ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מדינות שהשבים מהן מחוייבים בבידוד- גם מחוסנים ומחלימים-3.8.21-עדכונים.

פורום אירופה
    איטליה איסלנד גרמניה יוון מדינה צ'כיה
    11
    59
    2119
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Vadim3238398
      Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

יונית אני יודע שאני סוטה מהנושא.

אבל  משרשור כל כך מבאס.

בואו נקרא משו אופטימי לרגע

https://www.kan.org.il/Item/?itemId=110808

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Roco
        Roco @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי Roco

@דוקטור-דו-ליטל

מרגע שהפכת לפרשן משפטי, הדיון חסר משמעות.

ברגע שאתה כותב שהמדינה לא אוסרת יציאה מישראל, כנראה שיש בעיה הבנת הנקרא.

בהצלחה. 

• Roco
          Roco @משה 22 נערך לאחרונה על ידי Roco

@משה-22

כבעל דרכון אירופאי באזור שנגאן, תוכל לדרוש לצאת מישראל.

למה לבטל טיול? אירופה מקבלת כל סעל אזרחות אירופאית באזור שנגאן.

• Roco
            Roco @Roco נערך לאחרונה על ידי Roco

@Roco

זה פשוט בדיחה, בולגריה נמצאת בהגדרות המחמירות הבריטיות, כמדינה ירוקה מוחלטת, אפילו לא ירוקה במעקב על תנאי. זה מעיד על בעיה חמורה בשיקול הדעת של מקבלי ההחלטות בישראל לא?.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • מטיילבארץובעולם
              מטיילבארץובעולם @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

הרשימות האלה מתעדכנות כל שבועיים. עוד חודש הכל ישתנה.  עוד עט יתחילו הנסיעות לאומן ואז נראה מה המדינה תעשה? לא תיתן להם לחזור? 

מה גם שעוד רגע ישראל  הופכת לאחת מהמובילות העולמיות מבחינת חולי הקורונה – אז שהיא תפחד שאזרח יביא קורונה ממדינה עם הרבה פחות חולים?

לדעתי אם יש הרבה חולים אז יש הגיון בסגר אבל לא בלמנוע ממישהו לנסוע או לחזור ממדינה עם הרבה פחות חולים. לטוס לאילת להצטופף עם עשרות אלפים זה כן אבל לטוס נניח לשוויץ לא?

מה שהיה הוא מה שיהיה. ינסו למנוע טיסות, ינסו לעשות סגר בחגים והכל ימתח כמו מסטיק כי אף אחד לא יקיים  את הכללים כמו פעמים קודמות ואז הוירוס יוריד הילוך ושוב פעם כמה חודשי הרגעות עד הסיבוב הבא.

הסיפור הזה ימשך שנים, אולי יותר מכך ופשוט נצטרך להתרגל למציאות החדשה, כל אחד בדרכו שלו..

בין לבין אפשר יהיה לנסוע לחול.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • Vadim3238398
                Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

והנה שוב הגבלות על נתג"ב... אני שמתי לב למשהו נורא מוזר. הקפיצות במאומתים מתרחשות אחרי הסופ"ש. אחרי סופ"ש בו מועדונים, ברים וחופי הרחצה מפוצצים באנשים. אחרי שאנשים חוזרים מנופש בים המלח, בפארקי המים, באתרי הטבע ובחופי הים. האם מי שרוצה להשאיר את כל עם ישראל בגבולות הארץ וחושב שזה ימנע הדבקה ראה בעיניו איך ניראת עכשיו הכינרת? עד כמה מלא חוף עין בוקק או מסלול נחל דוד? או אם יש מקום פנוי לאוהל באתר קמפינג כולשהו? הכל מפוצץ באנשים, מדבקים ונדבקים, כי אותם אנשים נופשים בישראל במקום בשאר העולם. כי סגרו להם את יוון וקפריסין. ועתה אין מעיין או פיסת חול או דשא שאין בהם המוני בני אדם, כולל ערסים ששמים מוזיקה גבוהה, זורקים בקבוקי אלכוהול וכיסאות פלסטיק זה על זה ועל הסובבים אותם, ותורמים להמשך שרשרת ההדבקה.

כתבי ישראל מצלמים תורים נדירים בנתב"ג (שבפועל עובד ברבע מהתפוקה שלו ביחס לשנים שלפני הקורונה בתקופת הקיץ) ומדברים על הדבקה המתרחשבת ברכבת היוצאת מנמל התעופה לביתם של הטסים בזמן ששאר הנוסעים בתחבורה הציבורית בישראל נדחסים באוטובוסים בדרך לעבודה או לקניות בסופר. הם דחוסים כמו סרדינים והנהג פוחד להעיר לנוסעים שלא שמים נסכה הוא חושש להידקר. והאיכפה? בררנית וצולעת.

אחוז המאומתים שעובר בנתב"ג הוא זעום ביחס להדבקה בשאר הארץ ורוב החולים בין השבים מחו"ל מתגלים בבדיקות הקורונה המחייבות לפני היציאה מהטרמינל. שלא לדבר שמדינות כמו צ'כיה, בולגריה, יוון וגרמניה הן כמעת נקיות מקורונה. יחסית לישראל כמובן. הסיכוי להידבק בבולגריה היום קטן בעשרות מונים מהסיכוי להידבק בעזריאלי או בתחנה המרכזית בתל אביב.

אבל... יותר קל לסגור את נתב"ג ולהקטין את התחלואה באחוז למען יראו את "הצעדים" לבלימת המגפה. כי חלק ניכר מאזרחי ישראל רואים ביציאה מהארץ מותרות ומעדיפים שכספי הציבור יושקעו במלונות באילת ובצימרים בגולן. אותם מלונות שלוקחים מחירים מוגזמים ל-ליל לינה. מחירים שהתמורה אליהם היא זעומה בצורה מחפירה.

אותם אנשים מלגלגים על הרצון לצאת מהארץ מתוך אי הבנה עד כמה הארץ קטנה, עם גבולות סגורים, ולא מסוגלת לספק צריכים של אזרחים רבים.

אחרי שנה של עבודה אדם זקוק לחופשה מפנקת או שלווה, תלוי מה חושקת נפשו, כדי לאסוף כוחות. בלי הבראה נפשית כזו גם התפוקה וההתנהלות שלו בעבודה יירדו. ולא, לא כל אחד יכול להרשות לעצמו למשכן את הבית בשביל נופש כראוי בישראל. ולא כל אחד יהיה מסוגל לנוח כאשר סביבו שמים מוזיקה גבוהה, צועקים וזורקים כיסאות. הסחנה והכינרת נמאסים בסופו של דבר. וגם אילת.

יש אנשים שכדי לרפא את נפשם צריכים לראות נופים חדשים, נהרות, הרים, שדות ענק. עם כל הכבוד (ויש כבוד) להרי אילת והגליל העליון או לנחל דוד, דן, כזיב ונהר הירדן. כל אלו מקסמים ונחמדים ואפילו נפלאים. אבל הם נפלאים אחרי ביקור אחד. בביקור השלישי נופים אלו עלולים להימאס. הירדן הוא לא הוולטבה או הדנובה ורכס הסולם הוא לא הרי הטטרה או האלפים.

הקהילה הנטוריסטית שנהנת לרחוץ בים או בנהרות בעירום נרדפת פה על ידי סוטים והשלטונות ורק חופי אירופה יכולים לספק לה חוויה נורמלית. בנתיים הם מתחבאים בפינות סודיות ועלובות כי כל פינה יפה מוצפת באנשים.

המרחצאות של אירופה? תענוג צרוף. הבראה לנפש למי שאוהב. בארץ יש לנו מסאג' זוגי במחיר חמישית משכורת מינימום והספארק ימית 2000 בחולון הוא עלוב ביחס למרחצאות הפשוטות ביותר בבירות אירופה. לדעתי לפחות.

נכון יש לנו בארצינו ארכטקטורה עותמנית נפלאה ושרידים רומים מרשימים. ואין על יפו, תל אביב, ירושלים, ועכו. אבל יש אנשים שזקוקים לאוויר החופשי של הערים הקלאסיות של אירופה. לפחות פעם בשנה. יש אנשים שזקוקים למועדונים ברמה של אירופה, יש ספורטאים שזקוקים לסקי איכותי (4 ימי שלג בחרמון לא נחשבים ממש), יש אנשים שנהנים מחווית קזינו מורטת עצבים אך מרגשת, יש אנשים שרוצים לחוש אומנות במוזיאונים של אירופה (אחרי 30 ביקורים במוזיאוני תל אביב וירושלים זה די ממצא) ולגעת בנפלא. לאכול קולינריה אחרת, להריח ריחות אחרים, תרבות אחרת, אנשים אחרים. דברים שהמדינה לא יכולה לספק לו. כי היא קטנה מאוד. קטנה מדי.

ואני אפילו לא מדבר על ביקור קרובי משפחה ו במדינות אדומות. אחרי שוועדת החריגים לא מאפשרת. או על חתונה בצ'כיה וקפריסין.

אבל מניעת הדברים הללו מהאזרח יוצרים מיעוס, עייפות ופגיעה במורל.

לפעמים כדי לאהוב צריך טיפה להיתרחק. מקבלי ההחלטות כנראה מנותקים מדי כדי להבין זאת ולא רואים שהם פוגעים במורל הלאומי ומשנאים את המדינה על אזרחים רבים.

אבל הם לא לוקחים את זה בחשבון.

ולא ניראה לי שזה מעניין אותם.

מעניין אותם להראות הישג. בכאילו.

זהו זה אשר על ליבי.

חשתי צורך עז לחלוק את המחשבות שלי והכעס שלי.

על סגירת נתב”ג (בידוד של שבוע כמעת מכל יעד לאזרחים טובים זה סגירה) מתוך “סולידריות” או “לא לייבא תחלואה” או “לא לבלבל את האזרח”

בדיחה.

אני  לא כתבתי את זה כדי לפתוח ויכוח 

אז אם מישהו חש צורך עז לענות לי – רק בפרטי.

אני ממליץ שלא אגב.

Hofmanim sigal levi 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • Hofmanim
                  Hofmanim @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

אני חושבת שאם היו רוצים לסגור את נתב”ג היו משאירים בידוד ארוך..

הקיצור ל7 ימים הוא די מינורי.

יום אחד או 24 שעות בכל מקרה כולם חייבים, בתוך אותו שבוע גם יש שישי ושבת שרובנו לא עובדים אז כבר הגענו ל3 ימים.

בגלל 4 ימים נוספים לא נטוס? מבחינתי סופגים אותם..

לעומת זאת 14 יום זה כבר משהו אחר..

משה 22 דוקטור דו ליטל Roco 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • משה 22
                    משה 22 @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי

@Hofmanim

המטרה של הבידוד זה לגרום לאנשים לחשוב שוב פעם על הכדאיות לטוס בצורה "עדינה".

ומה קורה ? אנשים ישר הולכים על החשיבה המוזרה שזה לא נורא נוריד יומיים על סופש יום על התנהגות טובה יומיים כי אני נחמד ובוגר ואיזה יופי נשארו לי יומיים ... ואז אוכל לטוס שוב ולהביא איתי חברים קטנטנים חדשים שיעשו איחוד משפחות עם חבריהם בארץ שהבאתי מהטיול הקודם מחול ממשפחת הדלתא.

למה אין הבנה במדינה שההגבלות המינוריות כרגע נועדו למנוע את הממשלה לקבל החלטות קשות ולסגור הכל כי יש פה בעיה של הבנת הנמב ונסיונות להקל ראש ולא לראות את התמונה הבדולה.

Hofmanim תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי

@Hofmanim אמר:

בגלל 4 ימים נוספים לא נטוס? מבחינתי סופגים אותם..

לי אין בעיה, אני איך ששמעתי שאולי יהיה סגר בחגים ישר הזמנתי כרטיסים לפריס.

לבלות את הסגר במונמרטר נראה לי הרבה יותר טוב מאשר בבית ואין לי בעיה לעבוד מרחוק בימי הבידוד.

אבל עכשיו אני מנסה לפתור בעיה לקבוצה קטנה של חיילים שסו”ס קיבלו חופשה,

לוחמים אז לא מקבלים חופשה בזמן ההדממות של צה”ל,

היו אמורים לצאת לחופשה לפני כ 3 שבועות שבוטלה בגלל צרכים מבצעיים,

קיבלו אישור לחופשה שבוע הבא בשבת הזמינו כרטיסים לפריס, חלק עם בנות זוג.

כנראה לא יוכלו לטוס כי נראה שאם חוזרים אחרי יום שלישי יצטרכו להכנס לבידוד וביחידה לוחמת אי אפשר לספוג את זה.

להקדים את הטיסה חזרה לא ניתן, אמנם הכרטיסים לפריס עלו להם יקר, בסביבות 500$ אבל אל על הבינו שיהיה ביקוש ודורשים מהם תוספת של מעל 500$ כדי להקדים (התרגיל הרגיל של “אין דמי שינוי אבל יש הפרש במחיר הכרטיסים...”) ואין מצב שהם יוכלו לשים מעל 1000$ לטיסה לפריס (ועוד במחלקת תיירים).

אין להם אפשרות מעשית לבחור יעד אחר בגלל העדפה אישית לחופשה ומגבלות צה”ל לחיילים עם סיווג בשמים, אין להם מה לעשות עם שובר זיכוי לטיסה שאין להם מושג מתי תהיה רלוונטית (בגלל פעילות היחידה יעברו חודשים עד החופשה הבאה), ביטול כרטיס יעלה להם 170$, אין חופשה והאכזבה עצומה.

ואוזלים לי הפתרונות.

אז הם לא יכולים לספוג את הכמה ימי בידוד 😥

Hofmanim Vadim3238398 aljaje 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • sigal levi
                        sigal levi @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

אני בכל זאת אגיב כל מה שכתבת נכון,מעדיפה את החופשות באירופה מאשר בארץ,שם יותר זול והנופים פי אלף יותר יפים מאשר בארץ,לגבי נתב”ג לדעתי צריך לאסור על אנשים לטוס למדינות אדומות,כל אלה שחזרו מטורקיה הביאו איתם את המחלה כתוצאה מכך הדביקו אנשים,הבעיה היא לא בנתב”ג.

Maor Barhum תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • Roco
                          Roco @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי

@Hofmanim

נושא ימי הבידוד הוא נקודת האור היחידה.

הבדיקה לפני הטיסה, היא המלכוד הגדול, נבדרת יצאת חיובי גם עם בדיקה שגויה, תשאר 14 יום בבידוד תקוע בחו"ל.

לא להזכיר שוב, שבגץ קבע שאין למנוע יציאה או כניסה של אזרחים מ, ואל ישראל. נקודה.

איסור טיסה למדינה אחרת זו לדעתי החלטה לא חוקית.

Hofmanim תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • Hofmanim
                            Hofmanim @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

למה? סתם דבר פעוט כזה שנקרא הזכות לחופש התנועה..

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • Hofmanim
                              Hofmanim @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

חד משמעי זה באמת הדבר היחידי שמפחיד אותנו.

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • Hofmanim
                                Hofmanim @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

ממש מבינה..האמת אנחנו גם היינו אמורים לטוב לצרפת אבל כבר מזמן הבנו שהם לא בכיוון ומראש בחרנו מדינה אחרת..

למרות שאי אפשר לדעת איפה שוויץ תיהיה עוד חודש היא לעולם לא הגיעה למימדים של התחלואה בצרפת

• Vadim3238398
                                  Vadim3238398 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

@דוקטור-דו-ליטל

הבאת דוגמה יפה. אני מכיר אנשים שבגלל אופי העבודה יכולים לקבל שבוע חופשה רצוף בחצי שנה. להרבה אנשים סתם אין אפשרות כלכלית לחופשה בת שבועיים (כי שבוע בידוד)  אלא כמה ימים 4-5.  ועוד מקרים דומים. יוצא מכך ששכבות חלשות לא יכולות לטוס אלא אם כן המשטרה פוחדת לאכוף אצלהן. החלטות שבאות "לגרום לאנשים לחשוב אם לטוס" לדעתי מזעזעות בנבזיות ובציניות שלהן. אני אישית לפני שאוזבקיבטן הפכה לאדומה ונמנע מזוגתי, אחות במקצועה, לראות את אמא שלה אחרי שנתיים שלא ראתה אותה, חשבתי לנסוע גם. היא רצתה באוגוסט כי נותנים לה חופש מרוכז באוגוסט, של 10 יום, ולקחת חופשה ארוכה בשאר השנה זה היה בלתי אפשרי בייחוד נוכח המצב שהיה בבתי הספר והצורך להשלים כל שלא הוספק. והיא חיכתה בסבלנות אך אוזבקיסטן ננעלה בפנייה. וועדת חריגים החליטה שלראות את אמא אחרי שנתיים זה לא סיבה לטוס . אבל גם אם ארץ הלחם  תהפוך לכתומה וזוגתי תיסע אני לא רוצה לעצמי את הנזק הכלכלי של שבוע אי מעש בבית. וזה מקרה אחד מיני רבים של עוול - לא פחות. שלא לדבר על עולם התיירות הישראלי ואנשיו.  והכל בתרוצים שבמינימום מרגיז ומקסימום מגעיל לקרוא. 

ושוב נתבג מזמן לא האישיו אלא מקומות הבילוי והתיירות הפנים בישראל.  שמפוצצים כי אין תיירות חוץ. להגיד "נתבג הכניס את הווירוס החדשים" ולהאשים לא פוליטיקאים, לא מקונבנים ולא אנשי עסקים שחטאו בחירות התנועה שלהם זה כמו להאשים אזרח שיצא מביתו וחזר. שבפועל רק האיץ מה שהיה קורה ממילא. כי בחיאת. גם לצפון קורונה הגיעו ווירוסים. אולי רק לשבט מבודד בנהר האמזונס לא.

ובסופו של דבר קיצור הבידוד בשבוע לא נעשה למען נתבג ולגבי נתבג דיברו שרצו שם להשאיר 14 ימי בידוד אך נמלחו בדעתם.

ובנינו, גם אם נתבג היה סגור חודש כבר מצבינו בתחלואה היה זהה. נו, אולי היינו רק באלפיים מאומתים ביום.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • משה 22
                                    משה 22 @Hofmanim נערך לאחרונה על ידי

@Hofmanim

מרוב זכויות לא רואים את הסוף.

חולשתנו בזכויותינו.

מה עדיף ? 

לנפנף בדגלי הבג"צ וזכויות האדם וחירותו כי רבה ? 

ולאכול סגרים כל 3 חודשים או להפסיק להסתתר תחת חוקי זכויות ולהתחיל לשאול את עצמנו שאולי אנחנו לא בסדר .

זה מזכיר לי את ארגון הגרין פיס שמפגין על זיהום ים בשעה שהספינות שלו פולטות דיזל ושמן לים 

אז שלא יעבדו עליכם.... 

בשביל לנצח את הקורונה כל האמצעים כשרים גם אמצעים שנחשבו אוי ואבוי לפגיעה באיכות החיים.

כי בסוף כמו רופא שיניים אומר כולם יגיעו אלי מי שיזניח ולא ימלא את ההנחיות יגיע לטיפול. בדיוק כמו הקורונה.

אמרו לא לנסןע ליול. נסעו והביאו את גברת דלתא. אמרו הגיינה ושמירת מרחק ? אז אמרו . למה שנקיים ונהייה אזרחים טובים ? אנחנו מעדיפים ללמוד דרך הרגליים . עם קשה עורף כבר אמרו עלינו.

Hofmanim תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • Hofmanim
                                      Hofmanim @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

מה עדיף? לאמץ את המודל הבריטי .

Vadim3238398 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • דוקטור דו ליטל
                                        דוקטור דו ליטל @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@Vadim3238398

אני מביט על חבורת החיילים האלה, בגילי המתקדם נראים לי ילדים.

התנדבו ליחידה של לוחמים, לתפקיד שדרש מהם גם לחתום קבע,

בחורים צעירים שנותנים למדינת ישראל המון והכל באהבה,

היתה להם יותר מחצי שנה קשה, רצופה בפעילות, חלק ניכר ממנה מבצעית

ומה הם בסך הכל רצו? שבוע נופש? וכמובן על חשבונם, לא שמישהו אחר יממן להם את החופשה הזו.

בעצם מה הממשלה אומרת לנו? ונניח שאני מאמין למה שאומרת.

שרבים מאלו שהגיעו ממדינות אדומות והיו חייבים בבידוד לא שמרו על בידוד ולכן יצרו גל של נדבקים.

אז מה הפתרון של הממשלה? לאכוף בידוד על מי שצריך? מה פתאום.

הפתרון הוא עונש קולקטיבי, להפוך את כל המדינות לאדומות ועכשיו (כמעט) כולם יצטרכו בידוד.

והשלטון יאכוף את הבידוד? בערך כמו שאכף עד עכשיו, בקיצור נאדא, כלום.

ואז מה יקרה? כרגיל העבריינים יחגגו, ימשיכו להדביק, ואזרחים שומרי חוק כרגיל יפגעו לחינם. כולל אותם חיילים נפלאים.

אני רואה אותם ומתבאס.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                                        • aljaje
                                          aljaje @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

שיטוסו לקוסטה ריקה. 

אין בעיות סיווג. 

• מטיילבארץובעולם
                                            מטיילבארץובעולם @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

https://www.ynet.co.il/health/article/s1ulguiyy

כמו שפרופסור גרוטו אומר בכתבה (והוא כבר ללא אינטרס כי פרש)  גם אם כל העולם יכנס לסגר חודש בו זמנית לא יכחידו את הנגיף מהסיבה הפשוטה שהוירוס הזה עובר גם בין בעלי חיים ומייד עם תום הסגר יחזור לעבור בין בני האדם. כנראה שאי אפשר יהיהלהכחיד את הנגיף. כן אפשר יהיה אולי עם הזמן להוריד את הסיכוי למחלה קשה. 

בקיצור זה יקח שנים על גבי שנים וגם אז יתכן ולא יכחד לעולם.

כך שאין פה איזה פגיעה במאמץ להכחיד אותו מצד מי שנוסע לחו”ל.

aljaje משה 22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון