אוהל באיסלנד בספטמבר
-
היי, האוהל היחידי שמצאתי שניתן לרכוש בארץ שיכול להיות מתאים הוא
OutDoor Revolution Mountain III
מיועד ל3 עונות, 1500MM גשם לשכבה חיצונית ו-2000MM לרצפה וכו’. מעט חושש ממה יקרה אם ירד גשם זלעפות אך אני מתכוון לטוס בתחילת ספטמבר ככה שמדובר בסוף הקיץ ויש מצב שמתאים.האם למישהו יש השגות בנושא? האלטרנטיבה היא לשכור באיסלנד אוהל VANGO ALPHA 300
שהוא חסין יותר למים – 3000MM . המחיר יוצא אותו הדבר בין אם שוכר או קונה
מה דעתכם?
-
לחפש באמזון אוהל מתאים וגם יגיע אלייך תוך שבוע?
-
גם 3000 מ”מ ה לממטרים קלים. בגשם ממש אתה רוצה מעל 5000 מ”מ.יש לי אוהל מנהרה זעיר וקליל תוצרת FERRINO, עמיד עד 10000 מ”מ שהוכיח את עצמו בגשמים חזקים וממושכים ורוחות חזקות ועלה כ-100 אירו.
צפוף, אבל מכיל אותי ואת התרמיל.
-
-
מצאתי את האתר הישראלי של היבואן של FERRINO
אם כי אין מחירים וגם לא ברור היכן ניתן לרכוש בארץ
-
באתר שלהם רשום משהו בישראל, אבל למה לא לחפש בחו”ל? לרוב זה הרבה יותר זול.
לזוג יש איגלו, עמיד באותם תנאים והיתרון שלו שאפשר להקים אותו גם כשכבר יורד גשם.
-
-
לא קשור לאוהל
אבל תבדוק את מצבה של איסלנד בהיבט הקורונה במדדים בינלאומיים והמשמעות עבורכם.
(לא מדברת על אדום כתום ישראלי) . יש גל תחלואה -שאני לא יודעת מה המשמעות והכוון שלו, אבל כדאי להיות מודעים.
-
לעצמי ההעדפה שלי תהיה לאוהל 4 עונות. זה לא רק גשם, זה גם רוח. חוץ מזה שאיסלנד בסתיו זה לא ישראל בסתיו ועם ההתחממות הגלובלית הכל יכול להיות.
-
לא רוצה לפתוח פה שרשור קורונה אבל איסלנד גדולה בשטח פי 6 מישראל ו80 אחוז מהאוכלוסיה מרוכזים בעיר הבירה.
מי שמטייל מחוץ לעיר הבירה ולא בטיול מאורגן הסיכוי להידבק ליד המפל הוא אפסי לדעתי.
בטח מי שישן באוהל.
בטח מי שהוא מחוסן.
-
גם אני לא. אבל ראה נתונים עולמיים וגם ארה”ב סימנה אותה באדום לאחרונה .
לא נכנסת לשיטת הסימון והיתר
אבל היה מעורר בי חששות לגבי תפיסת התיירות המקומית ואולי סגירת המדינה כמו שהיה בעבר .
לא היבט החשש להידבק אלא החשש שהיא “תיסגר” לתיירות.
-
לדעתי היא תיסגר עוד כמה שבועות. איסלנד בנויים על תיירות ויולי אוגוסט זה החודשים בהם עושים את רובו המוחלט של הכסף כי בשאר החודשים הדרכים לשמורות סגורות ומזג האויר פחות טוב.
מעבר למספר המאומתים 90 אחוז מהבוגרים מחוסנים שם וכן 75 אחוז מהאוכלוסיה בכלל ולפי מה שאני יודע היה שם מת אחד או כמה בודדים במשך כל החודשים האחרונים.
הסימון אדום וכו מתייחס הרבה פעמים למספר מאומתים במיליון איש ולכן יוצא שאצלם מאוד גבוה.
לדעתי עוד שבועיים ירגישו את סוף עונת התיירות ויסגרו או בידוד בכניסה.