יעד לטיול של חודש לאוגוסט-ספטמבר
-
לא יודעת אם היית בנורבגיה אבל כאחת שטיילה שם ומכירה כל מקום,יש הרבה מה לעשות שם מלבד צוק המטיף -
צודק בכל מילה זה בכלל לא נעים להיות במטוס עם מסכה ועוד כל הבדיקות מסביב כל החשק לטוס ירד לגמרי -
לגבי ארה״ב: ברשימה שלך לא הזכרת את קולורדו, מהיפות במדינות ארה״ב. אני משוכנע שאפשר לעזור לכם לתכנן מסלול שכולל את קולורדו, דרום דקוטה, ניו מקסיקו, אריזונה (הזכרתם רק את גרנד קניון) ובטוח יש עוד המון השלמות.
לא הייתי פוסל את צפון-מזרח ארה״ב. אמנם טבע קצת אחר, אבל ממש לא רק ערים. יש כאן באתר בפורום צפון אמריקה מומחים לצפון-מזרח.
-
מסכים לחלוטין.
וכמובן שכשמדובר על ארה”ב – אז אפשר לשלב.. חלק מהזמן במדינות שציינת וחלק במזרח.
-
@shahar אמר:
בעלי חושב שמזרח ארה”ב לא מספיק יפה ולא שווה את המאמץ, הוא ממש לא בקטע של ערים, אני דווקא אוהבת גם וגם. אבל בכל מקרה, צריך לרצות אותו מבחינת טבע, ואשמח לשמוע מחשבותמצטרפת להמלצה:
צפון מזרח ארה”ב – ניו אינלנד, מיין ורמונט – לא חסר טבע יפה, יפה מאוד אפילו, כולל מסלולים, חופים, הרים – מה שרק אפשר לחשוב. וגם מזג האוויר עכשיו יהיה לכם טוב. אולי בכל זאת תעשו בירור נוסף על האיזור הזה? יש מ-ל-א חומר.
-
תגידו – לא אכפת לכם שהיא ביקשה המלצות באירופה גם כשכבר הומלץ לה לטוס לארה״ב?
אתם תענו מה שבא לכם – ותחזרו על זה שוב ושוב ושוב?
יאלה שחר – אתם טסים לארה״ב!
-
-
לדעתי תתמקדי במדינה אחת ובהקדם - יהי קשה לבנות מסלול עם מעברים בין מדינות לאור הגל העולה של התחלואה וההגבלות.
סלובניה 6 מאומתים ביום טבע טירות ושקט.
פינלנד גם במצב טוב.
תעלו ותטוסו.
בהצלחה.
-
ענבר העלתה אפשרות של אוהל … שזה נחמד … אני מעלה אפשרות של קראוון – לא חייב להיות גדול יש בכל מיני גדלים… לפני זמן מה צפיתי בכתבה על טיול ב campervan באיסלנד…
הצרפתים מאד בענין קראוון. או קי לא ארהב 🤪 אבל עדיין ניתן להסתובב יפה עם ״בית ממונע״ – אם אינני גדול הוא יכול לחנות בכל מקום … לגדולים מקומות מסודרים לחניה…
זוג חברים נוסע עם קרוואן ורכב נוסף …
די מגניב ונותן חופש גדול מהצמדות לבתי מלון …
סתם רעיון …… בכל מדינה באירופה ניתן לשכור כמו ב ארהב
………בהצלחה
-
רק כדאי להביא בחשבון כי חלק מאתרי הקמפינג מאד מקפידים על בדיקות קורונה לפני כניסה אליהם.
שימוש במקלחת ציבורית, מטבח ציבורי וכל מה שהמילה ציבורי בו- מוגבל, סגור, פתוח שעות מסוימות, צריך רישום (כן, גם רישום לשירותי המטבח).
אז את זה צריך להביא בחשבון לפני הנסיעה- בין אם הלינה באוהל או בקרוון-ההסתמכות על מרחב ציבורי לשירות---כרגע, קצת פחות אטרקטיבי.
-
לדעתי צפון איטליה זה המקום כרגע לטיול.
טוסקאנה עד לומברדי- פרינצה -עד מילאנו ומה שבינהם, טיול קיצי בארץ ירוקה עדין.
קל למחוסנים, טופס אחד ויש טיסות ישירות וגם זולות מאוד של וייזאייר.
יש מה לעשות באיטליה.
-
טוסקנה, כבר לא ירוקה וקרירה בקיץ – צהוב, חום ולחות.
-
קראון עם מקלחת ו שירותים
יש בכל הגדלים….ולא צריך ציבורי חוץ מלרוקן מים אפורים ואת תכולת השירותים –עדיין לא ניסיתי אבל ממש ממש מדגדג לי

-
אני כן ניסיתי.
הכיור במקלחת של הקרוון (הגדול המשפחתי ל6 נפשות) דומה לכיור של בובות בגן ילדים.
במקלחת אנחנו אמרנו “או אני או השמפו” כי ביחד אי אפשר.
להתקלח ערב אחד בצינוק- אפשר.
לבנות על זה טיול שלם---- לא בשבילי.
-
ירוקה מבחינת צבע הקורונה. במפת האיחוד האירופאי.

-
:))
"טיול קיצי בארץ ירוקה עדין.” - טוב, זה מה שניתן היה להבין מהמשפט(ובאיטליה, צבע לבן=איזור “ירוק”), אבל עדיין יהיה במצב של חום ולחות.
-
מזכיר חוויות מהצבא.
הפריקסטים עם הדוש והכיור המשותפים.
זה שקול צעד בחדר עושה רעש .
אולי חווית הקאראוון מפואר ככל שיהיה נשמעת מפתה אבל צריך לקחת בחשבון שאין פרטיות והכול מתבצע במטרים ספורים מרובעים. מיטה זה לא מיטה ומקלחת זה לא בדיוק. ויש צורך כל הזמן לתחזק את הדבר הזה ...
יש לי תחושה שזה גם לא זול כל כך בהשוטאה לאפשרויות מקבילות כמו בתי מלון ומסעדות.
לי זה נראה שווה החמצה אם ברצוני לצאת לטיול ולא לעבוד בו את מטלות השגרה הבית וקצת שקט מהילדים....
-

אבן קצת צפוף עם 6 ……… -
החום והלחות זה שיקול מכריע בסופו של יום.
כי מחירים טובים לטיסה וטיסה ישירה ומדינה ירוקה, זה פיתוי גדול בעיקר שאתה יושב בכורסא במזגן.
תמיד לימדו אותי, לנסות להריץ את החוויה בדמיון, לפני ההחלטה.
החום הקשה הכריע את הכף, אגמים כמו הכנרת ובריכות כמו הסאחנה ומרכזי קניות לוהטים, יש בארץ, איטליה תמתין לספטמבר.
-