טיול יחידני בין בירות אירופה
-
יש לי דרכון אירופי כך שאני רשאי לטייל במדינות האיחוד ללא הגבלה חרף הקורונה
אני מחוסן בשני מנות עם תעודה רשמית
אני רוצה לעשות טיול יחידני בין במדינות צפון מערב אירופה צרפת גרמניה הולנד אוסטריה
לתכנן ציר שיוביל בין הבירות ברלין אמסטרדם וינה פריז
נדמה לי תחבורה יבשתית כמו רכבת הינה זול ויעיל אך אם יש יותר זול אשמח לדעת
בנוגע ללינה, האם יש אפשרות ללון אצל להתארח אצל הקהילה היהודית בערים
אם לא כמה תעלה עלות לחדר יחיד עם מיטה אחת במחיר מינימלי, גם ככה אגיע רק לישון
וכמה יעלו שלוש ארוחות ביום ונשנוש של לילה למשך שבועיים שלושה
תודה
-
הכי טוב זה לתכנן תקציב של 100 יורו ליום להוצאות שונות כמו כלכלה תחבורה ואתרים כממוצע.
לינה זה תקציב שונה בהתאם ליכולת האישית ומגוון מחירים וכוכבים.
-
אין לי מושג לגבי התמחור, אבל
אין אפשרות להתארח אצל קהילות יהודיות בחינם.
המחירים שאתה מחפש של חדר דורם (רב מיטות) באכסניות- בדוק כמה ערים מדגמית ותגלה את המחיר.
התחשיב שניתן על ידי קודמי מבוסס על ניסיון חייו בטיולי יוקרה, לא רלוונטי לך.
העובדה שאתה עם דרכון אירופאי-עוזרת.
העובדה שאתה מחוסן-עוזרת
אבל---- החוקים והתקנות ולמי מותר או אסור להיכנס בתוך אירופה משתנה כל הזמן
לפני כשבוע גרמניה למשל אסרה על פורטוגלים על כניסה חופשית.
קודם לכך שוויץ אסרה על חלקים מצרפת.
גרמניה על חלקים בטירול באוסטריה.
כך שזה נייד ומשתנה.
ותיכף יבואו תרמילאים מנוסים ויוכלו לתת לך תשובות כלכליות מתאימות לתכנון הטיול שלך.
-
100 יורו טיולי יוקרה ? ???
איפה ? אולי בזימבבואה.
דווקא המחיר של 100 יורו הוא המינימליסטי בשביל 3 ארוחות ביממה במסעדות עממיות ( 25 , 50 , 25 בוקר , צהריים , ערב ) מינימום בלי אקסטרות כבר הגענו ל 100 יורו.
איפה כניסה לאתרים שזה עשרות יורו ליום .
איפה הוצאות שותפות ליממה אחרות ( מוצרי פארם , שתייה , חטיפים לדרך, טיפים ועוד ...)
100 יורו זה בקמצנות ולא ביוקרה.
-
האינטרנט מלא בהצעות והסברים עדכניים .
הנה אפשרות אחת :
https://www.nomadicmatt.com/travel-blogs/cheap-ways-to-travel-across-europe-2/
אבל …. קורונה יש לקחת בחשבון את האיסורים וההגבלים כפי שכתבה יונית .
-
אפילו בנושא הסעדה---- אין לך מושג קלוש על טיול תרמילאים.
לא תמיד צריך להגיב, במיוחד כשאין לך ידע בנושא.
-
דבר ראשון: דרכון אירופאי וחיסונים אינם ערובה לכך שתוכל להיכנס באופן חופשי וללא מגבלות לכל מדינות אירופה כיום. בגלל הקורונה יש המון הגבלות והן משתנות כל הזמן, כך שיכול להיות שגבולות יסגרו, או שהדרכון שלך ייחסם במדינה מסוימת, או שידרשו ממך בדיקות או אפילו בידוד בשביל להיכנס. זה זמן ממש גרוע לטיול עם הרבה מעברי גבולות.
בתור אדם שכן מטייל באופן תרמילאי, ממש אין צורך במאה יורו ליום או אפילו קרוב לזה. התקציב תלוי במדינה, ברמת המחייה שתבחר וגם בכמות המעברים. כשיש הרבה נסיעות תקציב הנסיעות גדל מאוד. טיול שמתמקד באזור קטן עם מעט מעברים חוסך המון.
רוצה להוזיל? הנה כמה דרכים:
לך על מדינות פחות יקרות. הונגריה למשל. מזרח אירופה באופן כללי.
פחות נסיעות ופחות יעדים ויותר זמן בכל מקום.
שינה באכסניות מטיילים בחדר משותף – פתרון מעולה שגם מאפשר להכיר מטיילים אחרים ולצאת איתם לטייל ולבלות, אבל מודה שבעיניי זה בעייתי לחלוק חדר עם זרים בתקופת הקורונה. יש באכסניות גם חדרים פרטיים, הם עולים יותר כמובן.
לבשל לבד – מחזיקים במקרר האכסניה קצת מצרכים להכין סנדביץ’ וחביתה בבוקר למשל, או פסטה לערב. בעיניי אוכל הוא חלק מהכיף של הטיול, אז אפשר לשלב וחלק מהזמן לאכול בחוץ במקומות כיפיים וייחודיים למקום, וחלק לבשל לבד.
פחות אטרקציות יקרות, יותר דברים חינמיים או זולים. למשל בלונדון יש כל כך הרבה אתרים חינמיים והם הרבה פעמים יותר מוצלחים מאלו שבתשלום גבוה (שגם יש בהם תורים איומים לפעמים).
לחכות עם זה. בגלל הקורונה תשלם יותר על ביטוח, זה מגביל בלינה בחדרים משותפים, ואולי תצטרך לשלם גם על בדיקות או אפילו על בידוד.
אין לינה חינם אצל קהילות יהודיות. יש דבר שנקרא קאוץ’ סרפינג, אבל בגלל הקורונה קשה למצוא אירוח היום, וזה גם לא בדיוק מלון שמאפשר לך להיות אדון לעצמך בלוח הזמנים שלך, אלא כופה עליך התאמה מוחלטת למארח (שיכול להחליט שאתה לא שוהה בדירה כשהוא לא שם גם אם הוא יוצא בשש בבוקר, או אם הוא לא רוצה לארח אנשים שיוצאים בלילה עד מאוחר, וכו’).
-
עוד הערה – רכבות לעיתים רבות אינן הפתרון הזול ביותר! יתרה על כך, לעיתים הפיתרון הזה הוא מהיקרים יותר (בהשוואה לאוטובוס, ואפילו טיסות בהנחה שאתה מטייל “קל” ללא מזוודה גדולה)
הלינק שצורף קודם לכן (Cillam) נהדר – ממליץ לך לקרוא אותו היטב.
הנקודה המרכזית בטיול כזה בזמן קורונה, היא היכולת שלך להתמודד עם שינויים בתוכנית.
למשל – המקום שאליו אתה רוצה להגיע, הגדיר את המדינה שממנה אתה בא כבעייתית וידרוש בידוד, או אפילו פחות מכך – היעד אליו אתה הולך חווה כעת גל נוסף (לא מופרך כלל, ראה מה שקורה בישראל) והחליט להטיל מגבלות רבות (מסעדות, מוזיאונים, תחבורה ציבורית, התקהלות, מסיכות וכדומה). כשהטיול הוא קשיח, אז אתה פשוט תגיע לשם ותעשה את הכי טוב שתוכל. אבל אם אתה פתוח לשינויים, אז תוכל לשנות לחלוטין את היעד שלך ולהחליפו בעיר אחרת. גמישות בתקופה הזו היא קריטית (לטעמי) להנאה מהטיול. אני הייתי “מתכונן” לעוד כמה מקומות שיכולים לעניין אותך ולהכין “בנק יעדים” שתוכל להשתמש בו בבוא העת
-
עוד דבר: כשעושים טיול בטבע בזמן קורונה יש פחות מגבלות. ממילא אתה בחוץ. בטיול עירוני מגבלות קורונה יכולות לפגוע באופן אנוש – אם למשל מחליטים על סגירת כל המקומות הציבוריים משעה מוקדמת (מה שקרה באמסטרדם), או הגבלה של אתרים רק למי שהתחסן באותה מדינה או בהרשמה מראש למספר מאוד מצומצם של אנשים, או אם פתאום נכנס סגר. הטיול שלך סופר בעייתי לתקופה הזו.
לגבי תחבורה, יש ויש. בטיול האירופאי האחרון שלי פתאום גיליתי שיש רכבת ממש מליד האכסניה שלי עד לבירה אחרת ב-15 יורו שזה כלום (כי גם לא צריך תחבורה לשדה וממנו), אבל במקום אחר מצאתי טיסה ב-40 יורו ללא מזוודה, והיה לי רק תרמיל גב קטן, אז זו היתה האופציה הכי זולה. בקיצור, צריך לבדוק כל מקרה לגופו.
-
מחירי לינה באכסניות – באתר הזה.
לא כל הרכבות פועלות קרא כאן, אם רוכשים כרטיס חודש מראש המחיר יהיה נמוך יותר, ייתכן שהבעיה באוטובוס תהיה זולה יותר, בדוק אם כל הקווים פועלים כרגיל – באתר של flixbus
- "אני רוצה לעשות טיול יחידני בין במדינות צפון מערב אירופה צרפת גרמניה הולנד אוסטריה
לתכנן ציר שיוביל בין הבירות ברלין אמסטרדם וינה פריז”.
אם הטיול מתוכנן "למשך שבועיים שלושה" ולא ציינת מה תרצה לעשות במקומות כאלה, מחירים של “אטרקציות” אפשר לבדוק בכל אתר בו תרצה לבקר.
מחירי ארוחות גם תלויים בהעדפותיך, אם תלון באכסניה אחת למשך כמה ימים תוכל לרכוש מזון בסופר – כפי שהוצע לך בתגובות הקודמות.