ניו יורק עומדת להכריז על ״תו ירוק״...
-
החל מאמצע ספטמבר רק מחוסנים יוכלו להיכנס לפעילויות פנים - למסעדות, מוזיאונים, חדרי כושר וכדומה. ההמלצה תהיה לאכוף וולנטרית מאמצע אוגוסט והחל מאמצע ספטמבר העיר תחל לאכוף. -
זו הרעה בתנאים? מה המצב עכשיו?
ממש מתלבטת אם לנסוע לטיול משפחתי לניו יורק בתחילת ספטמבר. (זוג הורים מחוסנים, 3 ילדים מחוסנים וילדה מחלימה).
-
קשה לדעת. לכאורה נכנס לתוקף רק באמצע ספטמבר אז יש סיכוי שלא תהיה לזה השפעה. אבל אם כן תהיה – עולה השאלה האם תעודת החיסון הישראלית בכלל תתקבל? כמו כן, בתעודה הישראלית רשום תוקף לחיסון (חצי שנה) ככה שעד ספטמבר החיסון של רובנו ״פג תוקף״. אז מי יודע איך יתייחסו לתעודה הזו?
-
אמרו משהו על תיירים?
-
כל מחוסן יכול לקבל תעודה בתוקף עד 31/12/21.אם זה מתאים לכללים בחו”ל, צריך לבדוק לגבי כל מקום ספציפית.
-
לא בדיוק… הייתה איזו התייחסות לתושבים מחוץ לניו יורק שם אין בדיוק ״תו ירוק״ ונאמר שייקחו בחשבון כל מיני דרכים להוכיח התחסנות. הפרטים ייסגרו עד ה-16 באוגוסט אז יפורסם הצו.
-
עלתה הבוקר ידיעה על סמך התדרוך האחרון של ביידן בנושא שמדברת על זה שארה״ב תשנה מדיניות כניסה. כרגע המדיניות היא שלא נכנסים ממדינות עם תחלואה גבוהה (לא כולל ישראל). הכוונה היא לאפשר כניסה מכל המדינות אבל רק למחוסנים… לא ברור ממתי ייכנס לתוקף אבל זה עלול להשפיע על כל מי שמתכנן טיול משפחות עם ילדים שלא יכולים להתחסן מפאת גילם הצעיר או כל סיבה האחרת... -
למי שלא נוסע עם ילדים קטנים זה דוקא מועיל, כי ניתן לטוס לשם בטיסת קונקשיין דרך אירופה (כמובן, אם זה לא יכביד עלינו בגלל מדיניות הממשלה לגבי מקום הקונקשיין).
-
אני לא חושבת שאפשר לטוס כיום לארה”ב בטיסת קונקשיין דרך אירופה כתייר. טסתי לפני פחות משבועיים לניו יורק ובאחד הטפסים שמילאתי לקראת הטיסה הייתי צריכה להצהיר שלא הייתי באירופה ב14 יום האחרונים.
-
הבעיה בקונקשן באירופה (כרגע) היא שארה״ב לא מאפשרת לתיירים מאירופה להכנס. רק אזרחים ותושבי קבע (גרין קארד).
ישראל כן מאפשרת לטוס למדינות אדומות לקונקשן של פחות מ-12 שעות (שוב, כרגע).
-
הם מדברים על שמועות שביידן אולי יאפשר לתושבי האיחוד האירופי המחוסנים להכנס לארה"ב.
בינתיים אין אמריקאים יכולים להכנס למדינות האיחוד.
- אם יאשר, *אולי* ישראלים יוכלו לעשות קונקשן במדינה אירופאית.