שרשור הגיגים נבואות רעיונות וכל מה ששופכים
-
ניהול סיכונים זה לא רק קורונה. יש כאן תאונות דרכים, מחלות אחרות ,רקטות, פיגועים ושאר מרעין בישין….. האם מישהו שנוסע על כבישי הארץ מנהל סיכונים?? וכדאי מאוד לבדוק גם כמה נהרגו על הכבישים וכמה נפטרו ל”ע ממחלות שונות, מזיהום אויר… חבר’ה, אין לדבר הזה סוף! שימו מסיכות, לכו להתחסן ובזה נגמר הסיפור.די להיסטריה הזאת !
-
@Vadim3238398 אמר:
ואני מזכיר שאנשים לא הולכים להיתחסן כי לא בא להם ומאות אלפי חיסונים הולכים לפח.
אתה בטוח שמאות אלפי חיסונים הולכים לפח בגלל שאנשים לא מתחסנים?
הכוונה שלי לחיסוני פייזר, חיסוני מודרנה הולכים לפח כי המדינה הימרה שמודרנה תגיע ראשונה לקו הגמר וההימור פשוט לא הצליח.
@Vadim3238398 אמר:
המדינה מההתחלה לא קידמה את הנושא והביאה את פמי לנתב”ג
בזמן האחרון פמי דווקא מתקתקים את הבדיקות, הנוסעים החוזרים מסיימים את הקטע של הבדיקה ב 10 דקות ופחות.
המחיר של 80 שקלים נראה לי סביר.
היו חבלי לידה, כנראה גם בגלל הממשלה וגם בגלל החברה אבל עכשיו נראה בסדר.
@Vadim3238398 אמר:
כי “יהיה בסדר” ו “נו כבר לא צריך”
באמת היה נראה שאין חובה לחסן את בני הנוער.
עד שמפירי בידוד שלחו ילדים נשאים לבתי ספר ויצרו גל הדבקה.
יכול להיות שעכשיו צריך, יכול להיות שלא, המדינה לא מפרסמת נתונים אז קשה לדעת.
@Vadim3238398 אמר:
שנית, 70 אחוז לחסינות עדר כך דיברו גם על וריאנט אלפה והספיק 50.
זו לא היתה חסינות עדר, אלו היו חיסונים בצירוף בידוד.
ברגע שהבידוד נפרץ לא היתה חסינות עדר וקיבלנו גל תחלואה חדש.
@Vadim3238398 אמר:
כמו כן ענישה קולקטיבית לא חוקית בצבא ואין סיבה שהיא תיהיה חוקית בארץ. אין סיבה שכולם יענשו בגלל אנשים שלא רוצים להיתחסן ומסכנים את עצמם.
עם זה אני מסכים,
צריך לנקוט בצעדים יעילים למניעת תחלואה, לא צעדים קולקטיביים שיעילותם מוטלת בספק.
לא רק אני מסכים, גם בג”ץ הסכים.
סוף סוף במקום לספר לנו על אזרחים לא טובים שלא מצייתים להוראות פשוט עלו על מטוסים שטסים ליעדים אסורים כמו רוסיה והורידו מהם נוסעים.
במקום לסגור בכאילו את כל התנועה האווירית, כשבתכלס מתירים ודווקא לאנשים שבאים ממקומות רווי חולי, סוגרים לאן שצריך.
מוקדם מידי כדי לשפוט אם באמת השלטון עובר לעבוד למען בריאות הציבור, אבל נראה שיש שינוי בכיוון הנכון.
-
@אסף-16 אמר:
ניהול סיכונים זה לא רק קורונה. יש כאן תאונות דרכים, מחלות אחרות ,רקטות, פיגועים ושאר מרעין בישין….. האם מישהו שנוסע על כבישי הארץ מנהל סיכונים?? וכדאי מאוד לבדוק גם כמה נהרגו על הכבישים וכמה נפטרו ל”ע ממחלות שונות, מזיהום אויר… חבר’ה, אין לדבר הזה סוף! שימו מסיכות, לכו להתחסן ובזה נגמר הסיפור.
מסכים,
חשוב להיתגונן. להיתחסן, לשים מסכה.
אולי אפילו הגבלות רציניות ללא מחוסנים ואנשים בסיכון.
אבל אנחנו לא איראן, ספרד ואיטליה שהיו לפני החיסונים.
-
@משה-22 אמר:
והנהיגה ההפוכה אינה מסתדרת לי .
כן יש כיוון להתחיל לחרוש את המזרח סינגפור, הונג קונג ואוסטרליה כבר מכין תוכנית לקיץ הבא.שתי הצהרות שסותרות את עצמן. לא בריטניה כי נוהגים בה בשמאל, כן 3 יעדים שכולם בנהיגה בשמאל (ואוסטרליה לא במזרח הרחוק).
-
האמת שכחתי שגם באוסטרליה נוהגים הפוך.
טוב חישוב מסלול מחדש .. יש עוד זמן לתכנן יעד חלופי או אופציה חלופית .בכל מקרה בארצות המזרח אני לא נוהג עצמאי ונעזר בנהגים מקומיים .. אין ברירה.
אלו מדינות שהייעוד המרכזי זה להתפנק ולקבל את הטוב ביותר תמורת עלות נמוכה.
ברור שגם בתאילנד לא נהגתי ולא ויטנאם בורמה וקמבודיה. מי רוצה לנהוג בגונגלים ?
-
לדעתי ברגע שיגעו בישרטל מעל 1000 נדבקים מאומתים ביום, הדבר הראשון שיקרה זה ביטול הפטור מבדיקת קורונה בכניסה למדינות שנתנו פטור למחוסנים מישראל.
המחוסנים למעשה כבר לא ממש מחוסנים, על פי משרד הבריאות היעילות היא רק 64 אחוז.
אחר כך יגייעו הגבלות נוספות מעבר לצבע כתום, צורך בבידוד בכניסה.
-
צריך לצאת בשלב זה כבר מהאשליה של מחוסנים ולא מחוסנים, עולם למעשה מדבקים ונדבקים, זה הדיסקט שבריטניה החליפה.
מדינות מחוסנות חזרו למעשה לשלב ראשוני של הקורונה מבחינת הדבקות ונדבקים, עכשיו זה כוללללם.
-
והנה ההגבלות המסתמנות בממשלה כפי שדווח בחדשות 13, הערב, כמו שחשבתי, כל מי שמגיע לישראל כולל מחוסנים יכנסו כנראה ל4 ימי בידוד, עד שיקבלו את התוצאה של הבדיקה כולל מחוסנים.
הורים לילדים שנדבקו או נדרשו לבידוד, יאלצו להכנס איתם לביגוד, כנראה רוצים ללחןץ לחסן ילדים מגיל 12.
ומספר המדינות שמהם יכנבו ןבידוד כולל מחוסנים, יעלה ל20 מדינות.
בקצור עושים הכל שתשארו בארץ.
המחוסנים למעשה מאבדים את כל היתרונות שהחיסון אמור להקנות להם.
מה ההבדל הגדול בין מחוסן שחוסר ל4 ימי בידוד, מכל יעד? לבידוד מלא מ20 מדינות שנכנסות לרשימת מדינות אדומות אצלנו. ובעלי משפחות עם ילדים כנראה צריכים לשלוח את הילדים לסבתא בארה"ב לחופשת קיץ-ארוכככה,

וזה עוד לפני שמדינות היעד יחסמו את ההקלה הקיימת, כניסת מחוסנים ללא בדיקה, ואולי אף יותר.
הערה שעולה בי, בצורת הרגשה שבמכתב ההסכם עם פייזר שמוסתר ל30 שנה כנראה שישראל התחייבה לעשות הכל כדי לבודד את אזרחיה משאר העולם, עד כמה שניתן, כדי לשמור על כללי הניסוי-מחקר של פייזר בקבוצת הניסוי -ישראל. מירי רגב סגרה את נתב"ג, חטפה מבג"ץ, ועכשיו הרבה קולות דומים, למרות פסיקת בג"ץ.
משהו לא שקוף בעניין.
תחושה נוספת היא תובנה שכשמתחילים להתחרבש עם הוראות חלקיות ממוקדות ולא משהו כולל ברטר ועקרוני, בד"כ אלה סימני פרפור שמנגנון ההגבלות. כנראה שזה בדרך להסתיים כמו בבריטניה רק באיחור מסוים.
-
דיברו על בידוד עד קבלת התוצאות מבדיקה ועוד בדיקה ביום הרביעי ולא בידוד ל 4 יום אלא בידוד ליום (אם הבדיקה תגיע בזמן).
לגבי 64 אחוז יעילות רבים יצאו נגד האמירה הזו כי הנתונים לא ממש מראים את זה. לאומת בריטניה שיש לה נתונים לאורך זמן. ומדובר בהדבקה ולא במחלה קשה שעדיין מעל 90 אחוז מחוסנים לא חווים. מחוסנים יחוו לרוב רק שפעת.
-
אכן דיברו על בדיקה נוספת ביום הרביעי מהחזרה(כמובן שעל חשבון הנוסע) ולא על בידוד.
אבל--הרבה יותר חשוב, אנחנו למודי ניסיון שהרבה הצעות עלו וירדו, שלא כל מה שהוצע גם אושר ואם אושר לא בהכרח התקיים בפועל (זוכרים צמידים? )
צריך לחכות לראות מה עליית התחלואה (או האישפוזים כפי ששמעתי כבר אמש כמדד ולא מאומתים) בארץ.
ומה יחליטו -יעגנו- ויאכפו.
עד אז--- להירגע ולחכות בסבלנות.
-
@משה-22 אמר:
לקחת סיכון אתה אומר ?
בשביל מה ? טיול ?
סיכון לוקחים למטרות אחרות שמחייבות כאשר אי עמידה במטרה או אי השגתה עלולה לגרום לנזק גדול יותר .
במקרה דנן אי מסיעה לחול מקסימום תשאיר אותנו עם עוד 10000 יורו בבנק. ולנסןע תמיד נוכל ולא נגרם שום נזק.
אם ניסע בסיכון אז התוצאות עלולות להיות הרות אסון.
ההחלטה כן או לא היא ברמת הימור .
ואנחנו יודעים מי מהמר ? בהימורים תמיד מפסידים.
העיסוק שלי הוא עיסוק בסיכונים . וגם שם הרבה לפני קבלת החלטה נשקלים כל הנתונים ומתבצע תהליך של יתרון וחסרון ותוצאה סופית אפשרית וההחלטה ללכת על סיכון אמיתי היא מורכבת מאוד .
במקרה שלנו זה ממש לא מסובך ולא צריך להתלהם ולרוץ ולהגיד נוסעים בכל מחיר או הנפש דורשת ואי אפשר כבר . זה הכל בתפיסה האישית ויכולת התנהגותית לעמוד בפרץ ולדחות סיפוקים.
מי כמוני יודע כבר לאחר ביטול 3 טיולי "יוקרה" והרביעי בפתח... בסוף בקצב הזה הטיול הבא יהיה הטיסה לחלל המסחרית של אילן מאסק. אחד החלומות שלי שברור שאגשים מתי שהוא.
"אנחנו זן נדיר ציפור משונה
החלומות באוויר הראש באדמה"
תמשיך בינתיים לקחת את המנה שלך מחדר אוכל
-
אם הייתי יכול לכתוב כאן מה המנה מכילה ומה האופציות הנוספות שלי לכלכלת צהריים על חשבון המדינה , רמה שלא מביישת מלון 5 כוכבים.
בשנה האחרונה הקורונה שדרגה גם את הנושא הזה .
אני מצלם ושולח לחברים בגופים אחרים והם לא מאמינים שככה נראית ארוחת צהריים היום במדינת ישראל.
-
אני חושב שזה יהיה מצויין עם מישהוא יעלה פה את רשמיו במהלך הטיול כאשר הוא נקלע לקשיים בגלל הגבלות הקורונה או צורך לכניסה לבידוד בחו”ל או גילוי המחלה בחו”ל וכד’ … זה יעזור לאנשים שרוצים לנסוע לחו”ל לקבל מושג מה יקרה במידה וכן יתממש הסיכון.
יהיה מעניין לקרוא את התלאות שאותו אחד עבר, אני בטוח שהוא נשבע שיותר הוא לא יסע בקורונה , אבל זאת חוכמה שבדיעבד.
-
אין קשיים מיוחדים
אני במלא קבוצות בפייסבוק לגבי מקומות שאני מתכוון לבקר השנה ואנשים מטיילים ונהנים ואין בעיות מיוחדות. אתה צריך לראות באיזה חפיפיות מסתכלים בחו"ל בתעודת המתחסן.
כפי שאני הספקתי בינתיים בכרתים ובשבוע הבא טיול נוסף שאדווח עליו
רק פה בפורום "שלנו" השתלטות גורמים עויינים תאבי קורונה.
ברור שדברים יכולים להשתבש מאלף סיבות אבל כל עוד אפשר ליסוע זה כדאי
-
סע
-
אתה מציג מצב די נכון, כי ממש רואים ברשתות החברתיות שאנשים טסים ונהנים, יש מגבלות מתנהגים לפיהם אבל, אנשים ממש ממשיכים בחייהם.
תראה את כל הסלבס והעשירים מישראל רוקדים ביוון ובאיים, באירופה. די מדהים.
גם במדינות מוכות קורונה את רואה חגיגות אפילו ברזיל.
בפורום משתקפת מציאות מאוד ישראלית, שיתכן שנובעת מהקפדה יתרה על מידע אינסופי בעניין הקורונה שהוא כנראה די משתק חלק מהמשתתפים ומהאזרחים בארץ.
-
-
פוסט זה נמחק! -
אם זו אכן הערה כללית, אז לידיעתך הצרכנים הכי גדולים של חופשות מאורגנות ומוזלות-חבילות, הם עובדי המדינה, פסח סוכות וחופשת הקיץ. אז לצפות שהם ישארו בארץ זה ממש ההיפך מהמציאות. הרי חלק נכבד מהחלטות מירי רגב, היה מי שקנה כרטיסי טיסה מראש, מי הם? עובדי המדינה רובם. שיוצאים לחופשות מרוכזות בחגים ובקיץ.
עובדי מדינה הם הצרכנים הכבדים של תיירות לחו"ל.
-