זהירות לא להזמין ליוון...........
-
שימו לב היוונים -
@Metaiel-0 אמר:
שימו לב היוונים
שימו לב שהיוונים הכפילו את השכרת הרכב פי 7 !!!! השכרה לשבועיים וחצי תעלה לכם לא פחות מ 4000 שח …...האם שווה לכם?
-
@Metaiel-0
1000 יורו לחלק ל – 17 יום זה יוצא עלות השכרה יומית של 58.82 יורו אני מניח גם כולל ביטוח.
זה זול.
אפילו אם מדובר על רכב בינוני.
-
לפי החשבון שלך לפני העליה של המחיר פי 7 העלות ליום הייתה 8.41 יורו .
במחיר כזה אפילו אופניים ללא מנוע חשמלי אי אפשר להשכיר.
1000 יורו לחלק ל – 7 יוצא 143 יורו שזה היה המחיר לפני העליה.
כלומר 143 יורו ל – 17 יום – אם נחלק ל 17 יוצא 8.41 יורו.
אבל יכול להיות שגם אני טועה ומטעה ?
-
ב 2019 השכרתי שם רכב ב 530 שח לאותה תקופה…..
אם זה לא הרבה לכו על זה בגלל זה רשמתי שווה לכם…?
היוונים מנצלים לרעה את המצב מה שלא קורה במדינות אחרות.
-
@Metaiel-0
מיכל דלק אחד עולה יותר.
-
@Metaiel-0
השכרת רכב עלתה בכל בעולם.
בגלל הקורונה ציי הרכב קטנו מאד אז הביקוש עולה על ההיצע. כמו כן יש מחסור עולמי בשבבים וזה משפיע על קצב יצור כלי רכב חדשים (כמו גם מחשבים ולפטופים).
-
לא מדוייק.
לא בכל העולם.
לדוגמא בדקתי עכשיו במינכן בסיקסט הכרת הרכב נשארה זהה למועד ההזמנה שביצעתי לפני 4 חודשים והמחיר היה כך גם לפני שנה ויותר.
סתם לדוגמא עלות הרכב שאני הזמנתי הייתה 100 יורו ליום ונשארה באותו ערך גם עם הייתי מבצע את ההזמנה היום כולל כל הביטוחים.
-
@Metaiel-0
מה זה משנה בכמה העלו? מה שמשנה האם לך משתלם במחיר הזה להזמין בלי קשר למה שהיה קודם. האם שווה לך לשלם 4000 ש”ח כדי לנסוע שבועיים או לא?
קראתי שבהרבה מקומות שבהם לא מייצרים רכבים המחירי שכירות עלו דרסטית. חברות ההשכרה כדי לממן את עצמן בתקופת הקורונה מכרו רכבים ויש מחסור ברכבים ואין להן מאיפה לחדש את המלאי ולכן המחירים עלו.
-
גרמניה היא מעצמה בייצור רכבים והרכבים בה מאוד זולים ובנוסף מדינה עשירה שנתנה הרבה תמיכה כספית בזמן הקורונה כך שסוכנויות רכבים לא היו צריכות למכור רכבים.
למשל איסלנד שמושתת על תיירות נוצר בה מחסור אדיר ברכבים והמחירים יותר גבוהים ממש אתה יכול לשער.
יוון גם כן כנראה נאלצו למכור הרבה רכבים בזמן הקורונה ולכן יש להם חוסר
-
ייתכן ואתה צודק . אני לא מכיר מה קורה ביוון .
אבל אני שוכר דיי הרבה רכבים והסכום שהוצג לא היה נראה לי לכאורה חריג לפרק זמן של 17-18 יום.
-
הרכבים שאתה שוכר אינם הסטנדרטיים שהמטייל הממוצע שוכר.
כבר היו שרשור או שניים על עליית מחירי השכירות (לא פי 7 שזה נראה לי טעות של פותחת הפוסט) וגם אני נתקלתי בזה בעצמי כשהתעניינתי לגבי שוויץ.
-
@Metaiel-0 אמר:
ב 2019 השכרתי שם רכב ב 530 שח לאותה תקופה…..
אם זה לא הרבה לכו על זה בגלל זה רשמתי שווה לכם…?
היוונים מנצלים לרעה את המצב מה שלא קורה במדינות אחרות.
באיזו מדינה השכרה לשבועיים וחצי עולה 530 ש”ח?
-
אז להיפך לפי דברייך אני הייתי אמור לשלם הרבה יותר .
היות שהרכבים שאני שוכר הם לא סטנדרט אז לכאורה הם יקרים יותר.
ואני מבטיח שהרכבים בקבוצת הרכבים שלי מוחלפים אחת לחצי שנה במקרה הגרוע.
ולמרות הכל אין עליה במחירים.
וגם על זה שהרכבים שאני שוכר הם בהחלט סטנדרטיים. אולי בישראל לא אבל באירופה הם כן.
-
למה תורם הויכוח הזה על המקרה הספציפי שלך?
היו הרבה כתבות על המחסור בשבבים שמעיק על תעשיית הרכב ובפועל יש עליות מחירים בהרבה מדינות. אז לפני סגירת יעד כדאי לקחת גם את זה בחשבון ולא להניח שהמחיר שהיה הוא שיהיה.
אין צורך לענות לי...
-
אין מצב כזה סכום נמוך של 530
לשבועיים וחצי וגם לא לשבוע ביוון. אני נוסעת ונסעתי הרבה ליוון ותמיד בקיץ מחיר ההשכרה שם היה יותר גבוה לעומת נניח אפריל בגלל שזו עונת השיא שלהם. לכן סכום של 530 לא נראה לי הגיוני. תמיד לקחנו בחשבון שנשלם יותר בקיץ. עכשיו בטח ובטח.
-
גם לי תמיד עלה הרבה יותר, אבל אם metaiel 0 אומרת שביוון יקר לעומת מדינות אחרות שכן תחרותיות למחיר הזה אז אני מאמין לה ורוצה לדעת אילו מדינות, אולי יש כאן הזדמנות.
-
לא מתווכחת עם מה אמרה לגבי המחיר הגבוה של 4000 ש״ח - מאמינה לה, ברור. דיברתי על הסכום שנקבה בו של 530 שעלה להם פעם.. שכרנו רכב ביוון ליולי הקרוב לשבוע וחצי ועלה לנו מעל 2000 ש״ח..בולעים את הצפרדע. ברור לנו שזה מאד יקר.
-
אז בדקתי שוב …..
באמת המחירים ביוון מטורפים ….
רכב פח לשבועיים וחצי באתונה עולה 1600 יורו – 6400 ש”ח – כמו שעולה להשכיר מרצדס אס קלאס במינכן.
רכב קצת יותר מתקדם מסוג גולף שזה גם רכב בסיסי מינוס – 3000 יורו – 12000 ש”ח.
שאר הקבוצות כבר יותר יקרות אפילו לטעמי.
לא רק שאין מבחר ראוי, המבחר הקיים יקר מאוד למול מנעמי הנהיגה הקלוקלים של יוון.
-
לדעתי במקרה כזה שווה לשכור נהג עם רכב טוב והמחיר עדיין יהיה פחות יקר.