ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול מתגלגל -אריזה למשפחה

פורום צפון אמריקה
    17
    26
    2894
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • pninit1234
      pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

אשמח לחוכמת המנוסים..

מקווים לנסוע בקיץ לטיול ארוך, בני זוג פלוס 3 גדולים.

לרוב נאכל ארוחת בוקר בחדר/סוויטה כך שצידנית תצטרך להגיע לחדר מדי החלפת מלון.

איך הכי כדאי להתנהל עם כל השאר? 

אומנם גם אנחנו נסענו הרבה אבל טרם הגעתי לנוסחה המנצחת.

אשמח מאוד לפירוט- מה עובד עבורכם

ולדוגמא - נניח ואתם לוקחים "פיגמה ובגדים למחר" - האם אתם מבצעים את ההחלפה וההכנה הזו כל יום ליד האוטו? 

עוד לא החלטתי כמה מזוודות וטרולי לקחת בכלל... בהנחה שלקניות נוסיף מזוודה שתיקנה כבר בארהב ואין צורך לסבול ממנה כל הטיול.

קוביות אריזה - כבר קניתי, לנו זה עוזר. 

reuben13 keves160 עמיחי13 dhz karnielr 14 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • reuben13
        reuben13 @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

אם יש לכם בגדים/נעליים ישנים שהגיע הזמן שלהם ואפשר ללבוש אותם שם (גם כך בארה”ב אף אחד לא שם לב ללבוש של האחרים), משאירים אותם שם ומפנים מקום במזוודה לקניית ביגוד/הנעלה חדש. זה מה שאנחנו עושים, אז לא צריך למלא מזוודה נוספת

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • keves160
          keves160 @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

התשובה הכי פשוטה שלי (שכנראה לא פשוטה לביצוע על ידי רוב הנוסעים) היא פשוט לא להביא יותר מדי. אם יש מעט כבודה, אין בעיה להעלות אותה לחדר ולהחזיר למכונית מדי יום. מעט דברים זה מלכתחילה פחות התעסקות ובעיות, בלי צורך בפתרונות מיוחדים. זה גם מה שעשינו כמשפחה בטיול מתגלגל. העובדה שגם בחרנו בעיקר באריזות לא קשיחות (כלומר קלות יותר וכאלו שקל לדחוס במידת הצורך) עזרה גם היא. לא יותר ממזוודה/תרמיל אחד לשני אנשים, ותיק יום קטן בגודל ילקוט בנוסף (לא טרולי, זה מעודד לקחת עוד ולא נוח להסתובבות ביום יום). 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • עמיחי13
            עמיחי13 @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

בארה״ב מאוד נוח ללון במוטלים: זה מלון שבנוי בצורה כזו שהחניה לרכב נמצאת ממש קרוב לחדר – לפעמים אפילו במרחק של כמה צעדים. אין צורך לתכנן מה לוקחים לחדר, כי ממילא זה ממש קרוב.

ובכל מקרה 3 בני נוער זה 3 סבלים… מאוד עוזר...

• dhz
              dhz @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

אני מטייל לבד בארה”ב, בדרך כלל טיולים של 3 שבועות עד חודש.  אני סוחב איתי בגדים (חולצות, לבנים, גרביים ל- 8 ימים או משהו כזה, 2 זוגות מכנסיים, נעלי טיול הליכה ונעלי התעמלות הליכה).  כל שבוע אני עושה כביסה במלון (ברוב בתי המלון יש מכונות כביסה ויבוש המופעלים על ידי מטבעות) לגבי דטרגנט, אפשר להביא מהארץ או לקנות שם.

אני מעדיף לקחת מזוודה גדולה ומזוודה בינונית על פני מזוודה וטרולי (ואז עולה למטוס עם תרמיל גב בגודל בינוני) גם אם זה יעלה לי עוד $200, שזו לא הוצאה נוראית בהתחשב במחיר הטיול.  במקרה זה, כתלות במלון אני מעלה את שתי המזוודות לחדר או רק את הבינונית.  אני מחזיק בבינונית תמיד בגדים ל- 2-3 ימים.  במקרה של מלונות ללא מעלית, אני אקח למעלה רק את המזוודה הבינונית.  כמובן שלקראת עשיית כביסה, שתי המזוודות יעלו למעלה.

סידור המזוודה הבינונית (או הטרולי, אם מסתפקים בו במקום במזוודה בינונית) נעשה בחדר כאשר שתי המזוודות נכנסות אליו.

• karnielr
                karnielr @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

מה שעשינו בטיולים האחרונים- יש טרולי אחד בסיסי  עם פיג'מות וכלי רחצה, אליו מוסיפים לבנים ובגדים ליום המחרת, ההתארגנות ליד האוטו. מיועד למקרים בהם לנים רק לילה אחד במקום, אחרת מביאים הכל לחדר. 

• גדליהו מהגרעין
                  גדליהו מהגרעין @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

אנחנו מטיילים עם צידנית גדולה וכשלא בקמפינג- לא מעלים אותה לחדר. הרבה פעמים גם ארוחת הבוקר היא בטבע ולא במלון- ככה שזה גם אופציה. ואם היא במלון זה יהיה יותר לכיוון הקורנפלרס. אז היינו רק צריכים להעלות את החלב… לנו יש לכל אחד תיק- ככה שכל אחד אחראי לציוד שלו ( ולא משנה אם הם בני 12 או 17)… ככה שאלמנט הסחיבה הוא אישי

• jardine
                    jardine @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

יש לא מעט רשתות של בתי מלון שמציעות ארוחת בוקר כלול במחיר החדר, לא בסטנדרטים של ישראל, אבל מספיק בשביל לפתוח את הבוקר ולהתחיל לטייל, אחת הרשתות היא המפטון אין מקבוצת הילטון וגם בבסט ווסטרן רוב המלונות מגישים ארוחת בוקר.

אני לוקח 5 מזוודות, עושה מישמש לפני הטיסה, שאם אחת המזוודות לא מגיעה, לא אצטרך להתחיל להתרוצץ בקניות, ואחרי זה לכל אחד יש מזוודה עם הדברים שלו ולא מתחיל בלאגן כל ערב או בבוקר שאיפה התחתונים שלי.

במיניואן 5 מזוודות נכנסות בקלות ברגע שמקפלים כסא אחד בשורה השלישית.

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • IM
                      IM @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

זה נכון שמתבגרים זה עוד ידיים שעוזרות לסחוב – אבל זה גם צרה צרורה בגלל הגרדרובה ( בעיקר בנות – “נראה לך שאני אלבש בגד פעמיים ? מה יגידו החברות שלי כשיראו  תמונות באינסטגראם ?” ) 

אז מראש – לתאם ציפיות בנושא זה .

במקום טרולי לכל אחד – מציעה את התיק המתקפל מנילון של דקטלון ( יש גם לאיקאה ) . כל אחד אורז בו ליומיים שלושה . לא תופס מקום רב ברכב , ניתן לדחיסה ,אפשר להחליט שאחד כזה לכלי רחצה  שיתופי של כולם , אחד של בגדי ים  וכל הציוד הנלווה להם ( אני נוהגת לקחת מגבות דקות ישנות לרחצה בים/ ברכה – המגבות נזרקות ביום האחרון ) , אחד לכלים חד”פ – כוסות צלחות סכום חטיפים , נשנושים וכ”ו .

אורזת בגדים לשבוע – אחרי שבוע – כביסה ( מוודאה שהלילה השביעי או השמיני במקום עם אופציה לכביסה ) 

חלק מהבגדים שלוקחת – מיועדים מראש להישאר בחו”ל ( שמה אותם על יד הפח בתוך שקית – שיבינו שאיני זקוקה להם יותר , כבר קרה שהתקשרו אלי להגיד ששכחתי ) 

חפצי ערך או דברים יקרים ללב – תמיד עולים לחדר ולא נשארים ברכב . 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                      • אנשיםטובים
                        אנשיםטובים @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

אצלנו הרעיון של להשאיר חלק מהמזוודות באוטו לא עובד. בפועל אנחנו תמיד מכניסים את כל המזוודות.

גם הרעיון של לקחת מעט בגדים וציוד לא עובד. אורך הטיול לא משנה. תמיד צריך בגדים לפחות ל 3-5 ימים, פיג’מה, סט אחד טיפה יותר יפה אם נצא בערב, סט רחצה בים (אפילו בטיול חורף לפעמים מגיעים לבריכה מחוממת במלון או במקום אחר שמתאימה לנו בול), וכמובן איזשהו בגד חם (אפילו בקיץ).  אני תמיד לוקח נעליים שנוחות לי לימים ארוכים על הרגליים, אבל גם כפכפים או סנדלים שיהיו נוחים לבריכה או ללכת לחדר הכביסה במלון. כל שכל זה ערימה לא קטנה של ציוד. אני יודע שלאחרים זה מצליח יותר טוב.

אבל מה כן עוזר למשפחה שלי? אריזה נכונה וקודי צבע.

לכל מזוודה, תיק, ושקית יש תפקיד קבוע. המזוודה האדומה זו של הכביסה והכחולה של הספרים, הציידנית הקטנה היא של השתייה במהלך היום והגדולה היא של האוכל שעובר איתנו בין המלונות ולא פותחים במהלך היום. הבגדים של אבא ארוזים בקוביות אריזה שחורות ושם אמא באדומות, וכל הבגדים במזוודה עם הסרט הירוק. החלוקה הזו קבועה. כלומר תמיד המזוודה האדומה היא לכביסה, לא משנה אם היא מפוצצת או ריקה.

לא חייבים לפוצץ כל תיק למקסימום כדי להקטין את כמות התיקים. אפילו להיפך. אני מעדיף הרבה תיקים קטנים ייעודיים ורכים על פני תיק גדול, ואז לשים כמה תיקים כאלה בתוך מזוודה. למשל יש לנו שני תיקי רחצה – אחד להורים ואחד לילדים. אם ישנים בחדרים מקושרים אז מראש כל תיק הולך לחדר הרחצה הרלוונטי, אבל גם אם לא, הם יושבים אחד ליד השני במדף באמבטיה וקל לחפש. יש לנו קוביות אריזה לבגדים ב-5 צבעים (כמספר בני הבית) ובכל צבע יש כמה וכמה קוביות בכמה גדלים. אז תמיד הבגדים של אבא בקובייה שחורה, לא משנה אם זה הלבנים, החולצות או המכנסיים. והיות ויש קוביה נפרדת למכנסיים ואחת לחולצות קל לראות מה המצב בכל אחד.

אנחנו משתדלים לא להשתמש בשקיות מחנות הבגדים הקרובה, אלא רק בשקיות שקנינו במיוחד שניתנות לסגירה (לרוב ריצ’רץ’). למשל אחת כזו מאיקאה, אבל יש כמובן גם במקס סטוק ובמקומות אחרים בשלל גדלים וצבעים. יש גם “ארגוניות” יעודיות שניסיתי. חלקן עבדו יותר וחלקן פחות. למשל לכבלים או לנעליים.

הצבע לכל אדם ממשיך גם לציוד אישי שאינו בגדים. לכל אחד יש תיק קטן (בגודל של קלמר או טיפה יותר) לציוד הפרטי שלו. זה יכול אוזניות, שפתון יובש, דובי, או כל דבר שרלוונטי לכם. אבל זה התיק שלו.

השילוב של כל אלה אולי לא חוסך לי להוציא מהאוטו, אבל מקל עלי למצוא בקלות כל דבר. אם מדובר על הבגדים אז אני כל לילה פורק את המזוודה של הבגדים בדקה (כל אחד שולף את הקוביות שלו ושם על המדף בחדר שבו הוא ישן), ואם מדובר על דברים אחרים אז מאתרים אותם בשניה. כלומר לא מחפשים את המטען של המצלמה כי הוא תמיד נמצא בתיק הציוד אלקטרוני האדום שבתוך המזוודה הירוקה.

בנוסף, בטיול מתגלגל כמו בטיול כוכב יש את הציוד שנשאר תמיד באוטו. התיק של ציוד הבריכה, התיק של הבגדים החמים. אלה לא יוצאים כל ערב לחדר ונשארים בפינה מסויימת באוטו (לרוב תמיד אותה פינה). גם להם אני משתדל להשתמש בקידוד צבעים.

למרות שכמעט אף פעם לא הייתי צריך לפתוח את המזוודות במהלך היום אלא רק בערב במלון, אז בפעמים הבודדות שכן, קידוד הצבעים הקל גם על זה. שלפנו ישר את המזוודה הנכונה וממנה את השקית הנכונה. בלי צורך “לחטט” במזוודות במגרש החנייה.

כל הציוד ללינה ארוז במזוודה אחת שהיא הראשונה שנפרקת בערב (ולכן גם האחרונה שמועמסת בערב). פיג’מות, כלי רחצה ומטענים. כך שאם הגענו באמצע הלילה גמורים, או שיש ילדים (קטנים) ישנים או כל דבר אחר – אפשר תמיד לשלוף רק את המזוודה הזו. לשאר נדאג אחר כך או מחר. ואם יש ציידנית שחייבים להכניס לחדר – אז גם היא ממוקמת באוטו בצורה שיהיה קל לשלוף אותה אם נגיע בלילה מאוחר ולא יהיה כח לפרוק הכל.

nbk תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                        • ari0252
                          ari0252 @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pלכאורה אפשר להכין  טרולי עם ציוד ליום עד שלושה  ולא צריך להוציא מזודות כל יום .ninit1234

תכלס בשטח תמיד שוכחים משהו במזוודה הגדולה.

ולכן לעניות דעתי הלא קובעת  עדיף כבר להעלות את המזודות כל יום לחדר.

nbk תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • dhz
                            dhz @jardine נערך לאחרונה על ידי

@jardine

לגבי ארוחות בוקר, הרי שרוב המלונות ברמות הבינוניות כוללות ארוחת בוקר כלשהי.  במלונות הזולים יותר, יתכן ומדובר בארוחת בוקר קלה ולפעמים לא כוללת הרבה.  במוטלים הזולים (כמו רשת Econo Lodge), יתכן ומדובר בשתיה חמה וב- דונאט.  במלונות ברמה הגבוהה יותר, בדרך כלל מדובר בארוחת בוקר חמה (ביצים, וסוג בשר כלשהו כמו בייקון או sausage וכו’).  רשת המפטון אין נכללת במלונות אלו, כמו Holiday Inn Express (בניגוד ל- Holiday Inn שלא מציעים ארוחת בוקר ללא תשלום נוסף במסעדת המלון), Fairfield Inn, בסט ווסטרן וגם Comfort Inn או Quality Inn.

כל זאת כאשר המלון נמצא מחוץ למרכזי הערים.  אני חושב שבמרכזי הערים בדרך כלל ארוחת הבוקר לא כלולה במחיר החדר.

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • רוני סופר
                              רוני סופר @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

ארוחות הבוקר במוטלים לא מוגשות בתקופה זו. במקרה הטוב מקבלים שקית עם קאפקייק, יוגורט ואיזה פרי.

בבתי המלון היותר גבוהים לא מוגש דבר.

אבל את זה צריך לבדוק מעת לעת.

הנסיון שלי מתחילת יוני.

• pninit1234
                                pninit1234 @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

תודה רבה על שלל הדעות והעצות!

אנסה לקחת מה שאוכל…

זה נכון שיש סבלים אבל הסבלים טוענים שזה לא הגיוני להעלות כל יום את הכל.

גם אני מבינה שזה “לא הגיוני” אבל מצד שני מרגישה שתמיד משהו חשוב ישכח ככה ואז במה הועלנו?

ברור שמעילי גשם וכדומה לא מעלים אבל עדיין עם הצידנית ואוכל יבש מצטברת סחיבה.

ולגבי המרחק לרכב – גם במוטלים הפשוטים של פעם לפעמים מקבלים קומה שניה ועם עוד קצת חוסר מזל חדר שרחוק מגרם המדרגות.

כתבתי לכולם שאני רוצה קומת קרקע אבל… לא הייתי בונה על זה.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • nbk
                                  nbk @ari0252 נערך לאחרונה על ידי

@ari0252

אין חשש להשאיר מזוודות ברכב?

שיפרצו לרכב בלילה ויגנבו?

• nbk
                                    nbk @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

סליחה על הבורות אבל מה זה "קוביות אריזה שחורות?"

היכן רוכשים?

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                    • שירליץ
                                      שירליץ @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

בלת״ק.

אנחנו נוסעים תמיד עם קוביות אריזה, ותכלס יכולים להסתדר עם טרולי או חצי מזוודה לבנאדם (ויש לי בנות גדולות). הכלל אומר שכל אחד צריך להתסדר עם  3 הקוביות שלו- גדולה, בינונית וקטנה. לכל אחד ואחת יש צבע שונה כדי להקל על השליפה מהמזוודה במידה וחולקים. כל אחד ואחת אחראים על הציוד של עצמם. 

לוקחים בגדים לשבוע עד 10 ימים גג ומכבסים. זה מאד קל בארה״ב. לפעמים במלון בשעות הערב, ולפעמים מוסרים למכבסה בבוקר ואוספים אחר הצהרים.  

משתדלים שיהיה מיקס אנד מאץ׳ ולא סטים, זה מגוון את הלוקים בתמונות.

מקמצים בנעליים (ספורט, סניקרס, סנדלים, כפכפים). וטסים עם הנעליים הכי כבדות.  

מקמצים בביגוד עליון (סווצרט/סריג דק, סווצרט חם, ויוניקלו בדרך כלל מכסים את כל האופציות). 

אף פעם לא משאירים מזוודות ברכב אלא תמיד מעלים את הכל. יותר בטיחותי, שלא לדבר על זה שלהתחיל לארגן תיק למלון כל יום נשמע לי בזבוז זמן ואנרגיות.  אני בעד פשטות ויותר קל להעלות שתי מזוודות מאשר להתחיל לחפש איפה הפיג׳מה בעודנו עומדים בחניה. 

ארוחת בוקר אנחנו אוכלים במלון או בתנועה, אבל אנחנו לא אכלני בוקר גדולים ומסתפקים בתה או מיץ ומאפה / קורנפלקס עם חלב /  פרוסה ומקושקשת (ארוחות בוקר סטנדרטיות במוטלים טרום קורונה).  בקורונה מקבלים שקית עם מאפה, בר גרנולה, יוגורט, פרי ובקבוק מים. גם טוב לנו. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                      • שירליץ
                                        שירליץ @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk

אצלנו קוביות האריזה צבעוניות, ולכל בן משפחה יש צבע ידוע מראש. 

https://northstar.co.il/%D7%A1%D7%98%203%20%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%96%D7%94%20%D7%9C%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%95%D7%93%D7%94%20Triple%20Packing%20Cubes%20286

• keves160
                                          keves160 @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234 אמר:

זה נכון שיש סבלים אבל הסבלים טוענים שזה לא הגיוני להעלות כל יום את הכל.

אצלנו במשפחה זה פשוט: לא רוצים להעלות או לסחוב את המשקל? אל תקחו אותו מלכתחילה. כל אחד צריך לקחת אחריות על מה שהוא הביא. 

pninit1234 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • pninit1234
                                            pninit1234 @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

לא מסכימה לניסוח הזה…

אנחנו משפחה ויש הרבה דברים משותפים.

ספציפית קשים לסחיבה הצידנית ואוכל מהסופר - למי בדיוק זה שייך?

ומעבר לזה כמו שיש הרבה תפקידים לביצוע בכל משפחה ומישהו אחד אחראי על משהו עבור כולם כך גם פה... לא כל אחד חי רק לעצמו.

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון