חוות דעת על מסלול טיול לצפון איטליה
-
היי,
אשמח לחוות דעת על מסלול לצפון איטליה והמלצות לזוג +שני ילדים בגלאי 9
יום ראשון נחיתה בערב בברגמו ונסיעה לאגם גארדה
יום שני – נסיעה לכיוון קאנזיי . בדרך עצירה ב ski center latemar או FLY LINE ROSENGARTEN. אפשר להכניס עוד משהו פה?
יום שלישי – אגם פאדיה, מסלול בsottoguda ועליה לmarmolada או porodoi pass .בערב ביקור בבריכות בdolahondes
יום רביעי- נסיעה לכיוון אגם גארדה. בדרך ראפטיננ
יום חמישי – גארדלנד
יום שישי- Molina waterfalls, jungle adventure park
יום שביעי- יום ונציה
יום שמיני-Cavana water park, ארוחת אבירים
יום תשיעי- ורונה
יום עשירי – חזרה הביתה
-
-
-
בכל מקרה לא לפספס את המרמולדה בשום פנים
-
ובכלל משהו בתכנון לא ממש הגיוני.
למה להיות ביום ראשון בגארדה, לעלות לדולומיטים ולחזור לגארדה? צהיו ראשון שני בגארדה, תעלו לדולומיטים ( לא הייתי מפספסת את מסלול חמשת הצוקים צ'ינקווה טורי, יש שם גם טיפוס על צוקים לילדים אם רוצים להוסיף אטקציה, ואגם מקסים באזור), ואז לרדת לונציה מהצד המזרחי
-
באמצע ספטמבר
-
מכיוון שמגיעים באמצע ספטמבר והרבה מהדברים נסגרים בתאריכים האלה אני רוצה להתחיל בדולמיטים. אז אחרי הנחיתה (בערב) אני רוצה לקצר טווחים לדולמיטים.
בעניין היום בדולמיטים אז המחשבה היא שביום השני נסע לאיזור הדולמיטים וכך גם ביום הרביעי ואז זה נותן 3 ימים בדולמיטים.. אשמח לשמוע על מסלול אחר אם יש לך רעיון
-
הערה מקומית-קניון סטרגודה להבנתי סגור עדיין.
בטח שמרמולדה עדיף על מעבר פרדולי.
כל היתר- אתה נוסע בספטמבר ---תבדוק היטב מה פתוח ומתי---- תבדוק גילאי מינימום, ולדעתי לעלות לדולמיטים ולהשקיע יום עליה באטרקציות יום טיול (ובערב בריכה) וביום הרביעי שוב פעילות רפטינג--- אתם מפספסים בעצם “טיול” בדולמיטים. אגב גם בגארדה -אתם בעיקר עושים אטרקציות- וכנראה זה מה שבחרתם. ורונה-אינה עיר ליום שלם, לדעתי אלא כמה שעות. חסרות לי עיירות אגם גארדה (אפילו לא סירמיונה, אחרות גם), חסר לי בילוי באגם (רחצה כבר לא, אבל שיט? ).
-
תודה על הערות.
מבחינת מרמולדה – ברור שנעדיף את זה אבל הסתכלתי באתר וכרגע לפי איך שזה נראה יהיה סגור בתאריכים שנגיע ולכן רשמתי את מעבר פרדולי
מבחינת הדולמיטים אני באמת לא סגור כל כך על איך יהיו הימים שם.. אשמח להמלצות
מבחינת גארדה לא רשמתי את הבילוי באגם עצמו וואת העיירות כי זה משהו שחשבתי שיכנס בין האטרקציות
-
הערה לגבי ונציה. אם לנים בגארדה, זה שעתיים נסיעה ברכב לכל כיוון, לא כולל פקקים, עבודות כביש וחיפוש החניה. אם חונים במסטרה , אז זה עוד זמן כדי להגיע לונציה.
מה כבר תראו שם בזמן הנותר? או שתלונו בונציה לילה לפני ואחרי, או שתוותרו עליה.
ורונה לדעתי לא שווה יום שלם. הקוליסאום מרשים, וחוץ ממנו לא מצאנו שום דבר מעניין בתוך העיר. תבדקו אם יש שם משהו שמעניין אתכם.
הכי מצחיק היה “המרפסת של יוליה”. אנשים לא יודעים שזה סיפור מומצא.
-
היינו בדלומיטים עם בן 17 בן 15 ובת 10. בדיעבד, היה עדיף לוותר על הדלומיטים לטובת עוד ימים באגם גארדה. מבחינתם, אפשר היה לסגור את הטיול בשלל האטרקציות שמסביב לאגם גארדה וברביצה בבריכה ובאגם. ממליצה שתעשו תיאום ציפיות עם הילדים לפני היציאה. הנופים בדלומיטים עוצרי נשימה, אבל מה לעשות שרוב הילדים פחות בקטע של נופים עוצרי נשימה. שיא השפל היה כשהיינו במרפסת של הדלומיטיים (במעבר פורדוי) ובן ה-17 רטן: “יש פה חול. גם בים המלח יש חול. בשביל זה הגענו לפה?”. אני ובעלי עפנו על הנוף שם. בעלי ירד עם בן ה-15 ובת ה-10 ברגל מההר. אני ירדתי ברכבל עם בן ה-17 הרוטן ועשינו מסלול נחמד ליד. לא משהו שהייתי נוסעת אליו במיוחד מאגם גארדה, אבל לפחות זה השתיק את בן ה-17.
היינו גם באומגה ברוזנגארטן. לבני ה-9 שלך היא תתאים. זו אומגת כסאות בכלל לא מפחידה. סה”כ על ההר עצמו אין עוד מה לעשות חוץ מהאומגה. יש שם משחקיה שמיועדת בעיקר לילדים קטנים וכמה מסלולי הליכה. מבחינתנו זה היה בזבוז זמן שם. -
תודה לכולם ל התגובות. זה ממש עוזר -
הייתי בודקת לגבי המרמולדה אם אכן סגור בספטמבר. כי אם כן , תלוי אם הילדים שלכם גם אוהבי מסלולים או רק אטרקציות. אם הם פחות בקטע של מסלולים הייתי מתלבטת אם לעלות כשהמקום הכי מיוחד שם לא פעיל
-
גם אני בגיל הילדים שלך הייתי מוותר על הדולומיטים היפים כשלעצמם אבל אכן פחות אטרקטיביים לילדים צעירים.
במקום זה יום במלצ'ינזה היפייפיה ועלייה להר באלדו מעליה. יש שם גם מתחם משחקים לילדים ונוף מדהים לאגם.
איפה ביקור בסירמיונה שנחשבת לשיא האגם.
שייט ורחצה בחוף באגם למשל חוף הסירנות
טייל לצפון האגם עד אגם טנו בצבע תכלת ורחצה בו
ועוד אטרקציות סביבו
-
@צחצח-המטייל אמר:
"מלצ'ינזה היפייפיה”.
אין כזה מקום באיטליה, גם לא היה ב- 2014.
אולי Malcesine בשיכול אותיות: מלצ׳זינה.
-
@aljaje אמר:
@צחצח-המטייל אמר:
"מלצ'ינזה היפייפיה”.
אין כזה מקום באיטליה, גם לא היה ב- 2014.
אולי Malcesine בשיכול אותיות: מלצ׳זינה.
תודה רבה לגברת אלג'אז' שתמיד מסייעת
אכן עיירה נהדרת הילדים יהנו מגלידות וברבורים באגם ולמעלה בהר יש כאמור מתחם גלישה באבובים. מקווה שפתוח
-
פוסט זה נמחק! -
תודה שוב.
יש לנו 8 ימים מלאים לטיול. השאלה אם יהיו מספיק דברים לעשות באיזור האגם ושלא ירגיש שזה מתמרח יותר מידי
-
היות ואתם נוחתים בברגמו
היות ומדובר על הסתיו (משמעותי בהחלט בעיתוי פתיחה של אטרקציות)
אפשר להמיר את הימים (הלא כל כך רלוונטים בלוח הזמנים) של הדולמיטים
ביומיים האחרונים/או הראשונים-תלוי שעת נחיתה והמראה
בטיול באגם מאג’ורה למשל.
אתה צריך להכין לעצמך תוכנית טיול מותאמת לסתיו (יש יעדים שפתוחים רק בסופשבוע, יש יעדים שסגורים, יש פעילות שמזג האוויר אולי פחות מתאים)
ואז לראות כמה ימים “מילאת”
כמו שהעלת כאן- וקיבלת תגובות הן על אתרים שלא הכנסת והן על אתרים שהקדשת להם יותר מדי זמן (ורונה למשל).
ואז---תוכל לראות כמה ימים יש זמינים לרשותך ב”עודף” אם בכלל.
-
@nir_navon אמר:
תודה שוב.
יש לנו 8 ימים מלאים לטיול. השאלה אם יהיו מספיק דברים לעשות באיזור האגם ושלא ירגיש שזה מתמרח יותר מידי
אנחנו היינו 8 ימים בטיול כזה. ויתרנו על הדולומיטים בגלל שזה לא מעניין את הילדים. היינו 6 ימים מלאים בגארדה ועוד יום שלם (עם לינה) בונציה.
אני יכול להגיד שגארדה לבד יכולה למלא בקלות שבועיים של טיול נינוח עם הילדים.
אנחנו היינו לפני הקורונה, באפריל, וחלק מסוים מהאטרקציות היה סגור (פארק מים למשל), וחלק היה פתוח רק בסופי שבוע. עדיין , מצאנו מספיק אטרקציות מעניינות ולא הספקנו את כולן.
בדיעבד, הייתי מוותר על ונציה לטובת עוד יום בגארדה. זה לא מקום לילדים, והיה חם מאוד.