טיסה
-
היי, לאור שינוי טיסות אשמח להתייעץ
טס ל jfk בטיסה שנוחתת ב 05:50, ומשם טיסה לוושינגטון מטרמינל אחר ב 08:30 – שעתיים וחצי בין הטיסות. האם זה מספיק זמן? אם הטיסה הפנימית בנפרד מהכרטיס זה עדיין מספיק?
עדיין יש את התור מהיר למי שיש לו קונקשן קצר?
יש טיסה נוספת ב 09:20, אבל היא יותר יקרה ולכן שואל
-
גבולי מאוד למרות ששדה לא עמוס בימים אלו – במיוחד אם הטיסות לא על אותו כרטיס
לפני כשבועיים נחיתה באותה שעה בערך חיכינו כשעה וחצי לעבור את אמיגרשיין ואז צריך לקחת רכבת בשביל להגיע למסוע של מזוודות
ואז שוב רכבת לטרמינל אחר
אם הטיסות לא על אותו כרטיס – אני לא הייתי לוקח את הסיכון
-
תודה
אם הן על אותו כרטיס מה ההבדל חוץ מזה שאת המזוודה אני שם איפה שאני נוחת? הרי עדיין צריך לעבור את התורים ולנסוע לטרמינל ולעשות צק אין
-
למיטב ידעתי אם טיסה על אותו כרטיס אתה כבר מקבל את כרטיסים גם ליעד הסופי כבר בנתב”ג ואכן שמגיע שם מזוודה על מסוע ואז רק צריך ללכת לבידוק מטרמינל של טיסת פנים (ללא ציק אין)
וכמובן העניין היותר מהותי שאם אתה מפספס את הטיסה אז באחריות חברת תעופה לדאוג לך לטיסה חלופית
-
אם הטיסות על אותו הכרטיס זה חשוב כי אם חלילה מפספסת את הטיסה היותר מוקדמת, חברת התעופה צריכה לסדר לך מקום בטיסה הבאה, במידה שהיא לא מלאה עד אפס מקום.
לא צריכים לעשות צ’ק אין מחדש אם מדובר באותו כרטיס טיסה. עוד בנתב”ג בזמן הצ’ק אין בדלפק מוודאים שהמזוודות מתויגות ליעד הסופי.
עוברים אימיגריישן, אוספים מזוודות, עוברים מכס ומניחים את המזוודות על המסוע של טיסות ההמשך, עוברים שוב בדיקות ביטחוניות עם מטען היד בלבד ואז ניגשים לטמינל/שער של טיסת ההמשך.
-
תודה
יותר חשוב לי לא לפספס את הטיסה כי הטיסה הבאה של אמריקן היא בערב. הטיסה שעה אחרי היא של דלתא, ואני לא יודע אם לא נספיק לאמריקן הם יחליפו לי לטיסה של דלתא או יגידו לי לחכות.
אם זה על אותו כרטיס אתה חושב שמספיק שעתיים וחצי?
ואת הבדיקות הביטחוניות אני עושה בטרמינל של הטיסה הפנימית או של הנחיתה?
להגיע לטרמינל השני זה קל?
-
אם את טסה עם אמריקן, אין סיכוי שיחליפו לך לטיסה של דלתא, כי מדובר בשתי חברות לגמרי שונות והן לא באותה הברית. מאמריקן איירליינס יכולים להציע לך לטוס עם ג’ט בלו, אם מפספסת את טיסת ההמשך
-
אני טס עם אל על שדרכה הכרטיס לאמריקן לוושינגטון, אבל אני לא יודע הם יחליפו לדלתא
בקיצור, אם זה על אותו כרטיס ללכת על הטיסה של אמריקן ב 08:30 או לקנות של דלתא?
-
אם את קונה דלתה, אז עדיף ששתי הטיסות, זאת ל-JFK וההמשך לוושינגטון יהיו בדלתה, כלומר: על אותו הכרטיס. אל-על לא עובדת עם דלתה, כן עם אמריקן. לא יודע באיזה שעה מגיעה טיסת דלתה ל-JFK ואם יש טיסת לילה לשם.
אם את קונה אל-על לניו יורק והמשך עם דלתה, יהיה שני כרטיסים נפרדים ואז באמת תצטרכי לעשות צ’ק אין מחדש למזוודות.
אם קונה אל-על והמשך עם אמריקן על אותו הכרטיס, אם חלילה מפספסת את טיסת ההמשך, צריכים לדאוג לך למזון ומלון עד למציאת טיסת המשך, במקרה כזה יכולים להציע לך גם טיסה אחרת לוושינגטון אבל עם קונקשן במקום אחר, לא חייבת להסכים.
-
תודה
אלך על האמריקן באותו כרטיס
אפשר הסבר איפה בדיוק שמים את המזוודות, איך מגיעים לטרמינל אחר ואיפה הבדיקות והמכס?
-
טסתי עם אמריקן לJFK לפני שבוע וחצי. הטייס הודיע שנקדים להגיע אבל שהשערים של השרוול לא נפתחים לפני 6:00 בבוקר. מכיוון שכנראה היינו אחת מהטיסות הראשונות, התור באימיגריישן היה הכי קצר שאי פעם נתקלתי בו בJFK. או שזה שילוב נחיתה בשבת בשש בבוקר. למרות שקניתי את הכרטיס שבוע לפני הטיסה, בגלל החוקים המשתנים כל רגע והחשש לצאת חיובית בבדיקה לפני טיסה, הוספתי כ120 דולר לכרטיס הלוך ושוב, וזה הפך את הכרטיס לניתן להחזר כספי מלא עד 3 שעות לפני הטיסה. לתשומת לבך לחפש אפשרות כזאת בעת רכישה ישירה באתר של אמריקן איירליינס אם זה מעניין אותך. אני מצטרפת לקודמים לי בדעה שעדיף שטיסת ההמשך תהיה על אותו כרטיס, כי אין לדעת. טיסה נעימה!
-
-
למיטב ידיעתי, אל-על נוחתת בטרמינל 4 בJFK. אמריקן איירליינס מתפקדת בטרמינל 8.
כיוון שאני לא טסתי עם החברות האלה את הדרך הזאת, נראה לי כך:
עוברים הליכי הגירה
אחרי זה יש לאסוף את המזוודה/ות
אז עוברים דרך המכס.
אין לי מושג – כי לא זוכר, למרות שטסתי דרך JFK, אם יש מסוע להניח את המזוודה/ות לטיסות ההמשך או צריכים לצאת מהשדה ולעלות לרכבת עד לטרמינל 8 ושם למסור את המזוודה/בדלפק AA.
בכל אופן, איני רואה אפשרות אחרת מאשר הרכבת החינמית של השדה להגיע לטרמינל 8.
בדיקות ביטחוניות יש לעבור אחרי המעבר במכס או אחרי שמגיעים לטרמינל 8
פעם היה ב-JFK פקידים שמניפים כרטיס בצבע כתום, למיטב זכרוני, עבור אלה שיש להם טיסות קונקשן תוך זמן קצר. בפעם האחרונה שטסתי לשם – עם דלתה, לכן נחתתי והמראתי טיסת המשך מאותה הטרמינל ולא הייתה לי בעיה, לא ראיתי את “המניפים” האלה. המשכתי בטיסה לוגאס, היה תור די ארוך לאימיגרייזן, ביקשתי לקדם אותי בתור וקיבלתי תשובה בסגנון הזה: “אם תפסיד את טיסת ההמשך, חברת התעופה תדאג לך לטיסה אחרת”.
לעבור אימיגריישן ומכס לקח לנו לפחות שעה וחצי או שעתיים, אבל היה לנו קונקשן של כמעט 4 שעות אז לא הייתה בעיה
לסיכום: יכול להיות שתספיקי בלי בעיות עם הקונקשן עם אמריקן, אחרי ירידה מהמטוס תלכי בהליכה מהירה לתור של האימיגריישן ותהיי אופטימית, אין לי משהו נוסף להגיד לך.
את יכולה גם במטוס לאתר אנשים מנוסים שממשיכים בטיסות קונקשן ויסבירו לך את הכל
-
שלום רב
מבין שזו טיסת אל על 001 שממריאה ב 00:45. לני חודש טסתי בטיסה הזו. בפועל נחתנו כ 40 דקות לפני המועד הנקוב למרות שהמראנו בפועל בסביבות 01:00. היינו הראשונים שנחתו בטרמינל 4 כך שבקורת הגבולות לקחה בדיוק 3 דק. סהכ כרבע שעה מרגע הנחיתה עד שהיינו אחרי האמיגרישון
-
אלעל נוחתים בטרמינל 4.
טרמינל 4 משמש גם את דלתא כך שמאד נוח להמשיך עם דלתא, למרות שכפי שאמרו קודמי בצדק, אלעל לא מוכרים טיסות המשך עם דלתא אלא עם אמריקן וג’ט בלו.
אם תחליטי להמשיך עם דלתא, אחרי היציאה מהמכס פונים שמאלה ושם ממוקמים דלפקי ההמשך של דלתא.
אם המשכת עם ג’טבלו את צריכה לפנות ימינה ולעלות במעלית לקומה של הרכבת המקשרת (AIR TRAIN), 4 למיטב זכרוני אבל אי אפשר לפספס. המעבר לטרמינל של ג’ט בלו , טרמינל 5 קל אבל כרוך בהליכה לא קצרה עד לאזור הבידוק. במקרה כזה יהיו לך כבר תגים על המזוודה ואז תראי עמדת מסירה למזוודות מתויגות, בדרך כלל בלי תור.
לגבי הטרמינל של אמריקן אני לא יודע אבל להערכתי זה אותו סיפור. שעתיים וחצי זה גבולי אבל אפשרי.
-
האם הטיסה לניו יורק כבר נרכשה באלעל? אם כן, האם בכלל ניתן להוסיף יעד נוסף לכרטיס שכבר נרכש שייחשב לאותו כרטיס ואותה הזמנה? כי אם זה לא חלק מהכרטיס עצמו שנרכש כיחידה אחת אז אולי אין הבדל בין כרטיס חדש נוסף לבין כרטיס בדלתא?
אני לא ממש יכולה לספר איך היתה ניו יורק כי לא נסעתי כתיירת. נסעתי מהרגע להרגע לבקר בן כלה ונכד בן 9 חודשים שגרים בברוקלין, כדי להספיק להיפגש מהר לפני שייסגר. הייתי בניו יורק המון פעמים ובהיותי סבתא ומהמחוסנים הראשונים הנחתי שהנוגדנים שלי לא להיט ולכן מאוד מאוד נזהרתי והמעטתי מאוד את הכניסה למקומות סגורים. מרבית הפעילות שלי מחוץ לביתם היתה בחוץ בקרבת ביתם. נסעתי מעט ברכבת התחתית ובאופן מבוקר, רק כשידעתי שמסלול הנסיעה הוא של תחנות ספורות ואורך הנסיעה דקות בודדות ולא בשעות העומס. וכבר לא צריך לקנות כרטיסים לרכבת התחתית. אפשר לשלם בכרטיס אשראי שיש לו קורא, כזה שמניחים על המכונה בסופר ולא מגהצים פנימה. פשוט מניחים על מכשיר מיוחד ליד סבסבת הכניסה ונכנסים. בין היתר נסעתי לוול סטריט (7 דקות נסיעה ברכבת התחתית מביתם) . האמריקאים מאוד מכבדים את נושא עטיית המסיכות. כמעט ולא רואים בתחבורה הציבורית או במקומות סגורים אנשים שאינם עוטים מסיכה באופן תקני (כולל כיסוי אף). האמריקאים מכבדים את המרחב האישי גם בלי קורונה, כך שעם קורונה הם שומרים מרחק עוד יותר. נדהמתי ממיעוט האנשים ברחובות בוול סטריט ובאיזור הפינאנסי. היו מעט מאוד אנשים שחיכו להצטלם ליד השור. היו ברחוב פחות אנשים מאשר ליד הבית שלהם בברוקלין. הבן שלי הסביר לי שהרבה עדיין עובדים מהבית (גם בני ואשתו) ולכן הם מסתובבים בשכונות המגורים ולא באיזורי המשרדים. לא רחוק מוול סטריט יש את Battery Park המקסים שממנו יש טיילת ארוכה צפונה, עם המון ספסלים ופינות חמד לשבת ולנוח. בחלק הדרומי של הטיילת רואים את פסל החירות מרחוק. היו יומיים שבהם נסעתי במערך התחבורה הציבורי NYC Ferry לסתם טיול על ההדסון. לקחתי איזה קו שהתחשק לי באותו רגע. קניתי 2 כרטיסים הלוך ושוב (2.75 דולר לכיוון). אפשר לשבת במיזוג או לעלות מהקצה של הספינה לסיפון העליון (דרך אגב יש אפילו שירותים) וזה ממש קרוז קטן בכלום כסף ובלי צורך בתכנון. לפי החשק ומזג האוויר. אני נסעתי מתחנת Dumbo שנמצאת מתחת לגשר ברוקלין בצד של ברוקלין, פעם אחת בקו שנוסע צפונה ופעם אחרת בקו שנוסע דרומה. הקו שנוסע דרומה עובר לא רחוק מפסל החירות למי שרוצה לראות ולא רוצה להצטופף בימים אלה של קורונה במעבורת החינמית לסטטן איילנד. הייתי בגן הבוטני של ברוקלין והוא לא מומלץ בעונה הזאת. הייתי בעבר באביב ואהבתי, וגם בשלכת אהבתי. בעונה הזאת כבר כמעט אין פריחה ולמעט הגן היפני הקטן והמקסים שיש בו אני לא רואה הבדל בינו ובין סנטרל פארק במנהטן או פרוספטקט פארק בברוקלין אליו הוא צמוד.
בדיקתPCR חינמית עשיתי יומיים לפני הטיסה חזרה באחת הנקודות של LabQ
מאחלת טיול מהנה ובטוח
-
תודה לכולם
דבורה נשמע כיף למרות הקורונה

את הגנים הבוטניים תכננו את אלה שבברונקס, מקווה שיפה שם.
את המעבורת לא הכרתי, אסתכל תודה
לגבי הבדיקה, כמה זמן לפני הטיסה עשית? ואיך קיבלת את התשובה? הם לא רוצים את זה מודפס?
עוד המלצות על ניו יורק יתקבלו בשמחה. יש לנו יחסית הרבה זמן ואנחנו מחפשים מקומות לנסוע אליהם מחוץ לעיר, בתחבורה ציבורית, עד עכשיו לא מצאנו
-
לא הייתי בגן הבוטני בברונקס. לדעתי באוגוסט וספטמבר רוב הגנים בחצי הצפוני של הכדור פחות יפים כי רוב הפרחים סיימו את מסלול חייהם לעונה. יש כעת בגן בברונקס תערוכה מאוד נחשבת כעת. של יויו קוסמה.
לגבי טיולי יום ממליצה לעשות חיפוש בגוגל באנגלית תחת הכותרת day trip from nyc by train או וריאציות על הנושא (ללא רכב, בתחבורה ציבורית). תקבלו ים של הצעות.
בהמלצת טובה, טיילתי פעמיים לאורך גשר ג’ורג’ וושינגטון. הגעתי ברכבת התחתית לצד של הגשר שנמצא בצפון מנהטן בסביבות רחוב 178, חיפשתי את העליה לגשר ובכל פעם זה היה במקום אחר כי לעיתים בגלל עבודות תחזוקה המסלול הצפוני סגור ולעיתים המסלול הדרומי סגור (ממליצה לחפש מידע טרום נסיעתכם כדי לוודא שיש מסלול הולכי רגל פתוח) . כשהגעתי לצד השני שנמצא בניו ג’רסי פעם אחת בנובמבר בשלכת טיילתי עם הבן והכלה בPalisades Interstate Park in New Jersey ובסיום הטיול חזרתי חזרה על הגשר למנהטן ומשם בחזרה ברכבת תחתית. היה קר מאוד עם צבעי שלכת מקסימים. פעם אחרת טיילתי עם בעלי בספטמבר ונפלנו על יום ממש חם אז רק הלכנו על הגשר הלוך וחזור בשעה מוקדמת יחסית, עשינו תצפיות על מנהטן מהגדה ממול, וחזרנו על הגשר ולקחנו רכבת תחתית תחנות ספורות לסניף של הMet שנמצא קרוב בבניין יפיפיה ונקרא The Met Cloisters באותה עת היתה שם חלק מתערוכת האופנה בנוסף לתצוגת הקבע ונהנינו מאוד. יש שם גם סיור מודרך בגנים של המוזיאון שלא עשינו.
טיול מוצלח אחר שעשינו ברכב היה לWest Point. אני חושבת שניתן לעשות אותו גם בתחבורה ציבורית אבל לא יודעת פרטים.
בעקרון יש קו רכבות מניו יורק צפונה בקווים שנקראים Metro north railroad. אני נסעתי רק בקו הירוק שמופיע במפה המצורפת. בחלק גדול מהמסלול הרכבת נוסעת לאורך ההדסון וזו נסיעה ממש יפה, הרבה יותר יפה מנסיעה שעשיתי ברכב משום שהכביש לא צמוד להדסון כמו פסי הרכבת. אפשר לתכנן אינסוף טיולים בקווים האלה מתוך ההצעות באתרים השונים . אפשר גם לבחור בפינצטה לפי תמונות והמלצות ברשת את העיירות הקטנות והמקסימות בעמק ההדסון, לרדת מהרכבת ולבקר בהן.
המלצה נוספת בתוך עיר – ביקור באי רוזוולט. אפשר להגיע ברכבל מרח’ 60 אם לא חוששים להצטופף בקורונה, או ברכבת תחתית. הביקור באי מאפשר לראות את העיר מבחוץ. ממש יפה להיות שם בשקיעה, ועוד יותר יפה להישאר עד שמחשיך ולראות את הגשרים ואורות העיר נדלקים. אני מאוד אוהבת וחוזרת לשם שוב ושוב.
-
לגבי הבדיקה, עשיתי כ60 שעות לפני הטיסה. התוצאה אמורה להגיע תוך 24 שעות והגיע בפחות מזה. אני גרתי בדירה של הבן והכלה אז הדפסתי אצלם. לא יודעת אם חייבים מודפס או שאפשר להראות על הנייד. אני נתתי מייל שלי ומספר טלפון אמריקאי של הבן והתשובה הגיעה לשניהם. אין לי מושג אם הם שולחים למספר ישראלי אבל זה לא משנה כי הם שולחים בכל מקרה למייל. כשממלאים את הטופס לבדיקה בתחנה חשוב למלא מספר דרכון, לציין שרוצים PCR כי יש שם עוד אפשרויות בדיקה, ולציין שאין לכם ביטוח ואז זה בחינם.