ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה במסלול באוקטובר טיול שלכת ניו אינגלנד

פורום צפון אמריקה
    וושינגטון הבירה ורמונט טיול שלכת ניו אינגלנד ניו המפשיר ניו יורק
    8
    51
    7287
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nbk
      nbk נערך לאחרונה על ידי

הי

אשמח לעזרתכם עם המסלול המתוכנן ושיפורו מנסיונכם.

קצת רקע:

אנו משפחה עם 2 בני נוער גיל 12+15 יחד עם סבא, אמא, ואבא. לילדים זהו טיול ראשון בארצות הברית. חלק מהמבוגרים היו כבר בחלק מהאזורים לפני הרבה שנים…

לא באזורי ניו אינגלנד, אקדיה ואזורי השלכת.

אוהבים טיולי עיר וגם טבע, אמנות, עיצוב ומוזיאונים, כולנו גם צלמים חובבים..., אוהבים טבע (לא הליכות טרקים) אלא במסלולים קצרים. אוהבים לישון במקומות יפים ומפנקים ולאכול במסעדות "גורמה" (אוכל מעולה הוא חלק חשוב מאד בטיול בדיוק כמו נופים יפים, מבחינתנו... 🙂

האם יש מדריך/אתר המלצות למסעדות בארה"ב כמו שיש מישלן וגומיו באירופה?

השאלות הראשיות שעלו כרגע בתיכנון המסלול:

1. האם יש מה לעשות באזור אגם ג'ורג' או שעדיף במקומו לישון עוד לילה באזור אגם פלסיד ולטייל שם.

מגיעים מאיתקה ועולים צפונה בטיול…

2. שאלה נוספת - היכן הכי כדאי לישון באזור לינקולן 2 לילות בכדי לטייל באזור, בלינקולן או בקונווי או יותר צפון בפרנקוניה?

המסלול: יש כבר טיסות ורכב מושכר.

ניסיתי לתכנן לא לנסוע יותר מ 3 שעות כל יום שהוא מעבר מיקום, עד כמה שניתן… התיכנון צפוף ולא כלכך גמיש בגלל כל מיני אילוצים אז מאד מקווה שמזג האוויר יהיה נחמד אלינו...

אשמח גם להמלצות נסיעה בכבישים יפים לשלכת ולעצירות צילום, מסלולי הליכה קצרים/קלים ומה חובה לעשות / לראות לאורך המסלול? 

17-24/9 - 7 לילות טיול בעיר מנהטן-ניו יורק.  יודעת שחלק חושבים שזה יותר מידי, לנו זה אפילו לא מספיק לכל מה שרצינו לראות בעיר... כבר שכרנו דירה. בכוונה ניו יורק בתחילת הטיול כדי להגיע לזמני שלכת בהמשך המסלול. 

24-26/9 - 2 לילות ליד פארק six flags ניו גרזי וביקור משפחה. נגיע בערב/לילה למלון, למחרת בילוי בפארק ואז לינה לפני נסיעה לוושינגטון. היכן מומלץ לישון הכי קרוב לפארק?

לאחר מכן בדרך לוושינגטון עצירה של כמה שעות בפילדלפיה וביקור במוזיאון אמנות Barnes Foundation ואם זה יהיה קצר אולי ניכנס גם למוזיאון המדע פרנקלין - האם מומלץ לגיל בני נוער או לקטנים יותר?

26-29/9 - 3 לילות ושינגטון הבירה, נגיע בערב כך שלטייל בעיר עצמה יש רק יומיים.

29/9 - 1 לילה בדרך צפונה למפלי ניאגרה, באמצע הדרך 

עוד לא נקבע מיקום הלינה, אשמח להמלצות?

30/9 - 1 לילה במפלי ניאגרה , נטייל רק בצד אמריקאי לצערי כי הקנדי סגור, היכן מומלץ לישון?

נגיע בערב כי בדרך עוצרים לביקור בפארק Letchworth.

1/10 - 4/10 - 3 לילות - איטקה, טיולי טבע ומפלים באזור כולל ביקור במוזיאון הזכוכית קורנינג.

בדרך בהגעה לאיטקה, ביקור ברוצסטר במוזיאון הצילום ג'ורג איסטמן- האם מומלץ?

4/10 - 1 לילה אגם ג'ורג'- התלבטות רצינית האם לעצור באגם ג'ורג ולטייל באזור שלו חצי יום? כבר יראו צבעי שלכת באזורו?

או לנסוע ישר לכיוון אגם פלסיד מאיטקה ולישון שם 2 לילות במקום לילה אחד ולטייל יותר באזור?

5/10 - 1 לילה אגם פלסיד

למחרת טיול ב Ausable Chasm ולעבור את אגם שמפליין במעבורת. האם ביום הזה כדאי לנסות לפני כן להספיק לתצפית מהר Whiteface?

6/10 - 1 לילה - עיירה Stowe  - האם עדיף מקום לינה בעיירה אחרת באזור? מה מומלץ לעשות/לראות באזור?

7-9/10 - 2 לילות - עיירה לינקולן או קונווי- כדי לטייל באזור היכן הכי כדאי לישון- באיזה אזור/עיירה?

האם הכביש היפה בין לינקולן לקונווי הוא טיול של יום אחד מלא או רק חצי יום?

יום נוסף מה כדאי לעשות/לראות באזור? בתיכנון כרגע גם מסלול הליכה בFlume Gorge 

9/10 - 12/10 - 3 לילות - פארק אכדיה, הגעה בערב כך שמטיילים בעצם רק יומיים באזור. ללא שייט ליוויתנים...

12/10 - 1 לילה בדרך לבוסטון בעיירה על החוף, אולי פריפורט  או המלצה למקום אחר יפה באמצע הדרך לבוסטון?

מה חובה לראות/היכן לעצור בדרך מאקדיה לבוסטון כאשר אין הרבה זמן לצערנו?

13/10 - 1 לילה בוסטון , מגיעים בערב/ אחרי הצהרים וטסים למחרת בערב לארץ . מתכננים את האקווריום ושיטוט בעיר.

היכן כדאי לישון בעיר עם הרכב השכור?

תודה מראש לכל העונים/ממליצים!

מוני jardine dafna589 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני @nbk נערך לאחרונה על ידי מוני

@nbk

שלום

אתחיל מזה ,שכשמדובר על משפחת  צלמים חובבים מוצהרת, אתם הולכים להעשיר

את אלבום התמונות שלכם בחוויה צבעונית מדרגה ראשונה.

הבחירה על ניו יורק תחילה ,ואחר כך פארק השעשועים בניו ג’רסי , שכולל ביקור משפחתי

ייתן לכם אתנחתא קלה לפני ביקור נוסף בעיר גדולה(וואשינגטון)- היא בחירה נכונה על מנת להגיע למחוזות השלכת

בתאריכים סבירים לשלכת ראויה.

אז קודם לשתי השאלות העיקריות-

א- ממש אבל ממש לא להגיע ללייק ג’ורג’, לפני שממשיכים ללייק פלאסיד , הגעה ללייק ג’ורג’ במקום לפנות מאיתקה

אל כבישי לב האדירונדק מקורה בטעות שתמנע מכם את הוואו הגדול הראשון החל מאולד פורג’ על כביש 28 ובהמשך 

בתוואי  הממופה הבא  ואין בילתו-https://goo.gl/maps/CaybFSoVRv7LL25r5

אז נכון שאם מחליטים יום אחד להגזים בנהיגה ועצירות לאורך כמות אגמים אין סופית,אז מגיעים לשני לילות בלייק פלאסיד כך 

שיהיה יום רגוע למחרת בלייק פלאסיד

ואם לא מוכנים לכל הדרך ביום אחד לא תהיו הראשונים שלנים על אם הדרך הזאת החל מאולד פורג’ והלאה בתוואי הנ”ל.

שאלה שניה-

מאחר ואחרי ההרים הלבנים אתם ממשיכים לאכדיה אז הייתי הולך על לינה בצד המזרחי של ההרים הלבנים קרי אזור נורת’ קונווי

ולא לדאוג ,במסגרת הימים שלכם בהרים הללו לבטח תסכימו למעגלי  מהסוג הבא כך שגם הצד המערבי =פרנקוניה נוץ’ לא יקופח

הנה דוגמה למעגלי- https://goo.gl/maps/yn1mVJXNeriguzUt5

אבל אני חייב להוסיף הערה שלדעתי  הפרטית הייתי מקדיש להרים הלבנים לילה ויום נוסף(מוכן להסביר מדוע!) והולך על 2 לילות באכדיה שיכלול ויום ושלושת רבעי השעה ביקור כך-אם נותנים עוד לילה ללבנים  אז יוצאים מהלבנים בשעה סבירה אחרי ארוחת בוקר ,ומגיעים לאכדיה עד אחה”צ המוקדמים מתמקמים מלון

ואפשר להתחיל ברגוע קטעים לא מעייפים, למחרת יום מלא ולילה נוסף, וביום הבא עד אחה”צ המוקדמים השלמות עד 14:00 + , ויציאה לדרך 

והגעה בתוואי הזה ללינה סביבות מפרץ העיירה קמדן בתוואי הבא-https://goo.gl/maps/qY3QtSgAy134vyHB9 האמינו לי לא תתאכזבו, גם כן לינה

ב--glenmore by the sea תהיה נעימה לכם.-https://www.glenmoorbythesea.com/?gclid=CjwKCAjw2ZaGBhBoEiwA8pfP_tGiVngEn8eA2DCfQRycpxrOPHoY6O4R17fmulOOLZqHzEuaEv_jIBoCVosQAvD_BwE

לגבי עצירה ללינה ביום היציאה מואשינגטון –

אני מנסה לרשום תוואי ממנו יבחר מקום הלינה

https://goo.gl/maps/RLNaTBr3Vo7JQKM79

אם אתם רוצים לשלב הרשי יש להוסיף חצי שעה+

אם ויליאמספורט נראה לכם רחוק מידי ליום הזה עצרו ללינה  ב-lewisburg .

בויליאמספורט כדאי להגיע לרחוב 4TH אל מיקבץ ה-

https://www.cityofwilliamsport.org/millionaires-row-walking-tour-cute-pdf2

אפשר גם להצטייד בסופר הענק wegmans 

בלצ’וורט פארק  מציע שתסתפקו במיגזר הדרומי  בלבד.

https://goo.gl/maps/psZ8h9tMsNR9xQ9u5

מוני

nbk תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

הערה כללית – אני מציע לפרט את התוכנית ברמה של שורה לכל יום. באופן אישי אני גם מעדיף אבלה עם עמודות ברורות כמו תאריך, יום בשבוע, מקום לינה, שעות נסיעה ומה עושים, אבל גם סגנון חופשי של טקסט הולך.

הסיבה שאני כותב את זה היא שבשיטת ההצגה שלכם  כל יום מעבר נספר פעמיים, ולפעמים קשה לשים לב לפרטים.

למשל ניקח את איזור הניאגרה כדוגמה:

כתבת:

- 1 לילה בדרך צפונה למפלי ניאגרה, באמצע הדרך 

עוד לא נקבע מיקום הלינה, אשמח להמלצות?

30/9 - 1 לילה במפלי ניאגרה , נטייל רק בצד אמריקאי לצערי כי הקנדי סגור, היכן מומלץ לישון?

נגיע בערב כי בדרך עוצרים לביקור בפארק Letchworth.

1/10 - 4/10 - 3 לילות - איטקה, טיולי טבע ומפלים באזור כולל ביקור במוזיאון הזכוכית קורנינג.

בדרך בהגעה לאיטקה, ביקור ברוצסטר במוזיאון הצילום ג'ורג איסטמן- האם מומלץ?

אני הייתי כותב משהו בסגנון:

30/9 – נסיעה לניאגרה, הגעה בשעות אחר הצהריים (לינה בניאגרה)

1/10 – השלמות ניאגרה, נסיעה דרך רוצ’סטר לאיתקה (לינה באיתקה)

2/10 – אגמי האצבעות (לינה באיתקה)

3/10 – אגמי האצבעות (לינה באיתקה)

4/10 – נסיעה לאגם ג’ורג’….

בצורה הזו בולט שיש לכם רק כמה שעות בניאגרה, ושהנסיעה  של ה-30 לחודש היא ברצף עם הנסיעה של ה-1 לחודש מבחינת עומס נסיעות (נקודתית – לא רואה פה בעיה)

• jardine
            jardine @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk

לעניין המסעדות, זה אולי יותר מתאים לניו-יורק וושינגטון לקבוע מקומות לארוחת ערב במסעדה שבחרת מראש, בטיול מתגלגל זה כבר מתחיל להיות פחות ריאלי, קצת מתעכבים, קצת מתברברים, הילדים מתחילים להיות רעבים והולכים על “חכמת ההמונים”.

בלינקולן יש מספר “ריזורטים” עם בריכות שחייה, מגרשי טניס / כדורסל, חדרים גדולים עם מטבח, לא יודע מה מצבם מאז הקורונה, אם רלוונטי אוכל להמליץ, אבל אם אתם בעניין מסעדות בנורת’ קונווי יש מבחר יותר גדול, ברובו אמנם אוכל צפון אמריקאי ויש גם מרכז קניות חביב.

למה ללא שייט לוויתנים? זאת אחת החוויות שלא הייתי מפספס באזור 

בהרים הלבנים אפשר להוסיף גם את LOST RIVER לרשימת הביקורים 

nbk dafna589 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • dafna589
              dafna589 @nbk נערך לאחרונה על ידי dafna589

@nbk

היי, אפשר לשאול איזו דירה שכרתם במנהטן? גם אני מחפשת 

• nbk
                nbk @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

הי מוני

תודה רבה על ההסבר המפורט והמסלולים במפה!

זה מאד עוזר!!

שאלה- למה ההתנגדות לאגם ג’ורג?

חשבתי שהוא נראה אגם יפה בתמונות והדרך ממנו ללייק פלסיד לא ארוכה, כך שאפשר לעשות קצת סיבוב ולעבור בחלק מהדרך והאגמים שהיינו עוברים בהם אם היינו מגיעים מאולד פורג’ וכך לראות את הנופים והאגמים שכתבת עליהם, לא כך?

השאלה אם באזור אגם ג’ורג אין שום דבר מעניין? תצפית יפה, אזור יפה לטיול רגלי קצר, משהו סביב האגם עצמו בתחילת השלכת?

אשמח מאד אם תוכל גם לפרט הצעה למסלול המשך מלייק פלסיד לסטו.

תיכננו לישון בסטו אבל אני לא סגורה מה יש באזור שממליצים לישון דווקא שם ולא דרומה יותר? חוץ מכבישים יפים צפונית לסטו ומפעל הגלידות המפורסם בן אנד ג’רי, יש משהו מיוחד בסטו ? 

התיכנון מלייק פלסיד כרגע הוא לעבור במעבורת באגם שמפליין ולפני כן לעשות מסלול ב Ausable Chasm בבוקר.

ומסטו ליעד הבא- לינקולן או קונאווי, אשמח גם למסלול מה מומלץ והיכן לעצור בדרך ואיזה כביש יפה לנסיעה?

לגבי הנסיעה לאקדיה, חשבנו בבוקר לבקר ביריד אזורי בעיירה Fryeburg המתקיים שם בדיוק ביום שנעבור שם https://www.fryeburgfair.org/

נראה מעניין וזה בטח יקח את כל הבוקר ואז נסיעה ארוכה לאקדיה, נגיע בערב…

אם נוותר על לילה באגם ג'ורג וניסע מאיטקה ללייק פלסיד ישר ביום אחד,  היכן לדעתך להוסיף את הלילה שהתפנה?

בלייק פלסיד או באזור לינקולן/קונאווי או אולי בסטו אם האזור ליד מלא מקומות חובה?

מבחינת לטייל יותר רגוע ולהספיק עוד יותר באזור מסויים...

מנסה לרכז מקומות לינה ופחות ימי מעבר מעייפים…

ודה רבה על העזרה! מאד מעריכה זאת!

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • nbk
                  nbk @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה על ההערה!

אנסה להעלות כאן את המסלול כמו שרשמת, אולי אצליח להגיע לזה מחר...

אצלי במחשב הוא אכן יותר מפורט בטבלת אקסל יומית עם זמני נסיעה ומקומות לטיול בכל יום... 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • nbk
                    nbk @jardine נערך לאחרונה על ידי

@jardine

תודה!

לגבי השייט נראה לי בזמן המועט שיש לנו זה פחות מלהיב אותנו

לשוט בסירה ולראות חיה ענקית שרק רואים לה את קצה האף מעיפה מים?

והבת שלנו קצת חוששת מסירות בעקבות נפילה למים בשייט קיאקים בצרפת בדורדון... מאז היא משתדלת לא לעלות על סירות… 

לכן החלטתי לוותר על השייט...

• nbk
                      nbk @dafna589 נערך לאחרונה על ידי

@dafna589

דרך AIRBNB

יקר רצח אבל במקום נוח

https://www.airbnb.com/rooms/4471513

dafna589 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • nbk

@jardine

ברור שלגבי המסעדות בערים גדולות אפשר יותר לתכנן אבל לפעמים גם על הדרך יש המלצות שאני מסמנת ואם אנו באזור שאדע לעצור בהן ולא באחרות…

לגבי LOST RIVER הא מאד מומלץ? 

או שאם נהיה ב FLUME GORGE אז זה בעצם מאד דומה וחוזר על עצמו?

jardine תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • מוני
                          מוני @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk אמר:

שאלה- למה ההתנגדות לאגם ג’ורג? חשבתי שהוא נראה אגם יפה בתמונות והדרך ממנו ללייק פלסיד לא ארוכה, כך שאפשר לעשות קצת סיבוב ולעבור בחלק מהדרך והאגמים שהיינו עוברים בהם אם היינו מגיעים מאולד פורג’ וכך לראות את הנופים והאגמים שכתבת עליהם, לא כך? השאלה אם באזור אגם ג’ורג אין שום דבר מעניין? תצפית יפה, אזור יפה לטיול רגלי קצר, משהו סביב האגם עצמו בתחילת השלכת?   אשמח מאד אם תוכל גם לפרט הצעה למסלול המשך מלייק פלסיד לסטו. תיכננו לישון בסטו אבל אני לא סגורה מה יש באזור שממליצים לישון דווקא שם ולא דרומה יותר? חוץ מכבישים יפים צפונית לסטו ומפעל הגלידות המפורסם בן אנד ג’רי, יש משהו מיוחד בסטו ?  התיכנון מלייק פלסיד כרגע הוא לעבור במעבורת באגם שמפליין ולפני כן לעשות מסלול ב Ausable Chasm בבוקר.   ומסטו ליעד הבא- לינקולן או קונאווי, אשמח גם למסלול מה מומלץ והיכן לעצור בדרך ואיזה כביש יפה לנסיעה?   לגבי הנסיעה לאקדיה, חשבנו בבוקר לבקר ביריד אזורי בעיירה Fryeburg המתקיים שם בדיוק ביום שנעבור שם https://www.fryeburgfair.org/ נראה מעניין וזה בטח יקח את כל הבוקר ואז נסיעה ארוכה לאקדיה, נגיע בערב…   אם נוותר על לילה באגם ג'ורג וניסע מאיטקה ללייק פלסיד ישר ביום אחד,  היכן לדעתך להוסיף את הלילה שהתפנה? בלייק פלסיד או באזור לינקולן/קונאווי או אולי בסטו אם האזור ליד מלא מקומות חובה? מבחינת לטייל יותר רגוע ולהספיק עוד יותר באזור מסויים... מנסה לרכז מקומות לינה ופחות ימי מעבר מעייפים… ודה רבה על העזרה! מאד מעריכה זאת!

הי

לפני שאני רושם תגובה לשאלותייך והבהרותייך, ברצוני לומר שכגולש מן המניין בפורום אני מדגיש תמיד 

שהצעותי בפורום הן בסך הכל הצעות שאינן חייבות להתקבל ,ושהשואל יחליט סופית על פי צו ליבו .

אני מבסס את הצעותי במיוחד כשמדובר בניו אינגלנד ,וצפון מדינת ניו יורק(אדירונדק) ,על פידבקים שקיבלתי לאורך שנים

על דרך לב האדירונדאק ללייק פלאסיד.

לשאלתך על לייק ג’ורג’-

זה אגם נופש ידוע  לאמריקאים שבקייצים רגילים ממלאים אותו  בהמוניהם (בעיקר בגלל גודלו),וככל שמגיח  לו הסתיו הוא מתרוקן

והפעילות בו כולל בילוי ערב(מסעדה )מתקרבת ל-0

אם חשבתי בהתחלה שאת בגלל הילדים מבקשת פעילות עבורם בפארק המים והשעשועים –

אז אפשר להפנות אותך להגינות שבתגובות של הגולשת יונה וקשת בשרשור שפתחת נדמה לי בחודש מרץ והיא מתייחסת כך ואני מצטט-

“הגיחה שלנו ללייק ג’ורג’ היתה תוצאה של הרצון להכניס לונה פארק סיקס פלאגס למסלול, לאחר שויתרנו על אורלנדו. בדיעבד הלונה פארק עצמו, כפי שציינתי, היה נפילה. אבל במקרה גיליתי באיזור אטרקציה אחרת, נסיעה על אופני מסילה בתוך היער ומעל נהר ההדסון, שהיתה מדהימה! בשורה התחתונה נהננו מאוד מהיומיים בלייק ג’ורג’, אבל זה לא מקום ששווה את הארכת המסלול עבורו לטעמי, בעיקר כשיש עוד כל כך הרבה מקומות שווים אחרים על המסלול הזה”.

ובפסוק אחר לחוד בשרשור שלך כתבה- לייק ג’ורג’ – נמצא מחוץ למסלול שלכם”.

זה היה הוגן מצידה ,שכן מודה אני שבמסגרת הדיון שלה איתי בהכנות לטיולה ,החליטה שהיא מוותרת על צפון וורמונט לטובת פעילות ילדיה בלייק גורג’

ניסיתי להניא אותה ללא הצלחה.

ואני מוסיף שאחרי ההמגיפה שלא עשתה טוב לבטח גם לאגם הזה מי יודע האם התאוששו עוד סיבה לבדוק כדאיות.

ניסיון אחרון שלי -

אני מעתיק מה שרשמתי בשרשור מקביל לפני 4 ימים לגולשת דורית שבמקרה שלה לא חשבה להגיע ללייק גורג’

אלא לצסטרטאון  ללא כל סיבה הגיונית לפחות לפי מה שהודתה בפני והפניתי אותה לדיווח שלא מהעולם הזה של טל-

27/9

יהיה צורך השלמות באצבעות עד הצהריים ולצאת לדרך המובילה אל אולד פורג’ על כביש 28 מערב אדירונדק

https://goo.gl/maps/TN3YiB2JGXkAsvT77

סביבות אולד פורג’ ראי בדיווח המדהים של טל מטיול השלכת שלהם הגיעו לאולד פורג’ ב-1/10

ובבוקר של ה-2/10 עשו כמה אטרקציות באזור העיירה שימי לב לתמונות ובעיקר לדעתי המצלמה שלך לא תפספס

את העלייה לתצפית -MCCAULEY MOUNTAIN SCENIC CHAIRLIFT RIDE

תמונות בעמוד 3 של הדיווח השרשורי הזה

https://community.lametayel.co.il/topic/154309/%D7%97%D7%A8%D7%95%D7%96-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A3-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%A8%D7%95%D7%96%D7%AA-%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%A1%D7%AA%D7%99%D7%95-2019-%D7%A9%D7%9C%D7%9B%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%A0%D7%99%D7%95-%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%A7-%D7%95%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%95-%D7%92%D7%9D/39?page=2

זה מה שתעשו בבוקר ולפנה”צ של ה-28/9 ותמשיכו בתוואי הזה לסאראנאק לייק

https://goo.gl/maps/wJsKkNBB1Mm6areH8

עד כאן מה שרשמתי לדורית.

למרות מה שרשמתי אני חוזר ואומר שההחלטה היא בסופו של דבר שלך !!!

מוני

• nbk

@מוני

תודה רבה על הפירוט!

השתכנעתי כבר בהודעה הראשונה שלך 🙂

רק רציתי להבין יותר מה יש לעשות ולראות במסלול שהצעת...

נשמע טוב מאד! והתמונות מהממות!

אשמח להסבר דומה ומסלול במפה גם לגבי ההמשך, אם יש ביכולתך לכתוב מקומות עצירה חשובים/חובה?

מסלול המשך מלייק פלסיד לסטו?

תיכננו לישון בסטו אבל אני לא סגורה מה יש באזור שממליצים לישון דווקא שם ולא דרומה יותר? 

כמובן כבישים יפים צפונית לסטו ומפעל הגלידות המפורסם בן אנד ג’רי, אך האם יש משהו נוסף מיוחד באזור סטו שחובה? 

התיכנון מלייק פלסיד כרגע הוא לעבור במעבורת באגם שמפליין ולפני כן לעשות מסלול ב Ausable Chasm בבוקר.

מסטו ליעד הבא- לינקולן או קונאווי, אשמח גם למסלול מה מומלץ והיכן לעצור בדרך ואיזה מהכבישים הכי יפה לנסיעה?

אם נצא מוקדם ונוותר על הלילה באולד פורג’ וניסע מאיטקה ללייק פלסיד ישר ביום אחד,  היכן לדעתך להוסיף את הלילה שהתפנה?

בלייק פלסיד או באזור לינקולן/קונאווי או אולי בסטו אם האזור ליד מלא מקומות חובה?

תודה רבה על העזרה בתיכנון! 

מוני 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • מוני
                              מוני @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk

כרגע מחוסר זמן לפירוט(אליו אשוב בהמשך היום) אשיב לשאלתך על האפשרות שהעלית

שתיסעו את כל הדרך מאיתקה ללייק פלאסיד, קודם צריכה הכנה מנטלית מוקדמת לנוער

על יום נסיעה ולא מעט עצירות- לא קל אבל אמור להיות מרגש.

במקרה כזה לא יתפנה לכם לילה כי מדובר על יום מעייף ביותר ולכן כדאי מאוד להוסיף יום ולילה בלייק פלאסיד

וסביבתה, ואני מדגיש גם בסביבתה, וגם סוג של לקחת אויר ולהתרגע לקראת הימים הבאים.

עוד משהו קטן, לא חייבים לדבוק בלינה בסטוה אבל אזור העיירה/כפר הזה דורש ביקור ולו לנסות שלכת

ונופים על כביש 108 מסטוה מערבה עד הסמגלרס נוץ’ ואפשרות העלייה להר מנספילד.

במידה ואת מוותרת על יום נוסף  אז תוסיפי יום ולילה ללבנים.

מקווה שצפון וורמונט לא תאכזב מבחינת שלכת בשבוע הראשון של אוקטובר (כבר היו שנים)

מוני

• רבקה.ק.
                                רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם.

חייבת לומר שבשמחה ובהנאה אני חוזרת לטיול היפה שלנו לניו אינגלנד.

כמה הערות על מה שקראתי (את הפירוט אשאיר למוני...):

סטו היא אחת העיירות היפות והחמודות בכל המסלול. יש לה אופי אירופאי וחבל להפסיד אותה. יש לה קסם וכמה מסלולי טיול ליד:
                                סמאגלר נוטש על כביש 108, שבשעת שיא השלכת יפייפה, הר מנספילד היפייפה ועוד מסלולי הליכה.
                                ההרים הלבנים היו המרשימים ביותר בכל הטיול היפה ממילא וחשבתי אז וחושבת היום שכדאי להשקיע באזור יותר ימים למיצוי היופי והספוטים לצילומים.
                                בוסטון – אם תוכלו להתאמץ ולנהוג יותר על מנת ללון בהגעה בעיר, תזכו ליום נוסף בעיר היפה. מובטחות לכם שם גם מסעדות מהסוג שאתם אוהבים.

תיהנו

רבקה

• jardine
                                  jardine @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk אמר:

לגבי LOST RIVER הא מאד מומלץ? 

FLUME GORGE ו- LOST RIVER  לא דומים, ב- LOST RIVER  ההייליט הוא נקיקים בסלע שבחלקם אפשר להיכנס ולזחול פנימה, ב- GORGE יותר מסלול טיול

האם מומלץ מאוד? לא, אבל אני חושב שלילדים הוא יהיה יותר מעניין בגלל הנקיקים בסלע, למבוגרים לקחת בחשבון שיש הרבה מדרגות לרדת ואחרי זה גם לעלות 

• מוני
                                    מוני @nbk נערך לאחרונה על ידי מוני

@nbk

אני חוזר לאפשרות(שלא טובה בעיני) להגיע מאיתקה ללייק פלאסיד דרך אולד פורג’ ולב האדירונדק ביום אחד

מה דעתך לעצור לעגינת לילה או באולד פורג’ או באחד הלודג’ם  בהמשך הדרך ליד אחד מהאגמים  כמו רקט לייק, בלו מאונטיין לייק,

לונג לייק וכו’

זה יהיה טרוף מציע לחשוב מחדש

שימי לב מאיתקה לאולד פורג’ רק הגה 3 ויותר שעות ,תצטרכו לעצירות בדרך תגיעו בצהריים, תצטרכו לתת זמן ביקור לאתר

שטל רשמה טיפ עליו ושנראה מבטיח ,אוכלים צהריים ,ומכאן עוד יותר משעתיים רק הגה עד לייק פלאסיד והאם לא תרצו את

ה-the wild center בהמשך הדרך שלהם מאולד לפלאסיד , אתם כבר לדעתי תגיעו באיחור לשעת הסגירה של האתר.

בכבישי האדירונדאק לא נוסעים במהירות ,וכדאי לנהוג על פי המותר.

מה את אומרת?

לשאלתך אם את מפנה לילה בנסיעה מאיתקה ללייק פלאסיד היכן להוסיף ,ראי מה כתבה רבקה על ההרים הלבנים

אני מצטרף אליה.

מוני

nbk 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • nbk

@מוני

@אנשיםטובים

טוב, זה הולך להיות ארוך, סליחה מראש!

אנסה לפרט לפי ימים את המסלול והתיכנון עם השינויים שהוצעו כמו ש"אנשים טובים" הציע 🙂

אשמח לעצות/המלצות על מה אפשר לוותר כדי לא לרוץ ממקום למקום ?

ומה חובה להשאיר? 

ובכללי אשמח לעצות ממי שעשה מסלול דומה...

המטרה - מצד אחד לראות ולבקר במקומות הכי יפים מהאזור, כמה שנוכל להספיק, אבל בלי להשתגע.

ומצד שני שלא נעבור מקום לינה ממש כל יום כדי שלא נגמור את הטיול מעולפים 🙂 

גם ככה נראה לי שיש לי יותר מידי מקומות לינה והייתי שמחה לצמצם ואני לא מצליחה...

אנחנו לא מהמשפחות שקמות מאד מוקדם בבוקר… 

אנחנו מהזן האיטי קצת, קמים מאוחר יחסית ועוצרים להרבה צילומים בדרך..

מזכירה שאנחנו גם עם סבא בן 72 ושני בני נוער, בן ובת, בני 12+15 שבדרך כלל משתפים פעולה יפה עם השיגעונות והלו"ז הצפוף של אמא שלהם, אבל זהו טיול ארוך וגם למבוגרים ביננו לא קל לפעמים… 

וגם מחזיקה אצבעות שמזג האוויר ישתף פעולה עם התוכניות שלי 🙂

כמו כן מאד הייתי רוצה להיות באגם שבו שומעים את קולות הקריאה של ציפורי ה LOONS, איזה אגם מומלץ לאורך המסלול?

התכנון העכשווי:

17/9 – טיסה ב 1 בלילה, הגעה לניו יורק  ב 17/9 ב 5:30 בבוקר, הטיסות הוזמנו כבר

17-24/9 - 7 לילות טיול בעיר מנהטן-ניו יורק. שכרנו דירה באזור השדרה ה 8 עם פינת רחוב 43. עדיין מנסים להכניס ללו"ז את כל מה שכולם רוצים לראות בעיר, נאלץ לוותר על כמה דברים, אז לא יכולה לצמצם ימים כאן וגם בחלק יגיעו לבקר בני המשפחה מניו ג'רזי.

24/9  - בבוקר אוספים את הרכב השכור ונוסעים לבקר את המשפחה בניו גרזי 

בערב נוסעים שעה דרומה, לישון ליד פארק six flags בג’קסון

– עדיין מחפשת מקום לינה קרוב ללונה פארק - אשמח להצעות?

25/9  – יום בלונה פארק six flags עם המשפחה שגרה בבניו ג'רזי. לינה באותו המקום ליד הלונה פארק

26/9 – נוסעים בבוקר ל 3 לילות בוושינגטון, נגיע אחרי הצהריים, לינה בוושינגטון

עצירה בדרך, בפילדלפיה וביקור במוזיאון האמנות Barnes Foundation ואם זה יהיה זמן אולי נכנס גם למוזיאון המדע 

- מוזיאון המדע פרנקלין - האם מומלץ לגיל בני נוער או רק לילדים קטנים יותר?

27/9 - וושינגטון, טיול רגלי בעיר

28/9 - וושינגטון, טיול רגלי בעיר

29/9 - בבוקר נוסעים צפונה לכיוון מפלי הניאגרה - נישן באמצע הדרך לילה אחד, בני הנוער רוצים לבקר בהרשי בלונה פארק אז כנראה נעשה עצירה שם, ננסה להתקדם כמה שיותר צפונה ולישון אחרי הרשי

-עוד לא נקבע מיקום הלינה, אשמח להמלצות?

30/9 - המשך נסיעה צפונה, לינה ללילה אחד במפלי ניאגרה , נטייל רק בצד אמריקאי לצערי, כי הקנדי סגור

היכן מומלץ לישון בצד האמריקאי?

נגיע בערב כי בדרך עוצרים לביקור קצר בפארק Letchworth

1/10 – נוסעים ל 3 לילות באיתקה. הגעה בערב. לינה באיתקה

בבוקר ביקור במפלי הניאגרה. בצהרים/בוקר מאוחר נסיעה לכיוון איתקה

בדרך אולי עצירה ברוצ'סטר במוזיאון הצילום ג'ורג איסטמן - האם מומלץ?

2/10  - לינה באיתקה, טיולי טבע ומפלים באזור, Taughannock Falls

מה חובה באזור אגמי האצבעות ועל מה אפשר לוותר? 

Buttermilk Falls?

Montour Falls - Shequaga Falls Park?

Rainbow Falls - Watkins Glen State Park?

Lucifer Falls - Robert H. Treman State Park?

יש משהו אחר שלא רשמתי שיותר מומלץ?

3/10 – לינה באיתקה, בבוקר נסיעה לקורנינג, ביקור במוזיאון הזכוכית. אחרי הצהריים טיול בעיר איתקה עצמה

4/10 - נסיעה ארוכה צפונה ל Adirondack Mountains, בדרך עלייה ברכבל לתצפית McCauley Mountain

לעבור דרך Old Forge ,Raquette Lake, Blue Mountain Lake, Long Lake

יש מסלולי הליכה קצרים מומלצים באזור האגמים?

עדיין בהתלבטות האם :

1. לנסוע ישר מאיתקה עד לייק פלסיד ואז לישון שם 2 לילות , נסיעה ארוכה מאד ואז יומיים יותר באיטיות

2. או לנסוע ישר מאיתקה עד לייק פלסיד, לישון בלייק פלסיד רק לילה אחד ואת הלילה שחסכנו - להעביר ללינה בסטו כדי שיהיו שם שני לילות במקום אחד או בהמשך עוד לילה בלינקולן/קונאווי - האופציה הכי מפתה בגלל הלילה שהתפנה

3. או לעצור בדרך ולישון לילה אחד ליד OLD FORGE והלילה הבא בלייק פלסיד - האופציה הכי באיזי

5/10 - לינה בלייק פלסיד, עלייה לתצפית הר Whiteface Mountain

ביקור ב The Wild Center, ליד Tupper Lake, בסימן שאלה כרגע… אם נספיק

רציתי גם לעשות את המסלול של High Falls Gorge, אך לא בטוחה שנספיק

6/10 - לינה ב Stowe 

בבוקר נסיעה לכיוון סטו, בדרך עצירה לטיול רגלי ואולי גם שייט אבובים/סירה ב Ausable Chasm 

לעבור את אגם שמפליין במעבורת  - היכן הכי כדאי ? 

אם נספיק - נבקר בברלינגטון לסיבוב רגלי בעיירה

7/10 - לינה בלינקולן או בקונאווי  - מתלבטת היכן הכי כדאי לישון?

בבוקר נוסעים צפונה מ Stowe ל Smugglers Notch

כמה ק"מ צפונה מסטו על כביש 108 אמורים לנסוע?   

עוד לא בטוחה מה יש לעשות שם חוץ מהדרך היפה? יש מקומות שחובה לעצור ?

ואז יורדים דרומה לכיוון לינקולן - דרך איזה כבישים הכי כדאי?

אפשרויות נוספות בדרך - מה מומלץ?

Bingham Falls?

מפעל הגלידה Ben & Jerry's

חוות ייצור מייפל וסיידר , דונטס מתפוחים - איפו מומלץ?

ננסה להספיק אחרי הצהרים להגיע למסלול הליכה ב Flume Gorge . אם לא נספיק, זה יעבור ליום למחרת

8/10 - לינה בלינקולן או בצפון קונאווי

בבוקר נסיעה ועצירות לטיולים רגליים  - כביש Kancamagus Hwy

האם הטיול והעצירות לאורך הכביש הוא מסלול של יום מלא או רק חצי יום?

מסלול הליכה ב Flume Gorge, אם לא הספקנו יום קודם

יש עוד אתרי חובה באזור שנוכל להספיק באותו היום?

כבישים שחובה לנסוע בהם?

9/10 - נסיעה של 4 וחצי שעות, לינה באקדיה, הגעה בערב 

בבוקר עצירה בדרך ביריד/פסטיבל אזורי בעיירה Fryeburg ליד קונאווי

10/10 - טיולים באקדיה בצד אחד של האי, מסלול Park Loop ועליה ברכב לתצפית Cadillac Mountain

11/10 - טיולים באקדיה צד שני של האי, באגמים, בחוף (ללא שייט ליוויתנים) 

אולי שייט קיאקים בלילה לצפייה בחיות זוהרות בכחול במים ב Castine Bay

12/10 - נסיעה לכיוון בוסטון לאורך החוף, לינה באמצע הדרך, עיירות חוף ומגדלורים

עדיין מתלבטת היכן לישון באמצא הדרך, אשמח להמלצות?

איזה מגדלורים/עיירות חובה לעצור בהם?

13/10 - נסיעה ללינה בבוסטון, הגעה בצהרים, אם נספיק נבקר באקווריום או למחרת

היכן כדאי לישון בעיר עם חניה לרכב השכור?

14/10 - טיסה לארץ ב 19:00 בערב

בבוקר טיול רגלי בעיר, בדיקת קורונה, והחזרת רכב שכור בשדה

תודה רבה למי שקרא/ה עד כאן!

jardine מוני 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • nbk
                                        nbk @רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

@רבקה-ק

הי תודה!

יש לך אולי לינק למסלול/פוסט לטיול שלכם ?

לגבי הימים, הלוואי והיה לי עוד כמה להוסיף, לא יודעת מהיכן לקחת אותם

פירסמתי עכשו בפוסט המשך, פירוט מלא של המסלול המתוכנן , אשמח להצעות בנושא

מה יש לעשות ליד סטו?

אלו מקומות היית מוסיפה בהרים הלבנים?

לגבי הדרך מאקדיה לבוסטון, חשבתי בהתחלה לנסוע ישר מאקדיה בלי עצירה, כדי להנות מעוד יום בבוסטון

אבל אז נפסיד את כל עיירות החוף ומהגדלורים היפים והיה נראה לי שחבל...

מוני רבקה.ק. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • nbk

@jardine

המדרגות הרבות שרשמת פסלו לי את LOST RIVER וגם אין לי כלכך היכן להוסיף אותו

הלוואי והיו עוד ימים בלוח השנה 😞

• nbk

@מוני

הי

ממש קשה לי להחליט אבל אני מבינה היטב מה שאתה אומר , קל זה לא יהיה היום הזה...

אני עוד צריכה לחשוב על זה ולהתייעץ עם השותפים למסע והנוהגים ברכב בפועל- הבעל והסבא-אבא שלי 🙂

אני לא זאת שנוהגת…

זה המצב כרגע בתיכנון המסלול...

4/10 - נסיעה ארוכה צפונה מאיתקה ל Adirondack Mountains, בדרך עלייה ברכבל לתצפית McCauley Mountain

לעבור דרך Old Forge ,Raquette Lake, Blue Mountain Lake, Long Lake

יש מסלולי הליכה קצרים מומלצים באזור האגמים?

עדיין בהתלבטות האם :

1. לנסוע ישר מאיתקה עד לייק פלסיד ואז לישון שם 2 לילות , נסיעה ארוכה מאד ואז יומיים יותר באיטיות

2. או לנסוע ישר מאיתקה עד לייק פלסיד, לישון בלייק פלסיד רק לילה אחד ואת הלילה שחסכנו - להעביר ללינה בסטו כדי שיהיו שם שני לילות במקום אחד או בהמשך עוד לילה בלינקולן/קונאווי - האופציה הכי מפתה בגלל הלילה שהתפנה

3. או לעצור בדרך ולישון לילה אחד ליד OLD FORGE והלילה הבא בלייק פלסיד - האופציה הכי באיזי

5/10 - לינה בלייק פלסיד, עלייה לתצפית הר Whiteface Mountain

ביקור ב The Wild Center, ליד Tupper Lake, בסימן שאלה כרגע… אם נספיק

רציתי גם לעשות את המסלול של High Falls Gorge, אך לא בטוחה שנספיק

6/10 - לינה ב Stowe 

בבוקר נסיעה לכיוון סטו, בדרך עצירה לטיול רגלי ואולי גם שייט אבובים/סירה ב Ausable Chasm 

לעבור את אגם שמפליין במעבורת  - היכן הכי כדאי ? 

אם נספיק - נבקר בברלינגטון לסיבוב רגלי בעיירה

אשן על זה ונראה...

תודה רבה על העצות והסבלנות!

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון