ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שרשור הגיגים נבואות רעיונות וכל מה ששופכים

פורום אירופה
    טיולים בשבילך טיול משפחתי טיסה
    22
    158
    29612
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • משה 22
      משה 22 נערך לאחרונה על ידי

לפי דברי ראש ממשלת בריטניה החל מתאריך 19.7 בריטניה תסיר את כל מגבלות הקורנה.

הוא גם צופה שבתאריך זה שיעור התחלואה בבריטניה יגיע ל 50000 מאומתים ביום.

אז מי שרוצה לנסוע ללונדון אז עכשיו זה הזמן. לפני הסרת המגבלות .. אחרי זה בריטניה תהפוך למקבץ של נגיפי קורונה. ויש סיכוי שהיא תהפוך לאדומה בראיית מדינת ישראל.

וגם אם לו אז הסיכטי לחשיפה או שהיה בקרבת מאומת יעלה בעשרות אחוזים והטיול בלונדון יהפוך לבידוד בלונדון.

אז עכשיו כן למי שחייב ממש או לנצור את לונדון לחודשים הקרובים בואך 2022.

מטיילבארץובעולם Roco 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מטיילבארץובעולם
        מטיילבארץובעולם @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

לא יודע כמה מאושפזים יש שם אבל אמרו שמספר הנדבקים היומי קפץ יותר מפי עשר בעוד שממוצע המתים היומי נשאר קבוע.  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Roco
          Roco @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי Roco

@מטיילבארץובעולם

כנראה זו הסיבה שראש ממשלת בריטניה הצהיר על שינוי מדיניות ביחס לקורונה, מ19 ביולי יוסרו כל המגבלות, והקורונה תחשב כשפעת עונתית.

רק השאלה מי ירצה לטייל ביעד שכל יום יש בו 27 אלף נדבקים?!

פרדוקס המגבלות.

Scientific advisers said that after July 19, the government will essentially be treating covid-19 like seasonal flu, with a few exceptions. The government will still legally mandate that those who test positive for the virus self-isolate. New rules regarding international travel and schools are expected later this week.

כמו שציפיתי, בסוף כל אדם יצטרך לבחור מה הסיכונים שהוא מוכן לקחת על עצמו באחריות אישית.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Roco
            Roco @משה 22 נערך לאחרונה על ידי Roco

@משה-22

עקאץרונית אין מה לסוע, כי כבר עכשיו מספר הנדבקים קטסטקופלי.

אם לסוע אז כן אחרי ה19 לפחות תוכל להנות בכיף בלי להזמין מקום לכל אתר מראש!!!!.

תכלס, שחרור ההגבלות מעמיד את המטייל בדילמה, שהוא אחראי הבלעדי, להחליט אם להסתכן או לא, אילו מגבלות לקחת על עצמו. 

• משה 22
              משה 22 @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

לקחת סיכון אתה אומר ? 

בשביל מה ? טיול  ? 

סיכון לוקחים למטרות אחרות שמחייבות כאשר אי עמידה במטרה או אי השגתה עלולה לגרום לנזק גדול יותר .

במקרה דנן אי מסיעה לחול מקסימום תשאיר אותנו עם עוד 10000 יורו בבנק. ולנסןע תמיד נוכל ולא נגרם שום נזק.

אם ניסע בסיכון אז התוצאות עלולות להיות הרות אסון.

ההחלטה כן או לא היא ברמת הימור .

ואנחנו יודעים מי מהמר ? בהימורים תמיד מפסידים.

העיסוק שלי הוא עיסוק בסיכונים . וגם שם הרבה לפני קבלת החלטה נשקלים כל הנתונים ומתבצע תהליך של יתרון וחסרון ותוצאה סופית אפשרית וההחלטה ללכת על סיכון אמיתי היא מורכבת מאוד .

במקרה שלנו זה ממש לא מסובך ולא צריך להתלהם ולרוץ ולהגיד נוסעים בכל מחיר או הנפש דורשת ואי אפשר כבר . זה הכל בתפיסה האישית ויכולת התנהגותית לעמוד בפרץ ולדחות סיפוקים.

מי כמוני יודע כבר לאחר ביטול 3 טיולי "יוקרה" והרביעי בפתח... בסוף בקצב הזה הטיול הבא יהיה הטיסה לחלל המסחרית של אילן מאסק. אחד החלומות שלי שברור שאגשים מתי שהוא.

צחצח המטייל אביבית555 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • צחצח המטייל
                צחצח המטייל @משה 22 נערך לאחרונה על ידי צחצח המטייל

@משה-22

אתה חולם לטוס לחלל ומעל גיל 50 עוד לא ביקרת בחייך  בלונדון.

טיולים וחוויות הם חלק משמעותי מהחיים להרבה אנשים ובטוח שאתה ביניהם. למעשה גזלו לך שנתיים חוויות של טיולים מהחיים זה לא דבר של מה בכך.

ההנחה שלך שתמיד תוכל ליסוע בעתיד ורק יהיה לך יותר כסף אינה נכונה. אי אפשר לדעת מה צופן לנו העתיד לטובה או לרעה  כמו שקרה בקורונה יכול לקרות בארועים אחרים שאי אפשר לצפות.

אני אישית רואה בנסיעהה בעת הזו סיכון נמוך ושווה

Roco משה 22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • אביבית555
                  אביבית555 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

בעיני זה לא רק החלטה של ניהול סיכונים אלא החלטה עקרונית באיזו מדיניות דוגלים - הסתגרות בדלת אמותינו עד להיעלמות הקורונה (אולי אף פעם לא יקרה...) או חיים לצד הקורונה כמו שבוריס ג'ונסון עכשיו התווה.

לא יודעת להגיד איזו מדיניות נכונה יותר. כן יודעת שאי אפשר להניח שתמיד נוכל לנסוע. עבור רבים מאיתנו (ביניהם אני) טיולים הם חלק מההוויה וההגשמה העצמית (בלי מליצה!!) וזמן שעובר בלי זה הוא זמן מבוזבז מהחיים שלא יחזור.

אני כנראה אבחר כעת בדרך הביניים - נסיעה למקומות שרמת התחלואה שם נראית לי מספיק טובה כדי לנסוע בסיכון נמוך יחסית. 

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • דוקטור דו ליטל
                    דוקטור דו ליטל @אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

@אביבית555

במסגרת ניהול הסיכונים קיימים סיכונים שלא נלקחו בחשבון:

א. התחלואה בישראל תמשיך לעלות ונהפוך עוד פעם למצורעים בעיני העולם.

ב. ישראל תמשיך לא להשתתף בדרכון הירוק האירופאי שעכשיו מתחיל להכנס לשימוש באירופה, אירופה לא תכיר בתעודת מחוסן/מחלים/נבדק ישראלית ולישראלים יהיה קשה להתנהל באירופה.

ג. אולי בכל זאת יקום זן חדש שיצריך התארגנות חיסונית מחודשת מועד אז תהיה התפרצות עולמית של קורונה שתמנע נסיעה.

ד. תתפרץ מחלה אחרת, עוד עם ממשפחת הסארס או משפחה אחרת.

ה. סיכון כלכלי, במשור העולמי עליה משמעותית בעלויות הטיול, במישור האישי בעיה כלכלית אישית.

ו. סיכונים בריאותיים אישיים. אף אחד כאן לא נהיה יותר צעיר וכולנו צפויים למגבלות רפואיות – לפעמים קשות. כנ”ל לגבי קרובי משפחה.

ז. ח.ט…..יש עוד הרבה, אני מניח שהכוונה הובנה ואין טעם לפרט את כולם

ההנחה שמה שהיה הוא שיהיה לחלוטין לא מתקרבת לניהול סיכונים, זו הנחה של טמינת הראש בחול.

Roco מטיילבארץובעולם 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • Roco
                      Roco @צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי יונית

@צחצח-המטייל

לגבי לונדון, ללא ספק שמי שמחליט לסוע אחרי 19 ביולי שכל ההגבלות יוסרו -מצב די דומה למצב אצלנו, יוכל להנות ממצב נורמלי לתייר, אין הזמנה מראש לאטרקציות הכל פתוח ללא מכסת אנשים.

אני אישית הייתי מעדיף שישימו מסכות במקומות סגורים בעיקר בטיוב. אבל עקרונית זה כבר מינורי.

בגדול זה הולך להיות קיץ מטורף בלונדון, למי שמאמץ את הגישה הפתוחה של גונסון, עוד יותר אם יהיו הקלות בהגבלות והבדיקות לתיירות נכנסת.

מעניין- הממלכה הבריטית חוזרת להיות מודל עולמי, מה הלאה לא נדע.

• Roco
                        Roco @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

אז מה שאתה ממליץ, זה החלטת הסלבס הישראלים, לחגוג עכשיו כי לא יודעים מה יהיה מחר.

בסיכון לא גדול כי מחוסנים ובעצם ישראל גם עולה בהדבקות.

אז יאללה קדימה נחגוג, בעצם נחיה לצד הוירוס, חוזרים לשפיות?

• דוקטור דו ליטל
                          דוקטור דו ליטל @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

אמרתי שחישוב הסיכונים לוקה בחסר כי חלק משמעותי מהסיכונים לא נלקחו בחשבון.

מה שמכנים בעולם קבלת ההחלטות GIGO = Garbage In Garbage Out  

כשל שנוצר או בגלל חוסר מקצועיות/ידע או בגלל שהנוקט בו רוצה מראש להגיע לתוצאה מסוימת.

רשמתי חלק מהסיכונים שלדעתי חסרים, לא רשמתי מסקנה כלשהי.

שכל אחד ינהל את הסיכונים שלו כפי שנראים לו, ההמלצה שלי היא לא לנהל אותם כ GIGO כי התוצאה היא Garbage.

אם אני זוכר נכון בזמן האחרון כל יום יוצאים מנתב”ג כ 30,000 ישראלים וההערכה שעד אחרי אחרי ט’ באב יצאו פי 3.

לא נראה לי שכולם סלבס אלא אנשים רגילים שהגיעו להחלטה מסוימת.

אחרים שנשארים בישראל הגיעו להחלטה אחרת, חלקם גם כן סלבס.

• משה 22
                            משה 22 @צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

@צחצח-המטייל

עוד לא ביקרתי בנחל עמוד ובעוד אתרים בארץ ובעשרות מדינות, לעומת זאת ביקרתי עשרות פעמים במדינות מסויימות.

זה עניין של העדפה אישית ותעדוף.

לונדון / בריטניה לא נכנסה לתעדוף בגלל שאני לא מוכן לוותר על העצמאות שלי בנהיגה, היות וזה מרכיב מרכזי בחווית הטיול שלי ( מרצדס וכד’ ).

והנהיגה ההפוכה אינה מסתדרת לי .

לעומת זאת טיסה לחלל כן נכנסת לתעדוף ברגע שזה רלוונטי אותה טיסה של יציאה מהאטמוספירה למספר דקות וחזרה , אגב עניין של כ – 100000 דולר לחצי שעת טיסה כמדומני ( מחיר לא בשמיים ) , אבל בהחלט חוויה ייחודית לדורנו לפחות. 

אגב יש מדינות שהם בכלל לא בתוכנית העתידית שלי כמו בולגריה, רומניה, יוון  סתם מתוך תחושה אישית שאין שם מה להלהיב אותי בתחומי העיניין שלי.

כן יש כיוון להתחיל לחרוש את המזרח סינגפור, הונג קונג ואוסטרליה כבר מכין תוכנית לקיץ הבא.

אני מקווה שעד לגיל 60 אחזיר לעצמי את החוסרים שהצטברו בגלל הקורונה.

עוד שנה וחצי אפרוש ואז אין גבול לטיולים שלי, מי יודע אולי אפשע ואטוס אפילו בלואוקוסט – שומו שמיים מלח פלפל !!!!!

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • Vadim3238398
                              Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

ההחלטה של בריטניה וסינגפור מעניינת. גורמת לי להרהר. אם אחרי פתיחה מלאה הם לא יקרסו אלא ישגשגו ייתכן וממשלות העולם השפויות יבינו שאחרי אחוז מחוסנים אפשר לחזור לשגרה כי אי אפשר לעצור את החיים כשאפשר לחיות לצד וירוס הקורונה כמו עם כל הווירוסים. מקסימום להגביל כדי להגן רק את הקבוצות בסיכון והלא מחוסנים. אם רוב התחלואה א סימפטומטית או מחלה קלה ללא קוביד ארוך וכמעת ולא יהיו חולים קשה ביחס לתחלואה משפעת עונתית הרי נוכל להתייחס למחלה כ"רק שפעת,". אם מחוסנים או מחלימים ברוב מוחלט יעברו את המחלה בצורה קלה אז גם החיסוניות שלהם תתחדד והם יגיבו טוב יותר למוטציות חדשות. אני מזכיר שוירוסים בעבר הביאו לתמותה די רצינית ולהשלכות קשות אצל מיעוט אוכלוסייה. עם כל הצער שבדבר לא היינו מגיעים לסגרים בגלל זה. מה שאני אומר שאולי בחודשים הקרובים תשתנה החשיבה ונתחיל לחיות בשגרת קורונה אחרת. התייחסות בעיקר לחולים קשה והפרדה בהגבלות בתעופה בין מחוסנים או לא בכל אספקט כולל תעופה.

השאלה אם אצלינו מדובר בממשלה שפויה. הכוונה היום להגביל מדינות שאינן בסיכון גבוהה מרגיש לי שוב חזרה לפאניקה. אבל וחבל

Roco משה 22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • Roco
                                Roco @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

בנוסף, לגישה  שהוצגה באנגליה, שאת תוצאותיה נראה בהמשך, לצד הדמיון באחוזי החיסון לישראל, הרי שיהיה ניתן להסיק מסקנות לגבינו. הפעם ישראל לא החלוצה.

הרי, שהשינוי עד כה, בבריטניה, זה במדיניות פנים אנגלית. מעניין לראות עד כמה ירחיקו לכת  הבריטים בעניין תיירות נכנסת, ואז באמת המודל הפתוח - יהיה מה שיהיה יעמוד למבחן - מה שנקרא לחיות לצד הוירוס, במלא מלא.

אני סקרן להכרזת גונסון על תיירות נכנסת.

• מטיילבארץובעולם
                                  מטיילבארץובעולם @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

מוסיף לניהול הסיכונים גם מצב הפוך. בישראל עולה התחלואה ואם תגיע לכמה אלפי נדבקים ביום הרי מי שנשאר פה בעצם מסתכן מאוד. מבחינת ניהול סיכונים עדיף לו לנסוע למדינה עם פחות קורונה באירופה. ואני לא מתכוון למי שיושב פה בבית. אלא מי ששולח ילדים לקייטנות, הולך למלונות ולבתי קפה בארץ (כמוני בערך). במצב של תחלואה רבתי זה מסוכן להישאר פה.

אני פוגש אנשים שגם כשהיה פה 10 אלף נדבקים ביום דיקלמו שמסוכן לנסוע לחו”ל אבל אי אפשר להישאר בבית ואין ברירה אז נוסעים למלון באילת.

אני טוען שרוב ההחלטות הן של הדיוטות והן של מומחים  זה אלמנטים פסיכולוגיים ופחות ניתוח קר של ניהול סיכונים.

משה 22 Roco אסף 16 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • משה 22
                                    משה 22 @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

מזכיר לך שמספיק אחוז ים בודדים של חולים קשה בין המאומתים ואנחנו במקום אחר לגמרי.

אחוזים בודדים בעשרות אלפי  חולים זה מאות חולים קשה.

בשביל חסינות עדר צריך מעל 90 אחוזי התחסנות של כל המדינה  כולל כולם , דבר שלא מציאותי 

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • משה 22
                                      משה 22 @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם

אני מבין שאתה תומך בניהול סיכונים של הישראלי הממוצע ? 

יהיה בסדר או לא יקרה לי כלום ? 

• Roco
                                        Roco @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

כרגע צריך למודל הבריטי, שמאוד דומה לישראל, ודווקא פחות מוצלח מבחינת מספר הנדבקים ביום שעולה.

אם שם למרות כמות ההדבקות הגבוהה אחוז החולים הקשה לא יעלה ולא המתים, ישראל  תוכל להתקדם בבטחה כמו המודל הבריטי.

צריך להמתין. 

• Roco
                                          Roco @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי Roco

@מטיילבארץובעולם

נכון מאוד, זה מה שכל עשירי ישראל והסלבס אומרים ועושים, שפה לא בטוח  למרות מספר נדבקים נמוך בגלל צפיפות וחוסר שמירת הוראות כמו מסיכות, והסיכוי להדבק באי יווני נמוך יותר.

והמידה וההדבקה פה תעלה ומספר הנדבקים יעלה מאוד, הרבה יותר בטוח באי יווני. או ביעד תיירותי אחר ולא צפוף.

יש הרגשה שנכנסו ללופ מסוים עם שגעון הורדת מספר הנדבקים.

אני חוזר, החלטת גונסון היא דרמטית לעולם כולו. אם הסרת המגבלות תצליח בלי עליה במספר החולים הקשים ותמותה, זה כנראה יצור שינוי דרמטי בנהול הקורונה בעולם לאחר שמדינה הגיעה לחסינות של 60 אחוז ומעלה.

• Vadim3238398
                                            Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

ואני מזכיר שאנשים לא הולכים להיתחסן כי לא בא להם ומאות אלפי חיסונים הולכים לפח.

אם לא העלייה הייתה יותר איטית אם בכלל.

המדינה מההתחלה לא קידמה את הנושא והביאה את פמי לנתב”ג 

כי “יהיה בסדר” ו “נו כבר לא צריך” 

שנית, 70 אחוז לחסינות עדר כך דיברו גם על וריאנט אלפה והספיק 50. 

אז מאיפה ה 90 אחוז? למעשה אמרו שצריך סך הכל כמה מאות מחוסנים נוספים לחסינות חדשה. 

והירידה בהדבקה ל 60 אחוז יעילות זה תחת המון סימני שאלה.

כמו כן  ענישה קולקטיבית לא חוקית בצבא ואין סיבה שהיא תיהיה חוקית בארץ.

אין סיבה שכולם יענשו בגלל אנשים שלא רוצים להיתחסן ומסכנים את עצמם.

ודבר אחרון – אם בריטניה תתמודד וישראל לא אז זה ביזיון נוסף למדינה. 

ולא, לעשות סגרים נוספים בשלב זה זה לא התמודדות אלא להודות בכישלון התנהלות שהותירה הממשלה הקודמת.

ובנתיים ניראה מה הממשלה החדשה תעשה.

אבל ככה זה שלטון חלם שמעדיף  לסגור בבית את כולם חוץ ממי שהמדינה מפחדת להתעסק איתו.

אולי גם נבחר לנו מלך שיציל אותנו משונאינו איזה שאול או דויד.

יש חברי כנסת שרוצים לחזור לימי דויד.

נתמודד גם עם הבאים עלינו לכלותינו וגם עם הקורונה.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 6 / 8
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון