדהים) ביומיים, אנחנו עשינו ביום אחד והרגיש קצת צפוף.
מאד ממליצה על האפליקציה ג׳יפסי לטייל בהוואי. אפילו הבנות המתבגרות שלי נהנו מההסברים. זה מבוסס GPS וממש מעולה.
-
ועוד משהו, עוד לא הייתי, אבל היתה לי תוכנית מפורטת לאיזור סיאטל – ונקובר, שבוטלה בגלל קוביד, ולא בטוחה שהייתי מוסיפה את פורטלנד למיקס, אלא מעמיקה באיזור הצפוני יותר.
אבל וזה אבל גדול, כרגע אין מעבר תיירים לקנדה, אז יכול להיות שוונקובר בגלל לא רלוונטית, ואז כן הייתי מוסיפה את פורטלנד.
-
@Eyal1506 אמר:
בעיקרון הייתי בלוס אנג’לס ואין לי באמת מה לעשות שם חוץ מערב אחד עם המשפחה…
סן דייגו בעיקר לטייל בעיר (SEA WORLD וכו’ כבר בוצע) – וזה שעתיים מ LA ככה ששמתי 4 ימים לנסיעה מלאס ו גאס לסן דייגו ולוס אנג’לס עם ערב אחד ב LA

סן דייגו זה לא שעתיים נסיעה מלוס אנג’לס. זה שעתיים נסיעה מהקצה הדרומי של לוס אנג’לס ביום ראשון בלילה בלי פקקים. למרכז לוס אנג’לס ובאמצע שבוע זה 3-4 שעות בקלות. ואם נוסיף גם שעתיים תוספת זמן לנסיעה מוגאס לסן דייגו במקום ללוס אנג’לס זה אומר שסך הכל אתם משקיעים 5-6 שעות נסיעה כדי לעשות טיול בעיר של סן דייגו. באמת שווה לכם את זה?
אגב, יש נוסחה שאני אוהב להציג שמציגה את השווי הכלכלי של זמן הנסיעה. נניח שהטיול שלכם עולה 250 דולר ליום במחייה (לינה, אוטו, אוכל, ביטוח וכדומה). ונניח שביום אתם ערים ומטיילים בערך 14 שעות. זה אומר 15-20 דולר לשעה. אם עשיתם נסיעה של 5 שעות היא עלתה לכם 80 דולר (כמובן שתחליפו במספרים שמתאימים לכם). אפשר גם להקצין את זה ולשקלל פנימה את עלות הטיסה, עלות הויזה או דברים נוספים. אם הטיסה עלתה למשל 1400 דולר לשניכם ל-28 ימים, זה אומר 50 דולר ליום (בנוסף של-250 דולר) וכו’.
לגבי לוס אנג’לס – אני לא יודע מה אתם מכירים על העיר הזו אבל יש בה המון מה לעשות (תלוי כמובן מה מעניין אתכם). זו העיר והמטרופולין השניים בגודלם בארה”ב (אחרי ניו יורק). חוץ מהמוכרים (דיסני, יוניברסל, הוליווד ועוד כמה) יש המון דברים. כל אחד ותחומי העניין שלו, אבל למשל לא מזמן תכננתי טיול (שבוטל בגלל הקורונה) שכלל מצפה כוכבים גדול, מתקן של נאסא (JPL), קאלטק (מהאוניבריטאות המדעיות הבולטות בעולם), שייט לוותנים, מוזיאון מדע שכולל מעבורת חלל אמיתית, משחק כדורסל של הלייקרס ועוד הרבה דברים אחרים. אם ספורט מושך אתכם אז כמובן שיש הרבה ממנו (ספטמבר זה טרום עונה ברוב הנושאים אבל תלוי בעיתוי, ואולי אפשר לבקר במחנות האימונים). כמובן שהופעות פופ ורוק על פי מה שהקורונה תאפשר, מוזיאונים מכל הסוגים ועוד המון דברים. יש בלוס אנג’לס לא פחות אתרי עניין מאשר בפריז או בלונדון. ההבדל הוא שהם לא מרוכזים במרחק הליכה
-
תודה רבה על התגובה זה גורם לי לחשוב.
בגלל הדברים החשובים שאתם רושמים קיים הפורום ועוזר לי להתארגן מחדש.
אבל מקומות שלא היינו זה
ונקובר
סיאטל
פורטלנד
הוואי.
לוס אנגלס, סן דייגו ,סן פרנסיסקו ולאס וגאס היינו.
מה את/ה היית עושה?
-
@שירליץ אמר:
ועוד משהו, עוד לא הייתי, אבל היתה לי תוכנית מפורטת לאיזור סיאטל – ונקובר, שבוטלה בגלל קוביד, ולא בטוחה שהייתי מוסיפה את פורטלנד למיקס, אלא מעמיקה באיזור הצפוני יותר.
אבל וזה אבל גדול, כרגע אין מעבר תיירים לקנדה, אז יכול להיות שוונקובר בגלל לא רלוונטית, ואז כן הייתי מוסיפה את פורטלנד.
אפשר לקבל את התוכנית אם קיימת? ואם יש מידע על הוואי שלא מופיכ בבלוג אשמח גם.
-
אני מצטרפת לדעה שאם כבר טורחים וטסים להוואי, כדאי לראות שם כמה שיותר. היינו שם 3 שבועות, בקרנו ב4 איים, יעד מאוד כיפי.
-
לא משנה איך אני הייתי בונה את הטיול. תחומי העניין שלי שונים משלכם. מה שחשוב זה מה טוב לכם.מצד אחד כתבתם איפה הייתם ואיפה לא הייתם, ומצד שני בחרתם לחזור למקומות שהייתם בהם (ואין בזה שום פסול).
מה שאני הייתי עושה זה מנסה ללמוד על האפשרויות בכל מקום, וגם מנסה לסדר לי קצת מה מתאים לנו.
תתחילו בלחשוב לעצמכם מה המטרה של הטיול ואיך הייתם רוצים שיראה. אתם רוצים לראות טבע או עיר? מוזיאונים או אטרקציות? בילויים ומסיבות? מנוחה בבריכה? שייט רומנטי לאור נרות או שייט בצהריים לראות לוויתנים? ארוחת גורמה או ארוחה פונקציונאלית? קמים מוקדם ומסתערים להספיק או מתפנקים בבוקר במיטה ומתגלגלים מאוחר? הכל אפשרי והכל לגיטימי, אבל אי אפשר הכל. אתם צרכים לבחור מה מתאים לכם ובאיזה מינון (למשל ברור שיהיו ימים שתקומו מוקדם כדי להספיק ויהיו ימים שתתפנקו עד מאוחר. אבל האם מדובר על 4 ימים מוקדם ואז יומיים מאוחר? או הפוך?). כמה נסיעות אתם באמת רוצים?
האם המטרה היא טיול טעימות או משהו מעמיק יותר. אם למשל אתם חובבי היסטוריה או פוליטיקה אמריקאית, אז אפשר לרדת לרמה של הספרייה הנשיאותית ע”ש רונלד רייגן. כמו שהזכרתי טיול חלל שכולל ביקור ב JPL, אם אתם חובבי אוניברסיטאות, מוזיאוני אומנות או כל דבר אחר – האם הייתם רוצים לבקר ב-5 מוזיאונים לאומנות או שאחד מספיק? 4 אוניברסיטאות? מעניין אתכם גם אתרים שלא ברשימה ה-10 הבולטים של העיר? או שהמטרה לסמן וי ברשימה דמיונית? אם נקביל את זה לפריז – הייתם מסתפקים בסופ”ש שכולל את אייפל לובר מסעדה? או שהייתם מקדישים שבוע שלם לפריז? אז בהתאמה גם במערב ארה”ב.
אחרי שהבנתם מה אתם מחפשים, הייתי משקיע בלימוד על כל אחד מהיעדים ברשימה שלכם. מה באמת יש בהוואי, לאס וגאס, לוס אנג’לס או פורטלנד. תשקיעו כמה שעות כל כל יעד כזה. כמובן שאפשר להתחיל ברשימת ה-20 הבולטים, אבל הייתי מעמיק יותר. והתאם לתחומי העניין שהגדרתם בסעיף הקודם הייתי מחפש בכל יעד. אם למשל הגדרתם בתחומי עניין אומנות אז הייתי מחפש רשימת מוזיאונים בכל יעד. ואגב, לא רק בעיר אלא גם באיזור (אולי דווקא עם גוגל מפס). באופן דומה הגדרתם מסעדות גורמה, תגליות מדעיות, ספורט מוטורי או כל תחום אחר.
אם למשל הגדרתם תעופה כתחום עניין אז יש אי אלו בסיסי טיסה בדרום מזרח שבחלקם אפשר לבקר. למשל בית הקברות למטוסים ליד טוסון אריזונה, אדוורדס, או מואב מחוץ ללוס אנג’לס. אף אחד מהם לא מופיע ברשימת 20 הגדולים של העיר המקומית, אבל הם יכולים לספק הרבה עניין לחובבי הז’אנר. ובהתאמה כל ז’אנר אחר
-
רק לשם הבהרה- אתם מכוונים לטיול עירוני שאלו יעדיו. אבל אתם עדיין מתכוונים לנסוע ביניהם?. ואז השאלה- בנסיעה מפורטלנד לסיאטל למשל- לא רוצים לראות כלום בדרך ( מה שיהפוך את זה בעליל ליום מלא לא עירוני) או רוצים לנסוע ישירות לעיר כדי להרוויח עוד כמה שעות ביקור בעיר עצמה? -
@גדליהו-מהגרעין אמר:
רק לשם הבהרה- אתם מכוונים לטיול עירוני שאלו יעדיו. אבל אתם עדיין מתכוונים לנסוע ביניהם?. ואז השאלה- בנסיעה מפורטלנד לסיאטל למשל- לא רוצים לראות כלום בדרך ( מה שיהפוך את זה בעליל ליום מלא לא עירוני) או רוצים לנסוע ישירות לעיר כדי להרוויח עוד כמה שעות ביקור בעיר עצמה?מדובר על כ 3 שעות נסיעה... הכוונה היא כמובן לעצור בדרך... אחרי חשיבה נוספת אני בודק התכנות של
5 ימים ווגאס (זה יוצא 3 וחצי נטו)
14 יום הוואי
והשאר כרגע בבדיקה.… נשאר 9 ימים
מחפש משהו יותר אורבני אחרי 14 יום הוואי. צריך לבדוק לעומק את סיאטל וונקובר ... לא שולל גם את איזור סן פרנסיסקו והסביבה
-
@Eyal1506 אמר:
מחפש משהו יותר אורבני אחרי 14 יום הוואי
יש שתי דרכים עיקריות לסדר את סדר היעדים בטיול – איך יותר טוב לוגיסטית, ואיך יותר טוב עם הזרימה.לוגיסטי הכוונה מה קרוב אחד לשני, איך מסתדרות נסיעות טיסות וכדומה. כלומר מן הסתם הכי נוח לבקר בלוס אנג’לס אחרי לאס וגאס ולא אחרי הוואי.
זרימה – שהטיול יהיה מאוזן, שתטפסו לשיאים חדשים, שיהיה מנוחה וכו’.
בהחלט יתכן שזרימה טובה מתנגשת על הלוגיסטיקה. למשל בטיול בר מצווה של 3 שבועות שכולל 4 פארקי שעשועים הייתי מעדיף לעשות פארק אחד בתחילת הטיול (לתת טעם טוב לפתיחה), אחד באמצע, ואת שני הגדולים להשאיר ליומיים האחרונים. אבל ברור שלא מעשי לעשות יום אורלדנו, שבוע ניו יורק, יום אורלדנו ואז שבוע בניאגרה והאיזור ושוב יומיים אורלדנו.
אני תוהה לעצמי איך מסתדר לכם חלק אורבני אחרי הוואי. כי זו הזרימה שאתם רוצים? כי מבחינה לוגיסטית הגם שהוואי בצד השני של כדור הארץ מישראל (כמעט בצד השני) עדיין הכי פשוט לחזור משם ישר לארץ. ומבחינה לוגיסטית להוסיף את סן פרנסיסקו בנסיעה בלוס אנג’לס נראה לי יותר פשוט מאשר בטיסה מהוואי. כל טיסה היא עוגן שמאד מסרבל את הטיול. מקשה על שינוי תוכניות, מייקר את השכרת הרכב, דורש לארוז ואולי לזרוק ציוד (למשל ציידנית), ומבזבז זמן.
לתחושתי השיא של הטיול יהיה הוואי. אז אורבני אחרי הוואי זה לא פתרון טוב לא לוגיסטי ולא לזרימה
-
. צריך לבדוק לעומק את סיאטל וונקובר ...
בשלב זה, לאור המצב בקנדה, לא הייתי בונה על ונקובר.
-
-
-
בגדול החודש מתחילים יותר הקלות בקנדה. ובבריטיש קולומביה ( בשביל ונקובר) דברים יחסית פתוחים.